העוגה של היום, היא עוגה קלה מאד, לא דורשת אפילו הפרדת ביצים!
חחחח ראיתם מה זה?! אני חושבת עליכם 🙂
זה בסדר, גם עליי 🙂
כרגיל יום שישי, זה יום העוגות, ויום חמישי זה יום הקניות, את העוגות שלי, למי שלא מכיר אותי, אני אוהבת להכין ממוצרים שיש על המדף.
בלי לסבך עניינים ובלי הוצאות כבדות.
אז בזמן ההמתנה הארוכה בערב יום חמישי, אני רואה ליד הקופה סטנד עם קליק חדש.
בהתחלה חשבתי שהם שינו את האריזה, כי במקום צהוב , זה שחור, אבל הסתכלות מקרוב נתנה לי להבין שזה טעמים חדשים.
טעמים חדשים? אני מרימה גבה ומדברת לעצמי, יא איזה יופי…בטעם קפה.
יוווווו מזמן בא לי איזה עוגה בטעם קפה. אני מוסיפה כמה שקיות וטעמים לעגלה.בטוח אמצא מה לעשות איתן.
מתחילה להתלהב ,והופ הפלא ופלא גם לא מצוברחת בגלל התור הארוך, כי עכשיו בראש שלי עוברות המחשבות של איך ומה אעשה
וכך עשיתי.
יצרתי עוגת מוס קלה, בטעם קפה עם תוספת קליק קפה מדליקה.
רק מה,תבטיחו לי כאשר אתם מכינים את העוגה, הביס הראשון שלכם יהיה שילוב של 3 השכבות .ככה מלמעלה עד למטה .
ואח"כ מצידי אתם יכולים לאכול שכבה שכבה, כי כל שכבה טעימה בפני עצמה. הגנאש לאוהבי השוקולד, התחתית לאוהבי הוניל, והמוס, לאוהבי הגלידה.
יודעים מה, כינו ותבינו על מה אני מדברת.
רק לפני שאתחיל , אם אתם מכינים את העוגה וילדים קטנים אוכלים,אז לרסק את הקליק.
זהו, אפשר להתחיל!
חומרים לתבנית בגודל 24 :
בסיס :
4 בצים [מידה L ]
3/4 כוס חד פעמי סוכר.
פודינג וניל
מוס -שכבה 2
2 שמנת מתוקה סה"כ 500 מל
כוס חלב.
פודינג וניל
כף שטוחה נס קפה[אני שמתי טסטר צ'ויס]
2 כפות מייפל.
כף אבקת סוכר
2 חבילות קליק כמו בתמונה של השלבים. לא מבינה בזה, צלמתי , בשביל לחסוך שאלות. או חבילה רגילה של קליק צהובה החדש זה כמות קטנה בגלל זה 2
ציפוי :
200 גרם שוקולד מריר
שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר.בנות
כפית שמן.
אופן ההכנה :
נשבעת שהפעם לא היה לי כוח להפריד בצים, ואמרתי לעצמי, מה יכול להיות, זה תחתית.תאמינו לי, יצא אותו הדבר חחחח
אז לשים 4 בצים, להתחיל להקציף, אחרי דקה וחצי, להוסיף את הסוכר, בהדרגה, ולהמשיך לערבל עוד 4 דק שיהיה קצף יפה.
ואז להוסיף את הפודינג וניל, להמשיך לערבל עוד 2 דק.כן אני יודעת יוצא לכם קצף מדהים וטעים[נו טעמתי, כזו אני חחח]
לצקת לתבנית בקוטר 24 ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, לאפות למשך 25 דק.אגב אפיה אצל כל אחת יש עוצמת חום שונה
לכן המבחן הכי טוב שאני עושה, אני פותחת את התנור אחרי עשרים דק ועם היד אני חשה את העוגה עם היא אפויה או לא.
להוציא, ולצנן את העוגה.
כשהעוגה התקררה, להקציף במיקסר 2 שמנת מתוקה, כוס חלב, פודינג וניל,כף שטוחה נס וכף אבקת סוכר, את המייפל נוסיף כאשר יתחיל להתגבש לנו קרם.
הסיבה שאני לא מוסיפה את המייפל, שהוא כבד קצת ויכול לפגוע לנו בתהליך ההקצפה.
אחרי שהוספנו את המייפל לערבל עוד קצת עד לקבלת קרם חזק ויציב.
לקחת 2 חבילות קליק ושפוך, וביחד עם המרית בתנועות קיפול[צורה 8] להטמיע את הקליק.
לצקת לתוך העוגה . ובעזרת פלטה /מרית לשטח את הקרם.
להכניס למקפיא לרבע שעה.
אחרי רבע שעה, לוקחים קערה, שמים בה את כל מרכיבי הציפוי ומכניסים למיקרו למשך 2 דקות.
מוציאים, מערבבים טוב, טוב זה שאין גושים והמסה חלקה !!
יוצקים על העוגה. מסובבים את העוגה מקצה לקצה שהציפוי יגיע לכל מקום.
מקשטים , אפשר עם קליק עם שוקלדים ואפשר בלי כלום.
מקפיאים….
עכשיו יש אפשרות 1 לאכול אותה קפואה והיא תיהיה כמו גלידה טעימה.
אפשרות 2 להקפיא ושעה לפני ההגשה להוציא.
זהו.
באהבה <3
רוצים להכיר אותי עוד? ולראות עוד דברים שאני עושה, הצטרפו אליי לאינסטגרם yonit_z
רק מה, ממליצה להיות שבעים :-))))
אפשר לוותר על המייפל? והאם אפשר להשאיר את העוגה במקרר במקום במקפיא? תודה 🙂
הי כמה פודינג שמים לא כתוב….
קליק זה גלוטן?
חייבים להקפיא את העוגה?
תודה