עוגת דבש זה החיים !
טוב אצלי כל מה שקשור לאוכל זה החיים 🙂
אבל….איך אני אוהבת את המילה אבל חחחחח
אבל עם תתנו לי לבחור בין עוגת מוס לעוגת דבש….אני בוחרת ביג טיים עוגת דבש.
יש לי אומנם בבלוג מתכון לעוגת דבש קלאסית .אבל השנה היה בא לי משהו אחר.
שילוב של מסקוצ'ה לבין עוגת הדבש שלי עם משהו מרענן משהו שיגרום לי לצרוח….טעים לי !
ונשבעת לכם בספר השירים של חיים נחמן ביאליק יצא לי אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי א ב ר !!!!
אתם לוקחים ביס אתם מרגישים את השילוב הנפלא של התפוח גזר אגוז עם הדבש שהתקרמל באפיה עם הקינמון והציפורן….אמאאאאאאא חלום חלום של עוגת דבש.
בקיצור למה לחפור?
רוצו תכינו ותספרו לחברים איזה עוגת דבש עשיתם מהסרטים.
מחכה לתיוגים ותמונות באינסטוש שלי .
אז אחר 2 ניסיונות סופר מוצלחים קבלו באהבה את המתכון:
חומרים :
5 ביצים l גדול
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
כוס דבש יד מרדכי
רבע כוס מייפל(לא חובה אבל מוסיף טעם)
כוס תה חזק מהול בכפית נס קפה.
3 ורבע כוסות קמח תופח.
כפית סודה לשתיה
כף מחוקה קינמון.
רבע כפית ציפורן.
2 תפוחי עץ מגורדים
2 גזרים מגורדים
כוס אגוזי המלך טחונים.
*** כוס מידה 240 מל (חד פעמי חם)
אופן ההכנה:
קלי קלות !כל מה שצריך תבנית גבוהה עם חור בלי חור מה שבא לכם. 3 קערות והרבה מצב רוח?
תחילה נכין את הנס בכוס מידה (240 מל)נשים כפית נס 2 שקיות תה ומים רותחים.
בקערה מס 1 נקציף את החלבונים עם כוס ורבע סוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
בקערה מס 2 נשים את החלמונים ואת המצרכים בסדר הבא :רבע כוס הסוכר ,כוס שמן,כוס הדבש,כוס התה החזק,רבע כוס מייפל(מייפל לא חובה אבל מוסיף גוון)
הסיבה לסדר הזה היא בעיקר לשים דבש בכוס משומנת על מנת שיצא בצורה חלקה ולא ידבק.אחרי ששמנו את כל הרטובים מערבבים היטב.
אחכ מוסיפים את הקמח התופח ואבקת הסודה ומערבבים היטב.אם אין לכם קמח תופח אז על כל כוס שמים כפית אבקת אפיה סהכ 3 וחצי כפיות אבקת אפיה למי שאין קמח תופח.
מערבבים הכל היטב .
בקערה מס 3 שמים את הגזר תפוח העץ ואגוזי המלך הטחונים ואת הקינמון והציפורן.
עכשיו יש לנו 3 קערות שצריכות להתחבר לעיסה אחידה.
מתחילים עם איחוד קערה 1 ו2 בתנועות קיפול.
תנועות קיפול זה תנועה איטית מלמטה למעלה ולא מהר מהר ואנחנו עושים את זה כי אנחנו רוצים לשמור על ההקצפה כי זה נותן לנו מרקם אוורירי.
אחרי שקערה 1 ו2 התאחדו מוסיפים את קערה מס 3 ושוב מקפלים עד שהכל התערבב היטב.
חשוב מאד שהכל יהיה אחיד כי אם לא אז יהיה 2 עיסות בעוגה והעוגה עלולה לצנוח.
מעבירים את העיסה האחידה לתבנית גבוהה משומנת אפשר תבנית עם חור ואפשר גם בלי.העיקר גבוהה.קוטר 25-24
אפשר לעשות גם ולחלק את העיסה ל 4 איינגליש קייק .אבל אם עושים את כל המסה הזו חייב תבנית גבוהה!!!!!10 סמ לפחות !
אופים בתנור טורבו חם! 160 מעלות שעה ועשר דק.שעה ורבע תלוי בעוצמת התנור.בבקשה לבדוק עם קיסם שהוא יוצא נקי .
מוציאים עוטפים בניילון נצמד איכותי לא כזה שנמס בחום.איכותי.
ואחרי שהעוגה עטופה שעתיים לחלץ.
הסיבה לעטיפה זה שהעוגה יוצאת חמה אנחנו עוטפים אותה ויוצרים הזעה פנימית מה שתעניק לעוגה לחות מטורפת ועסיסיות.
באהבה ♡
האם אפשר להקפיא את העוגה?
ואם כן..מתי להפשיר אותה?
תודה!
היי
האם אפשר בלי אגוזים ? אני אלרגית פשוט
חג שמח ושנה טובה.
לכמה תבניות אינגליש קייק זה מתאים?
תודה
האם צריך להפוך את התבנית כמו בעוגת תפוזים שהעוגה לא תצנח ?
הי יונית! היכן ניתן להשיג ניילון נצמד איכותי שעמיד בחום? של ניקול או סנו זה מספיק?
תודה ושנה טובה???
הי יונית, העוגה נראית מעולה!!!
יש אפשרות להכין אותה יום קודם? לפני ערב החג…
היי! יש אפשרות לוותר על התפוחים??
היא צנחה לי באמצע?
יונית את המלכה שלי הכנתי את עוגת הדבש שלך וכל המשפחה התמוגגו ואמרו לי אמא את אלופה אמרתי לא אני יונית האלופה??
היי מהממת
האם אפשר להכין את הבלילה כמאפינס אישיים?
שלום יונית,
האם אפשר לשחרר את העוגה מהתבנית שאת אפית כשמשמנים בתרסיס שמן קנולה .
שנה טובה וחג שמח.
תודה על מתכון מדהים של עוגת דבש תפוח וגזר.גרה בחול׳ כל שנה מנסה מתכון חדש ישראלי עם טעם של בית…השנה הכנתי את שלך ויצא ה עוגה מדהימה ביופיה ובטעם עסיסית ולחה. החברה התלהבו מאוד. שנה טובה ומתוקה מלאת עשיה והגשמה.