אני חולה על מסקוצ'ה!העוגה המרוקאית המלכותית !
שאני עושה מסקוצ'ה אני נזכרת באבא שלי ובמזיגת התה מגבוהה כל שבת בבוקר.
שאני מכינה מסקוצ'ה אני נזכרת בגובה העוגה שהייתה יוצאת לאמא ואיך היא הייתה רוקדת משמחה שיוצא לה עוגה כזו גבוהההההה.
הגובה היה מדד להיותה אלופה….מצ'ולה .
ואם תשאלו אותי הגובה הוא מדד לכמות הביצים לאפיה נכונה ולהרבה דברים שלמדתי עם השנים….
דבר נוסף למדתי זה לקחת את המסקוצ'ה לזמנים של היום להכניס בה כל מיני טוויסטים קטנים ולשדרג אותה ולהיות גאה במסורת .
אז הפעם הפכתי את המסקוצ'ה לעוגת שיש עם ממרח שוקולד וקוקוס.שילוב הורס…דיאטות כמובן ????
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים.
שאני כותבת לכם טעים טעים בהתלהבות אני נזכרת בכל מיני מצבים משפחתיים שתמיד שהעוגה הייתה יוצאת גבוהה ויפה בעלת העוגה הייתה מרימה ,רוקדת משמחה ומשוויצה על העוגה היפה הגבוהה האצילה והכי חשוב טעימה.נו טוב מלכת העוגות
טוב חאלס סיפורים,שוב נסחפתי.
מתכון!
כן רציתם מתכון…אז בבקשה:
6 ביצים xl או 7 l מופרדים לחלבונים וחלמונים
כוס וחצי סוכר
4 סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים טבעי 240 מל(כוס מידה)
כוס מידה של שמן 240 מל(כוס מידה)
3/4 כוס קוקוס
2 וחצי קמח תופח או 2 כוסות קמח +2 וחצי כפית אבקת אפיה.
לתערובת השוקולד:
3-2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים.
כף קקאו.
אופן ההכנה :
קלי קלות !בלי לחץ בלי פחד פשוט לקרוא את הפוסט,להבין שזה קל להכנה וללכת באהבה ולהכין !ולהבין שהשד לא כזה נורא אלא אפילו מתוק♡
לוקחים 2 קערות בקערה אחת שמים חלבונים ובקערה שניה חלמונים.
את הקערה עם החלבונים מקציפים עם כוס סוכר עד שמקבלים קצף תפוח ויציב!לא קצף חזק אלא יציב.
בקערה השנייה שיש בה את החלמונים מקציפים עם חצי כוס סוכר וסוכר וניל.אח"כ מוסיפים שמן ,מיץ תפוזים,קוקוס מערבבים היטב.אם זה העונה ויש תפוזים הוסיפו גרידת תפוז שיעשה רק פלאים.
אחרי עירבוב טוב מוסיפים את הקמח מערבבים היטב
עכשיו יש לנו 2 קערות שצריך לאחד אותם ?
איך מאחדים ?
לוקחים מעט מהתערובת הקצף הלבן ושמים בתערובת החלמונים ומקפלים פנימה.
אנחנו עושים את הפעולה הזו על מנת לדלל את העיסה בכדי שיהיה לנו קל באיחוד 2 הקערות.
אז אחרי הדילול מוסיפים את תערובת החלמונים לתוך קערת הקצף הלבנה והערבוב נעשה אך ורק בתנועת קיפול.לא לערבב בגסות אלא בתנועת קיפול מלמטה למעלה.בצורת 8. ערבוב גס יגרום לקצף ליפול ולעוגה לצאת נמוכה לכן הקפידו לשמור על מרקם הקצף בעזרת תנועת הקיפול.
כמו כן חשוב לערבב טוב ושיהיה איחוד מלא.ערבוב לא אחיד עלול לגרום לצניחה של העוגה.
כי מה קורה?המסה שיש בה רק ביצים וסוכר שלא התערבבה תגרום לצניחה.אז שימו לב♡
אחרי ערבוב טוב,לוקחים שליש מהעיסה שמים בקערה של החלמונים ,מוסיפים 2-3 כפות ממרח שוקולד כף קקאו
ומקפלים עד שמקבלים תערובת שוקולדית אחידה.
לוקחים תבנית עם חור גבוההה .חובה גבוהה כי העוגה מגיעה ל12 סמ .
לא משמנים את התבנית!מעבירים קצת מהעיסה הלבנה קצת מהעיסה החומה עד שסיימנו עם העיסות.
מכניסים לתנור חם שחיממנו מראש 160 מעלות טורבו למשך שעה ועשרים וחמש דקות!!!
דקה לא פחות.
מוציאים את העוגה,עוטפים בעזרת ניילון נצמד איכותי לא כזה שנמס.איכותי !!והופכים את העוגה.
לא לפחד היא לא תיפול!
למה לא ?!
כי לא שימנו אותה וזו אגב הסיבה שביקשתי לא לשמן את העוגה.
עוגה שאפויה היטב לא תיפול!אם העוגה נפלה סימן שהיא לא אפויה מספיק ויש לכם בעיה בתנור או להוסיף זמן אפיה או להזמין טכנאי חחחחח.
