שאני חושבת על גלידה השיר של עוזי חיטמן מתנגן לי בראש.
יש לי גלידה הכי טובה !!
הכי טובה ומשובחה…
תעשו אותה אנשים(כי היא קלה קלה להכנה )
קו קו אע אע
טוב קריירה בשירה וזמרה לא תהיה לי .
אבל לפחות אצליח ללמד אתכם להכין גלידה טעימה וקלה קלה להכנה !
אחרי שתכינו פעם אחת תתמכרו .
וכל פעם תכינו טעם אחר (מניסיון)ואם יש לכם ילדים אז בכלל הולך להיות לכם כייף וטעים .
כי במתכון של היום לא צריך מכונת גלידה ולא צריך להיות גאון גדול
צריך רק להכין 3 מצרכים קבוע ואני אתן לכם רעיון מדהים לגלידה וניל עם שוקולד בלונדי וקרמל מלוח שאתם הולכים להתעלף !!
ולהתמכר!!
אז שנתחיל ?!
בסיס גלידת וניל :
500 מל שמנת מתוקה
פחית של חלב מרוכז 397 מל
כף תמצית וניל
תוספות :
100 גרם (חפיסה)שוקולד בלונדי קוקוס קלוי עלית
50 גרם (חצי חפיסה )שוקולד בלונדי קרמל ומלח עלית
4 ביסקוויטים שוקולד עד חצות עלית
רוטב קרמל מלוח:
חצי כוס שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
50 גרם חמאה
50 גרם שוקולד בלונדי קרמל ומלח עלית
אופן הכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה מוסיפים את החלב המרוכז ותמצית הוניל ומקציפים במהירות נמוכה עד שהכל מתערבב.
קוצצים את השוקולדים בחרתי ב2 הטעמים של שוקולד בלונדי כי אלו הטעמים שאני מכורה .
אני מזהירה שוקולד בלונדי ממכר!!ברמות על חלל.עכשיו שתדעו לכם ביסקוויטים טעימים לא רק בעוגה או בבוואריה גם בגלידה ואם יש מעל שוקולד הרי זה משובח.
את הכל קוצצים גס ומוסיפים.אם הכנתם רוטב קרמל אפשא להוסיף חצי ממנו וחצי לציפוי.בעזרת קיסם עושים ערבוב קל.ויש לנו גלידה.
את הכל שופכים לתבנית איינגליש רחבה או קופסא פלסטיק.
אופן הכנת רוטב קרמל:
שמים את כל המצרכים במחבת ומדליקים את האש ומערבבים הכל ומבשלים הכל 2-4 דקות.מוריגים מהאש מקררים ואפשר לשים בהגשה מעל הגלידה.
מקררים עשר שעות במקפיא ומתענגים.
אבל מה זה מתענגים…..צורחיםםםםםםםםםם
תעלפת!!!