כמו שאני אוהבת לבשל, ככה אני אוהבת אתגרים !
במיוחד במטבח.
עד לא מזמן הייתי מבשלת רק את האוכל שלמדתי בבית אימי.
עם השנים, התפתחתי, ונחשפתי למטבחים חדשים ולסגנונות נוספים.
ואני אומרת לכם, קבל עם ומקלדת, שהאוכל הישראלי הוא האוכל הכי טעים מהסיבה הפשוטה קיבוץ הגלויות שהפך לנחלה בכל בית.
אחד המטבחים האהובים עליי זה, אוכל סיני.
אז קבלו באהבה מתכון לכרובית בטמפורה שיותר טעימה מהמסעדות :-)))
אז בואו נתחיל 🙂
חומרים :
שקית כרובית קפואה.
קמח טמפורה [בכל סופר יש ]
מים
ביצה
רוטב בסיס לבישול
מיונז.
שמן לטיגון
אופן הכנה :
קלי קלות, ואזהרה ברגע שטועמים אחד מסתכנים בחיסול ממוקד של 4 לפחות ! מניסיון של אחת שכבר נפלה בזה 🙂
להפשיר את הכרובית , להוציא אותה מהמקפיא שעה לפני ולשים על השיש.
לקחת קערה, לשים בה 7 כפות יפות של קמח טמפורה, ביצה, 3 כפות רוטב בסיסי[ככה זה נקרא זה של אסם], כף מיונז, וכוס מים קרים.
לערבב הכל עד לקבלת בלילה אחידה, כמו של פנקייק.
עדכון נכון לתאריך ה1-11-15 בעקבות בקשות של קוראים לדעת מה אפשר במקום הרוטב. אז ככה :
למי שאין רוטב בסיסי ובכל זאת רוצה להכין אז במקום רוטב להוסיף לבלילה רבע כפית אבקת שום,חצי כפית פפריקה, רבע כפית כורכום, כפית חרדל וכף סויה.
לטבול כל כרובית בבלילה.
לטגן בשמן עמוק. עד הזהבה
להוציא. להניח על מגבת נייר לספיגת עודפי שמן, להגיש לצד צ'ילי מתוקף או הרוטב עצמו.
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !
בהצלחה
ואם בא לכם להכיר אותי ולראות עוד דברים טעימים ומעוררי תאבון, מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם YONITֹ_Z
מזהירה מראש, האינסטה שלי מעוררת תאבון !
לא צריך לבשל קצת את הכוסית?
אם זה קפוא לא כי זה עובר בישול חלקי אם זה חי אז בהחלט
שאלה אם אין לי קמח טמפורה
מר אפשר לעשות במקום ? תודה