אם יש משהו שאין לי בבלוג, [מלשון עבר] זה מתכון לפריקסה !
איך זה יכול להיות, אני שואלת את עצמי?!
לא פעם חברים, קוראים, חיפשו, ולא מצאו, ומצאתי את עצמי, רושמת להם בהודעה פרטית, בקיר בפייס, בשרשור של קבוצה וכד….את המתכון !
אז חברים /ות /קוראים/ות יקרים, מהיום, המתכון ב……. בלוג 🙂
ולא סתם מתכון !
המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכשיו !
רק לפני שאתחיל, אני יודעת ומודעת לכל מיני סוגי מילויים לפריקסה. אני מביאה לכם את מה שאני מכינה בבית שלי.
את הטעמים שלי.את הניסיון שלי ב96879 פריקסה שהכנתי בחיי :-)))))
כל בשלן/ית לוקח את המתכונים למקום שהוא אוהב ומשנה קצת מכאן וקצת משם.
לדעתי זו הגרסה המנצחת !
אני שנים מכינה פריקסה, לא אדם אחד טעם ולא שתיים, עשרות, וכל פעם הלב שלי מתרחב ומתמלא אהבה כשאני מגישה ואני רואה איך האדם מולי מתמוגג
מכל ביס, מחגיגה שלמה של טעמים.
ואתם יקירי ,עד שלא תכינו ותטעמו…………לא תדעו עד כמה זה טעים :-))))
ואני פה בשביל להסביר וללמד ולתת מקום לכל מי שרצה וחלם להכין ולא העז.
הכל מפורט, הכל קל.
אז יאלללה קדימה מתחילים !
פריקסה = לחמניה מטוגנת .
חומרים :
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים.
3 כפות סוכר.
כף מלח.
חצי כוס שמן.
2.5 כוסות מים כוס מידה (או 3 ורבע חד פעמי שקוף)
אופן ההכנה :
אם את לשים ביד ולא במיקסר לשים את כל החומרים .למעט מלח. ללוש עד לקבלת גוש בצק דביק ואז להוסיף את המלח.
אני ממליצה אחרי 7 דק לישה ידנית. להוציא עודפי בצק מהאצבעות, לנקות את הידיים, לשמן את כפות הידיים,וללוש את הבצק עוד 2 -3 דק.
הידיים המשומנות יצרו מסגרת לבצק ויהיה לכם קל לאסוף את הבצק הדביק ולהפוך אותו לבצק גמיש. אחיד.
זה לא בצק ללחם, הוא לא צריך להיות חלק וגמיש, אז לא לפחד שהרסתם אותו.
הוא מכיל המון מים וטיפה שמן לגמישות. אז לא להיכנס ללחץ. שימו לב לתמונות.
אם אתם לשים במיקסר. אז זו הדרך, שימו תחילה את הקמח, סוכר שמרים. 2.5 כוסות מים ורבע כוס שמן. לערבל הכל עד שנוצר גוש בצק .
להוסיף את המלח ואת השמן הנותר [רבע כוס מים ] ולערבל את הכל למשך 7 דק.מהירות המיקסר 2
מומלץ מאד לעצור באמצע ולאסוף את הבצק מלמטה עם מרית. בכדי לעזור לבצק להיפרד מדפנות קערת המיקסר ולאחד אותו לגוש בצק דביק.
תסתכלו בתמונות ותבינו.
תבינו,פריקסה זו לחמניה מאד מיוחדת, היא חייבת להיות קלה מבפנים, ספוגית במרקם הפנימי. וקראנצ'ית מבחוץ.
שימו לב לאופן ההכנה. זה חשוב. לא לשים את כל החומרים יחד ולערבל כמו לחם, כי זה לא לחם.
מיקסר לא מערבל כהלכה כמות גדולה של מים. אין אחידות בערבול, לכן חשוב לחלק את זה לשלב ראשון של 2.5 כוסות מים ואח"כ להוסיף את השאר.
