כאשר הכנתי פעם ראשונה את הלזניה הזו,לא ידעתי שהיא תזכה לכזו הצלחה בקרב המשפחה כולל אימי!
ואם המשפחה נהנת? אין מצב שאני לא אעלה מתכון במלכת המטבח בפרט שחג שבועות קרב ובא.?
מה גם שזו אחת המנות מתוך חוברת שבועות 2019 של השף הלבן שאני גאה להיות חלק בה.
בקיצור למה להכביד במילים בהסברים בחפירות? החג בפתח,יש עוד מלא מתכונים חדשים בדרך…..כן כן כן לפנק לפנק לפנק.
בקיצקוץ?קחו רבע שעה להכנה ,שעה לאפיה וזה שלכם♡
המרכיבים:
1 חבילה (500 גרם) דפי לזניה
1/2 שקית (250 גרם) פתיתי עמק 28%
1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה
השף הלבן
למלית:
2 שקיות(או שקית ראו בהערות ) של מדליוני תרד סנפרוסט, מופשרים וסחוטים היטב מנוזלים
2 גביעים (1 ק”ג) מלית למאפים
השף הלבן
2 ביצים מידה l
מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב:
4 מכלים (800 מ”ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
3 כוסות (720 מ”ל) חלב תנובה 3%
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
המתכון נעשה בתבנית מלבנית /מרובעת מה שבא לכם.
1. מתחילים עם עלי התרד אני ממליצה להפשיר את העלי תרד יום מראש ולהכניס למיקרו ל5 דקות.להוציא לסחוט היטב ולסנן מנוזלים.
2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר בינוני ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית, עד שנוצר רוטב אחיד.
3. במקביל לוקחים קערה ושמים את עלי התרד המופשרים והסחוטים, את המלית למאפים 2 ביצים כפית מלח,חצי כפית אגוז מוסקט,שליש כפית פלפל.
4. מחממים תנור ל180 מעלות ומתחילים להרכיב את הלזניה.
5. יוצקים לתבנית רבע מכמות הרוטב, מסדרים מעל שכבה של דפי לזניה, משטחים עליהם חצי מכמות המלית ומפזרים שליש מכמות הגבינות.
יוצרים באותו אופן עוד שכבה של רוטב, דפי לזניה, מלית ומיקס גבינות.
מסיימים בשכבה נוספת של רוטב.
6. מכסים את הלזניה בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום ואופים 50 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים כ-10 דקות נוספות, עד הזהבה.
7. מצננים את הלזניה ומגישים .מומלץ להכין יום קודם לפני ההגשה.ככה הלזניה מתייצבת והטעמים נספגים.
הערות :
כמות התרד יכולה להיות שקית ויכולה להיות 2 שקיות הכל שאלה של טעם וכמה אתם אוהבים תרד.
תחליף למלית למאפית בלזניה זה חצי קילו ריקוטה וחצי קילו כנען.
תחליף לבשמל :שמים בסיר קטן 150 גרם חמאה ומתחילים להמיס את החמאה.אח"כ מוסיפים 4 כפות קמח ומערבבים היטב טוב טוב עד שאין גושים.מוסיפים 4 וחצי כוסות חלב וממשיכים לערבב במרץ עד רתיחה.וזהו יש לכם בשמל.
וואו, הלזניה הזאת נראית מדהים! מושלמת לשבועות ♥
תודה ♡
הכנתי את הלזניה בערב שבועות ויצאה מעולה!!!! התענגנו עליה. תודה רבה
היי יונית , מה שלומך? נראה מעולה ואני רוצה להכין ליום הולדת בשבת , השאלה היא כמה שקיות את שמת במתכון המצולם
הי יונית,
אני רוצה להכין אבל אין את המלית ורוטב הבשמל עכשיו בחנויות, ראיתי בתגובות את החליפי אבל יש לי שאלה, את ההכנה של הרוטב בשמל רשמת 4.5 כוסות חלב, זה במקום ה3 כוסות חלב שכתוב בפירוט של הרכיבים או בתוספת, כלומר סה"כ חלב 7.5 כוסות?
ושאלה נוספת, סה"כ יש 3 שכבות של דפי לזניה נכון?
תודה רבה מראש