יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טוסט עמק וזיתים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
דף הבית » המדריך המלא להכנת פריקסה
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
המדריך המלא להכנת פריקסה

המדריך המלא להכנת פריקסה

יונית צוקרמן ינואר 9, 2017 105 תגובות

המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכשיו !
החל מהסלטים ועד למטבלים כולל לחמניה אפויה למי שלא רוצה מטוגן !

לחץ כאן להדפסה

 

 

 

 

אם יש משהו שאין לי בבלוג, [מלשון עבר] זה מתכון לפריקסה !

איך זה יכול להיות, אני שואלת את עצמי?!

לא פעם חברים, קוראים, חיפשו, ולא מצאו, ומצאתי את עצמי, רושמת להם בהודעה פרטית, בקיר בפייס, בשרשור של קבוצה וכד….את המתכון !

אז חברים /ות /קוראים/ות  יקרים, מהיום, המתכון ב……. בלוג  🙂

ולא סתם מתכון !

המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכשיו !

רק לפני שאתחיל, אני יודעת ומודעת לכל מיני סוגי מילויים לפריקסה. אני מביאה לכם את מה שאני מכינה בבית שלי.

את הטעמים שלי.את הניסיון שלי ב96879  פריקסה שהכנתי בחיי :-)))))

כל בשלן/ית לוקח את המתכונים למקום שהוא אוהב ומשנה קצת מכאן וקצת משם.

לדעתי זו הגרסה המנצחת !

אני שנים מכינה פריקסה, לא אדם אחד טעם ולא שתיים, עשרות, וכל פעם הלב שלי מתרחב ומתמלא אהבה כשאני מגישה ואני רואה איך האדם מולי מתמוגג

מכל ביס,  מחגיגה שלמה של טעמים.

ואתם יקירי ,עד שלא תכינו ותטעמו…………לא תדעו עד כמה זה טעים :-))))

ואני פה בשביל להסביר וללמד ולתת מקום לכל מי שרצה וחלם להכין ולא העז.

הכל מפורט, הכל קל.

אז יאלללה קדימה מתחילים !

פריקסה = לחמניה מטוגנת  .

חומרים :

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים.

3 כפות סוכר.

כף מלח.

רבע כוס שמן.

3 ורבע כוסות מים.

אופן ההכנה :

אם את לשים ביד ולא במיקסר לשים את כל החומרים .למעט מלח. ללוש עד לקבלת גוש בצק דביק ואז להוסיף את המלח.

אני ממליצה אחרי 7 דק לישה ידנית. להוציא עודפי בצק מהאצבעות, לנקות את הידיים, לשמן את כפות הידיים,וללוש את הבצק עוד 2 -3 דק.

הידיים המשומנות יצרו מסגרת לבצק ויהיה לכם קל לאסוף את הבצק הדביק ולהפוך אותו לבצק גמיש. אחיד.

זה לא בצק ללחם, הוא לא צריך להיות חלק וגמיש, אז לא לפחד שהרסתם אותו.

הוא מכיל המון מים וטיפה שמן לגמישות. אז לא להיכנס ללחץ. שימו לב לתמונות.

אם אתם לשים במיקסר. אז זו הדרך, שימו תחילה את הקמח, סוכר שמרים. 2.5 כוסות מים ורבע כוס שמן. לערבל הכל עד שנוצר גוש בצק .

להוסיף את המלח ואת המים הנותרים[3/4 כוס מים ] ולערבל את הכל למשך 7 דק.

מומלץ מאד לעצור באמצע ולאסוף את הבצק מלמטה עם מרית. בכדי לעזור לבצק להיפרד מדפנות קערת המיקסר ולאחד אותו לגוש בצק דביק.

תסתכלו בתמונות ותבינו.

תבינו,פריקסה זו לחמניה מאד מיוחדת, היא חייבת להיות קלה מבפנים, ספוגית במרקם הפנימי. וקראנצ’ית מבחוץ.

שימו לב לאופן ההכנה. זה חשוב. לא לשים את כל החומרים יחד ולערבל כמו לחם, כי זה לא לחם.

מיקסר לא מערבל כהלכה כמות גדולה של מים. אין אחידות בערבול, לכן חשוב לחלק את זה לשלב ראשון של 2.5 כוסות מים ואח”כ להוסיף את השאר.

אחרי שהבצק נפרד מדפנות  הקערה , זה הסימן שלי שהוא מוכן.

אני עוטפת את הבצק עם ידיים משומנות בכדי למנוע קרום יובש.

 

וסוגרת עם ניילון נצמד את הקערה ומתפיחה חצי שעה.

אחרי חצי שעה, אני מורידה את נפח ההתפחה וקורצת כדורים.

גודל הכדור כגודל 3/4 לחמניה.

אני לוקחת את הכדור לוחצת עליו משתי הצדדים ומותחת אותו לאורך.

תראו בתמונה.

 

משטחת אותו על ניר אפיה גזור , משומן.

בהתחלה הבצק נראה מכוער עם נקודות ולא בעל מרקם חלק. לא לדאוג, אחרי ההתפחה הוא יקבל מרקם אחר וגם בטיגון הוא ימתח יפה והכל יהיה בסדר.

נכסה את לחמניות בנייר אפיה משומן[התזתי ספרי שמן ]

בימי החורף שימו מגבת. בקיץ אין צורך.

להתפיח בצורה הזו שעה. אפשר גם 45 דק תלוי כמה חם באזור המטבח שלכם.

לטגן בשמן עמוק.

הבצק הוא בצק עדיין. אם לא יודעים לעבוד איתו, להרים אותו, הוא עלול לאבד מהצורה והנפח בטיגון.

לכן , אני ממליצה על שיטה בטוחה .הכי טוב לזרוק לשמן חם את הבצק עם נייר האפיה.

לא קורה כלום. לא לנייר ולא לחמניה, הצורה נשמרת יפה .אחרי טיגון של דקה שהצורה נתפסת בשמן חם. אפשר להסיר את הנייר.

להמשיך לטגן עד שיש הזהבה מלאה מכל צד, להוציא לנייר מטבח לספוג עודפי שמן.

לחכות רבע שעה עשרים דק עד שהבצק מתקרר ולהתחיל למלאות !

למי שרוצה להכין פריקסה ולא בשמן ! אפשר לאפות.

כן, פעם ראשונה בחיי, שהכנתי לחמניות פריקסה בתנור, ויצא ליגה !!!!!

תראו בעצמכם.

אבל…………………….ותמיד יש אבל, טיגון, זה הכי טעים ! נכון משמין, לא בריא,אבל חיים פעם אחת.

ופריקסה לא עושים כל יום, פעם ב……………………………..

לקחתי את הכדור מתחתי אותו מהצדדים, שיטחתי קלות, הברשתי בביצה ואפיתי ב180 מעלות .עד הזהבה מלאה.הוצאתי..ו…….מעולה !!!!!

 

מילוי הפריקסה :

טונה – זה המתכון הכי קל, ללכת לסופר לרכוש טונה איכותית , לפתוח, לסנן ולשים בצלוחית לצד הלחמניות.

תפו”א וביצה- להרתיח 4 תפוחי אדמה ו4 בצים, אגב זה תלוי כמה אנשים באים לאכול, כן?! חח . אח”כ לקלף ולחתוך לקוביות. לשים בצלוחית ליד הפריקסה.

סלט ירקות – כאן לא צריך לתבל את הסלט הוא מקבל מספיק טעמים, פשוט לקצוץ מלפפון בצל ועגבניה.בלי שמן בלי מלח בלי כלום. פשוט לשים בצלוחית ליד הפריקסה.

זיתים שחורים– רצוי מצומקים מהזן המרוקאי, בכל סופר יש ,לא לשכוח להוציא חרצנים.להניח בצלוחית לצד הפריקסה.

לימון כבוש –אפשר לקנות מוכן יש היום בסופר קופסאות במקררים של לימון כבוש מוכן.[הכי טעים זה של בני דרום, וביטון ]ואפשר להכין בבית.

אופן ההכנה :

4 לימונים פרוסים לפרוסות,2 גזרים חתוכים לעיגולים. חצי פלפל ירוק קצוץ…כמה פלפלים צ’לי קטנים[אתם קובעים כמה חריף אתם רוצים,מינימום 3]

2-3 שיני שום פרוסים. לצקת מעל טיפה שמן, לשים כף ורבע מלח ומיץ סחוט מ4 לימונים . לערבב טוב. לסגור בכלי ולשכוח מהלימון 10 ימים.

אחרי 10 ימים, כל יום שעובר הלימון הכבוש משתבח יותר ויותר.

אני ביום יום שמה אותו בדגים, ברטבים בבישול. אני אישית אוהבת.וזה מצרך בסיסי אצלי במטבח.

ממרחים של פריקסה 

טירשי –  ממרח קישואים ודלעת.

יש כאלה שמכינים בלי קישואים, אני כן,ולדעתי הקישוא והדלעת זה דואט חלומי.

להרתיח בסיר  חצי קילו דלעת קלופה ונקיה  עם 3 קישואים. עד לריכוך.

לסנן, להכניס למעבד מזון .

להוסיף 2 שיני שום 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן, רבע כפית מלח , רבע כפית פלפל שחור.רבע כפית קימל, רבע כפית כמון.

וכפית עריסה. לערבב הכל במעבד דקה שתיים .

ויש לכם טירשי מהסרטים.

רק מה תעשו לי טובה, תבדקו תיבלון ,אל תיקחו את מתכון כמובן מעליו, תוסיפו לפי הרגש, תחושו את המטבח ואת הטעמים שאתם אוהבים.

סלט גמבה אדום למריחה .

זה מטבל מהסרטים, אני מצטטת את בעלי, זה טעים, סוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

ומה זה קל להכנה, חבל על הזמן ממזמן.!

