את הקציצות דגים החגיגיות של אמא שלי אני לא מחליפה באף מנה אחרת בשולחן החג .
הרכות והעסיסיות שמתמזגות נפלא עם החריפות גורמות לי לצרוח למה לא כל יום חג?
השבוע נפגשתי עם תומר אומנסקי וריטה גולדשטיין חבריי לנבחרת גרין שופרסל לארוחת חג חברית כזו
כל אחד הביא משהו וביחד חברנו לשולחן גדול וענק.
אני בחרתי להביא את סיר הקציצות של אמא שלי ועוד כמה דברים בקטנה 🙂
המתכון קל להכנה ! אין טיגון רק טריק אחד קטן רוטב מושלם וזה שלכם
חומרים לקציצה :
חצי קילו דג טחון (קונים בכל חנות דגים )
כוס כוסברה,חצי כוס פטרוזליה
3- 4 כפות פירורי מצה
בצל בינוני קצוץ
פלפל אדום חריף קצוץ אפשר פלפל רגיל למי שלא רוצה חריף אבל קצוץ קטן או מגורד בפומפיה.
3 שיני שום
רבע כוס מי סודה הכוונה למים מוגזים
ביצה
תבלינים,פלפל מלח לפי הטעם[בערך חצי כפית מלח חצי כפית פלפל לבן ]כף אבקת מרק, כף פפריקה
כף שמן לפתיחת התבלינים
חומרים לרוטב :
6 שיני שום
פלפל אדום חתוך לרצועות
פלפל חריף חתוך לרצועו
חצי צרור כוסברה
כף רסק עגבניות (אני השתמשתי ברסק אורגני של green)
מלח פלפל פפריקה מרק עוף כורכום פלפל לבן
אופן ההכנה :
שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים
לחמם תנור מראש ל180 מעלות ושהתנור חם חם מתחילים לכדרר קציצות להניח בתבנית עם נייר אפיה לרסס מעל טיפה עם ספריי שמן .
להכניס את הקציצות לתנור לצריבה בחום בערך 5 דק גג 7 דקות.חובה שהתנור יהיה חם.
להוציא את הקציצות ,לקררררולהתחיל בהכנת להכין רוטב.
טיפ אפשר להכין ולהקפיא בכלי אטום זה טוב לחודש מוקפא ככה.
הרוטב :
לוקחים סיר סוטאז לדגים ,שמים 3-4 כפות שמן זית עם 6 שיני שום קצוצים,3 עגבניות יפות מגורדות,גמבה מגורדת, וכמה רצועות של פלפל חריף.(לא חובה)
נותנים להכל להתבשל כמה דקות[בערך 7-10 דקות]
ואז מוסיפים כף של רסק עגבניות,[אמא שלי לא שמה רסק אני אוהבת כי זה מסמיך את הרוטב לא חובה בחירה שלכם אבל חייבת לציין את המקור ]
רבע כפית סוכר על מנת לספוח את מרירות הרסק.
2 כוסות מים רותחים,בחישה קלה עם כף
ואז מגיע שלב התיבול :שמים מלח ,פלפל לפי הטעם[ זה יוצא רבע כפית מלח חצי כפית פלפל לבן ]
כף אבקת מרק פרווה(לא חובה אמא שמה כף מלח במקור אני אוהבת לשים אתם יכולים להחליט אם כן או לא)כף פפריקה,חצי כפית כורכום.חופן כוסברה קצוצה עירבוב קל ואז מניחים את הקציצות.
ברתיחה מורידים לאש קטנה עד שקציצות מתבשלות.
בתאבון 🙂
איזה סוג דג השתמש?
אני הפעם קניתי טחון דג מוכן מה שהחנות דגים מוכרת
ויצא פגז.ולא שאלתי מה הוא טחן חחחח
אפשר נסיכה ומרלוזה אפשר קוד ולוקוס אפשר בורי אפשר לברק אפשר כל דג שאוהבים
איזה דג מומלץ ?
באיזה דג להשתמש לקציצות?
אפשר נסיכה ומרלטזה אפשר לוקוס וקוד אפשר סלמון אפשר בורי
אני אוהבת כל פעם להיכנס לחנות דגים אחרת ולקנות את תערובת הדג שלה.זה מגיע מוכן אני שמה את השאר וזה בקלי קלות
איך מגרדים גמבה?
משימה קלה אבל מעצבנת מהאורך
אפשר לטגן את הקציצות או שאת לא ממליצה ?
בטח יותר טעים בנינו חחחחח
יונית אני שרופההההה עלייך ועל המתכונים רק להגיד שאת אלופה ונהמת לראות מתכונים שלך ❤️❤️
היי יונית, כמה קציצות יוצאות לערך מחצי קילו?
יונית יקרה יצא לי מדהיםםם, טעים שחבל על הזמן אבל…אני לא יודעת איזה קציצות עשיתי! אסביר את הכוונה שלי. במתכון של חומרי הקציצה לא כתוב כורכום ואילו בתמונה נראה ששמת תבלין כתום. בחומרים לרוטב כלל לא כתבת עגבניות ואילו בהסברים שלך כתבת שלוש מגורדות וגם פלפל מגורד שבמצרכים כתבת חתוך ( לא שזה כלכך משנה). דבר נוסף יצא לי מלא רוטב ולא כמו בתמונה ולמרות כל זההה יצא תעלפת…מה הכנתי?
למה מתכוונים סודה לשתיה.
מבקבוק סודה שקונים.
או אפשרות לערבב אבקת סודה לשתיה עם מים?
(אין לי תמיבר עם סודה).
שוופס מים מוגזים זו הכוונה
היי יונית
הכנתי את הקציצות עם דג בורי ,
יצא נוראי .
האם הדג הזה לא מתאים ?
היי יונית,
אשמח לדעת אם יש אפשרות להכין את העיסת דגים ולהקפיא.
תודה מראש
אפשר אבל הרבה יותר קל לכדרר קציצות לתת מכת חום בתנור לעשר רק ולהקפיא ואחכ כל מה שנישאר זה להוציא מהמקפיא ולהכניס לרוטב
הי יונית לא ברור לי מדובר על פירורח מצה או קמח מצה?
היי יונית , שאלה לי אליך , האם ישנו תחליף לקמח מצה? מאחר ואין לי קמח מצה .
תודה
היי יונית יקרה
האם ניתן להחליף את הקמח מצה למשהו אחר?
קציצות מעולות!
הכנתי מבורי שבחנות דגים קצצו לי לקוביות קטנות שנתנו מרקם טוב יותר מעיבה טחונה. שמתי פירורי לחם במקום קמח מצות…
אלופה אחת!!!!
כל מתכון בצבע.
בלי עין רעה