אחרי שהבצק נפרד מדפנות הקערה , זה הסימן שלי שהוא מוכן.
אני עוטפת את הבצק עם ידיים משומנות בכדי למנוע קרום יובש.
וסוגרת עם ניילון נצמד את הקערה ומתפיחה חצי שעה.
אחרי חצי שעה, אני מורידה את נפח ההתפחה וקורצת כדורים.
גודל הכדור כגודל 3/4 לחמניה.
אני לוקחת את הכדור לוחצת עליו משתי הצדדים ומותחת אותו לאורך.
תראו בתמונה.
משטחת אותו על ניר אפיה גזור , משומן.
בהתחלה הבצק נראה מכוער עם נקודות ולא בעל מרקם חלק. לא לדאוג, אחרי ההתפחה הוא יקבל מרקם אחר וגם בטיגון הוא ימתח יפה והכל יהיה בסדר.
נכסה את לחמניות בנייר אפיה משומן[התזתי ספרי שמן ]
בימי החורף שימו מגבת. בקיץ אין צורך.
להתפיח בצורה הזו שעה. אפשר גם 45 דק תלוי כמה חם באזור המטבח שלכם.
לטגן בשמן עמוק.
הבצק הוא בצק עדיין. אם לא יודעים לעבוד איתו, להרים אותו, הוא עלול לאבד מהצורה והנפח בטיגון.
לכן , אני ממליצה על שיטה בטוחה .הכי טוב לזרוק לשמן חם את הבצק עם נייר האפיה.
לא קורה כלום. לא לנייר ולא לחמניה, הצורה נשמרת יפה .אחרי טיגון של דקה שהצורה נתפסת בשמן חם. אפשר להסיר את הנייר.
להמשיך לטגן עד שיש הזהבה מלאה מכל צד, להוציא לנייר מטבח לספוג עודפי שמן.
לחכות רבע שעה עשרים דק עד שהבצק מתקרר ולהתחיל למלאות !
למי שרוצה להכין פריקסה ולא בשמן ! אפשר לאפות.
כן, פעם ראשונה בחיי, שהכנתי לחמניות פריקסה בתנור, ויצא ליגה !!!!!
תראו בעצמכם.
אבל…………………….ותמיד יש אבל, טיגון, זה הכי טעים ! נכון משמין, לא בריא,אבל חיים פעם אחת.
ופריקסה לא עושים כל יום, פעם ב……………………………..
לקחתי את הכדור מתחתי אותו מהצדדים, שיטחתי קלות, הברשתי בביצה ואפיתי ב180 מעלות .עד הזהבה מלאה.הוצאתי..ו…….מעולה !!!!!
מילוי הפריקסה :
טונה – זה המתכון הכי קל, ללכת לסופר לרכוש טונה איכותית , לפתוח, לסנן ולשים בצלוחית לצד הלחמניות.
תפו"א וביצה- להרתיח 4 תפוחי אדמה ו4 בצים, אגב זה תלוי כמה אנשים באים לאכול, כן?! חח . אח"כ לקלף ולחתוך לקוביות. לשים בצלוחית ליד הפריקסה.
סלט ירקות – כאן לא צריך לתבל את הסלט הוא מקבל מספיק טעמים, פשוט לקצוץ מלפפון בצל ועגבניה.בלי שמן בלי מלח בלי כלום. פשוט לשים בצלוחית ליד הפריקסה.
זיתים שחורים– רצוי מצומקים מהזן המרוקאי, בכל סופר יש ,לא לשכוח להוציא חרצנים.להניח בצלוחית לצד הפריקסה.
לימון כבוש –אפשר לקנות מוכן יש היום בסופר קופסאות במקררים של לימון כבוש מוכן.[הכי טעים זה של בני דרום, וביטון ]ואפשר להכין בבית.
