היום התקשרה אליי ,חברה, ואמרה לי, יונית…אני צריכה את המתכון של קציצות הדגים שאכלתי אצלך לפני שנה,אני רוצה להכין לאבי , הוא חוזר ממילואים ובא לי לפנק אותו.
צחקתי קלות ואמרתי לה: את תכיני?!
כן, יונית….אני.
אמרתי לה אז תרשמי :
אגב,את המעדן הזה אני סוחבת מבית אמא ,ו………..כל הזכויות שמורות לה 🙂
חומרים לקציצה :
רבע קילו פילה נסיכת הנילוס
פרוסה אחת של סלמון נקיה מעצמות ומעור.
כוס כוסברה,חצי כוס פטרוזליה
3- 4 כפות פירורי לחם
בצל בינוני
ביצה
תבלינים,פלפל מלח לפי הטעם[בערך חצי כפית מלח חצי כפית פלפל לבן ]כף אבקת מרק, כף פפריקה
לטחון את הכל בבלנדר,טחינה גסה.
לכדרר לקציצות, ולשים במקרר ללילה שלם. אני אוהבת שהטעמים נספגים לילה שלם, אפשר גם שעתיים,זה בסדר 🙂
הרוטב :
לוקחים סיר סוטאז לדגים ,שמים 3-4 כפות שמן זית עם 6 שיני שום קצוצים,3 עגבניות יפות מגורדות,גמבה מגורדת, וכמה רצועות של פלפל חריף.(לא חובה)
נותנים להכל להתבשל כמה דקות[בערך 7-10 דקות]
ואז מוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות,[למי שמשתמש ברסק גדול זה בערך 3 כפות ]רבע כפית סוכר שספוח את מרירות הרסק.
כוס מים רותחים,בחישה קלה עם כף
ואז מגיע שלב התיבלון :מתחילים לתבלן ,מלח ,פלפל לפי הטעם[ זה יוצא רבע כפית מלח חצי כפית פלפל לבן ]
כף אבקת מרק פרווה, כף פפריקה,חצי כפית כורכום.חופן כוסברה קצוצה , עירבוב קל ואז מניחים את הקציצות.
ברתיחה מורידים לאש קטנה עד שקציצות מתבשלות.
*****אפשר לגוון ולהוסיף קופסא של חומוס מבושל 🙂 אחרי הנחת הקציצות לפזר מעל
בתאבון 🙂
&
למה צריך מרק עוף.
לא חייב אפשר בלי , אבל תוסיפי מלח בהתאם
בהצלחה
יונית, אני חולה על המטבח המזרחי. מזל שאת מפרסמת את המתכונים שלך עם פירוט מלא, אחרת לא היה לי ממי ללמוד. תודה. שאלה לגבי סוג הדגים, מה יכול לעבוד טוב במקום נסיכת הנילוס?
באהבה גדולה ♡אפשר לברק
יש לי צליאק ורציתי לשאול איזה תחליף יש לפירורי לחם בקציצות דגים או בקציצות באופן כללי?
היי
כמה קציצות יוצאות מהכמות הזו? תודה ??
מארי זהנתלוי בגודל שאת מכינה.גדולים קטנים את קובעת
יונית, תודה על מתכון נהדר, יצא מאד טעים!
הילדים והבעל אהבו מאד. שבת שלום !
היי יונית, ראשית כל המתכונים שלך הם הצלחה!
לגבי קציצות הדגים, מה הכוונה בפרוסת סלמון? לא ברורה לי הכמות. תודה מראש
חתיכה יפה זה מעניק טעם.אם אין לא נורא
האם אפשר דג אמנון במקום נסיכת הנילוס? תודה
אפשר אבל הוא פחות בשרני ושומני
איך מוציאים תריח מהדג
משרים אותן בחומץ מים ולימון
היי יונית, אני רוצה להכין את התבשיל הזה לפסח…מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?
קמח מצה
המתכון יצא לי מעולה לא נשאר פירור… כמה זמן בישול אחרי שמוסיפים את הקציצות
על אש קטנה לא בישול ארוך כי דגים מתבשלים מהר גג רבע שעה עשרים דק
הי יונית
יש אפשרות להכין את זה עם קציצות דגים מוכנות כבר?
בהחלט…רק שימי כל פעם מלמעלה רוטב שיספג בקציצה הקנויה וירכך לך אותה
בתמונה נראה שיש גם פלפלים חריפים יבשים.. מתי מוסיפים אותם? וכמה לשים?
לפני המים. אבל זה יתן יותר חריפות אתה בטוח שאתה רוצה חריף חריף? :-)))))
אפשר לעשות עם דג לוקוס?
מומלץ
היי יונית,
נראה ממש טוב…
בירור קטן-
האם הדג נסיכה לקנות קפוא??
והאם לפני שאת טוחנת את הדגים את משרה אותם קודם בלימון???
(כי לנסיכה יש ממש ריח חזק…)
תודה 🙂
אני קונה קפוא שכתוב עליו 100 אחוז דג.חשוב מאד לקרוא את זה.
ברור שמנקה!חובה לנקות עם חומץ ולימון.
לכמה סועדים מספיקה הכמות הזאת ?
היי יונית!
קודם כל תודה רבה על המתכונים, אין דבר שלא יצא טוב.
רק אשמח לקבל פירוט לגבי הנקיון של הדג, מבחינת ריח, כמה זמן להשראות אותו בחומץ ולימון האם ביחד? או כל אחד בנפרד?
תודה רבה
רשום במתכון סוג הדג לא הבנתי אם זה או בקלה או אמנון או נסיכה או שאחד משני הראשונים מעורבב עם נסיכה?
סליחה אני התכוונתי למתכון אחר שראיתי
שלך
היי ,
אם אני קונה תערובת מוכנה של דגים מחנות דגים
אך אני יכולה להשרות כידיי שלא יהיה ריח ??!
אפשרי??
טוב את אלופה! הכנתי יחד עם הלחמניות הביתיות שיצאו אליפות!!! מעדן תבורכי ♥
יונית!!!! את אלופה! אין מתכון שעשיתי ולא הרימו לי (שזה בתאכלס לך!!) אבל הקציצות האלה… אלוהים ישמור בעלי האשכנזי כמעט התעלף ולא הפסיק לזלול! תודה תודה!
מרלוזה הולך גם?
רוצה להגיד לך יונית צוקרמן את באמת מלכת המטבח… כל שישי אני עושה רק מהמתכונים שלך והכל מושלם וטעים❤
האם ניתן להכין קציצות דגים 1-2 ימים מראש?
קנינו דג נסיכת הנילוס כבר טחון אני רק יצטרך להוסיף לו את כל שאר המרכיבים זה בסדר אני שואלת מבחינת ההשריה שרשמת עם חומץ ולימון אין צורך כשזה טחון כבר?