מי שעוקב אחרי יודע שכל שנה אני חייבת למצוא את השילוב הכי טעים לעוגת גבינה !
שנה שעברה זה היה שילוב של עוגת סולת נוסטלגית עם גבינה.
והשנה הלכתי על עוגת גזר של אמא שלי בשילוב עוגת גבינה.
טוב תקשיבו אם הייתי יודעת שזה יצא שילוב כזה טעים מזמן אבל מזמן הייתי עושה את זה.
אני אנסה להסביר לכם במילים על השילוב של ה2.
אז ככה :
העוגת גזר היא עוגה עסיסית מטבעה ועשירה בטעם בגלל התפוחים הגזר, הקינמון והאגוז מוסקט ואילו עוגת הגבינה בטעם וניל משתלבת בטבעיות ויוצרת הרמוניה של טעמים שמייצגים בית.
עד שלא תטעמו לא תבינו עד כמה זה משתלב נהדר.
אז שנתחיל ?
המרכיבים:
לעוגת הגזר:
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית שטוחה קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כוס צימוקים קצוצים
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים
1 כוס גזר קלוף, מגורר דק(2-3גזריםבינוניים)
1 כוס תפוח קלוף, מגורר גס(2 תפוחים גדולים)
למלית עוגת הגבינה :
5 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה "השף הלבן"
1/2 כוס (75 גרם) קמח
לציפוי:
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הכנת עוגת הגזר
1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית. בקערת מערבל עם וו הקצפה מקציפים ביצים עם סוכר כ-5-6 דקות במהירות גבוהה.בזמן הזה מכינים את כל שאר החומרים שברשימת המרכיבים.שמים ליד קערת המיקסר ואז מ1מנמיכים מהירות, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית.
הכנת עוגת הגבינה :
2. בקערת מערבל עם וו הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות במהירות גבוהה לעיסה אוורירית יציבה. מנמיכים מהירות, מוסיפים בלילה להכנת עוגה וקמח, מערבלים לבלילה אחידה.
הרכבת העוגה
אחרי שהכנו את 2 הבלילות לוקחים רינג גבוה בקוטר 24 או תבנית מתפרקת גובה 26 משמנים באמצעות ספרי שמן ויוצקים לתוך הרינג (לא לשכוח כאשר משתמשים ברינג צריך לעשות לו תחתית)תחילה את בלילת עוגת הגזר.
מעליה שופכים את עוגת הגבינה.
ומכניסים לתנור שחומם מראש על מצב טורבו/ חום תנור 160 מעלות
אופציה לשידרוג :
למראה עוגת שיש אפשר לקחת שיפוד ולערבב בין שתי הבלילות ליצירת אפקט שיש.
אופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת.אחרי שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כבוי חצי שעה.אחרי חצי שעה מצננים את העוגה בערך 15 דקות בטמפרטורת החדר.
ואחר כך מעבירים למקרר לשעתיים קירור. אחרי שעתיים מערבבים את חומרי הציפוי שמנת ואבקת סוכר היטב ומורחים מעל ומגישים.
אופציות לקישוט נוספת:
אחרי שעה אפיה משאירים תנור פועל מוציאים את העוגה
ושופכים עליה ציפוי שמנת( מערבבים בקערה שמנת חמוצה ואבקת סוכר). מורחים את פני העוגה ומחזירים לתנור ל-5 דקות אפייה.סוגרים את התנור.
ומשאירים את העוגה בתנור חצי שעה.אחרי חצי שעה מצננים את העוגה בערך 15 דקות בטמפרטורת החדר ואחר כך מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה
הערות :
אפיה ברינג גבוה בקוטר 24 יתן לנו עוגה גבוהה.אם משתמשים בתבנית מתפרקת קוטר 26 נא לעשות שוליים גבוהים עם נייר אפיה כי תעלה בזמן האפיה ואם לא יהיה שוליים היא עלולה ליפול בנחיתה.
מי שגר בחול ואין לו בלילה אז להכין בלילה מ750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז גביע שמנת חמוצה 200 מל 3 כפות אינסטה פודינג וניל .כפית תמצית וניל.לערבב הכל ויש לכם בלילה.
לא לאפות את העוגה מעל שעה!אפשר עוד 5 דק כי תנורים שונים מחברה לחברה.זה בסדר שהבלילה טיפה רוטטת באמצע.אפיית יתר תייבש את העוגה!!!
שימו לב תנור טורבו שעה אפיה גג שעה וחמש דקות!!
המון ביצים… אפשר להפחית?
יונית שלום
האם אפשר לאפות את העוגה ברינג של קוטר 20?
ואיך יוצרים את המראה של העוגה שיצא לך הפרוסה?
תודה רינת