השבת הבת שלי הגדולה באה אליי ואמרה לי…"אמא את זוכרת את הדג סלמון שהכנת לי לפני חודש , אפשר בבקשה שוב כזה?!"
בטח שכן, עניתי לה.
ובלב שמחתי שזה כזה קל ושהיא אוהבת את זה.
וישר עלה לי לראש, שזה מתכון של מינימום עבודה ומקסימום הצלחה, ולא ייתכן שזה לא יהיה בבלוג שלי !
ואם הזכרתי כבר מתכון , אז קבלו באהבה מתכון קל טעים .
חומרים :
קילו מאתיים סלמון מחולק ל6 -8 חתיכות יפות
רבע כוס שמן זית
רבע כוס מים רותחים
3 כפות סוכר חום
כף סוכר לבן
3 כפות רוטב סויה מאסטר שף
3 כפות רוטב טריאקי
3 קוביות שום כתוש [קפוא]
כף וחצי מיץ מלימון טרי.
מלח פלפל לפי הטעם לא חייב !
קישוט עלי רוזמרין /טימין / שומשום
הוראות הכנה :
אם יש לדג עוד קשקשים מאחורה ממולץ לנקות ולבדוק שאין קוצים. לפרוס את הנתח ל6 עד 8 חתיכות יפות.
לקחת את כל המרכיבים של החומרים לשים בקערה ולערבב היטב עד שהסוכר נמס .
להכניס כל חתיכה ולהשרות 5 דק.
בזמן הזה לחמם את התנור ל170 מעלות
אחרי 5 דק לקחת תבנית חד פעמי לשים ניר אפיה מעל. ואת נתחי הסלמון שהושרו. לא לזרוק את נוזל המרידנה שבהם הושרו
להכניס לתנור שחומם מראש.
לא מכוסה !
אחרי 5 דק אפיה,לפתוח לקחת כף ולצקת מעל הדג מהמרינדה .
אחרי 5 דק שוב לפזר מרינדה עם כף.
לסגור את התנור.
לשנות את מצב התנור לגריל בטמפ 200 . בכדי לתת לו צריבה של עוד 2 דקות.
להוציא.
להגיש.
מי שרוצה יכול לבשל במים כמה בטטות ולשים מלמטה ומעל את הדגים כמו שכתבתי.
בהצלחה !
ו
אמאלה איזה טעיםםםםם…..יוניתתתת תודה על מתכונים מנצחים
באהבה יפה 1
במקום סוכר השתמשתי בסילאן. תודה
אין עליך בעולם פשוט יצאה לי מושלם כל שבוע אני עושה את הדג הזה לשבת
רוצה להכין את הדג לשישי בערב מכינה מהבוקר איפה כדאי לאחסן עד הארוחה ואיך כדאי לחמם ?
ממליצה במקום סוכר לשים סילאן טבעי 1/4 כוס. ואם רוצים עוד שדרוג לפזר פיסטוק גרוס מעל כל נתח
הי יונית
נראה נהדר ואין לי טריאקי. יש משהו שיכול להחליף את זה?
מתכון מעולה, אבל 12 דקות בתנור הסלמון עדיין יוצא לי נא