אופן ההכנה :
4 לימונים פרוסים לפרוסות,2 גזרים חתוכים לעיגולים. חצי פלפל ירוק קצוץ…כמה פלפלים צ'לי קטנים[אתם קובעים כמה חריף אתם רוצים,מינימום 3]
2-3 שיני שום פרוסים. לצקת מעל טיפה שמן, לשים כף ורבע מלח ומיץ סחוט מ4 לימונים . לערבב טוב. לסגור בכלי ולשכוח מהלימון 10 ימים.
אחרי 10 ימים, כל יום שעובר הלימון הכבוש משתבח יותר ויותר.
אני ביום יום שמה אותו בדגים, ברטבים בבישול. אני אישית אוהבת.וזה מצרך בסיסי אצלי במטבח.
ממרחים של פריקסה
טירשי – ממרח קישואים ודלעת.
יש כאלה שמכינים בלי קישואים, אני כן,ולדעתי הקישוא והדלעת זה דואט חלומי.
להרתיח בסיר חצי קילו דלעת קלופה ונקיה עם 3 קישואים. עד לריכוך.
לסנן, להכניס למעבד מזון .
להוסיף 2 שיני שום 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן, רבע כפית מלח , רבע כפית פלפל שחור.רבע כפית קימל, רבע כפית כמון.
וכפית עריסה. לערבב הכל במעבד דקה שתיים .
ויש לכם טירשי מהסרטים.
רק מה תעשו לי טובה, תבדקו תיבלון ,אל תיקחו את מתכון כמובן מעליו, תוסיפו לפי הרגש, תחושו את המטבח ואת הטעמים שאתם אוהבים.
סלט גמבה אדום למריחה .
זה מטבל מהסרטים, אני מצטטת את בעלי, זה טעים, סוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
ומה זה קל להכנה, חבל על הזמן ממזמן.!
קחו 5 פלפלים אדומים 2 עגבניות קלופות וסחוטות ממיץ וגרעינים[פשוט לעשות חורים בעגבניה ולסחוט]
5 שיני שום. פלפל חריף אדום [אם אתם לא בקטע חריף אז חצי פלפל אדום חריף]
שמים במעבד עד קיצוץ מוחלט.
אח"כ להעביר לסיר. לא לפני ששמנו שמן בסיר בערך רבע כוס .[שיכסה את הסיר בקיצור ]
להוסיף כף פפריקה מלח פלפל ולערבב טוב.
ולבשל עשרים דקות חצי שעה על אש קטנה .
טעיםםםםםםםםם
סלט גזר
להרתיח 7 -8 גזרים קלופים ונקיים, לחתוך לרצועות.
להוסיף 2 כפות שמן חצי כפית עריסה רבע כפית קימל,מלח , פלפל. כמון.ו2 כפות מיץ לימון.
לערבב הכל טוב טוב.
אני באה מבית של אמא שמקפידה ושמה תחילה את כל המרכיבים של התיבלון על מחבת ,דקה שתיים, מערבבת טוב ואז מוסיפה את הגזר ומערבבת.
אפשר בלי. וזה יוצא טעים. ואין בלאגן של כלים נוספים.אני אישית עושה כמו אמא. זה נתון לשיקולכם.
אחרון חביב רוטב אדום .
זה למדתי מאבא שלי, שלמד מחבר שלו. וזה מאסט !!!!!!!!!!!!!!!תקשיבו ליונית….אם כבר ….אז כבר….
בקופסא חד פעמית לשים כף עריסה חצי לימון סחוט רבע כוס מים מלח פלפל לערבב טוב טוב…..וזהו .
הכנת הפריקסה : לחצות ל2 למרוח בצד אחד טירשי בצד שני ממרח גמבות. ולמלא בסלט, בצים,תפוא, טונה, זיתים.גזר .
לסגור לשים מעל רוטב……………………………
לקחת ביס…………………להתמוגג …………..ולצעוק…..טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!
באהבה }{
ואם בא לכם להכיר אותי ולראות עוד דברים טעימים ומעוררי תאבון, מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם YONITֹ_Z
רק אל תגידו שלא הזהרתי אותכם מראש :-)))))
אין עלייךז!