לתת לה להתקרר הפוכה שעתיים.
אחרי שעתיים באמצעות סכין דקה להעביר ולחלץ.
להגיש עם תה חם ♡♡♡♡ולהתענג
באהבה ????
ואם בא לכם לראות עוד סטורי ושלבים והרבה אוכל טעים אז בואו לאינסטוש שלי yonit_z
הכנתי לשבת
יצאה פגזזזזזזזזז
מטורפת על המתכונים שלך
תמיד יוצאים מושלם
שבת שלום!!
שלום ,לפני הכל תודה על מתכונים שגורפים מחמאות .. קיבלתי המון המלצות על העוגה הנל .. המתחסלת הינו אותה והזהירו שלא להכין בחמישי כי לא יישאר פירור לשבת …
השאלה כמה אפשר להחליף את הקורס אם בכלל כי אצלי ממש ממש לא אוהבים קוקוס ומרגישים מיד
את יכולה להכין בלי קוקוס.לא חייב תחליף.ואפשר להמיר בפאקנים/שקדים מה שאוהבים.
היי יונית, שאלה
כוס סוכר -פלסטיק של שתיה קרה?
הכנתי את העוגה יצאה גבוהה וטעימה , אך יבשה מידי. כנראה שעה 25דקות בתנור שלי זה הרבה מידי
היי מלכה,
רוצה להכין את העוגה והשאלה חום 160 מעלות באפיה רגילה קו עליון קו תחתון? או טורבו עם קו עליון וקו תחתון???
תודה מראש ?
היי
האם אפשר בתבנית עגולה רגילה ?
והיכן שומרים את העוגה ? אפשר במקרר או בחוץ?
היי,
כתוב 4 סוכר וניל האם הכוונה ל-4 שקיות סוכר וניל?
כתבת טורבו (במסקוצה את כותבת לא טורבו) אשמח להבהרה איזה חום לשים
תודה רבה ??
חייבת לציין שהמתכונים שלך הכי טעימים וטובים מכל בלוג אוכל שנתקלתי בו….. ונתקלתי בהרבה
היי
אין לי תבנית כמו שלך, יכולה להכין בסיר של ג'חנון?
תודה
הייי
סוכר, קוקוס וקמח- באיזה כוס מדובר?
זו העוגה האהובה עליי ביותר!!
לצערי בעלי ואני סכרתיים!!
איך אני מקציפה ביצים ללא סוכר? או עם ממתיק ? כמה?
מה להכניס לעוגה במקום הנפח של הכוס וחצי סוכר?
את השיש אפשר עם קראו אז אין בעיה
אודה לתשובתך?
היי יונית,
עוקבת אחרייך באדיקות ונהנית מהמתכונים.
רכשתי את הספר שלך ואת התבנית.
אני רואה שבספר מופיע במתכון כוס מים רותחים ופה במתכון לא מופיע.
רציתי לדעת מה נכון והיכן משלבים את המים?
תודה על המענה❤️
האם ניתן להקציף ביצים שלמות עם בסוכר
הי,
חייבת לומר שכמי שאוהבת תבשילי עדות אני ככ אוהבת את הבלוג שלך!!
מהממת!!
בעניין העוגת שיש עם שוקולד קוקוס, אפשר תבנית 26 עם חור רגילה?
אין לי גבוהה כמו שלך….
בוקר טוב ושבת שלום יונית.
1. אהבתי את הסיפור על בית אבא ואימא, סיפורי ילדות שאני כל כך אוהבת ומזמינה אותך להיצטרף לקבוצת הנוסטלגיה שלי –
"טעם של פעם" נוסטלגיה ישראלית
ולכתוב שם סיפורים וזיכרונות ילדות.
2. גם אבא שלי מאוג'דה ואשמח לשמוע ממך בפרטי, יש לי שאלה לסבתא שלך, אם היא עדיין איתנו, בתקווה רבה שכן.
אנא כתבי לי בבקשה, ממתינה בקוצר רוח.
תודה ותמשיכו לספר, את כותבת יפה ומרגש.
?❤
לא שמתי מספיק שוקולד, אבל יצא מעולה 🙂
תודה על מתכון מעולה יצאה עוגה גבוה ויפיפה והכי חשוב טעימה???
הי יונית
מה קוטר התבנית לעוגה הזאת? יש גודל מיוחד שצריך להשתמש?
תודה
תודה על המכונים
העוגה נראית מעולה!
אשמח לדעת בבקשה מה קוטר התבנית שאת משתמשת.
שאלה דחופההה יונית היקרה, כמה בדיוק קמח לשים 2 כוסות או 2 וחצי כוסות? אשמח לתגובתך תודהה
פלייזזזזזזזזזז תענייייייי???????
הכנתי כמה פעמים ויצא ה
מעולה!
היום החלטתי לאפות בתוך תבנית , חד פעמית
הנחתי נייר אפיה , היות
כותבת ללא שימון התבנית , האם את נייר
האפייה עלי לשמן?
נהנהו מהעוגה הטעימה והמרשימה.