זיתים מרוקאים - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » זיתים מרוקאים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
זיתים מרוקאים

זיתים מרוקאים

יונית צוקרמן ינואר 24, 2017 39 תגובות



בתור ילדה אני זוכרת שלא אהבתי את הסיר הזה , אהבתי את הגרסה השנייה לזיתים הרגילים ללא חרצנים ברוטב עגבניות .

זיתים מרוקאים

שיכול לשמש גם כסלט וגם כתוספת.

אבל עם השנים גדלתי ולמדתי להכיר את המטבח, להבין דברים אחרת ממה שהייתי ילדה.

אז אם הילדים שלכם כרגע לא מתחברים לא נורא , בעתיד זה עלול לבוא ביום אחד 🙂

והיום כילדה סרבנית אין פעם בחודש שאני לא עושה את הסיר הזה.ואין מצב שאני מעלה תמונה לא מבקשים ממני מתכון.

זיתים מרוקאים

8

אז לרגל עלייתו של הבלוג החדש אני מלמדת את המתכון באהבה <3

חומרים:

חצי קילו זיתים מבוקעים ללא גרעינים

פלפל אדום פרוס לרצועות

6 שיני שום פרוסים

לימון כבוש קצוץ או לימון קלוף חתוך לקוביות.

חצי צרור כוסברה קצוצה.

שמן מים כמון כורכום פפריקה מלח פלפל מרק עוף.

אופן הכנה:

תחילה יש להכניס את הזיתים לסיר ולמלא מים שיכסו את הזיתים ואז להביא לרתיחה את הזיתים המובקעים .

את הפעולה הזו נעשה 3 פעמיים.

למה? כי יש בזיתים האלה טעם מרק דרך ההרתחה הוא יורד. לכן חייב להרתיח אותו 3 פעמיים.

אל תנסו להרתיח פעם אחת וזהו , יצא לכם מר.

 

אם אתם עושים את המתכון הזה עם זיתים רגילים ללא חרצינים מקופסאת השימורים אז פעם אחת מרתיחים.

כי הזיתים האלה לא מרים כמו הזיתים המבוקעים.

אז אחרי שהרתחנו את הזיתים 3 פעמיים והוצאנו את המרירות נסנן אותם ונכין את הרוטב הטעים.

שאותו בסוף ננגב בלי סוף עם לחם -)

לוקחים סיר קטן , שמים שמן בגובה תחתית הסיר, ומתחילים ים הפלפל האדום שפרסנו לרצועות.

זיתים מרוקאים

אחרי 2 דק של טיגון הפלפלים יש להוסיף את השום לחצי דקה, ואז את הזיתים המובקעים. ואז את הלימון הכבוש או הקלוף.

אני אישית אוהבת לימון כבוש .המתכון נמצא אצלי  פה  לחיצה קטנה על המילה פה תיקח אותכם הישר למתכון 🙂

אבל גם עם לימון מקולף וקצוץ יוצא טעים, לא להלחץ !

להוסיף את התבלינים ככה כפית כמון  רבע כפית כורכום  כפית פפריקה  מלח פלפל לפי הטעם , כפית מרק עוף.

לערבב את כל התבלינים יחד עם הזיתים , ככה בעצם אנחנו פותחים את התבלינים.

לערבב היטב ואז לצקת מים רותחים שיכסו טיפה את הזיתים. לא בגובה הזיתים טיפה מעל, כי בזמן הבישול הנוזלים מצטמצים

ועלול להיות לנו חסר. עדיף שיהיה טיפה יותר מחסר. אבל לא להשתגע חצי ס"מ מעל הזיתים.

לערבב הכל טוב טוב, להוסיף כף גדושה של רסק  וחצי כפית סוכר. לערבב.

ולבשל את הסיר על אש קטנה למשך עשרים דקות עד חצי שעה. לבדוק פשוט אחרי עשרים דק שהם מבושלים .

לא לשכוח שהרתחנו אותם 3 פעמיים אז הם עברו כבר תהליך של בישול.

להגיש לצד אורז לבן, על מצע קוסקוס .

אפשר להוסיף  שוקי עוף  וכד אבל אז זמן הבישול של הסיר הוא יותר מ20 דק ותחילה נטגן את העוף, נוציא את העוף.

ונחזיר את העוף לבישול דקה לפני שאנחנו שופכים את המים.

בהצלחה }{

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

39 תגובות

  1. חיים הגב יולי 8, 2017 בשעה 8:03 am

    המתכוןזיתים מבושלים נראה פצצתי.
    שאלה קטנה רק.האם מדובר בזיתים כבושים או זיתים טריים שנקטפו היי אך מהעץ?

    • קרן הגב אפריל 27, 2018 בשעה 1:15 pm

      מוכנים

    • בייל הגב ינואר 31, 2021 בשעה 11:41 am

      למה חייב מרק עוף? אני מכינה בלי גרגר של המונוסודיום גלוטמט הגרוע הזה…
      חובה להשמיט. יותר טעים ובריא בלי כל הכימיקלים האלה

      • אוראל הגב אוקטובר 29, 2021 בשעה 2:01 pm

        יש אבקת מרק בלי מונסודיות

  2. חיים בנבניסטי הגב ספטמבר 15, 2017 בשעה 12:04 pm

    15.9.2017
    מתכון של הזיתים המבושלים פצצה לפנים.
    פשוט טעים למות.
    יש להקפיד על זיתים איכותיים.
    תודה רבה.

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:24 am

      חובה זה מרכיב חשוב בסיר!!

  3. טוני הגב ספטמבר 19, 2017 בשעה 3:12 pm

    מתי את שמה את הכוסברה?

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 4:06 am

      לפני המים

  4. אחלאס הגב אוקטובר 14, 2017 בשעה 11:15 am

    הכנתי את מתכון הזיתים טעייים ברמות
    ?????

