אם יש משהו שהמשפחה שלי אוהבת באופן אחיד זה כרובית. מה שאני לא אעשה עם כרובית, תמיד אני אמצא אותם סביבי מנסים לטעום ולהבין מה אני מכינה J
אז לכבוד חנוכה החלטתי לגוון ולהכין להדלקת נר ראשון לביבת כרובית עם הפתעה .
לא הפתעה כמו בקינדר חחח תרגעו J
הפתעה שהיא נמסה ועושה לכם יאמי יאמי בבטן.
כןןן על גבינת מוצרלה טובה שמקפיצה את הלביבה כמו דרגות.
הגדולה שלי טעמה ראשונה אתמול את הלביבה והיא אמרה לי אמא איזה טעים מרגישים את הכרובית ואז את הגבינה……כאשר היא אמרה לי את זה ידעתי שהפתעה הפתיעה והתוצאה הייתה לביבה קטנה וטעימה.
כמה מילים על הלביבה :
אפשר להכין את העיסה כמה שעות לפני לעטוף בניילון נצמד לחזור לעיסה ולטגן אותה חם חם בסמוך להדלקת הנרות.
אפשר לטבול בפירורי לחם ואפשר גם לאפות בתנור .ואם רוצים את זה ללא גלוטן פשוט להחליף את פירורי הלחם בפירורים ללא גלוטן .
אז שנתחיל?
חומרים :
קילו כרובית קפואה
כוס פירורי לחם לבנים
2 ביצים L
300 גרם מוצרלה
מלח פלפל אגוז מוסקט.
אופן ההכנה :
מפשירים את הכרובית [לא חובה אפשר גם קפוא ] אח"כ שמים אותה בסיר עם כף מלח .
ממלאים את הסיר במים אבל לא הרבה עד גובה הכרובית, כי אם נשים המון מים אז מה שיקרה זה שיקח המון זמן לכרובית להתרכך.
אפשר גם כרובית טריה העיקר שבסוף הכרובית תהיה מבושלת ורכה .
אח"כ אנחנו מניחים את הכרובית במסננת.
ובתוך המסננת בעזרת מועך פירה אנחנו מועכים את הכרובית .בפעולה הזו אנחנו למעשה גם סוחטים את הנוזלים וגם מועכים את הכרובית עד לקבלת מרקם של פירה.
תזכרו !מסננים, מועכים ושוב מסננים ומניחים חצי שעה על מסננת עד שכל הנוזלים יצאו
חשוב לדעת שהכרובית מאד עשירה בנוזלים ועל מנת להפוך אותה לעיסה טובה ונוחה לשימוש חייב לסחוט אותה היטב.
לאחר שסחטנו היטב וקיבלנו מרקם של פירה אנחנו מוסיפים לכרובית המסוננת 200 גרם מוצרלה [את שאר הגבינה שומרים לסוף]אני השתמשתי במוצרלה של גד. כפית מלח רבע כפית אגוז מוסקט חצי כפית פלפל שחור ביצים, וחצי כוס פירורי לחם.
לערבב הכל היטב. במידה והעיסה נוזלית להוסיף עוד חצי כוס פירורים [תלוי איך סחטתם ]
להניח במקרר לחצי שעה.
לקחת מלית בעזרת כף או עם היד. ואז למעוך לצורה של עיגול שטוח למלא מהגבינה שלא השתמשנו בה
לסגור ואז לטגן בשמן חם לא עמוק
השמן במחבת צריך להיות בערך רבע מגובה המחבת
אני ממליצה להכין את הלביבות עם ידיים רטובות [אפשר גם משומנות ]כמו שמכינים קובה 🙂 אני שמה קערה עם מים לידי.ובזהירות שמניחים את הלביבה.
הערות :
אפשר לטבול בפירורי לחם ולטגן בשמן חם .עמוק. ככה תספוג הקציצה פחות שמן.ואפשר להגיד לילדים שניצל כרובית העיקר שיאכלו חח
אפשר לאפות לא לשכוח לרסס ספרי שמן מעל
הצעת הגשה :
להגיש חם לצד מטבל שמנת…. לוקחים שמנת חמוצה שמים כף מיונז קצת עירית קצוצה[לא חובה ] טיפה מלח פלפל ותגידו לי תודה יונית על מתכון הורס טעים ומלבב J