קחו 5 פלפלים אדומים  2 עגבניות קלופות וסחוטות ממיץ וגרעינים[פשוט לעשות חורים בעגבניה ולסחוט]

5 שיני שום. פלפל חריף אדום [אם אתם לא בקטע חריף אז חצי פלפל אדום חריף]

שמים במעבד עד קיצוץ מוחלט.

אח”כ להעביר לסיר. לא לפני ששמנו שמן בסיר בערך רבע כוס .[שיכסה את הסיר בקיצור ]

להוסיף כף פפריקה  מלח פלפל  ולערבב טוב.

ולבשל עשרים דקות חצי שעה  על אש קטנה .

טעיםםםםםםםםם

סלט גזר 

להרתיח 7 -8 גזרים  קלופים ונקיים, לחתוך לרצועות.

להוסיף 2 כפות שמן חצי כפית עריסה  רבע כפית קימל,מלח , פלפל. כמון.ו2 כפות מיץ לימון.

לערבב הכל טוב טוב.

אני באה מבית של אמא שמקפידה ושמה תחילה את כל המרכיבים של התיבלון על מחבת ,דקה שתיים, מערבבת טוב ואז מוסיפה את הגזר ומערבבת.

אפשר בלי. וזה יוצא טעים. ואין בלאגן של כלים נוספים.אני אישית עושה כמו אמא. זה נתון לשיקולכם.

אחרון חביב רוטב אדום .

זה למדתי מאבא שלי, שלמד מחבר שלו. וזה מאסט !!!!!!!!!!!!!!!תקשיבו ליונית….אם כבר ….אז כבר….

בקופסא חד פעמית לשים כף עריסה  חצי לימון סחוט רבע כוס מים מלח פלפל לערבב טוב טוב…..וזהו .

הכנת הפריקסה : לחצות ל2 למרוח בצד אחד טירשי בצד שני ממרח גמבות. ולמלא בסלט, בצים,תפוא, טונה, זיתים.גזר .

לסגור לשים מעל רוטב……………………………

לקחת ביס…………………להתמוגג …………..ולצעוק…..טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!

באהבה }{

ואם בא לכם להכיר אותי ולראות עוד דברים טעימים ומעוררי תאבון, מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם  YONITֹ_Z

רק אל תגידו שלא הזהרתי אותכם מראש :-)))))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

105 תגובות

  1. Tikva הגב פברואר 20, 2017 בשעה 7:09 pm

    אין עלייךז!

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 25, 2017 בשעה 4:21 am

      כייף לקרוא♡♡♡♡♡ת ו ד ה

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 25, 2017 בשעה 4:23 am

      תודה ♡♡♡

  2. ענת בן שטרית הגב פברואר 20, 2017 בשעה 7:25 pm

    יונית שלום,
    הבן שלי מתגייס מחר והחלטתי לפנק אותו בפריקסה.
    הכנתי לפי ההוראות שכתבת.. מדהים כמה מדויק כתבת.
    יצא מושלם, טעים ברמות.
    תודה לך.. עוקבת אחרייך.. מתכונים מנצחים

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 25, 2017 בשעה 4:23 am

      שימחת אותי ♡וכל הכבוד לאמא מיוחדת כמוך שמפנקת.
      תודה רבה ♡

    • עמי הגב ינואר 23, 2020 בשעה 12:10 am

      באיזה מידה של כוס השתמשת למתכון הזה?
      כמה מ”ל? כוס ח”פ לשתיה קרה? כוס מידה אוניברסלית?
      תודה.

  3. יפה הגב מאי 2, 2017 בשעה 7:50 pm

    היי
    הכנתי..
    בטיגון צד אחד תפח ונוצר חלל בתוך הלחמניה.. ככה זה צאיך להיות?
    צד אחד של הלחמניה קשה
    וצד אחד רך.
    כל השאר טעים מאוד 🙂

  4. מאור הגב מאי 31, 2017 בשעה 10:25 pm

    הי יונית.
    נראה מושלם!
    שאלה קטנה, כמה לחמניות פרקסה יוצאות מקילו קמח?

    • כרמל הגב נובמבר 6, 2017 בשעה 1:24 pm

      היי, האם קיבלת תשובה?
      אשמח לדעת גם כמה לחמניות יוצאות מ1 קג קמח.
      תודה

      • יונית צוקרמן הגב נובמבר 7, 2017 בשעה 2:24 am

        כמות הלחמניות נקבעת על פי הגודל שאת בוחרת! אפשר 16 גדולים או 22 קטנים .או 20 בינוני

  5. שרית הגב יוני 15, 2017 בשעה 1:37 pm

    הי יונית, את יכולה לכתוב באיזה כוס את משתמשת ? כי יש הבדל בין כוס מדידה לבין כוס אחרת

  6. מזל הגב יוני 20, 2017 בשעה 12:39 pm

    היי יונית איזה כוס הכוונה?

  7. ענת הגב יוני 26, 2017 בשעה 7:00 am

    איזה נפח של כוס?
    מדידה אוניברסלית או חד פעמית?

  8. עמי הגב יולי 14, 2017 בשעה 12:29 am

    שלום.
    האם אפשר לטגם את הלחמניות ולהגיש אחרי שעה? או שחייבים להגיש מייד?

