בשר צלי זו המנה הכי קלה להכנה !נשבעת.
זה רק נראה מסובך וקשה!
אם תקראו היטב את אופן ההכנה ותעשו את המתכון תראו שאני צודקת.
ולא רק צודקת גאה בכם על האומץ להאמין בי ולעשות את המתכון.
והכי חשוב הכנתם מנה עיקרית שתלווה לאתכם להמון שנים.
כי בנינו אין על אוכל שנעשה בבית ובאהבה גדולה.
ובשביל זה למעשה הקמתי את האתר.לעודד אנשים לבשל ,פחות אוכל תעשייתי ויותר אוכל של מאמא.
אז הפעם בלי הרבה חפירות מתחילים :
חומרים:
בשר צלי זה בשר מס 5
2 קופסאות של פטריות חתוכות.
4 בצלים
4 שיני שום פרוסים
יין לבן יבש
עלי דפנה ,פלפל אנגלי כורכום ,מרק עוף ,פפריקה,פלפל שחור אבקת מרק בצל
אופן ההכנה :
בוא נתחיל עם הבשר אני אוהבת בשר מס 5.אמא שלי לימדה אותי לא להתפשר.לא מדומה ולא שום דבר אחר.
אם אתם רוצים בבקשה אני עושה רק מס 5.
רצוי טרי .אין בעיה קפוא…רק אל תשכחו להפשיר?
אני ל6 איש קונה 2 קילו.
זה נראה גדול אבל בבישול זה מתכווץ אז לא להלחץ מהכמות.
אגב אפשר לקנות נתח גדול לבשל את שלבי ההרתחה לפרוס ולשמור קפוא במקפיא.
וככה אתם מסודרים.מוצאים כמה פרוסות שרוצים ומבשלים רבע שעה רוטב ויש לכם מנה עיקרית.
טוב נחזור למתכון:
ניקח את הנתח שקנינו נמרח אותה במרינדה שמורכבת מחצי כוס שמן כף מרק עוף כפית פפריקה אדומה ,רבע כפית כורכום וחצי כפית אבקת שום.(לערבב הכל ולמרוח על הנתח)
לקחת מחבת ולצרוב כל צד עד שהוא משנה צבע לזהוב.
לפעולה הזו קוראים סגירה והיא תעזור לנו לשמור על הנתח שלם בזמן הבישול במים.
היא לוקחת בדיוק 5 דקות אז לא לקטר 🙂
בזמן הזה שימי מים בסיר שהנתח נכנס בו מבחינת גודל.
שימו 3 עלי דפני ובצל אחד שלם במים ו3 פלפל אנגלי.
אם אתם משתמשים בסיר לחץ אז 50 דקות.
אם אין לכם סיר לחץ אז זה שעה וחצי גג שעתיים.
איך יודעים?בודקים עם מזלג ומרגישים אם הוא מבושל או לא.
אם הנתח מבושל מוציאים את הנתח מהמים.גם אם לא מבינים ולא מרגישים או חוששים שזה לא מבושל לא לפחד כי יש עוד שלב בישול ברוטב.אבל לבשל את הנתח לא פחות משעה וחצי !בסיר רגיל.
מקררים .אם אתם קצרים בזמן אז לפחות קירור של שעה לפני החיתוך.ואם לא אז מכינים בחמישי בערב ומכניסים את הנתח ללילה שלם ככה הנתח מתקרר ומתייצב וקל לחיתוך..
אחרי שהוצאתם את הנתח לא זורקים את הנוזלים !זה הציר שלנו לבישול הרוטב.
אנחנו מסננים את הנוזלים ומשתמשים בהם.אם נשאר לכם נוזל זה הזמן להקפיא ויש לכם ציר מוכן ?
ואם לקחתם את הטיפ שלי ועשיתם נתח גדול ואתם מבשלים חלק מהפרוסות שפרסתם וחלק מקפיאים אז חשוב לשמור את המים המסוננים בהקפאה יחד♡לא חובה אבל זה מעשיר את הטעם של התבשיל.
הכנת הרוטב והכנסת הבשר:
לוקחים 4 בצלים אם הם גדולים אז 3.פורסים לפרוסות ומטגנים עם 4 -5כפות שמן.
ברגע שמתחילה שקיפות אני מוסיפה 4 שיני שום פרוסים.
ואת הפטריות ומטגנת 2-3 דקות.
ומתחילה תיבול : כפית מלח ,כף מחוקה פפריקה אדומה,חצי כפית כורכום,כף אבקת מרק בצל ורבע תבלין לבשר(לא חובה )שליש כפית פלפל שחור.
