לפני שבועיים וקצת,נסתי להכין סופגניה משודרגת. הניסוי כשל.התוצאה לא הייתה מושלמת בעיניי.
למחרת , קבלתי טלפון מאמא שלי, "נו איך יצא לך ?" "לא יצא אמא, נסתי לעשות ככה ככה…ובסוף קבלתי תוצאה של ככה"
ואז היא ענתה לי במרוקאית , וכשאמא שלי עוברת מעברית למרוקאית, זה לא טוב :-), תאמינו לי 🙂
ואני מתרגמת לכם ומעדנת טיפה את תגובתה 🙂
" סופגניה זה לא תורה משמיים, לא צריך את כל ההמצאות החדשות, קחי קילו קמח, שמרים,מחמאה ,מלח, סוכר וניל, סוכר,4 בצים ומים כמה שנכנס" בלי שום דבר מסביב, עאיידה = ככה !!! כמובן ששתקתי, ואמרתי צודקת אמא.
אתמול רפי, גולש באינסטגרם שאל אם יש לי מתכון טוב לסופגניות.עניתי לו, שכן.
ו……….אם אני חושבת על זה, יש לי אבל לא בבלוג.אבל עוד יהיה , וכך היה 🙂
אח"כ ביני לבין עצמי אמרתי שזה רעיון נפלא כי בו זמנית אסגור חשבון עם אמא, שלא מרפה [בקטע הזה היא פולניה, נשבעת ]כי מאז בכל הזדמנות היא שואלת אותי :
נו עשית?! הצליח לך?!
[ אמרתי לכם פעם שהיא יותר גרועה מכל שופט בתוכנית ריאלטי,נכון?! :-)]
אז אמא ,מודל חיקוי שלי ,אהובה שלי…………כן, הצליח לי .
אני הכנתי חצי מהכמות ויצאו לי 14 סופגניות גדולות או 20 מיני. למי שרוצה יותר פשוט שיכפיל.
חומרים :
קילו קמח
2 כפות שמרים
שקית אחת של אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל.
2 כוסות מים
4 ביצים מידה l
100 גרם מחמאה / חצי כוס שמן /100 גרם חמאנ
כפית מלח
אופן ההכנה : קלי קלות……תזכרו !! בקערת מיקסר להכניס את הקמח,אבקת אפיה שמרים,סוכר, סוכר וניל בצים ומים מחמאה או שמן. מלח שמים בסוף!!מתחילים לערבל במיקסר בעזרת וו לישה. או ידנית .
אחרי שנוצר גוש דביק להוסיף מלח וללוש במשך 7 דקות.אחרי 7 דקות לעצור ולגרד מהדפנות את הבצק ולעזור לו להתאחד עם שאר הבצק.ולהמשיך ללוש עוד 3 דקות.סהכ עשר דקות לישה.
אנחנו צריכים אחידות בבצק ושכל החומרים יתאחדו כהלכה.
הבצק צריך לצאת דביק אהל גמיש ונוח לשימוש
אתם יכולים לראות בתמונות.
לקחת קערה נוספת. לשמן אותה טיפה.להניח את הבצק ולעטוף אותו עם ידיים משומנת.
שלא יתייבש לנו ופתאום יהיה לנו קרום לא יפה. עכשיו אלו ימי חורף, התפיחה קשה ודורשת המון זמן.
לכן אני ממליצה להכניס לתנור ולשים על 30 מעלות את התנור[אצלי יש כפתור מוכן, למי שאין לשים 30 מעלות ] אחרי שעה ורבע אתם רואים תפיחה כפולה וקצת.
לשמן את הידיים טוב טוב להוציא את הבצק, לשמן משטח או נייר אפיה. לפרוס את הבצק, הוא קצת דביק ולא יפה , אז נרדד אותו לעלה רחב. נוציא את האוויר שבו.
נקפל את העלה לגוש חדש. ו…..הופ , יש לנו מרקם יפה וחדש. אשר ממנו נקרוץ עיגולים לסופגניות גדולות או קטנות אתם מחליטים.יוצא בערך 40 קטנות.נניח אותם על ניר אפיה משומן.
ונכסה אותם עם נייר משומן. ניתן להם התפחה של עשרים דק גג חצי שעה..
נחמם שמן. אני תמיד שומרת כדור קטן ואיתו בודקת את השמן, שהוא מזהיב .אני יודעת שהשמן חם וטוב לשימוש. מכניסה את הסופגניות.
לא לדאוג אם הצורה קצת התעקמה כאשר העברנו את הסופגניות, בטיגון הכל נמתח 🙂
להניח את הסופגניות במגש ארוך ,ולא אחד על השני, להזריק המון ריבה, לבזוק אבקת סוכר….ובתאבון !!!
במילה אחת אלופה ישר כח גדול
היי יונית האלופההה
יצאו לך 14 סוםגניות גדולות מחצי קילו קמח? ז"א חצי הכמויות הרשומות במתכון
ניסיתי כל כך הרבה מתכונים לפני… וזה המתכון המנצח! אין ספק! מחצי קילו קמח יצאו לי 20 סופגניות, שכל אחת מהן 40 גרם.
היי רשמת להשיים את המחמאה/ שמן/חמאה בסוף מתי שמים ברגע שמים את המלח או ליפני?