אומרים שלפני שמרוקאית פותחת ספר בישול, המחבר אומר לה, , תרגעי !
אז לכל מי שהמילה חריפה, עשתה לו/ה אש בלשון, אני אומרת תרגעו . אפשר לעשות את המתכון גם בלי הפלפל החריף וזה יוצא לא פחות טעים.
אני אישית אוהבת את הקציצות האלה בתוך חלה טריה/לחמניה [שמאזנת את החריפות.]
עבורי זה מעדן ילדות.
אני זוכרת שכל כך אהבתי את זה , שמיום ראשון , רציתי שיהיה כבר יום שישי.
חומרים :
עיסה
חצי קילו בשר טחון עוף.
חצי צרור פטרוזליה וכוסברה קצוצה.
ענף סלרי שלם טחון או קצוץ דק דק דק דק
בצל מגורד
תפוא מגורד עדיין לא גס.
2 כפות פירורי לחם.
ביצה
כף שטוחה ראסל חנוט
רבע כפית פלפל
כף שטוחה מרק אבקת עוף.
רבע כפית כורכום
כף שמן.
לרוטב :
בצל גדול פרוס לפרוסות
4 עגבניות קצוצות
2 שיני שום כתושים
פלפל חריף [לא חובה !]
3-2 כוסות מים רותחים. [תלוי בסיר,אז הכי טוב לומר עד חצי גובה הסיר]
רסק עגבניות קטן[אם לא אז 2 כפות גדושות ]
רבע כפית סוכר.
כפית פפריקה שמנה
חצי כפית כורוכם
כף שטוחה של אבקת מרק עוף.
רבע כפית פלפל לבן.
חצי כפית מלח
כוסברה קצוצה לקישוט /לא חובה
אופן ההכנה .
קוצצים דק את חצי צרור הפטרוזליה,חצי הכוסברה,ענף הסלרי, מגרדים בפומפיה תפוא אחד ובצל אחד ומוסיפים לקערה את כל שאר החומרים התבלינים הביצה והפירורי הלחם, מערבבים טוב טוב עד ליצירת עיסה אחידה.
ומכניסים למקרר לחצי שעה לספיגת טעמים.
בזמן הזה קולפים את העגבניות ופורסים את הבצל לרצועות. ומטגנים קלות. אחכ מוסיפים את הפלפל החריף[למי שלא רוצה חריף, זה בסדר יכול לדלג על שלב הפלפל החריף ]את השום רסק העגבניות,ורבע כפית סוכר. מערבבים טוב
ואז מוסיפים מים לגובה חצי הסיר . זה בערך 3- 4 כוסות מים, ומערבבים
ומתחילים לתבלן עם,כפית פפריקה,חצי כפית כורוכם,כף שטוחה של אבקת מרק עוף.רבע כפית פלפל ,חצי כפית מלח.
טועמים !
בודקים תיבלון, אם חסר משהו בטעם, לא להילחץ מוסיפים. בדכ חסר מלח פלפל.
אחרי ערבוב טוב מרטיבים את הידיים [קל מאד לעבוד ולעצב את הקציצה בידיים רטובות .]ויוצרים קציצות לתוך הסיר
אם רוצים סיר יפה בדאווין אפשר לפזר כוסברה קצוצה. לקישוט.
על הגז בישול קצר של רבע שעה עד 20 דקות.
אפשר להניח אורז לבן כמצע .
אני אישית אוהבת לאכול עם לחם בלי שום דבר מסביב.
בתאבון.