בתור ילדה אני זוכרת שלא אהבתי את הסיר הזה , אהבתי את הגרסה השנייה לזיתים הרגילים ללא חרצנים ברוטב עגבניות .
שיכול לשמש גם כסלט וגם כתוספת.
אבל עם השנים גדלתי ולמדתי להכיר את המטבח, להבין דברים אחרת ממה שהייתי ילדה.
אז אם הילדים שלכם כרגע לא מתחברים לא נורא , בעתיד זה עלול לבוא ביום אחד 🙂
והיום כילדה סרבנית אין פעם בחודש שאני לא עושה את הסיר הזה.ואין מצב שאני מעלה תמונה לא מבקשים ממני מתכון.
אז לרגל עלייתו של הבלוג החדש אני מלמדת את המתכון באהבה <3
חומרים:
חצי קילו זיתים מבוקעים ללא גרעינים
פלפל אדום פרוס לרצועות
6 שיני שום פרוסים
לימון כבוש קצוץ או לימון קלוף חתוך לקוביות.
חצי צרור כוסברה קצוצה.
שמן מים כמון כורכום פפריקה מלח פלפל מרק עוף.
אופן הכנה:
תחילה יש להכניס את הזיתים לסיר ולמלא מים שיכסו את הזיתים ואז להביא לרתיחה את הזיתים המובקעים .
את הפעולה הזו נעשה 3 פעמיים.
למה? כי יש בזיתים האלה טעם מרק דרך ההרתחה הוא יורד. לכן חייב להרתיח אותו 3 פעמיים.
אל תנסו להרתיח פעם אחת וזהו , יצא לכם מר.
אם אתם עושים את המתכון הזה עם זיתים רגילים ללא חרצינים מקופסאת השימורים אז פעם אחת מרתיחים.
כי הזיתים האלה לא מרים כמו הזיתים המבוקעים.
אז אחרי שהרתחנו את הזיתים 3 פעמיים והוצאנו את המרירות נסנן אותם ונכין את הרוטב הטעים.
שאותו בסוף ננגב בלי סוף עם לחם -)
לוקחים סיר קטן , שמים שמן בגובה תחתית הסיר, ומתחילים ים הפלפל האדום שפרסנו לרצועות.
אחרי 2 דק של טיגון הפלפלים יש להוסיף את השום לחצי דקה, ואז את הזיתים המובקעים. ואז את הלימון הכבוש או הקלוף.
אני אישית אוהבת לימון כבוש .המתכון נמצא אצלי פה לחיצה קטנה על המילה פה תיקח אותכם הישר למתכון 🙂
אבל גם עם לימון מקולף וקצוץ יוצא טעים, לא להלחץ !
להוסיף את התבלינים ככה כפית כמון רבע כפית כורכום כפית פפריקה מלח פלפל לפי הטעם , כפית מרק עוף.
לערבב את כל התבלינים יחד עם הזיתים , ככה בעצם אנחנו פותחים את התבלינים.
לערבב היטב ואז לצקת מים רותחים שיכסו טיפה את הזיתים. לא בגובה הזיתים טיפה מעל, כי בזמן הבישול הנוזלים מצטמצים
ועלול להיות לנו חסר. עדיף שיהיה טיפה יותר מחסר. אבל לא להשתגע חצי ס"מ מעל הזיתים.
לערבב הכל טוב טוב, להוסיף כף גדושה של רסק וחצי כפית סוכר. לערבב.
ולבשל את הסיר על אש קטנה למשך עשרים דקות עד חצי שעה. לבדוק פשוט אחרי עשרים דק שהם מבושלים .
לא לשכוח שהרתחנו אותם 3 פעמיים אז הם עברו כבר תהליך של בישול.
להגיש לצד אורז לבן, על מצע קוסקוס .
אפשר להוסיף שוקי עוף וכד אבל אז זמן הבישול של הסיר הוא יותר מ20 דק ותחילה נטגן את העוף, נוציא את העוף.
ונחזיר את העוף לבישול דקה לפני שאנחנו שופכים את המים.
בהצלחה }{
המתכוןזיתים מבושלים נראה פצצתי.
שאלה קטנה רק.האם מדובר בזיתים כבושים או זיתים טריים שנקטפו היי אך מהעץ?
מוכנים
למה חייב מרק עוף? אני מכינה בלי גרגר של המונוסודיום גלוטמט הגרוע הזה…
חובה להשמיט. יותר טעים ובריא בלי כל הכימיקלים האלה
יש אבקת מרק בלי מונסודיות
15.9.2017
מתכון של הזיתים המבושלים פצצה לפנים.
פשוט טעים למות.
יש להקפיד על זיתים איכותיים.
תודה רבה.
חובה זה מרכיב חשוב בסיר!!
מתי את שמה את הכוסברה?
לפני המים
הכנתי את מתכון הזיתים טעייים ברמות
?????
שמחה לקרוא♡
היי יונית הזיתים נראים מעולה!!
אני רוצה לדעת האם אפשר לבשל את זה עם זיתים טריים? ואם כן האם זה אותו תהליך?
זיתים טריים מהעץ?
היי
האם אפשק להשתמש בזיתים בקופסא שימורים רגילה? האם אפשר להוסיף קציצות בשר? הילד מאוד רוצה קציצות בשר עם זיתים
תודה
הירוקים של חרוזית.וכן אפשר קציצות
אני רוצה להכין לחג
מה כמויות התבלינים?
הכל רשום
יונית
למה בתמונה המרכיבים מופיע רסק עגבניות ובמתכון אין ?
משתמשים ברסק או לא ?
היי תוכלי להסביר לי בבקשה מתי יש להוסיף את שוקי העוף?אחרי שהרתחנו את הזיתים?
מטגנים את העוף מוצאים ולפני ששמים את המים שמים את העוף.
שלום. קניתי זיתים מובקעים אבל הגרעין נמצא בתוך הזית. באיזה שלב אני אמורה להוציא את הגלעיו . אחרי הרתיחה או לפני ?
לפני
היי יונית,
הכנתי את תבשיל העוף עם הזיתים לסופ״ש יצא מעדן, כל המשפחה עפו על זה
תודה רבה מתכון אליפות???
אם רוצים להפוך את המתכון לחריף, מה ניתן להוסיף ובאיזה שלב?
כפית פפריקה חריפה ועוד 2 פלפל חריף
למה את הולכת עם השם צוקרמן ???
למה לא???
היי, לא חסר במתכון עגבניות או רסק עגבניות?
מתכון מושלם, הכנתי וקיבלתי מלא מחמאות!
האם יש רסק עגבניות במתכון בבקשה?
האם הכוונה ל2 קופסאות שימורים או אחת? כי המשקל לפני סינון ואחרי שונה. ואם עשיתי עם 2 קופסאות האם צריך להכפיל כמויות?
האם אפשר להקפיא?
הכנתי….יצא וואווווווווווווווווווווווו
יונית המלכה ?
מתכון הזייתיםמעולה תודה שהחזרת אותי לבית של סבתא הן בניחוח והן בטעם
אלופה???
היי יונית
אתר מושלם ומתכונים אחד אחד מושלמים ונגישים
רציתי לשאול קריטי לשים את הלימון ?
כי אין לי כבוש ?♀️( גם לא רגיל…)
אחד הטעימים !! הבת שלי טרפה את זה (והיא רק בת 4.5)
נראה מעולה – שמים רסק עגבניות ?
יש אבקת מרק בלי מונסודיום
אני רוצה להכין את המתכון של הזיתים המבושלים עם קציצות דגים. האם נראה לך מתאים?
מכינה את המתכון הזה פעם אחר פעם וחייבת לציין שהילדים מאוד אוהבים.
תודה.