השבוע קמתי עם רצונות להכין ולהעלות כמה מתכונים לכבוד חנוכה, אבל רצונות לחוד ומציאות לחוד 🙂
מצאתי את עצמי נגררת לשיפוץ לא מתוכן במשך חמישה ימים !
זה לא היה פשוט ,להתנתק מהמטבח ולהיות עסוקה סביב הפועלים, אבל בשעה טובה זה נגמר והצלחתי בין לבין להכין לכם מתכון קל לסופגניות מהירות עם ציפוי של גנאש שוקולד וגנאש שוקולד לבן, וריבת חלב.
הפעם המתכון לא שלי, של השף הלבן, זו בלילה שקיבלתי להתנסות ואני נשבעת לכם בשבוע הזה כל דבר שמקצר זמן היה אצלי מבורך.
את הניסוי הראשון הכנתי באמצע השבוע ופיזרתי מעל אבקת סוכר,ונתתי לפועלים לטעום, היה לי מוזר לקבל מחמאות ולראות איך הצלחת מתרוקנת על מתכון שהוא לא שלי ושזה בכלל בלילה?!
אבל הבלילה מחליפה את האשל ומקצרת תהליכים.
אז מילה של בשלנית , אם בא לכם משהו קל טעים ושווה לכו על זה .
חומרים :
קופסא של בלילה להכנת סופגניות של השף הלבן
4 ביצים מידה L
2 ורבע כוסות קמח תופח
גנאש שוקולד :
חצי כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
גנאש שוקולד לבן :
חצי כוס שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה :
לערבב את כל המוצרים.
לחמם שמן ל160 מעלות ולהתחיל לטגן
טיפ ממני : לתת לבלילה לנוח עד שהשמן חם.
לזרוק לשמן בעזרת כף גלידה ככה תקבלו גודל אחיד טיפ נוסף שמנו אותה בשמן מפעם לפעם ככה הבלילה הדביקה תצא בקלות
להקפיד לטגן בשמן חם אבל לא יותר מ170 מעלות.
אופן הכנת הגנאש
לשים בקערה את החומרים ולהכניס למיקרו ל2 דקות להוציא לערבב ולהכניס לשקית זילוף לחתוך באמצעות מספרים ולקשקש
לא לשכוח להוסיף ריבת חלב בשקית זילוף נוספת ולקשקש מאד טעים
ככה אגב הגישו לי ברומניה קניתי ומשם למעשה הרעיון.
אפשרות הגשה מסורתית :
להזריק ריבה ולבזוק באבקת סוכר
טעים מאד
היי
לא מוצאת את הבלילה הזאת של הסופגניות בשום סופר!!!
מה עושים????