ביום רביעי שעבר הכנתי מגש בראוניז , צלמתי את כל השלבים, הקפדתי על זמן אפיה, שזה אחד הדברים שעליהם יקום ויפול הבראוניז.
הוצאתי להתקרר טיפה ועליתי להתקלח,כי הייתי צריכה לצאת בעוד מס שעות.
כשירדתי למטה, היה, בראוניז, כן, כן, אתם קוראים נכון.
ה י ה.
אני כמו מרוקאית זקנה עם הידיים באוויר ולא סתם , עם תנועות סיבוביות. שואלת את כולם, איפה המגש שהיה?כי,אני לא הספקתי לצלם לבלוג
בעלי מסתכל על הקטנה, הקטנה מסתכלת על הגדולה, והגדולה מסתכלת על החברה שלה.והחברה שלה מחייכת .
ואני ממש לא .
אלא בגדר, האמא המתאפקת .לא לצרוח, כמובן, וגם כי החברה של הבת,בסלון, ו…….כן? מה היא תגיד, אמא של….ככה צועקת בשביל בראוניז….
אז אני לוקחת אוויר עמוק, ושואלת את בעלי,נו, מה, עכשיו היה פה על השיש?!
והוא הגיבור לוקח אחריות, ואומר לי, אני שמרתי לך בתנור……………..
נשימה לרווחה אני נושמת……ואז הוא בא לכיוון התנור ,פותח את דלת התנור, מוציא צלחת קטנה ו…אומר לי בלחש כזה….כמה חתיכות.
זה כמה???!?!? אני שואלת.
כן כמה, הוא עונה לי, לא ידענו שלא צילמת…..
גם לא ידעתי שככה היא תתחסל בקלות.
כשטעמתי, הבנתי למה השאירו לי כמה חתיכות….והדגש על כמה חתיכות בודדות.
ביום שישי הכנתי שוב, לשבת בבוקר.וזה הדבר הראשון שנגמר.
אז לפני שאני כותבת מתכון, אם אתם אוהבי השוקולד, תכינו כמות כפולה !תשמעו ליונית.
המתכון עצמו קל, קלי קלות, 4 דק של עבודה.עשרים דקות אפיה !!! 170 מעלות חום. ויש לכם קינוח,משהו מתוק
שמחמם את הלב,ממכר, "לא משמין בכלל ".[אבל בכלל חחחחח].וקוצר מחמאות.
חומרים :
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה.
3 בצים
כוס סוכר
כפית תמצית וניל.
כף קקאו.
כוס קמח רגיל.
50 גרם נטיפי שוקולד לבן/ או קוביות שוקולד לבן[לא חובה ]
אופן ההכנה :
מכניסים לקערה חמאה שוקולד מריר למשך דקה וחצי, מוציאים ומערבבים עד שהכל מתערבב ויש לנו עיסה חלקה.
מוסיפים 3 בצים, ומערבבים טוב ומהר. מוסיפים את הסוכר, וממשיכים לערבב עד לעיסה חלקה.
אח"כ כף קקאו, מערבבים שוב עד לקבלת עיסה חלקה.
ומוסיפים את הקמח ומערבבים טוב עד לקבלת עיסה חלקה.
לוקחים תבנית מלבנית קטנה מרססים ספרי שמן, הוא מדביק נפלא את נייר האפיה. מקבע אותו למעשה.
מרססים גם את ניר האפיה !
שופכים את העיסה. מטביעים כמה קוביות /נטיפי שוקולד לבן ואופים.
חשוב !!!את התנור חובה לחמם היטב לפני שמכניסים את הבראוניז.
מה זה אומר? שהתנור יעבוד לפחות רבע שעה קודם.
לחום ולאפיה יש חלק חשוב בהצלחה של המתכון .לכן חשוב לי שהתנור יהיה מחומם כהלכה.
חום של 180 מעלות !
מכניסים את הבראוניז ואופים למשך 20 דקות. על השעון.אם התנור שלך חלש אז על 25 לא יותר.
מוציאים, מקררים, משגיחים בזמן הקירור 😉 ומגישים….
הצעות לשידרוג:
אספרסו קטן וחזק יעניק לו טעם של קפה וגוון אחר.
פקאנים ואגוזים,שבבי קוקוס. משתלבים נהדר
בתאבון !!
אפשר גרסה כשרה לפסח? לשים קמח מצה במקום הקמח,? יצא טוב
בהחלט אפשר,אבל זה יוצא טיפה דחוס יש קמח ללא גלוטן כשר לפסח שהוא מעולה.
יש לי תבנית עגולה בקוטר 24 , אני יכולה להשתמש באותם כמויות כמו במתכון ?
כתבת בפעולה הראשונה מכניסים לקערה חמאה ושוקולד מריר למשך דקה וחצי
הכוונה מכניסים למיקרוגל וממיסים ביחד?
תודה 🙂
גם במתכון הזה להכניס למקפיא אחרי האפייה או שאין צורך
הי יונית איפה ניתן להשיג תבנית בראוניז כמו בפוסט שלך ? שבת שלום
היי יש ביינות ביתן וגם במגה. זה של חברה בשם magnus.
50 שח
הי יונית בתחילת המתכון כתבת 170 מעלות ובהמשך למטה כתוב 180 מעלות
אז מה הנכון ?:)
יש לי שאלה בהקשר למתכון שמופיע על גבי אריזת התבנית המופלאה הזו ! המתכון די דומה למה שיש כאן, שם יש 200 גר חמאה… ו 4 ביצים. (כאן 150 ו 3 ביצים) 1.
אז מה ״נכון״ יותר?
2. במתכון על האריזה נדרש להכניס למקפיא. מדובר על מיד בגמר האפייה? או לתת לזה התקרר.כי זה קצת בעייתי להכניס משהו חם כל כך למקפיא… והאם חייב שעה וחצי ?!?
3 איזה עוד עוגה מתאימה לגודל תבנית כזו?
תודה רבה 🙂
הבראוניז נחמדים אבל אני אוהבת שהם יוצאים פאדג' וכאן יצאו דומים יותר לעוגת שוקולד.. מה שכן התבנית מהממת
מתכון מושלם. מושלם. אכן חוסל בשעה…