מערבבת הכל פותחת את התבלינים בשמן של הטיגון אם חסר הוסיפו כף על מנת שהתבלינים יפתחו לכם.מוסיפה כוס פלסטיק של יין לבן יבש אפשר אדום .אני כאן שמתי לבן על מנת שהרוטב יצא בהיר.מבשלת הכל 2-3 דקות עד שהיין יצטמצם טיפה והתבלינים יספגו.ואז יוצקת 2 כוסות ציר מסונן.ומסדרת את הנתחים.
שמה את הנתחים של הבשר מסדרת יפה בסיר ובודקת עד איפה הנוזלים מכסים את הבשר.
אם הם לא מכסים את הבשר סמ אחד מעל.
אני מוסיפה.בדכ תמיד אני מוסיפה !
עדיף להוסיף מאשר יהיה חסר !כי בזמן הבישול הנוזלים מצטמצים.
תמיד לקראת סוף הבישול אפשר להוריד בכיור נוזלים אז לא לפחד.
כל הפעולה הזו לוקחת לכם רבע שעה ומעכשיו אתם סוגרים את הסיר ומבשלים את הכל על אש קטנה למשך שעה .
אם בישלתם בשלב הראשון את הבשר טוב אז יקח לכם שעה.
אם לא אז שעה ורבע שעה וחצי.
קחו מזלג ותרגישו את הבשר אם הוא רך אז זה מוכן.
תאמינו לי זה קלי קלות אורך ההסבר זה על מנת שתבינו בתכלס זה 5 דק סגירת הנתח והכנסה לסיר.
אח"כ סינון וקירור זה עוד 5 דק.
אח"כ פריסה ובישול שזה עוד רבע שעה גג חצי שעה עבודה למתחילות.
אני לא מחשיבה את זמן הבישול בסיר כי זה זמן שאתם חופשיים לסדר את הבית ,לראות סרט,מה שאתם אוהבים(שימו תזכורת בטלפון )
בהצלחה
ואם בא לכם לראות עוד דברים וסרטונים קצרים בסטורי שלי עם טיפים בואו לאינסטה שלי yonit_z
אבל מזהירה מראש זה מגרה!
אם בא לכם עוד מתכון של צלי בשר אז אצלי ניתן למצוא
פה (תלחצו על הפה)מתכון קצת שונה כם בצורת ההגשה
וגם חברתי הבלוגרית רות אופק הכינה מתכון משגע כאן
היי יונית,
אוהבת מאוד את המתכונים שלך הם אותנטיים ומחזירים אותי לילדות.
את גם מפרטת ומשתפת באהבה רבה
יש לי שאלה אצלנו בבית בפסח לא משתמשים בתבלינים מנהגים של אמא איך בכל זאת אני יכולה לבדל את צלי הבקר שיצא טעים ?
תודה
רק מלח ופלפל.זהו.ולהעשיר את הציר בכרפס גזר שורשים שמכאן יבוא הטעם
נראה טעים..
במה להחליף את היין במידה והסועדים לא אוהבים.
מדובר בפטריות מקופסא? טריות יעשו את אותה העבודה?
תודה על כל המתכונים הטעים.
אז בלי יין …בלי שום תחליף….פטריות טריות בוודאי אבל להוסיף אותם בשלב עם הבצל ורק שהשמן והסיר חם.בכדי שהמים המיותרים יצאו.
בהצלחה
הי יונית פעם ראשונה שאני מכינה צלי, צריך להרתיח אותו להוציא את הליכלוך או משהו כזה? כי אני יודעת שהרבה כאילו מרתיחים בלי כלום לפני
קראת את הפוסט?קודם סוגרים את הבשר ואז מבשלים אותו.
נתח בשר מס 5 הוא לא חלק פנימי שדורש ניקוי.
סגירה במחבת ובישול ראשוני במים
היי יונית,
תודה על מתכון נפלא.
אפשר לוותר על פעולת ההשרייה במים .. לסגור את הבשר ולבשל אותו איזה 4 שעות ? זה מה שאני בדרך כלל עושה .
כן אם סוגרת בהחלט
מתכון מומלץ בחום.
2 ק"ג פשוט נטרפו.
הכנתי ללא יין. אצלי לא אוהבים.
ויצא מעולה.
כמו שיונית המליצה, אני מקפיאה פרוסות הבשר לאחר הבישול ואת הציר בנפרד וזה יוצא מצויין.
תודה על ששיתפת מהחוויה שלך….שימחת אותי ?
היי יונית אוהבת את במתכונים שלך מה עושים עם בעלי קנה את הבשר בפרוסות גם סוגרים ומבשלים ברוטב?
לא קאה כלום .סוגרים את הנתחים החתוכים במחבת.ומבשלים שעתיים וחצי שלוש את כל הסיר ומוסיפים קצת יותר נוזלים בגלל אורך הבישול
שלום יונית, היום אני מנסה את הצלי. האם לכסות בבישול את הגוש במים או שמספיק רק עד חצי מגובה הגוש?
לכסות
שלום יונית,
הכנתי אתמול את הצלי ורציתי להגיד לך שיצא מדהים…ניקו את הסיר:)
תודה רבה על המתכונים המוצלחים
אינה
שמחה לקרוא….באהבה ♡
היי רציתי לדעת אם יש אופציה לוותר על אבקת מרק עוף ובצל?
היי,
נחשפתי לאתר היום במחשבות על הכנות לשבת המלכה.
חייבת לומר שנשאבתי לאהבה שאת מקרינה פה, באמת אהבת חינם. זרימה, אמת, כייף. בקיצור, אנרגיות אש!!
תודה לך, מקסים "לפגוש" אנשים כמוך.
לגבי אבקות מרק למינהן, אני לא מכניסה אותם לבית. התבשילים יוצאים נפלא, אפשר להסתדר מעולה בלעדיהן.
ואני רוצה לומר תודה על המילים היפות והמשמחות!
אבקת מרק זה בחירה תמיד אפשר להמליח יותר.אני אישית משתמשת וחושבת שהם האבקות זה לא מה שהיה פעם.
אבל מכבדת את גישתך ושמחה שאת אומרת ומספרת את ניסיונך
מצטרפת לשאלה, אין לי אבקת מרק בצל. זה יצא פחות טעים?
תודה תודה לך, לומדת ממך המון.
שבת שלום אהובה!
באהבה ♡
יונית,
המתכונים שלך נהדרים .
הכנתי את הצלי ויצא מדהים, טרפו אותו.
תודה
אמאלה טעם גן עדן ❤️תודה
שלום יונית,
תמיד נהנת מהמתכונים שלך ומהמידע הרב שאת משתפת על מנת שהכל יהיה ברור. רציתי לשאול כשצריך לקרר את הנתח, האם להוציא את הנתח מהסיר , או שהנתח יתקרר בתוך הסיר עם המים. תודה
להוציא לעטוף בנייר כסף ולקרר ואז להכניס לקירור לילה במקרר
היי בוקר טוב ❤ אני בדרך כלל מכינה את המתכון שלך של בשר צלי ברוטב פטריות ובצלים והוא סוף הדרך! מה את אוהבת יותר שאדע מה להכין פעם הבאה .. סומכת על הטעם שלך חח ועוד שאלה כאן ראיתי ששמת במחבת את הנתח לפני ששמת בסיר מים ובמתכון השני לא .. יש הבדל ?
אסאדו בקלי קלות , אסאדו בבצלים
הי יונית רציתי לדעת האם לבשל על אש נמוכה את המים עם הצלי והאם לכסות
יונית המדהימה-תודה?
כל מתכון שלך אמיתי מהלב,
תבורכי על הרצון לשתף במתכונים נפלאים שניסיתי כמה וכמה מהם-
שתהיה לך אחלה שנה וכמו שאת פותחת את ליבך הטוב לאהבת האדם תקבלי שפע כפליים?
היי, קניתי בטעות בשר מס 6- פילה מדומה .
זה מה יש כרגע.. האם זה משפיע על המתכון בדרך כלשהי?
מה ההבדלים בינהם?
הי יונית! המתכון נראה טעים וממש בא לי לנסות אותו. הבעיה שלי היא הפטריות… לא אוהבת! מה אפשר לשים במקום? או שפשוט לוותר וזהו?
תודה
אין בעיה לוותר….יצא עדיין מושלם
אפשר לעשות את הנתח כמו האסאדו לסגור ולשים בתנור עם ירקות ואם כן כמה זמן בתנור תודה
לפחות לשעתיים
מתכון מושלם. הכנתי אמש לארוחת שישי, טעים ויפה להגשה. תודה רבה
באהבה ♡
היי, בשלב הראשון של בישול הנתח השלם עם המים ופלפל אנגלי….
רצית לשאול כמה מים לשים בסיר? ובמשך שעתיים על אש נמוכה או גבוהה?
וגם לכסות עם מיכסה את הסיר או בלי מיכסה?
תודה רבה ושבת שלום 🙂
סמ שתיים מעל הנתח ללא מכסה או בסיר לחץ סגור
שלומות,
אם רוצים למלא את הנתח הזה בבשר טחון ואורז. אפשרי?
הכנתי ויצא פנטסטי, תודה על מתכון מעולה.
היי יונית, אני רוצה לעשות את הצלי, אבל יש לי אותו פרוס, שהכמות היא כפולה, עדיין לעשות איך שרשמת את הצריבה לפניי הבישול במים או לוותר על זה? והאם להכפיל את כמות התיבול?
היי, פעם ראשונה שהכנתי צלי בשר ואני ממש מרוצה מהטעם. יחד עם זאת, הבשר יצא אמנם רך להתפרק ברובו ( שאין לי בעייה עם זה) אבל גם יצא מעט צ'ואי כזה.. ככה זה צריך להיות?
