אחרי שהעלתי תמונה בפייס ובאינסטגרם. חברים ביקשו מתכון ואני לא יכולה לסרב להם.
בפרט אחרי שבעלי חילק את המנות לכל ימות השבוע וכל יום הוציא לו כמה קבבונים.
השיא היה שהוא שם את זה על מצע קוסקוס…וטרח להגיד לי מאה פעם שזה טעים.
אני אמרתי לו ….אם אתה רומז לכיוון שאני אכין לך את הסיר הזה שוב פעם שבוע הבא, אתה טועה
אבל דיבורים לחוד מעשים לחוד.
מאחר והייתי צריכה לתת מתכון ולמדוד כמויות,אז אני טעיתי והוא הרוויח 🙂
כי הכנתי עיסה מחדש על מנת להעניק לכם מתכון מדויק, מתכון שאתם הולכים לשמור לעוד הרבה שנים.
טוב חאלס בירבורים, שבת בפתח יאלללה מתחילים :
חומרים :
חצי קילו דג בקלה ונסיכת הנילוס טחון
[ככה מוכרים את זה ,ניתן להשיג בחנויות דגים או כל תערובת דג טחון ,לוקוס הולך נפלא! ]
פטרוזליה , כוסברה
פירורי לחם
שמן זית
ביצה
בצל.
8 שיני שום
מלח, פלפל שחור, פפריקה אבקת מרק עוף.
רוטב :
שמן
ראש שום
פלפל אדום
פלפל ירוק חריף.
פלפל אדום חריף
כוסברה , פטרוזליה
2 גבעולי עלי מונגולד כולל העלים.
2-3 פרוסות לימון כבוש
פפריקה , אבקת מק עוף, כורכום, פלפל שחור, מלח.סוכר
כף רסק עגבניות.
פלפל אדום יבש [לא חובה ]
אופן ההכנה :
כמו בתהליף הכנת הקציצות שמים את הדגים הטחונים קוצצים בצל, שליש צרור פטרוזליה קצוצה
שליש צרור כוסברה קצוצה 8 שיני שום מגודים בפומפיה, כוס פירורי לחם. כף שמן זית.
כפית פפריקה אדומה , חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור,כפית מרק עוף.
התיבול של הקבב צריך להיות עדיין.וזה בגלל שאנחנו שמים אותו ברוטב עשיר וטעים.רק אחרי שתטעמו תבינו את איזון הטעמים.
ואיזה דואט מנצח יש לכם בסיר 🙂
נוסיף ביצה נערבב הכל עד שנקבל עיסה אחידה ויפה.וניתן לעיסה שעה מנוחה במקרר.
אחרי שעה לכדרר מהעיסה קבבוני עיגולים.
לחמם מחבת עם שמן[רק בתחתית הסיר, אפשר ספרי שמן לדיאטיים שבנינו]
לטגן את הקבבוני ולהניח בצד.
להכנת הרוטב אני ממליצה על סיר סוטאז'. לשים שמן שיכסה את תחתית הסיר.
לזרוק לסיר ראש שום. [שיהיה לפחות 12 שיני שום ]
להוסיף רצועות פלפל אדום,פלפל ירוק חריף ,פלפל אדום חריף. לטגן 2-3 דקות. עד לריכוך קל.
להוסיף רבע צרור פטרוזיליה קצוצה ורבע צרור כוסברה קצוצה ו2 עלי מנגולד קצוצים.[כולל הענף]
לטגן עוד 2 דקות. לתבלן בכף אבקת מרק עוף, כף פפריקה אדומה, רבע כפית פלפל שחור.
רבע כפית כורכום. לערבב טוב.
כן זה לא טעות, אני רוצה את הטעם של התבלינים נספג בירק ובפלפלים.
אח"כ להוסיף כוס וחצי מים רותחים, לערבב טוב.
ולהוסיף כף טובה של רסק עגבניות וחצי כפית סוכר.
לערבב טוב ורק בסוף להוסיף מלח, בד"כ זה רבע כפית מלח.אני אומרת תטעמו .הכי טוב !
להוסיף 3 פרוסות לימון כבוש..2-3 פלפלים יבשים .[לא חובה ]להוריד את האש לאש קטנה.
לבשל את הרוטב למשך 7 דק. אח "כ להכניס את הקבבונים.
לבשל על אש קטנה את כל הסיר במשך רבע שעה.
ולהגיש.
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
בתאבון !
יונית שהשם יברך אותך, את מלאך, סיר מעולה לשבת קודש, תודה רבה
תודה ♡באהבה גדולה
מתכון מעולה! יצא טעים!!! תודה רבה.
לכבוד פסח, האם ניתן להחליף את פירורי הלחם במשהו אחר?
שלום
משתדלת שלא לטגן האם ניתן להכניס את הקבבונים לסיר עם הרוטב בלי טיגון?
כן אבל רצוי צריבה קלה במבחבת לסגירה
יונית את פשוט מדהימה❤
שאלה התכוונת שאפשר לוקוס לבד ?או בתערובת עם עוד דג?
יונית, תודה רבה על מתכון מעולה! עד היום חששתי להכין ..
יצא ממש ממש טעים. תודה!
שמחה לקרוא♡תודה?
מגרה מאוד
יבורכו מעשה ידייך הנפלאים
האם ניתן לאפות במקום לטגן הקופטאות דגים?
המשך יום נפלא
ושבת שלום
אפשר …תודה ובהצלחה?
שלום , האם אפשר להמיר את פירורי הלחם בקמח שקדים או לוותר בכלל ?
אני מעוניינת להכין ללא גלוטן.
תודה על ההנחיות המצולמות ,זה מאוד עוזר.
היי יונית האלופה.
לא הבנתי אם הכמות של הדג היא סהכ חצי קילו משני הסוגים או מכל סוג חצי קילו
סהכ חצי קילו אפשר לקנות תערובת מוכנה במשקל חצי קילו בכל חנות דגים