יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
  • עוגיות מכונה
דף הבית » צלי בקר בפחות מרבע שעה
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
צלי בקר בפחות מרבע שעה

צלי בקר בפחות מרבע שעה

יונית צוקרמן אפריל 6, 2017 30 תגובות

מתכון קל להכנת צלי בשר בפחות מרבע שעה , לא לחשוב פעמיים ולרוץ להכין !

לחץ כאן להדפסה

 

את מנת הצלי בקר הזו אתם הולכים להכין בדיוק רבע שעה עבודה ! ויש לכם 3 שעות של מנוחה עד שהנתח יוצא.כן כן קראתם נכון צלי בקר בפחות מרבע שעה

כל מה שאתם צריכים זה בשר מס 5 אני ממליצה על טרי אם אין לא חובה ! חרדל דיז’ון מעולה פלפל שחור טיפה פפריקה  טיפה שמן זית  כמה גרגירי כוסברה  וכוס יין אדום.ו3 בצלים ו2 כפות חומץ בלסמי.

ואם אתם רוצים פחות תבלינים אז אתן לכם עוד מתכון עם סוד קטן שעושה את ההבדל ולא תאמינו איזה רכות ואיזה קלות בפחות מרבע שעה הכנה .פשוט  למרוח רק חרדל ופלפל שחור טיפה מלח גס מעל כמה שיני שום ו4 מוחבאים .

צילום תומר תומס

אז קדימה בלי הרבה מאמץ, יש לנו 15 דק מעכשיו 🙂

חומרים :

נתח בשר צ’לי [מס 5 ] במשקל של 2 קילו.

3 כפות חרדל דיז’ון  עם גרגירים איכותי !!! אני אוהבת וממליצה עלMoutarde

ראש שום

כוס יין אדום

מלח אטלנטי גס, פפריקה, זרעי כוסברה,כוסברה יבשה,וכמה עלי רוזמרין.מרק עוף

3 בצלים

תפוא קטנים

8 פטריות

2 כפות חומץ בלסמי.

אופן ההכנה :

לפרוס 3 בצלים, גזר אחד ו2 ענפים של של סלרי ולהניח על תבנית [אני הנחתי על רוסטר של ארקוסטיל ]

אח”כ לקחת 2-3 כפות שמן זית ,3 כפות חרדל דיז’ון , כפית פפריקה, חצי כפית פלפל שחור גרוס, רבע כפית גרגירי כוסברה .כף כוסברה יבשה וחצי כף מלח גס אטלנטי[אפשר רגיל ] כפית מרק עוף[ לא חובה ]

לערבב הכל ולמרוח את הנתח שלנו . את כולו . לעשות לו עיסוי טוב טוב.

לעשות 4 חורים עם סכין ולהכניס לתוך החורים 4 שיני שוום.

לקחת את הנתח ולצרוב אותו על מחבת . עד שכל צד מזהיב .

אחרי הזהבה להוסיף כוס יין אדום עם 2 כפות חומץ בלסמי [אני מערבבת מראש ושופכת מעל הנתח]

וכל צד של נתח אני נותנת לו 2-3 דק בישול  בתוך שלולית היין 🙂

אחרי 2 דק אני הופכת את הצד השני ומחכה 2-3 דק.

לפעולה הזו אני קוראת צמצום והחדרת טעמים לנתח.

אחרי כן אנחנו מעברים את הנתח לתבנית עם הבצל שופכים את הנוזלים שנשארו אוטמים היטב ומכניסים לתנור.

אם אתם לא אוהבים יין אתם יכולים לוותר על השלב הזה. וישר אחרי ההזהבה להכניס את הנתח לתוך תבנית עם הבצלים.

לפזר 6-7 שיני שום מסביב ולסגור את התבנית היטב !!! לאטום את התבנית .אם יש לכם רוסטר אז לסגור עם המכסה.

לא לפחד שאין נוזלים בבצל יש ובבשר יש נוזלים שיוצאים החוצה ומבשלים אותו.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל230 מעלות לחצי שעה בכדי  לנתח מכת חום חזקה

אח”כ מורידים לחום של 180 למשך שעה וחצי. ואז מוסיפים את התפו”א והפטריות וענפי הרוזמרין. למי ששואל למה אנחנו לא עושים הכל מהתחלה אז התשובה היא כי המון זמן אפיה בתנור יתן להם גוון חום כמו חמין. אם לא אכפת לכם הגוון שימו כל מהתחלה זו המלצה שלי .

אחרי שעה וחצי להוריד ל140 מעלות למשך  חצי שעה נוספת.

להוציא, להמתין רבע שעה עשרים דק ורק אז להרים את הנתח ולפרוס ולהגיש.

את המתכון השני אתם עושים ככה : מורחים חרדל דיז’ון בלי גרגירים מפזרים מעל פלפל שחור טיפה מלח מעל. עושים חתך ומחביאים 4 שיני שום. ומפזרים מעל 5-6 שיני שום כמו בתמונה למעלה.

מעבירים את הנתח לנייר אפיה .סוגרים את הנתח כמו סוכריה היטב. שיהיה אטום

צילום תומר תומס

ומפזרים מעל קילו מלח גס.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך שעתיים. אם עשיתם נתח גדול יותר אז עוד חצי שעה .

ונהנים 🙂

טיפ : אפשר להכין את זה עם אסאדו/ שוק טלה /זרוע כבש .[חרדל פלפל עטיפה בנייר אפיה ומלח מעל ]

לעוד מתכון של חברתי הבלוגרית רות אופק לחצו כאן

 

בהצלחה }{

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

30 תגובות

  1. קלקל הגב אפריל 29, 2017 בשעה 10:20 pm

    Moutarde זה פשוט חרדל בצרפתית, זה לא המותג…

    • שרית הגב אפריל 1, 2020 בשעה 1:35 pm

      לגבי החרדל במתכון הראשון, אפשר להשתמש בדיז’ון חלק ללא גרגירים?

  2. גבי הגב מאי 1, 2017 בשעה 9:58 am

    חייבת לנסות מעניין מאוד…. שתי שאלות האחת בענין היין במתכון הראשון איזה יין (יבש ……..)
    והשניה בענין המתכון השני עם המלח אפשר גם עם מס’ 5 או עם פילה מדומה 6.

    תודה מראש

  3. נטלי הגב יוני 12, 2017 בשעה 5:13 am

    הכנתי ביום שישי האחרון לארוחת הערב ויצא מדהיםםם!!!

  4. מירי הגב יוני 23, 2017 בשעה 7:07 am

    קניתי נתח מס’ 5 יצא 1.8 ק”ג האם אני יכולה להכין אותו כמו המתכון הזה אבל בבישול?

  5. אתי הלפרין הגב אפריל 9, 2019 בשעה 5:57 am

    אני מכינה תמיד אסדו בשיטה השניה (עוטפת כמו סוכריה , בנייר אפיה ואח”כ בנייר כסף).
    השאלה שלי :מה נותן פיזור המלח גס על נייר האפיה?
    תודה

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 3:08 pm

      טעם ועוזר לבישול

      • עדי הגב אוקטובר 19, 2019 בשעה 8:33 pm

        באיזה שלב מורידים את הכיסוי? לפני שמוסיפים את התפו”א?

    • טליה הגב ספטמבר 24, 2020 בשעה 9:14 pm

      האם יכול להתאים גם לנתח מספר 6 פילה מדומה?

  6. קרן הגב אפריל 15, 2019 בשעה 10:29 am

    שאלה לגבי הרוסטר – האם אין בעיה להכניס אותו עם המכסה לחום של 230 מעלות?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 3:02 pm

      בשביל זה הוא קיים.בכל תבנית שרוכשים יש מדבקה שאומרת עד כמה מעלות מותר.

  7. עתליה הגב מאי 4, 2019 בשעה 12:58 pm

    שלום,
    נשמע מעניין אבל לא כל-כך הבנתי לגבי התבלינים. האם פשוט לערבב את התבלנים, לעסות ולהמשיך הלאה לפי ההוראות? אין מרינדה בשלב כלשהו?
    והאם מס’ 6 גם יכול להתאים למתכון כזה של צליה בתנור?
    תודה.

    • יונית צוקרמן הגב מאי 6, 2019 בשעה 4:09 am

      כן לערבב ולעסות.
      6 זה מדומה לכן כן

  8. מאיר הגב מאי 25, 2019 בשעה 8:00 am

    לגבי התנור – האם על מצב טורבו, או חום עליון ותחתון או מצב אחר שעליו את ממליצה?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 2:59 am

      טורבו

  9. אביטל הגב מאי 31, 2019 בשעה 9:36 pm

    יצא מעולה ! תודה 👌

  10. אביבית הגב יולי 12, 2019 בשעה 5:57 am

    הי יונית, את המתכון הראשון כבר הכנתי פעמים רבות. הוא מושלם. היום רוצה להכין את המתכון השני. את צורבת וסוגרת אותו במחבת לפני שמכניסה לנייר אפיה? או מכניסה ככה חי?
    תודה!

  11. מעיין הגב ספטמבר 28, 2019 בשעה 7:56 pm

    רוצה לעשות מתכון ראשון
    רובטר עד 180 מעלות
    מה לעשות?

  12. טל הגב אוקטובר 15, 2019 בשעה 7:39 pm

    אפשר לוותר על חומץ בלתי?

  13. עדי הגב אוקטובר 19, 2019 בשעה 8:34 pm

    באיזה שלב מורידים את הכיסוי? לפני שמוסיפים את התפו”א?

  14. חגית הגב פברואר 15, 2020 בשעה 11:20 pm

    יצא מעולה. תודה.

  15. יערית הגב אפריל 7, 2020 בשעה 4:14 pm

    האם ניתן לעשות את המצכון עם שריר 8?

  16. אודליה בהר הגב אפריל 10, 2020 בשעה 7:40 am

    אפשר להכין עם נתח רוסטביף עגל ??

  17. גלית הגב אפריל 14, 2020 בשעה 12:09 pm

    הי יונית, תודה רבה, יצא טעים, אבל! אני חייבת לשאול:
    בסיום, התבנית הייתה מלאה בנוזלים בתחתיתה, משהו כמו 2, 3 כוסות, ובעצם התיבול לא נשאר או נתגבש על הבשר והירקות, יצא קצת כמו בשר ״מכובס״. מה יכולה להיות הסיבה לזה?
    האם ישנו שלה בתנור שהייתי צריכה להסיר את כיסוי נייר הכסף? תודה

  18. ליאורה הגב מאי 21, 2020 בשעה 9:36 am

    אפשר להשתמש בצוואר או באוסובוקו ?

  19. אבי ונצחיה לוי הגב יוני 20, 2020 בשעה 11:50 am

    יונית יקרה.
    הכנו את הבשר על פי המתכון שלך יצא נפלא .
    תודה רבה רבה .

  20. רחלי הגב אוגוסט 6, 2020 בשעה 3:04 pm

    לא הבנתי את זמני האפייה במתכום הראשון… זה
    חצי שעה 230
    שעה וחצי 180
    שעה וחצי 180
    ועוד חצי שעה 140?

  21. אורלי הגב ספטמבר 4, 2020 בשעה 12:10 pm

    שאלה לגבי הזמנים יש פעם אחת 180 מעלות לשעה וחצי?
    ?

  22. יפעת ארבל הגב ספטמבר 17, 2020 בשעה 12:13 pm

    הכנתי היום, לצערי כל התחתית של הגזר והבצל והסלרי נשרפה. עשיתי ממש לפי ההוראות. יש מצב שלא הייתי אמורה לשים תנור על טורבו? כי זה לא נאמר בהוראות. הבשר יצא מדהים וגם תפוחי האדמה.

  23. רעות הגב אוקטובר 8, 2020 בשעה 3:19 pm

    יש לי בשר מס’ 5 פרוס לנתחים. זה בסדר? לעשות שינוי כלשהו במתכון?
    אשמח לתשובה מהירה..

    תודה

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קוביות בשר עם פטריות קוביות בשר עם פטריות הבת שלי אתמול אמרה לי אמאאאאא אי אפשר להפסיק לאכול איזה...
  • עוגת גבינה קלאסית עוגת גבינה קלאסית פוסט שלם שהוא למעשה מדריך לעוגת הגבינה הקלאסית, שיש לה...
  • עוגיות מכונה עוגיות מכונה העוגיות מכונה של אמא שלי הכי טעימות בעולם !!!! א...
  • פיתה תרד חלומית פיתה תרד חלומית השבוע לפני שנה הייתי באינסטנבול אהובתי . גוגל הז...
  • פחזניות במגוון טעמים פחזניות במגוון טעמים   לפעמיים יש תקופות שלא בא לי להכין עוגה בשבת. ...
מתכונים חדשים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

עוגת לימון עם קוקוס ושקדים

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס