בורקס זה החיים !
עזבו אתכם משמין לא משמין בורקס זה פחמימה יפה טעימה שמרחיבה לי את הלב (גם צינתור חחח)
אני אוהבת בורקסים בכל מיני גדלים בכל מיני טעמים בכל מיני מרקמים ,נראה לי הבנתם את הרעיון -:)
וכל פעם שאכלתי בורקס ביתי טעים ישר ביקשתי את המתכון לעשות בבית
את המתכון של היום קיבלתי משרה השכנה הבולגריה של חמי .
שרה לא הייתה רק בולגריה אלופה באוכל (יש לה גם קבב מדהים )היא הייתה גם מאד מטופחת תמיד הייתי פוגשת אותה בבניין למטה עם משקפי שמש גדולות אודם אדום ולק אדום בציפורניים אף פעם לא פגשתי אותה לא מסודרת מתוקתקת.
שהיא שלחה לחמי פעם אחת צלחת עם בורקס זה היה הפעם הראשונה שאכלתי מילוי של חצילים וגבינת פטה בהתחלה פחדתי אבל אחרי הביס הראשון מיד אמרתי לבעלי שאנחנו חייבים מתכון.
תזכרו אחרי שתכינו ותיתנו למישהו זר לטעום הוא מבקש מתכון !!!!!
כי זה המילוי והבורקס הכי טעים שיש אפשר להכין אותו בבצק עלים רגיל ואפשר עם פילאס ואפשר כמוני עם עלי פילו שאגב פחות משמין מכולם חחחח
אז שנתחיל ?!
חומרים :
2 חצילים חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים חתוכים לקוביות קטנות
4 עגבניות חתוכות לקוביות
5 שיני שום
כפית מלח כף עריסה כפית כמון חצי כפית פלפל שחור כפית פפריקה
גבינת פטה כבשים 5% פיראוס
חבילה של עלי פילו
אופן ההכנה :
נתחיל עם הכנת המלית
את החצילים אני חותכת לקוביות בגודל 2 על 2 מרססת ספרי שמן מפזרת מלח ומכניסה לתנור מצב גריל 200 מעלות עד הזהבה .
במקביל אני שמה שמן במחבת ומטגנת את העגבניות וקוביות הפלפלים 4-5 דק
אחכ מוסיפה את שיני השום הקצוצות מערבבת הכל היטב ממשיכה לטגן עוד 2-3 דק
אחכ אני מוסיפה את החצילים ,תבלינים ו ערבבת הכל היטב .
מניחה בצד
מפוררת את גבינת הכבשים אני השתמשתי בגבינת פטה כבשים 5% של פיראוס
ומתחילה להרכיב את השבלול
לוקחת 2 דפים מרססת בספרי שמן מניחה מלית מפוררת מעל גבינת כבשים מגלגלת
קיבלתי גלילה ארוכה כמו נחש אני משבללת את הנחש.
ומניחה בתבנית בקוטר 20
וככה ממשיכה מניחה מלית סוגרת ומשבללת את הנחש סביב אותו שבלול שבתבנית
וככה עד סיום השבלולים בתבנית
מברישה בביצה מפזרת שומשום
אופה בתנור חם 170 מעלות עד הזהבה
פרסום בשיתוף תנובה
היי יונית
מה שמת בתחתית התבנית?
תודה ויום טוב
הי
יש אפשרות להכין את זה ללא הגבינה או להחליף את הגבינה למוצרלה או פרמזן או שזה ממש יהרוס את הטעם