  9. רונה הגב יולי 15, 2017 בשעה 11:39 am

    היי יונית,

    עוקבת אחרייך באינסטגרם ומתמוגגת ממה שאת מעלה שם.
    אני עוש לבת שלי יום הולדת שנתיים למשפחה ובא לי להכין פריקסה. רציתי לדעת כמה פריקסה יוצא מקילו קצח שאדע כמה להכין לכמות האנשים.

    תודה ????

  10. שפרה הגב יולי 16, 2017 בשעה 2:30 pm

    התייחסתי במתכון לכוס מידה שזה 240מ”ל. יצא בצק נוזלי הייתי צריכה להוסיף עוד 400גר קמח. האם יתכן שכשכתבת במתכון כוס התכוונת ל200 מל?

  11. ורד הגב יולי 25, 2017 בשעה 1:33 pm

    הכנתי כמה פעמים פריקסה,
    אבל המתכון שלך יצא מושלללםםם!!! עם ההוראות הכל כך מדוייקות! וגם הטירשי יצא סוףףףף, תודה!!!

  12. אסף הגב יולי 28, 2017 בשעה 1:56 pm

    לכמה לחמניות זה מספיק?

  13. חגית הגב נובמבר 2, 2017 בשעה 4:14 pm

    היי יונית, תודה על הפוסט אנסה עוד היום ..

    שאלה, אפשר להקפיא את הלחמניות אחר התפחה ולפני טיגון. (אני צריכה 30 לחמניות ליום ראשון ומנסה להכין כמה שיותר מראש..
    כמו כן ל 30 לחמניות האם להכפיל כמויות?

    שוב תודה

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 5, 2017 בשעה 9:27 am

      אפשר אבל אז צריך להפשיר ולהתפיח שוב.

  14. נזי הגב נובמבר 2, 2017 בשעה 6:25 pm

    מהמם אייך שהסברת אקח תסיכון ואכין

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 5, 2017 בשעה 9:27 am

      מהמממת !אל תשכחי לשוב ולספר על הסיכון….אני במתח?

  15. בת-אל הגב נובמבר 5, 2017 בשעה 3:33 pm

    הי יונית,בתור מי שמסלה במטבח לא מעט,את מצליחה להפתיע אותי בכל פעם מחדש עם המתכונים המושלמים שאת חולקת עם כולם!
    תודה רבה על הזכות שאת חולקת ,המתכונים שלך יוצאים כ״כ טעימים וגורפי מחמאות!
    אין מאושרת ממני שהגעתי לאתר שלך!
    תודה,תודה,תודה מדהימה שכמותך❤️

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 7, 2017 בשעה 2:25 am

      תודה על תגובה יפה שמחממת את הלב ♡באהבה גדולה .

  16. Dorin הגב נובמבר 9, 2017 בשעה 6:37 pm

    היי יונית , מה הדרך הכי טובה לשמור על טריות הלחמנייה לאחר הטיגון. אני מכינה בשישי בצהריים וצריכה את הלחמניות לשבת בבוקר.
    תודה מראש !

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 16, 2017 בשעה 6:04 am

      לצערי אין דרך.אוכלים טרי

  17. ויוי הגב דצמבר 6, 2017 בשעה 8:40 am

    היי יונית,
    אשמח לדעת האם אני יכולה להכין בבוקר ולמלא בערב … זה עדיין יהיה טעים כמו שצריך?

    • רז הגב אוגוסט 17, 2020 בשעה 3:06 pm

      היי
      כשאת רושמת כוס את מתכוונת לכוס מידה? אשמח לתשובה

  18. מורן הגב דצמבר 11, 2017 בשעה 10:04 am

    הכנתי לפי המתכון, פעם ראשונה – יצא טעים מאוד, עם אינסוף מחמאות?
    תודה רבה

    • עמי הגב ינואר 23, 2020 בשעה 12:09 am

      באיזה מידה של כוס השתמשת למתכון הזה?
      כמה מ”ל? כוס ח”פ לשתיה קרה? כוס מידה אוניברסלית?
      תודה.

      • רנה הגב מאי 8, 2020 בשעה 8:34 am

        שלום,
        כוס מידה לפריקסה

        באיזו כוס את משתמשת? כוס מידה או כוס “חד-פעמית”?
        יש הבדל גדול בין כוסות חד-פעמיות וכוס מידה.
        אודה לתשובה 🙂

  19. מיטל הגב דצמבר 11, 2017 בשעה 9:04 pm

    איזה הסבר נראה ממש קל?
    אפשר להכין חצי כמות?

  20. יפית הגב דצמבר 16, 2017 בשעה 7:03 pm

    מתכון מעולה !! זו פעם ראשונה שאני מכינה פריקסה ואהבתי את המתכון והחלטתי ללכת על זה. יצא מעולה !!! תודה לך

  21. תאיר הגב דצמבר 17, 2017 בשעה 6:27 pm

    מושלם!!!
    יש דרך שאפשר להקפיא?
    נשאר לי לחמניות לא מטוגנות ….

