הרבה פעמיים אנשים חושבים שלהכין קציצות דגים זה דבר קשה!
וזה ממש לא !
לא פעם לימדתי בסטורי באינסטגרם (לחיצה על המילה אינסטגרם תוביל אתכם לאינסטוש המהמם שלי) והראתי לעוקבים שלי שזה קלי קלות להכין .וזה בדיוק כמו קציצה רגילה.
יש לי בבלוג כמה וכמה מתכוני קציצות דגים,אחד מהם זה הקציצות של אמא שבזכותם התפרסמתי במקום הקודם שכתבתי ויש לי את קבבוני הדג עם עלי המונגולד שגם מתאים לחג.
אבל לכבוד חג ראש השנה החלטתי לפנק במתכון לקציצות דגים מטוגנות עם זיתים ירוקים מעולים חדשים מבית מאסטר שף שאצלי הפכו לקבע בבית. מנה שהולכת לקטוף המון מחמאות.אצלי בבית תמיד רבים מי יקח את קציצות הדגים שנשארו ???? אחרי הארוחה חחחחח.בדכ נשאר לכולם כי אני עושה כמות בכדי שתספיק גם ל טייק אווי למתארחים שלי.
כן כן !אל תרימו גבה? שתכינו ,תבינו כמה הקציצות האלה טעימות ועסיסיות ככה ואחרי שהן שוחות שחיה לילית ברוטב לצד הזיתים הן משתבחות והופכות להיות סופר עסיסיות ורכות ותזכרו כמה ירצו לקחת הבייתה למקרה שנשאר.??♀️?
אני השתמשתי בתערובת דג טחון לוקוס,אפשר כל עיסה של דג שנמכרת בחנות הדגים.אתם פשוט נכנסים לחנות דגים ומבקשים דג טחון לקציצות דגים.
בקיצור מה חפירות יש לנו חג בפתח ?….יאלללה מתחילים:
חומרים לקציצות דגים :
1 קילו דג טחון מומלץ לוקוס לחג אבל בהחלט ניתן להכין עם נסיכה+מרלוזה או מוסר ים )
חצי צרור פטרוזליה וכוסברה (כן גם וגם?)
4 פרוסות לחם בלי הקשה או חצי כוס פירורי לחם
כף שמן זית
1 ביצה
1 בצל קצוץ
8 שיני שום מגורדים בפומפייה
חצי פלפל אדום מתוק מגרוד בפומפיה
פלפל חריף מגורד בפומפיה (לא חובה)
מלח, פלפל שחור,
1 כפית גדושה פפריקה
חצי כפית קרויה (קימל טחון)
1 כף אבקת מרק עוף פרווה(לא חובה)
לרוטב :
שמן
ראש שום מפורק לשיניים
1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק חריף.
1 פלפל אדום חריף
רבע צרור כוסברה קצוצה
רבע צרור פטרוזליה קצוצה
2 קופסאות של זיתים ללא חרצנים מאסטר שף – מסוננים ושטופים (הם כל כך מעולים שאין צורך להרתיח)
פרוסת לימון כבוש קצוצה (לא חובה אפשר גרידת לימון קטן)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף(לא חובה)
1/2 כפית כמון
רבע כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
מלח
חצי כפית סוכר
1 כף רסק עגבניות מאסטר שף.
1 קופסא עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
2-3 פלפלים אדומים יבשים (לא חובה)
אופן ההכנה :
1. משרים את הלחם בקערה עם מים במשך 2 דקות, סוחטים ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את הדגים הטחונים, בצל קצוץ, פטרוזליה וכוסברה קצוצים, פלפלים, 8 שיני מגורדות, כף שמן זית ותבלינים: כפית פפריקה אדומה, כפית מלח, פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף. מוסיפים ביצה ואבקת אפייה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
2. מניחים את העיסה במקרר לשעה. אחרי שעה יוצרי מהעיסה כדורים בגודל בינוני.(כמות הקציצות תיצא בהתאם לגודל שתבחרו לי יוצא 30)
3. מחממים מחבת עם שמן(רבע גובה המחבת) טובלים כל קציצה בביצה .מטרת הטבילה בביצה היא לשמור על מעטפת הקציצה שלא תתפרק בזמן הטיגון ותשמור על העסיסיות של הקציצה מבפנים.
מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד הזהבה
בהזהבה מוצאים ושומרים בצד.
מחממים מעט שמן (לכיסוי התחתית) בסיר סוטאז' .מוסיפים לשמן שיני שום בערך 12 שיני שום,מוסיפים רצועות פלפל אדום,פלפל אדום וירוק חריף מטגנים 2-3 דקות.עד לריכוך קל.
5. אח"כ מוסיפים כף רסק עגבניות וקופסא של עגבניות חתוכות דק מאסטר שף וחצי כפית סוכר. מערבבים היטב
מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קצוצה ו-2 קופסאות של זיתים ללא חרצנים של מאסטר שף.
6. מטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים תבלינים כף אבקת מרק עוף, כף פפריקה מתוקה, כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור ,רבע כפית כורכום. מערבבים היטב.
7. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים ומערבבים את כל הסיר היטב.
8. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם(בדכ זה רבע כפית במידה ולא רוצים מרק עוף אז כף מלח לכל הסיר).מוסיפים לימון כבוש או גרידת לימון ופלפלים יבשים (לא חובה).
9. מנמיכים את האש ומבשלים את הרוטב במשך 10 דקות ורק אחכ מכניסים את הקציצות.
10. מוסיפים את קציצות הדגים ומבשלים על אש קטנה במשך עוד רבע שעה.
היי יונית..שאלה
יש לי חצי קילו נסיכה וחצי מרלוזה..
זה יצא טעים מבחינת היחס של הכמות נסיכה למרלוזה?
שאלה נוספת חח
אני יכולה לשים גרגרי חומוס במקום זייתים?
תודה:)
פשוט מעולה!
הכנתי עם סלמון – יצא מושלם!!!
היי יונית שבת שלום,כל מה שאני מכינה זה מהמתכונים שלך ופשוט יוצא מושלם,תודה לך
שאלה,בסוף שמים את הקציצות על אש קטנה עם מכסה או בלי?
תודה
שנדע ימים טובים מאלו