הכנתי לערב סוכות , יצא מושלם !!! מתכון מדוייק . תודה רבה
היי 🙂
האם מכניסים את הבשר לקרור (צינון) ביחד עם המים? או בנפרד?
תודה וחג שמח!
הי יונית,
תודה רבה על ההסברים וההגשה המדהימה! יש לי יין לבן מוסקט מתקתק. האם זה בסדר? או שחייב יבש?
חג שמח!
אים על המתכונים שלך תמיד מצליחים.תודה רבה
עשיתי את המתכון ויצאת לי מדהים!
היי יונית אפשר במקום מרק בצל להשים מרק פטריות?
אפשר מרק עוף רגיל במקום אבקת מרק בצל?
האם אפשר להכין את המתכון הזה עם בשר מספר 8
ערב טוב יקירה.
מקווה שתצילי אותי…
מתברר שבעלי קנה צלי מס' 5 טרי וביקש מהקצב לחתוך לפרוסות. מה אני עושה איתו? מה עושים בשלב הראשון – הבישול הארוך עם הגזר והתבלינים? אפשר בכלל לבשל פרוסות של בשר בסיר עם הרבה מים ככ הרבה זמן? לא יתפרקו?
היי יוני.. בנוגע לצלי. לא אוהבת פטריות , אפשר עם תפוח אדמה? או שיש לך רעיון אחר?. תודה!!!
היי יונית, קודם כל אני מתה על המתכונים שלך!!!
אני מתכוונת להכין את הצלי בתנור.. על כמה מעלות צריך לשים ובמשך כמה זמן? והאם צריך לכסות עם נייר כסף?
הי יונית,
האם אפשר לבשל בתנור (כמו מתכון אסאדו עם פטריות ובצלים) אחרי הסגירה? ואם כן איזה חום?
אחד המתכונים המצויינים!!!
מככב אצלי בבית
שאפו
יש לי צלי 5 בפרוסות. האם אני צריכה חבצע את 2 שלבי הבישול בנפרד?
אם לא מתי מוסיפים את הפטריות וכו?
בישלתי היום את הבשר עם הפטריות בדיוק לפי המתכון! ופשוט יצא מ-ד-ה-י-ם!!!
תודה רבה רבה. קיבלתי ביטחון לבשל בקר (פעם ראשונה….)
כולם התלקקו, והבצל והפטריות פשוט נחטפו…
היי רצתי לדעת מה לעשות עם צלי שכבר פרסו לי אותו לפרוסות לפני החליטה?
היי יונית יש לי אורחת שלא אוכלת בצל האם אפשרי לעשות את המתכונים של הבשר רק עם שום תודה .
בעלי בטעות קנה את הבשר וביקש מהקצב שיחתוך לו לפרוסות. האם יצא טוב בכל זאת? מה הדרך להכין את זה אם הבשר כבר חתוך מראש?
תודה ?
כבר 8 שנים שאני נשואה ולא העזתי להכין בשר. הכנתי לפני שבועיים פעם ראשונה ויצא מעולה! השבת מכינה שוב אחרי בקשה של הבעל. תודה! מתכון מעולה והסבר מפורט
שלום, האם בשלב הבישול הראשון יש לכסות את הסיר לגמרי? תודה רבה
נפלא שיש אותך, עוד לא הכנתי הולכת לקנות מצרכים ומתחילה היום מסיימת מחר כפי שהמלצת. אך נפלא לפגוש מתכון שלך ואייך שאת כותבת.
תודה
הי
אני רוצה לנסות את המתכון , לא אכלני בשר גדולים אצלי . אפשר לעשות רק קילו ( במקום 2) ולחתוך את שאר הכמויות בחצי?
מה הצעתך?
תודה רבה!
קניתי פרוסות בשר מספר 5, מבשלים רגיל רק בלי הסגירה?
מה עדיף? שאדע להבא
היי אם קניתי בשר פרוס מה אופן ההכנה הראשונית?
הכי טעים שיצא לי אי פעם!
וניסיתי מלא פעמים ומלא מתכונים..
אגב עשיתי עם חלק מספר 8,
אולי עם 5 היה יוצא עוד יותר.. אבל בשבילי זה היה הכי טעים ורך שיכול להיות.
תודה!
היי
תודה רבה על מתכון מצויין סוף סוף יצא לי צלי ממש טוב
אני הורדתי את היין והשתמשתי בפילה מדומה מספר 6 (כי פחות אוהבים שומן)
ויצא מעולה
האם בשלב הראשוני לבשל עם מכסה סגור בתוך המים?
ואני רוצה חהכין מראש
אז להקפיא אחרי הבישול הראשוני את הבשר יחד עם המים ?