כייף לקרוא♡♡♡♡♡ת ו ד ה
תודה ♡♡♡
יונית שלום,
הבן שלי מתגייס מחר והחלטתי לפנק אותו בפריקסה.
הכנתי לפי ההוראות שכתבת.. מדהים כמה מדויק כתבת.
יצא מושלם, טעים ברמות.
תודה לך.. עוקבת אחרייך.. מתכונים מנצחים
שימחת אותי ♡וכל הכבוד לאמא מיוחדת כמוך שמפנקת.
תודה רבה ♡
באיזה מידה של כוס השתמשת למתכון הזה?
כמה מ”ל? כוס ח”פ לשתיה קרה? כוס מידה אוניברסלית?
תודה.
רואה שמלא שאלו והיא לא ענתה. כוס חפ רגילה של 200 מל, לא כוס מדידה (הכנתי כמה פעמים)
היי
הכנתי..
בטיגון צד אחד תפח ונוצר חלל בתוך הלחמניה.. ככה זה צאיך להיות?
צד אחד של הלחמניה קשה
וצד אחד רך.
כל השאר טעים מאוד 🙂
הי יונית.
נראה מושלם!
שאלה קטנה, כמה לחמניות פרקסה יוצאות מקילו קמח?
היי, האם קיבלת תשובה?
אשמח לדעת גם כמה לחמניות יוצאות מ1 קג קמח.
תודה
כמות הלחמניות נקבעת על פי הגודל שאת בוחרת! אפשר 16 גדולים או 22 קטנים .או 20 בינוני
הי יונית, את יכולה לכתוב באיזה כוס את משתמשת ? כי יש הבדל בין כוס מדידה לבין כוס אחרת
היי יונית איזה כוס הכוונה?
איזה נפח של כוס?
מדידה אוניברסלית או חד פעמית?
שלום.
האם אפשר לטגם את הלחמניות ולהגיש אחרי שעה? או שחייבים להגיש מייד?
היי יונית,
עוקבת אחרייך באינסטגרם ומתמוגגת ממה שאת מעלה שם.
אני עוש לבת שלי יום הולדת שנתיים למשפחה ובא לי להכין פריקסה. רציתי לדעת כמה פריקסה יוצא מקילו קצח שאדע כמה להכין לכמות האנשים.
תודה ????
התייחסתי במתכון לכוס מידה שזה 240מ"ל. יצא בצק נוזלי הייתי צריכה להוסיף עוד 400גר קמח. האם יתכן שכשכתבת במתכון כוס התכוונת ל200 מל?
הכנתי כמה פעמים פריקסה,
אבל המתכון שלך יצא מושלללםםם!!! עם ההוראות הכל כך מדוייקות! וגם הטירשי יצא סוףףףף, תודה!!!
לכמה לחמניות זה מספיק?
היי יונית, תודה על הפוסט אנסה עוד היום ..
שאלה, אפשר להקפיא את הלחמניות אחר התפחה ולפני טיגון. (אני צריכה 30 לחמניות ליום ראשון ומנסה להכין כמה שיותר מראש..
כמו כן ל 30 לחמניות האם להכפיל כמויות?
שוב תודה
אפשר אבל אז צריך להפשיר ולהתפיח שוב.
מהמם אייך שהסברת אקח תסיכון ואכין
מהמממת !אל תשכחי לשוב ולספר על הסיכון….אני במתח?
מדובר במים חמים/פושרים?
הי יונית,בתור מי שמסלה במטבח לא מעט,את מצליחה להפתיע אותי בכל פעם מחדש עם המתכונים המושלמים שאת חולקת עם כולם!
תודה רבה על הזכות שאת חולקת ,המתכונים שלך יוצאים כ״כ טעימים וגורפי מחמאות!
אין מאושרת ממני שהגעתי לאתר שלך!
תודה,תודה,תודה מדהימה שכמותך❤️
תודה על תגובה יפה שמחממת את הלב ♡באהבה גדולה .
היי יונית , מה הדרך הכי טובה לשמור על טריות הלחמנייה לאחר הטיגון. אני מכינה בשישי בצהריים וצריכה את הלחמניות לשבת בבוקר.
תודה מראש !
לצערי אין דרך.אוכלים טרי
היי יונית,
אשמח לדעת האם אני יכולה להכין בבוקר ולמלא בערב … זה עדיין יהיה טעים כמו שצריך?
היי
כשאת רושמת כוס את מתכוונת לכוס מידה? אשמח לתשובה
הכנתי לפי המתכון, פעם ראשונה – יצא טעים מאוד, עם אינסוף מחמאות?
תודה רבה
באיזה מידה של כוס השתמשת למתכון הזה?
כמה מ”ל? כוס ח”פ לשתיה קרה? כוס מידה אוניברסלית?
תודה.
שלום,
כוס מידה לפריקסה
באיזו כוס את משתמשת? כוס מידה או כוס "חד-פעמית"?
יש הבדל גדול בין כוסות חד-פעמיות וכוס מידה.
אודה לתשובה 🙂
איזה הסבר נראה ממש קל?
אפשר להכין חצי כמות?
מתכון מעולה !! זו פעם ראשונה שאני מכינה פריקסה ואהבתי את המתכון והחלטתי ללכת על זה. יצא מעולה !!! תודה לך
מושלם!!!
יש דרך שאפשר להקפיא?
נשאר לי לחמניות לא מטוגנות ….
היי יונית אני רוצה להפתיע את החיילת שלי בטקס השבעה בפריקסה (מקווה שיצליח לי) האם אפשר להכין את הבצק לילה לפני ובבוקר לטגן?
היי יונית, האם אפשר להקפיא את הבצק אחרי ההתפחה השניה? וכשרוצים להכין -להפשיר ולחכות שיתפח עוד?
הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך, מדדתי את המים כי ראיתי ששאלו פה על הגודל של כוסות המים, יצא לי בדיוק על 1 ק"ג קמח 600 מ"ל מים. חילקתי את הבצק ל3, 2/3 הקפאתי ומהשליש שנשאר יצאו 6 פריקסה-3 אפיית ו3 טיגנתי וכוולם היו טעימים, האפויים יצאו מאווררים ורכים והמטוגנים יצאו מושלם, קריספים מבחוץ ורכים מבפנים. תודה רבה על המתכון!!
מתכון מושלם !!!!!!!!
תודה רבה על המתכון והפרוט אני מכינה מלא פעמים ויוצא אששש????
אחרי שנים שאני מכינה פריקסה החלטתי לנסות ללמוד מאחרים ונתקלתי באתר שלך. עשיתי עפ"י ההוראות ואני רוצה להגיד לך אליפות!!!! מדהים!!! חבל שמזמן לא למדתי ממך ?
היי יונית,
בזכות המתכון המפורט העזתי להכין.
יצא טעים, אבל ספג הרבה שמן, גם בתוך הלחמנייה נראה השמן.
בנוסף צד הראשון שטוגן יצא קשה יותר ולא התנפח והצד השני התנפח.
אנא תגובתך מה הסיבה.
לא מתייאשת רוצה להכין שוב למסיבת המקווה של אחותי הקטנה.
אשמח לתגובה בהקדם.
יום מקסים
שלום.
האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם להכניס למקרר ולמחרת להוציא להתפיח ולהמשיך את התהליך ??
אנא בבקשה תשובה מהירה. רוצה להכין ליום עצמאות
איך עושים את האריסה האדומה ?
לא הבנתי את השלב של הטיגון, מה זאת אומרת להכניס לשמן עם הנייר אפייה?
תודה רבה
כן בזמן הטיגון זה יוצא לבד לא להלחץ
הי יונית
מעריצה אותך ןנהנית מכל מתכון
מכינה לבן שלי מחר לטכס ההשבעה
מכינה בוקר האם יהי קרנצי וטרי בערב?