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:54 am

      שמחה לקרוא♡

  5. נורית הגב נובמבר 3, 2017 בשעה 8:17 am

    היי יונית הזיתים נראים מעולה!!
    אני רוצה לדעת האם אפשר לבשל את זה עם זיתים טריים? ואם כן האם זה אותו תהליך?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 5, 2017 בשעה 9:25 am

      זיתים טריים מהעץ?

  6. קרן הגב נובמבר 8, 2017 בשעה 6:47 pm

    היי
    האם אפשק להשתמש בזיתים בקופסא שימורים רגילה? האם אפשר להוסיף קציצות בשר? הילד מאוד רוצה קציצות בשר עם זיתים

    תודה

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 8, 2017 בשעה 7:00 pm

      הירוקים של חרוזית.וכן אפשר קציצות

  7. אפרת הגב מרץ 29, 2018 בשעה 10:49 am

    אני רוצה להכין לחג
    מה כמויות התבלינים?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 1, 2018 בשעה 5:14 pm

      הכל רשום

  8. אורית הגב אפריל 4, 2018 בשעה 7:23 pm

    יונית
    למה בתמונה המרכיבים מופיע רסק עגבניות ובמתכון אין ?
    משתמשים ברסק או לא ?

  9. אורטל בורפיקר הגב אוקטובר 30, 2018 בשעה 4:04 pm

    היי תוכלי להסביר לי בבקשה מתי יש להוסיף את שוקי העוף?אחרי שהרתחנו את הזיתים?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 2:39 pm

      מטגנים את העוף מוצאים ולפני ששמים את המים שמים את העוף.

  10. אילנ-יה הגב נובמבר 9, 2018 בשעה 8:22 am

    שלום. קניתי זיתים מובקעים אבל הגרעין נמצא בתוך הזית. באיזה שלב אני אמורה להוציא את הגלעיו . אחרי הרתיחה או לפני ?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:00 pm

      לפני

  11. קרן הגב מרץ 10, 2019 בשעה 11:45 am

    היי יונית,
    הכנתי את תבשיל העוף עם הזיתים לסופ״ש יצא מעדן, כל המשפחה עפו על זה
    תודה רבה מתכון אליפות???

  12. רמי הגב אפריל 23, 2019 בשעה 3:59 pm

    אם רוצים להפוך את המתכון לחריף, מה ניתן להוסיף ובאיזה שלב?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 24, 2019 בשעה 3:03 am

      כפית פפריקה חריפה ועוד 2 פלפל חריף

  13. עמי הגב ספטמבר 4, 2019 בשעה 2:26 am

    למה את הולכת עם השם צוקרמן ???

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 24, 2019 בשעה 4:02 am

      למה לא???

  14. לימור כהם הגב ספטמבר 4, 2019 בשעה 8:40 am

    היי, לא חסר במתכון עגבניות או רסק עגבניות?

  15. shiran הגב ספטמבר 25, 2019 בשעה 10:25 am

    מתכון מושלם, הכנתי וקיבלתי מלא מחמאות!

  16. לימור הגב אוקטובר 17, 2019 בשעה 12:27 pm

    האם יש רסק עגבניות במתכון בבקשה?

  17. אביבית הגב דצמבר 25, 2019 בשעה 6:20 pm

    האם הכוונה ל2 קופסאות שימורים או אחת? כי המשקל לפני סינון ואחרי שונה. ואם עשיתי עם 2 קופסאות האם צריך להכפיל כמויות?

  18. נעמה הגב יולי 2, 2020 בשעה 3:48 pm

    האם אפשר להקפיא?

  19. קרן הגב יולי 13, 2020 בשעה 7:41 am

    הכנתי….יצא וואווווווווווווווווווווווו

  20. איריס הגב אוקטובר 9, 2020 בשעה 8:45 am

    יונית המלכה ?
    מתכון הזייתיםמעולה תודה שהחזרת אותי לבית של סבתא הן בניחוח והן בטעם
    אלופה???

  21. אור הגב דצמבר 11, 2020 בשעה 9:59 am

    היי יונית
    אתר מושלם ומתכונים אחד אחד מושלמים ונגישים
    רציתי לשאול קריטי לשים את הלימון ?
    כי אין לי כבוש ?‍♀️( גם לא רגיל…)

  22. Daniela הגב ספטמבר 10, 2021 בשעה 11:32 pm

    אחד הטעימים !! הבת שלי טרפה את זה (והיא רק בת 4.5)

  23. ורד הגב ספטמבר 12, 2021 בשעה 2:00 pm

    נראה מעולה – שמים רסק עגבניות ?

  24. אוראל הגב אוקטובר 29, 2021 בשעה 2:03 pm

    יש אבקת מרק בלי מונסודיום

  25. נאוה טולדנו הגב ספטמבר 14, 2022 בשעה 9:07 am

    אני רוצה להכין את המתכון של הזיתים המבושלים עם קציצות דגים. האם נראה לך מתאים?

  26. אתי הגב אפריל 5, 2023 בשעה 9:59 am

    מכינה את המתכון הזה פעם אחר פעם וחייבת לציין שהילדים מאוד אוהבים.
    תודה.

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • רשימה – רוחב מלא
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • קבוצת פוסטים – רשימה מתחת
  • עוגת מוס שוקולד בלגי עם נוגט עוגת מוס שוקולד בלגי עם נוגט העוגה מורכבת מתחתית נטולת קמח, בטעם שוקולדי עם טוויסט ק...
  • שבלול בורקס חצילים אגדי שבלול בורקס חצילים אגדי בורקס זה החיים ! עזבו אתכם משמין לא משמין בורקס זה פחמי...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס