את המתכון של היום למדתי מאמא של חברה שלי מהתיכון ( ממש לפני כמה שנים עלאק שנים כמה עשורים חחחחחח)
אמא שלי אף פעם לא הכינה לנו עוגת דבש.
שאני חושבת על זה?עכשיו למעשה אף פעם לא שאלתי אותה למה ?!
אבל כמו כל דבר שקשור באפיה ואוכל בבית שלי היה מנוהל על ידי אמא והיא הכינה לנו כל מה שלמדה מאמא שלה וסבתא סולטנה ועם השנים משכנות /חברות/טלויזיה וכד.
רק אני תמיד אהבתי להציץ אצל אחרים ולגלות טעמים חדשים ולהכין.עוגות היא עוד הייתה מרשה לי .
אבל אוכל אחר ?! של עדה אחרת?בחיים לא.
זה מצחיק אותי שאני חושבת על זה.כי היום אני מבשלת את כל המטבחים והיום זה בגדר מותר והיא לא מתנגדת לטעום .אבל עדיין הבישול נעשה בבית שלי ????
בקיצור את העוגה הזו אני מכינה לאמא שלי כבר מעל 20 שנה .אבא שלי ז"ל היה אוכל חתיכה ממנה לפני שהיה הולך לבית הכנסת ואני הייתי הכי גאה בעולם.שאבא שלי אוכל ממני.עוגה שלי !
העוגה טעימה מאד ,עסיסית ורכה והיא הכי טעימה לאכילה יומיים אחריי האפיה.גם באותו היום לא לדאוג.
אז שנתחיל ?
חומרים :
4 ביצים l
כוס וחצי סוכר
כוס תה חזק (מים רותחים,כפית נס 2 שקיות תה )
כוס שמן
כוס דבש
3 וחצי כוסות קמח תופח מנופה
כפית סודה
כפית גדושה קינמון רבע כפית ציפורן
קישוט :
שקדים קלופים, אגוזי המלך
אופן ההכנה :
במתכון המקורי רשום לי להפריד את הביצים .את החלבונים יש להקציף
עם הסוכר עד לקבלת.קצץ תפוח ויציב לא נוקשה.יציב!
אני אישית לא מפרידה אני שמה אותן שלמות מקציפה שלושים שניות.שמה סוכר וממשיכה להקציף 7 דקות.
בסרטון הקצפתי 5 ביצים מידה m.כי לא היה לי l
עדיף 4 l.
בזמן הזה מתקבל קצף יפה ועמיד ואפשר לקפל את קערה ב.
קערה ב'
את כל המצרכים הרטובים שמים בקערה קטנה ומערבבים היטב
טיפ : את הדבש יש למזוג אחרי השמן בכדי שיתחלק לנו מהר מהכוס.
הכוס היא כוס מידה.
את כל היבשים מוסיפים לקערה גם
מערבבים היטב עד שאין גושים.
מקפלים את העיסה של הרטובים בשני פעמיים לתוך הקצף.
מה זה קיפול? בעזרת מרית אנחנו עושים צורה 8 מערבבים, על מנת לשמור על הקצף.
אופים בתבנית סבתא חור בקוטר 26 גבוהה .
או בתבנית גבוהה בקוטר 24 ללא חור.
לא לשכוח לרסס את התבנית בתרסיס שמן טוב . ואז להעביר את העיסה לתבנית ולאפיה
לחמם תנור חם 160 מעלות תוכנית טורבו
בגלל כמות הסוכרים חובה לאפות חום נמוך אחרת ישרפו הסוכרים והטעם יהיה עם טעם לוואי.אני שמה על טיימר 65 דקות.
הערות:
בסרטון אני אומרת מים אבל זה סרטון של 14 שניות.הכוונה למים רותחים לתה.וזה לא טעות נס קפה ותה באותה כוס.אני שמה הכל בשביל צבע כהה לעוגה.
לא לשים יותר מכפית נס זה אחרת עלולים לקבל טעם מר! השיטה שלי כפית נס קפה מים רותחים.מערבבת שמה שני שקיות תה.משחקת עד שהצבע ניהיה כהה כהה.סוחטת נוזלים משקיות התה ולקערה.
אפשר לאפות בתבנית חד פעמי או שאוהבים רק מה ?חשוב מאד לראות שהעיסה לא עוברת את גובה 3/4 התבנית.כי היא עלולה לגלוש לכם בזמן האפיה.
במידה וכן תעבירי את הנותר לאינגליש קייק.
יוצא מהכמות הזו 4 איינגליש קיק (שימי 2/3 מהעיסה)
את מהממת, כל מתכון שלקחתי ממך יצא מוצלח ומשובח!!!
רציתי לשאול אם זה בסדר לשים קמח רגיל ואבקת אפיה השאלה כמה אבקת אפיה או שעדיף קמח תופח… ?
ועוד שאלה, האם חייב לשים ציפורן?? אין לי את התבלין הזה בבית. במה עוד אפשר לשים אותו?
שלום יונית
היום הכנתי את עוגת הדבש שלך, תוצאה של 5 כוכבים ++, מעולה, יפה , עסיסית והכי הכי טעימה!!
אגב – איני אוהבת סודה לשתיה במקום זה שמתי אבקת אפיה.
תודה לך
שנה טובה וחג שמח
ראיתי שזו תבנית שהופכים אותה כמו העוגת תפוזים. האם גם אותה מעמידים הפוך להתקררות?
זמן אפיה 65 דק'??
כוס = כוס חד פעמית חמה או כוס מדידה אמיתית?
יונית שלום, עשיתי את עוגת הדבש שלך, יצא לי מדהים ממש ת'עלפת. היה כל כך טעים שעד החג לא ישאר כלום. אוהבת אותך ואת המתכונים שלך, את מדהימה❤❤❤❤❤
אשמח לקבל את המרכיבים בגרמים. תודה
יצא אש!! טעימה ויפה!! גבוהה…
שמתי על 150 65 דק…מצויינת!!
הכל אצלך נדיר! ומדוייק
תודה❤❤