לא כי לצערי רק טרי זה קראנצ'י אבל בטוח טעים מהסלטים
באפייה לא צריך התפחה?
ברור שכן עשרים דק בצורה
מתכונים סוףףףףף
את מדהימה, יצא מהמם.
אבל ספג המון שמן
לא יודעת למה. אולי הייתי צריכה לטגן על אש גבוהה.
ומה הגודל של הכוס מדידה?
טיגון נכון פעם הבאה שימי מודד חום ורק על 160 מעלות גג 170
היי יונית
הכנתי את הפירסה בפעם הראשונה וחייבת לציין שיצא מושלםםםם!!!!
יותר מכך, התחלתי לאהוב ולהאמין שאני מסוגלת להתעסק בבצק??
תודה רבה!!!
ברור שאת יכולה יותר, אני מאמינה בך :-))))
תודה רבה על מתכון מושלם !!
באהבה ♡♡♡
הי יונית,
נראה מדהים מתה כבר לנסות…
אם אני רוצה להתפיח לילה במקרר כמה זמן זה יכול לשבת במקרר? 24 שעות זה הרבה?
וגם אם אני מקפיאה כמה זמן בערך לוקח לבצק להפשיר?
תודה מראש,
מיכל
ל24 שעות אמי מצליצה לשים כפית שמרים.אחרת הבמק יחמיץ.אני אישית חא אוהבת הקפאת בצקים לכן לא ממליצה
יצא מעולה! תודה.
אם אני רוצה להכין כמות ולהקפיא. זה אפשרי? זה יוצא טוב לאחר הקפאה?
איןןןן איןןןן הכי אלופה בעולםםםם!מתכונים כל כך מדוייקים ומוסברים טוב!!!
מוכשרת ברמות
תודה יקירה❤❤
אם הבצק לא נפרד מדפנות המיקסר – מה עושים? משאירים כך או מוסיפים קמח
חוששים שהוספת קמח תפגע באוריריות.
היי יונית, תודה על ההסבר הפורט 🙂
מים בכוס מידה או חד פעמי?
השתמשתי במידה ויצא לי בצק דביק מידי
כבר הכנתי הרבה פעמים את הפריקסה לפי המתכון שלך. יוצא כל פעם מעולה. מתכון פשוט עם הוראות הכנה ברורות ומובנות. תודה רבה לך.
סוף סוף הוראות ברורות והסבר מעולה..
יצא טעים וקל להכנה..
כל הכבוד..??
היי,
רוצה להכין חשוב לי לדעת באיזה גודל של כוס השתמשת.
תודה.
היי יונית,
פריקסה מושלם!
יש לך טיפות לאיך אני מפחיתה את ספיגת השמן?
יצא טעיםםםם בזכות המתכון הנפלא והברור שלך.
תודה רבה, רבה
תשמעי! בצק נדיר ממש ממש ממש! יצא אש תודה על ההסברים המפורטים! נהנינו מאוד!
היי יונית נראה מעולללללהההה!!!! חייבת להכין לחנוכה הקרב ובא
באיזה כוס להשתמש למים?? כוס מידה סטנדרטית או חד פעמי?
תודה מראש על התשובה 🙂
היי יונית נראה מעולללללהההה!!!! חייבת להכין לחנוכה הקרב ובא
באיזה כוס להשתמש למים?? כוס מידה סטנדרטית או חד פעמי?
תודה מראש על התשובה 🙂
היי ראיתי ששאלו כאן הרבה אבל חיפשתי את תשובתך ולא מצאתי..
באיזה כוס מדידה להשתמש? 240 מ"ל? פחות? חד פעמית קרה?
ממש אשמח לתשובתך אני פרפקציוניסטית(;
הכנתי היום ויצא מעולה, קיבלתי המון מחמאות ופעם ראשונה שהכנתי. תודה לך על מתכון מפורט וטעים.את פשוט אלופה
באיזה מידה של כוס השתמשת למתכון הזה?