  22. סיגל הגב דצמבר 31, 2017 בשעה 3:53 pm

    היי יונית אני רוצה להפתיע את החיילת שלי בטקס השבעה בפריקסה (מקווה שיצליח לי) האם אפשר להכין את הבצק לילה לפני ובבוקר לטגן?

  23. מרין הגב ינואר 7, 2018 בשעה 4:54 pm

    היי יונית, האם אפשר להקפיא את הבצק אחרי ההתפחה השניה? וכשרוצים להכין -להפשיר ולחכות שיתפח עוד?

    • מרין הגב ינואר 7, 2018 בשעה 8:31 pm

      הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך, מדדתי את המים כי ראיתי ששאלו פה על הגודל של כוסות המים, יצא לי בדיוק על 1 ק”ג קמח 600 מ”ל מים. חילקתי את הבצק ל3, 2/3 הקפאתי ומהשליש שנשאר יצאו 6 פריקסה-3 אפיית ו3 טיגנתי וכוולם היו טעימים, האפויים יצאו מאווררים ורכים והמטוגנים יצאו מושלם, קריספים מבחוץ ורכים מבפנים. תודה רבה על המתכון!!

  24. יעל הגב ינואר 8, 2018 בשעה 11:45 am

    מתכון מושלם !!!!!!!!

  25. תהילה הגב פברואר 9, 2018 בשעה 3:06 pm

    אחרי שנים שאני מכינה פריקסה החלטתי לנסות ללמוד מאחרים ונתקלתי באתר שלך. עשיתי עפ”י ההוראות ואני רוצה להגיד לך אליפות!!!! מדהים!!! חבל שמזמן לא למדתי ממך ?

  26. אלונה הגב פברואר 13, 2018 בשעה 8:47 am

    היי יונית,
    בזכות המתכון המפורט העזתי להכין.
    יצא טעים, אבל ספג הרבה שמן, גם בתוך הלחמנייה נראה השמן.
    בנוסף צד הראשון שטוגן יצא קשה יותר ולא התנפח והצד השני התנפח.
    אנא תגובתך מה הסיבה.
    לא מתייאשת רוצה להכין שוב למסיבת המקווה של אחותי הקטנה.
    אשמח לתגובה בהקדם.
    יום מקסים

  27. אלונה הגב אפריל 11, 2018 בשעה 5:14 pm

    שלום.
    האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם להכניס למקרר ולמחרת להוציא להתפיח ולהמשיך את התהליך ??
    אנא בבקשה תשובה מהירה. רוצה להכין ליום עצמאות

  28. לאה הגב אפריל 18, 2018 בשעה 5:00 pm

    איך עושים את האריסה האדומה ?

  29. מיטל הגב אפריל 19, 2018 בשעה 5:32 pm

    לא הבנתי את השלב של הטיגון, מה זאת אומרת להכניס לשמן עם הנייר אפייה?
    תודה רבה

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 22, 2018 בשעה 5:54 am

      כן בזמן הטיגון זה יוצא לבד לא להלחץ

  30. עליזה הגב אפריל 28, 2018 בשעה 7:46 pm

    הי יונית
    מעריצה אותך ןנהנית מכל מתכון
    מכינה לבן שלי מחר לטכס ההשבעה
    מכינה בוקר האם יהי קרנצי וטרי בערב?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 29, 2018 בשעה 3:20 am

      לא כי לצערי רק טרי זה קראנצ’י אבל בטוח טעים מהסלטים

  31. ויקי הגב מאי 16, 2018 בשעה 8:57 am

    באפייה לא צריך התפחה?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 16, 2018 בשעה 3:17 pm

      ברור שכן עשרים דק בצורה

  32. מילכה הגב יולי 20, 2018 בשעה 9:44 am

    מתכונים סוףףףףף
    את מדהימה, יצא מהמם.
    אבל ספג המון שמן
    לא יודעת למה. אולי הייתי צריכה לטגן על אש גבוהה.
    ומה הגודל של הכוס מדידה?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 6:56 pm

      טיגון נכון פעם הבאה שימי מודד חום ורק על 160 מעלות גג 170

  33. יסמין הגב אוקטובר 27, 2018 בשעה 12:50 pm

    היי יונית
    הכנתי את הפירסה בפעם הראשונה וחייבת לציין שיצא מושלםםםם!!!!
    יותר מכך, התחלתי לאהוב ולהאמין שאני מסוגלת להתעסק בבצק??
    תודה רבה!!!

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 4:02 pm

      ברור שאת יכולה יותר, אני מאמינה בך :-))))

  34. שירן הגב מרץ 11, 2019 בשעה 4:24 pm

    תודה רבה על מתכון מושלם !!

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 12, 2019 בשעה 11:09 am

      באהבה ♡♡♡

  35. מיכל הגב מרץ 19, 2019 בשעה 2:24 pm

    הי יונית,

    נראה מדהים מתה כבר לנסות…
    אם אני רוצה להתפיח לילה במקרר כמה זמן זה יכול לשבת במקרר? 24 שעות זה הרבה?
    וגם אם אני מקפיאה כמה זמן בערך לוקח לבצק להפשיר?

