אם יש משהו שאני המון זמן רוצה להכין, אז זה עוגת באוואריה.
אבל פייר, המתכון של אמא, מעייף אותי, אין לי סבלנות אליו.
המתכון של ראיד, בעל מסעדת היסמין בלוד, מעייף לא פחות!
אז השארתי את זה בגדר רצון.
לפני שבועיים הכנתי עוגת גבינה מוס מרשמלו. במהלך ההכנה כשאני בודקת לאיזה טעם אני רוצה להגיע בתהליך בניית העוגה
אני טועמת ,והטעם בשלב הזכיר לי עוגת בוואריה.
ישר אמרתי לעצמי, יונה, זה הכיוון.ובלי הרבה עבודה , רינג מרובע, תחתית ביסקוויט חלבונים להענקת המרקם ואת על הגל !
וכך היה, שישי הזה, אחרי שנ"צ טובה.
ירדתי למטבח והתחלתי לשחק, משחק שלקח לי על השעון 20 דק. והטעם…………….גן עדן .
טוב חלאס לעוף על עצמי, יש לנו עבודה
מתחילים !
חומרים :
תבנית חד פעמית, או רינג מלבן/מרובע מתכוונן.
2 שמנת מתוקה.
כוס חלב
כף אבקת סוכר
פודינג וניל צרפתי אך ורק צרפתי !!
שקית ג'לטין[15 גרם]
2 חלבונים.[של ביצה xl .אם אין אז 3 M או L]
1/3 כוס סוכר[המידה בסוכר זה של כוס חד פעמי ]
שקית סוכר וניל.
חבילה של ביסקוויטים.
אופן ההכנה :
דבר ראשון לעבוד נכון, להתחיל עם הג'לטין. להשרות שקית ג'לטין עם חצי כוס מים להניח בצד. אחרי 10 דק. הם מקבלים צורה של כדורי ג'לי.
זה הרגע להכניס למיקרו למשך 15 שניות.על מנת להמיס ולקבל נוזל שיהיה קל לעבוד איתו .
במהלך העשר דק עד שהג'לטין מתגבש אני מקציפה 2 חלבונים ומוסיפה בהדרגה שליש כוס חד פעמי סוכר ושקית סוכר וניל. עד לקבל קצף נוקשה.
כשהג'לטין מתגבש לכדורי ג'לי אני ממיסה במיקרו למשך 15 שניות. ואז יוצקת 2 כפות מקצף החלבונים ומערבבת היטב. עד שאין גושים.
המרקם צריך להיות חלק לגמרי ואז אני מתחילה לקפל את זה לקצף הקיים.עד שאני מקבלת קצף אחיד חלק ויפה.
מניחה בצד.לוקחת את הביסקוויטים מרטיבה אותם בכוס נס קפה ומסדרת בתבנית/רינג זה לוקח 2 דק.
אחרי שהבסיס מוכן אני מקציפה 2 שמנת מתוקה ,פודינג וניל צרפתי,כוס חלב וכף אבקת סוכר עד לקבלת קרם יציב וחזק.
מקפלת את קצף החלבונים לקרם.עד שאני מקבלת קרם אחיד .
הערה : הטעם של הפודינג הצרפתי שונה מהטעם של הוניל הרגיל .הוא זה שמזכיר לי את טעם הבוואריה. לכן רק עם פודינג וניל צרפתי.
כמובן מי שבחו"ל מהקוראים שלי, יכין עם וניל.זה גם יוצא טעים !הטעם כמו הטעם של האוכל הישראלי בחו "ל חחח
ומניחה בתבנית או ברינג ומשטחת עם ספטולה.
מקפיאה לשעה. אחכ מפזרת פירורי ביסקוויטים
סירופ שוקולד ויש לכם עוגה נהדרת שמוכנה להגשה תוך שעה !
בתאבון !
אלופה את ???
ואת מקסימה שאת מפרגנת….תודה♡
בכל המתכונים של בוואריה יש חלמונים. האם אין צורך בהם?
מעונינת בגרסת פרווה האם אפשרי?
היי לפרווה להשתמש במים??
היי
האם אפשר לשים גם תחתית בסקויטים? ואם כן עם מה להרטיב?
תודה
היי
למה אחרי שחיברתי את החלבונים עם הקצפת הקרם לא היה חלק?
העברתי דרך מסננת אבל המירקם יצא שומני בחיך…
את לא רשמת שיש להרתיח את החלב מה שביתר המתכונים כן…האם פיספסתי משהו?
מחכה לתגובה….
תודה מראש…
הכנתי היום ויצא מושלם!!! פעם ראשונה הצליח לי לעבוד עם ג׳לטין.
תודה רבה
בהרבה מתכונים יש גם חלמונים, בטוח שלא צריך?
ומתי מוסיפים את הג'לטין?
אם לא מעוניינים בביצים חיות, האם יש תחליף ?? במה אפשר להשתמש במקום הביצים?
תודה