כמה מ"ל? כוס ח"פ? כוס מידה אוניברסלית?
תודה.
היי יונית,
תעברי על התגובות ותראי כמה אנשים שאלו אותך לגבי המידה של כוס שהשתמשת…
לחלק יצא לא טוב וחלק לא עושים את המתכון כי עין תשובה.
חבל, אני חושב…
תוכלי להתייחס לשאלה הזו בבקשה?
אני תעלפת עלייך ועל המתכונים המפורטים שלך . עשית ממני משהו במטבח . כל תושבי ביתי מודים ומרימים לך מקרב לב תמשיכי לעשות חיל עוקבים אחרייך וגם קצת אחרי צ׳רלי 😉
כמה כוסות זה קילו קמח?
הי יונית,
אין על המתכונים שלך!
רציתי לדעת האם אפשר לעשות חצי קילו ואז פחות בכל המצרכים לעשות חצי כמות או שזה מורכב יותר?
תודה!
היי, לא ראיתי תגובתך לגבי כוס המדידה, האם חדפ או כוס מדידה ?
ואם אני רוצה להכין רק חצי קילו איך להוריד משאר המצרכים לבצק?
תודה❤️
יואוווווווו יצא מושללללם כולם התעלפוווווווו
התחלתי היום עם סרטון שלך שנתקלתי בו, ואחר כך עוד סרטון ועוד סרטון, וברוב טיפשותי עוד נכנסתי לאתר…
ולמה טפשות? כי לקרוא מתכונים שלך בהריון זה אומר דודא לכל דבר. כל דבר. מקודם רציתי עוגת גבינה עם אפרסקים משומרים, אחר כך לחמניות במילוי בשר, קוסקוס, מפרום, עכשיו בא לי פריקסה, ומי יודע איך זה יגמר.
מזילה פה ריר
ניסיתי היום את המתכון של הפריקסה שלך ויצא מושלםםם
את יודעת לפרט את ההסבר למתכון ולא חוסכת במידע??
תודה היה מושלם
מתכון מושלם כולל הסבר מדוייק
אם אני רוצה חצי קילו לשים הכל חצי?
ואוווו איזה מתכון,לחמניות אדירות,רכות ונעימות,פשוט מושלםםם! תודה על מתכון מפורט ומדוייק! אימצתי
באיזו כוס מידה את משתמשת? כוס חד-פעמית או כוס מידה?
יש הבדל גדול בין כוס חד-פעמית וכוס מידה…
אודה לך מאד אם תתיחסי לשאלה.
המשך יום נעים,
רנה (Renee)
אפשר עם קמח כוסמין
כל כך טעים… הכנתי אפוי ויצא נהדר!
גם הסלט פלפלים משגע ומיד אומץ.
תודה רבה.
יצא מושלםםם!!!!!
באיזו כוס השתמשת?
יצא מושלםםם!!!!!תודה!!!
יונית אלופה,
יצא מושלם וגרף מלא מחמאות?
היי יונית אני רוצה להכין את הפריקסה אך לא יודעת באיזה כוס להשתמש
הי מטורפת על המתכונים שלך ומרגישה שגרירה שלך בכל מקום. לגבי הפריקסה אולי תוכלי להגיד לי אני עושה הכל לפי המתכון שלך יוצא טעים אבל יותר קרוב לפיתה מאשר לסופגנייה , אולי תוכלי לומר לי למה ?
חייבת לדעת איך חתכת את הגזר כל כך יפה!!
היי יונית, תודה רבה רבה על המתכונים המפורטים בצורה הכי יעילה שישששש.
הכנתי ארוחת הפתעה לבעלי והוא הופתע לראות כמה דברים אפשר להוסיף לפריקסה..
מה שאמרת הכי פשוט-(טונה) שיניתי למשהו פשוט שמקפיץ ת הטונה- רוטב אדום לטונה:
רסק, שמן, מים, מלח, פלפל, סוכר, וטונה.. יוצא טעיםםםם, יש מי שמטגנת בצל, פה אישית אני לא הוספתי..
תודה ענקית!!!
יצא מעולה!!!!
פעם ראשונה שהכנתי 🙂
יצא לי ממש דביק עשיתי עם כוס מידה כמו שבדרך כלל עושים במתכונים .. באסההה
אחרי נסיונות כושלים
יצא לי להכין פעם את המתכון הזה
ויצא סוף הדרך גם למי שבצקים זה לא הכישרון שלה. עכשיו ברגעים אלו זה ממתין להתפחה שניה בין 2 ניירות אפיה משומנות ועל הדרך אני גם מטגנת 'סופגניות' לילדים
מספיק שזה נראה כמו סוגניה וזה טעים להם חחח
אז יוניתי באמת שאפו
מה שכן,פריקסה זה מתכון שבכל פעם מחדש אני מחזיקה אצבעות שיצא טוב ולא בצק מבפנים… וזאת הסיבה שאני מתביישת להציע לאחרים כי אי אפשר לדעת איך יצע עד שפותחים?
מה אני אגיד לך? שאפו! פעם ראשונה שאני מכינה וההסבר שלך כל כך ברור שאין שום מקום לטעויות!
ובכלל כל המטבלים הנוספים הם חגיגה לפה!
יצא פריקסה מושלם! הריח גמר אותנו, ורק חיכינו לרגע שניתן את הביס..
אז תודה את אלופה!!
היי יונית
תודה על מתכון, נראה מעלה.
נראה לי שאלך על הגרסה האפויה.
האם מידת הכוס של השמן והמים היא אוניברסאלית ?
מתכון מדהים! יצא מעולה! תודה אלופה
האם זה במקרה או בכוונה שטת לא עונה על השטלה ששאלו כאן לפחות 20 מגיבים? אם את רוצה לתת מתכון, תני אותו בשלמות. אם לא, אל תשלחי אותנו למטבח, לעשות נסיונות ולפשל.
נכון את ממש צודקת!!!!!!!!
האם אפשר להכין את הבצק ערב לפני ובבוקר להוציא ולטגן?
תודה ושבוע טוב
הכנתי ויצא מעולה!! תודה ענקית על מתכונים מעוליםםם
לכל מי ששאלה לגבי כוסות אני השתמשתי בכוס מידה של 250 מ״ל
הכנתי מטוגנות וגם אפויות וחייבת להגיד שגם האפויות נחטפו בשניה! ממש טעים!
(הכנתי חצי כמות, יצאו 11 לחמניות בינוניות)
מתה על המתכון הזה!! יונית את אלופה!
משום מה אני לא רואה יותר את התמונות של הבצק עצמו באמצע המתכון 🙁
תודה על מתכון מפורט בצורה מדהימה. רק אפשר בבקשה לדעת באיזו כוס להשתמש? כוס חד פעמית? כוס מדידה?
בבקשה בבקשה תגובתך…
תודה 🙂 🙂 🙂
היי פריקסה הולך גם עם חומוס וטחינה?
הי, נראה מתכון מעולה. האם אפשר להכין בערב, להתפיח במהלך הלילה במקרר ולטגן בבוקר?
כן
את לא אומרת באיזו כוס מדידה. אפשר בבקשה תגובה? תודה. 🙂
היי, יונית
אשמח לדעת באיזו כוס השתמשת? כוס מדידה אוניברסלית? כוס חד"פ לשתיה חמה? כוס חד"פ לשתיה קרה? בתודה מראש
זה כל כך מוזר שאת לא עונה על הכוס שכולם תוהים לעצמם מה עם זה…..
כל כך מוזר שאת קוראת תגובות ולא מתכון !
כתוב 2.5 כוסות מידה
או 3.5 כוסות חד פעמי
כתוב !!!!!!
למה להעיר לפני שקוראים ?
יצא אגדה!