    תודה מראש,
    מיכל

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 20, 2019 בשעה 3:47 am

      ל24 שעות אמי מצליצה לשים כפית שמרים.אחרת הבמק יחמיץ.אני אישית חא אוהבת הקפאת בצקים לכן לא ממליצה

  36. ליאת קליין הגב מאי 19, 2019 בשעה 7:47 pm

    יצא מעולה! תודה.
    אם אני רוצה להכין כמות ולהקפיא. זה אפשרי? זה יוצא טוב לאחר הקפאה?

  37. פנינה צרפתי הגב יולי 24, 2019 בשעה 6:26 pm

    איןןןן איןןןן הכי אלופה בעולםםםם!מתכונים כל כך מדוייקים ומוסברים טוב!!!
    מוכשרת ברמות
    תודה יקירה❤❤

  38. ש הגב ספטמבר 19, 2019 בשעה 7:09 am

    אם הבצק לא נפרד מדפנות המיקסר – מה עושים? משאירים כך או מוסיפים קמח
    חוששים שהוספת קמח תפגע באוריריות.

  39. ספיר הגב אוקטובר 29, 2019 בשעה 7:58 am

    היי יונית, תודה על ההסבר הפורט 🙂

    מים בכוס מידה או חד פעמי?
    השתמשתי במידה ויצא לי בצק דביק מידי

  40. אורית הגב נובמבר 12, 2019 בשעה 1:03 pm

    כבר הכנתי הרבה פעמים את הפריקסה לפי המתכון שלך. יוצא כל פעם מעולה. מתכון פשוט עם הוראות הכנה ברורות ומובנות. תודה רבה לך.

  41. מיכל חבושה הגב נובמבר 17, 2019 בשעה 10:02 am

    סוף סוף הוראות ברורות והסבר מעולה..
    יצא טעים וקל להכנה..
    כל הכבוד..👏👏

  42. שיר הגב נובמבר 25, 2019 בשעה 8:47 am

    היי,

    רוצה להכין חשוב לי לדעת באיזה גודל של כוס השתמשת.

    תודה.

  43. אורטל הגב נובמבר 27, 2019 בשעה 10:47 am

    היי יונית,

    פריקסה מושלם!

    יש לך טיפות לאיך אני מפחיתה את ספיגת השמן?

  44. אורלי הגב נובמבר 30, 2019 בשעה 11:50 am

    יצא טעיםםםם בזכות המתכון הנפלא והברור שלך.
    תודה רבה, רבה

  45. בתאל טבצ'ניק הגב דצמבר 3, 2019 בשעה 3:18 pm

    תשמעי! בצק נדיר ממש ממש ממש! יצא אש תודה על ההסברים המפורטים! נהנינו מאוד!

  46. אורית הגב דצמבר 18, 2019 בשעה 8:23 pm

    היי יונית נראה מעולללללהההה!!!! חייבת להכין לחנוכה הקרב ובא
    באיזה כוס להשתמש למים?? כוס מידה סטנדרטית או חד פעמי?
    תודה מראש על התשובה 🙂

  47. אורית הגב דצמבר 18, 2019 בשעה 8:24 pm

    היי יונית נראה מעולללללהההה!!!! חייבת להכין לחנוכה הקרב ובא
    באיזה כוס להשתמש למים?? כוס מידה סטנדרטית או חד פעמי?
    תודה מראש על התשובה 🙂

  48. כוס מדידה הגב דצמבר 23, 2019 בשעה 11:06 am

    היי ראיתי ששאלו כאן הרבה אבל חיפשתי את תשובתך ולא מצאתי..
    באיזה כוס מדידה להשתמש? 240 מ”ל? פחות? חד פעמית קרה?

    ממש אשמח לתשובתך אני פרפקציוניסטית(;

  49. הדר הגב דצמבר 23, 2019 בשעה 8:31 pm

    הכנתי היום ויצא מעולה, קיבלתי המון מחמאות ופעם ראשונה שהכנתי. תודה לך על מתכון מפורט וטעים.את פשוט אלופה

    • עמי הגב ינואר 23, 2020 בשעה 12:07 am

      באיזה מידה של כוס השתמשת למתכון הזה?
      כמה מ”ל? כוס ח”פ? כוס מידה אוניברסלית?
      תודה.

  50. מידות לא ברורות - מה זה כוס? הגב ינואר 23, 2020 בשעה 12:05 am

    היי יונית,
    תעברי על התגובות ותראי כמה אנשים שאלו אותך לגבי המידה של כוס שהשתמשת…
    לחלק יצא לא טוב וחלק לא עושים את המתכון כי עין תשובה.
    חבל, אני חושב…

    תוכלי להתייחס לשאלה הזו בבקשה?

  51. ליאת הגב מרץ 10, 2020 בשעה 9:38 pm

    אני תעלפת עלייך ועל המתכונים המפורטים שלך . עשית ממני משהו במטבח . כל תושבי ביתי מודים ומרימים לך מקרב לב תמשיכי לעשות חיל עוקבים אחרייך וגם קצת אחרי צ׳רלי 😉

  52. הודיה הגב מרץ 11, 2020 בשעה 2:11 pm

    כמה כוסות זה קילו קמח?

  53. אור הגב מרץ 17, 2020 בשעה 2:38 pm

    הי יונית,
    אין על המתכונים שלך!
    רציתי לדעת האם אפשר לעשות חצי קילו ואז פחות בכל המצרכים לעשות חצי כמות או שזה מורכב יותר?
    תודה!

  54. יפעת הגב מרץ 24, 2020 בשעה 7:08 am

    היי, לא ראיתי תגובתך לגבי כוס המדידה, האם חדפ או כוס מדידה ?
    ואם אני רוצה להכין רק חצי קילו איך להוריד משאר המצרכים לבצק?
    תודה⁦❤️⁩

  55. נועה הגב אפריל 19, 2020 בשעה 9:42 am

    יואוווווווו יצא מושללללם כולם התעלפוווווווו

  56. רוני הגב אפריל 19, 2020 בשעה 6:43 pm

    התחלתי היום עם סרטון שלך שנתקלתי בו, ואחר כך עוד סרטון ועוד סרטון, וברוב טיפשותי עוד נכנסתי לאתר…
    ולמה טפשות? כי לקרוא מתכונים שלך בהריון זה אומר דודא לכל דבר. כל דבר. מקודם רציתי עוגת גבינה עם אפרסקים משומרים, אחר כך לחמניות במילוי בשר, קוסקוס, מפרום, עכשיו בא לי פריקסה, ומי יודע איך זה יגמר.
    מזילה פה ריר

  57. ענת פרי הגב אפריל 28, 2020 בשעה 12:34 pm

    ניסיתי היום את המתכון של הפריקסה שלך ויצא מושלםםם
    את יודעת לפרט את ההסבר למתכון ולא חוסכת במידע🙏🏻
    תודה היה מושלם

  58. גאולה הגב אפריל 28, 2020 בשעה 4:52 pm

    מתכון מושלם כולל הסבר מדוייק

  59. טל הגב אפריל 29, 2020 בשעה 7:56 am

    אם אני רוצה חצי קילו לשים הכל חצי?

  60. מיכל הגב מאי 7, 2020 בשעה 4:37 am

    ואוווו איזה מתכון,לחמניות אדירות,רכות ונעימות,פשוט מושלםםם! תודה על מתכון מפורט ומדוייק! אימצתי

  61. רנה הגב מאי 8, 2020 בשעה 8:37 am

    באיזו כוס מידה את משתמשת? כוס חד-פעמית או כוס מידה?
    יש הבדל גדול בין כוס חד-פעמית וכוס מידה…
    אודה לך מאד אם תתיחסי לשאלה.
    המשך יום נעים,
    רנה (Renee)

  62. אורטל הגב יוני 8, 2020 בשעה 12:07 pm

    אפשר עם קמח כוסמין

  63. רחל הגב יולי 22, 2020 בשעה 6:45 pm

    כל כך טעים… הכנתי אפוי ויצא נהדר!
    גם הסלט פלפלים משגע ומיד אומץ.
    תודה רבה.

  64. חן הגב יולי 27, 2020 בשעה 11:37 am

    יצא מושלםםם!!!!!

  65. חן הגב יולי 27, 2020 בשעה 11:37 am

    יצא מושלםםם!!!!!תודה!!!

  66. חני הגב יולי 27, 2020 בשעה 1:13 pm

    יונית אלופה,
    יצא מושלם וגרף מלא מחמאות😍

  67. מירב הגב יולי 30, 2020 בשעה 9:48 am

    היי יונית אני רוצה להכין את הפריקסה אך לא יודעת באיזה כוס להשתמש

  68. קונקול שולי הגב אוגוסט 16, 2020 בשעה 2:18 pm

    הי מטורפת על המתכונים שלך ומרגישה שגרירה שלך בכל מקום. לגבי הפריקסה אולי תוכלי להגיד לי אני עושה הכל לפי המתכון שלך יוצא טעים אבל יותר קרוב לפיתה מאשר לסופגנייה , אולי תוכלי לומר לי למה ?

  69. תהילה הגב אוגוסט 25, 2020 בשעה 12:09 pm

    חייבת לדעת איך חתכת את הגזר כל כך יפה!!

  70. מלי הגב ספטמבר 8, 2020 בשעה 8:26 am

    היי יונית, תודה רבה רבה על המתכונים המפורטים בצורה הכי יעילה שישששש.

    הכנתי ארוחת הפתעה לבעלי והוא הופתע לראות כמה דברים אפשר להוסיף לפריקסה..
    מה שאמרת הכי פשוט-(טונה) שיניתי למשהו פשוט שמקפיץ ת הטונה- רוטב אדום לטונה:
    רסק, שמן, מים, מלח, פלפל, סוכר, וטונה.. יוצא טעיםםםם, יש מי שמטגנת בצל, פה אישית אני לא הוספתי..

  71. ריקי הגב אוקטובר 11, 2020 בשעה 3:07 pm

    תודה ענקית!!!
    יצא מעולה!!!!
    פעם ראשונה שהכנתי 🙂

    • אריאל הגב נובמבר 16, 2020 בשעה 10:36 am

      יצא לי ממש דביק עשיתי עם כוס מידה כמו שבדרך כלל עושים במתכונים .. באסההה

  72. אביבית הגב אוקטובר 15, 2020 בשעה 3:25 pm

    אחרי נסיונות כושלים
    יצא לי להכין פעם את המתכון הזה
    ויצא סוף הדרך גם למי שבצקים זה לא הכישרון שלה. עכשיו ברגעים אלו זה ממתין להתפחה שניה בין 2 ניירות אפיה משומנות ועל הדרך אני גם מטגנת ‘סופגניות’ לילדים
    מספיק שזה נראה כמו סוגניה וזה טעים להם חחח
    אז יוניתי באמת שאפו
    מה שכן,פריקסה זה מתכון שבכל פעם מחדש אני מחזיקה אצבעות שיצא טוב ולא בצק מבפנים… וזאת הסיבה שאני מתביישת להציע לאחרים כי אי אפשר לדעת איך יצע עד שפותחים🥴

  73. גל הגב אוקטובר 25, 2020 בשעה 7:33 am

    מה אני אגיד לך? שאפו! פעם ראשונה שאני מכינה וההסבר שלך כל כך ברור שאין שום מקום לטעויות!
    ובכלל כל המטבלים הנוספים הם חגיגה לפה!
    יצא פריקסה מושלם! הריח גמר אותנו, ורק חיכינו לרגע שניתן את הביס..
    אז תודה את אלופה!!

  74. קרני הגב אוקטובר 29, 2020 בשעה 8:42 am

    היי יונית
    תודה על מתכון, נראה מעלה.
    נראה לי שאלך על הגרסה האפויה.

    האם מידת הכוס של השמן והמים היא אוניברסאלית ?

  75. נעמה הגב אוקטובר 31, 2020 בשעה 10:25 am

    מתכון מדהים! יצא מעולה! תודה אלופה

  76. הדס הגב נובמבר 13, 2020 בשעה 10:11 am

    האם זה במקרה או בכוונה שטת לא עונה על השטלה ששאלו כאן לפחות 20 מגיבים? אם את רוצה לתת מתכון, תני אותו בשלמות. אם לא, אל תשלחי אותנו למטבח, לעשות נסיונות ולפשל.

    • לאה הגב דצמבר 10, 2020 בשעה 7:27 am

      נכון את ממש צודקת!!!!!!!!

  77. ליטל מ הגב נובמבר 28, 2020 בשעה 5:55 pm

    האם אפשר להכין את הבצק ערב לפני ובבוקר להוציא ולטגן?
    תודה ושבוע טוב

  78. הילה הגב דצמבר 12, 2020 בשעה 6:07 pm

    הכנתי ויצא מעולה!! תודה ענקית על מתכונים מעוליםםם
    לכל מי ששאלה לגבי כוסות אני השתמשתי בכוס מידה של 250 מ״ל
    הכנתי מטוגנות וגם אפויות וחייבת להגיד שגם האפויות נחטפו בשניה! ממש טעים!
    (הכנתי חצי כמות, יצאו 11 לחמניות בינוניות)

  79. הדס ישראלי הגב דצמבר 19, 2020 בשעה 7:13 am

    מתה על המתכון הזה!! יונית את אלופה!

    משום מה אני לא רואה יותר את התמונות של הבצק עצמו באמצע המתכון 🙁

  80. אודליה הגב דצמבר 23, 2020 בשעה 10:13 am

    תודה על מתכון מפורט בצורה מדהימה. רק אפשר בבקשה לדעת באיזו כוס להשתמש? כוס חד פעמית? כוס מדידה?
    בבקשה בבקשה תגובתך…
    תודה 🙂 🙂 🙂

  81. תהילה הגב פברואר 15, 2021 בשעה 10:03 pm

    היי פריקסה הולך גם עם חומוס וטחינה?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגיות מגולגלות בטעם של עוד עוגיות מגולגלות בטעם של עוד המתכון הזה נדיר נדיר והוא קיים אצלי מעל 20 שנה והוא כזה...
  • עוגיות רחת לוקום שלא שורדות 24 שעות עוגיות רחת לוקום שלא שורדות 24 שעות את המתכון הזה , אתם הולכים להעתיק , לגזור ,להדביק, לעשו...
  • קובה דלעת קובה דלעת מדריך מלא צעד צעד להכנת קובה דלעת טעימה...
  • דג מטוגן דג מטוגן את מנת הדג של היום הייתי אוכלת בילדות בתור שניצל. ...
  • עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים במילוי קלאסי, מילוי של סבתא שלי, סבתא שלכם...
מתכונים חדשים

טוסט עמק וזיתים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס