עוגת שוקולד זה החיים ! ועם סוכריות מלמעלה זה לא רק זיכרון ילדות זה אהבה בלב !
החולשה שלי במטבח זה עוגת שוקולד אני יכולה ליישר שורה בלי לשים לב…ואחכ ליישר עוד שורה מהדיכאון שיישרתי שורה שלמה וככה…לסיים חצי עוגה???♀️
יש לי עשרות עוגות שוקולד בראש,ואת אלו שאני הכי אוהבת הכנסתי למלכת המטבח.
והעוגה שאלמד היום, היא נקראת במחברת שלי עוגה בצ'יק צאק 100 אחוז הצלחה חחחחחח
שאני קוראת את השמות וההערות שהערתי לעצמי לפני 20 שנה אני צוחקת וכל פעם לא מבינה מה עבר לי בראש.
אבל העוגה הזו,היא לא רק 100 אחוז הצלחה,היא גם טעימה ,עסיסית…וילדים וגננות מתות עליה !
אוראלי שלי (הבכורה )אוהבת את העוגה הזו הכי הרבה ולפעמיים היא מעירה לי שנמאס לה מכל עוגות הפאר שאני עושה ושבא לה את העוגה הפשוטה עם הסוכריות שהייתי מכינה להם בגן.
ואת האמת ?
אוראלי באלי בום (ככה אני קוראת לה מילדות)שלי צודקת .
הפשטות תמיד מנצחת.
והמתכון הזה שמרו אותו כי הוא מתכון קל קל קל ותמיד מצליח!והסוד שלו זה המים הרותחים מהתמי 4 ?
אז שנתחיל ?!
ואגב זה בדיוק מה שמוכרים לכם בתערובות המוכנות,רק בלי חומרים משמרים ! 3 דק עבודה וזה שלכם
טוב חפרתי חפרתי יאללללה מתחילים:
חומרים :
יבשים:
2 וחצי כוסות מידה קמח תופח
1 שקית אבקת אפיה(זה לא טעות )
1 וחצי כוס מידה סוכר ( או 2 כוס פלסטיק שתיה קרה)
כפית סודה לשתיה.
3/4 כוס מידה קקאו איכותי(שתיה חמה חד פעמי)
רטובים :
4 ביצים xl או 5 l
3/4 כוס מידה שמן.
2 כוסות מידה מים רותחים מהתמי 4
2 כפות רום
2 כפות תמצית וניל.
אופציה לגיוון.
כוס קוקוס.
ציפוי:
50 גרם חמאה /נטורינה /מרגרינה
4 כפות קקאו
8 כפות סוכר
8 כפות מים
3 כפות תמצית וניל.(או 6 כפיות)
אופן ההכנה:
קלי קלות של הקלי קלות ?
שמים את כל היבשים בקערה !עושים גומה ושמים בה את שאר הנוזלים למעט המים הרותחים.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים מהתמי 4.אני אישית מעדיפה את המים מהתמי 4 כי הם טעימים יותר ממים בקומקום.וזה חוסך לי זמן כי זה זמין כל הזמן .
שמים את המים הרותחים ומערבבים הכל כמה שניות עד שהכל אחיד.
מעבירים לתבנית עגולה /מרובעת קוטר 24.
אופים בתנור ב2 שלבים.
עשר דק ראשונות 180 מעלות.
חצי שעה נוספת על 165 מעלות.
מוציאים מניחים להצטנן ולא שוכחים לעטוף בניילון נצמד בכדי שהעוגה תזיע ותיהיה רטובה.
מכינים את הציפוי בקלחת על אש קטנה עד שהכל נמס ומתערבב כהלכה.
מקשטים בסוכריות ומתענגים ♡
רק זהרו מניסיון אל תתחילו עם השורות??
הערות :
כוס מידה זה כוס מידה בינלאומית 240 מל או כוס שתיה חמה חד פעמי.
אפשר להכין ציפוי גם משמנת מתוקה 240 ו200 גרם שוקולד מריר שממיסים במיקרו,מערבבים טוב ושופכים.
אפשר להעשיר או לגוון על ידי שימוש בכוס חד פעמי שתיה קרה של קוקוס.
אם תעשו תבנית רחבה העוגה תיצא נמוכה שימו לב.
גם אם העוגה נסדקת אפשר להפוך אותה ולצפות לא קורה דבר.
כל הסרטונים הם מהסטורי של האינסטגרם שלי.אם בא לכם ללמוד שלבים ולראות עוד קטעים בואו .חפשו yonit_z
****המתכון נעשה בשיתוף 9עולה עם תמי 4.
הי יונית, למה צריך גם קמח תופח וגם אבקת אפיה?
זו עוגה של פעם של יותר מעשרים שנה במחברת ,חומרי ההתפיה רבים כאן בגלל שאין הקצפה זה ערבוב ולתנור.
במידה והיינו מפרידים ומקציפים היה מספיק קמח תופח בלבד ובלי סודה.
יונית העוגה נראת שלמות.. כמה פשוטה ככה נראת טעימה.
שאלה קטנה- תגידי העוגה לא מתוקה מידי? שואלת כי בדרך כלל אני מורידה מאוד את כמות הסוכר כי קשה לי עם עוגות כל כך מתוקות.. מה את חושבת?
כוס וחצי זה בסדר אם ממש מפריע לך תורידי מראש לכוס סוכר
רשמת קקאו ובפועל רואים ששמת שןקולית
תגובה הכי הזויה שקיבלתי.
האם זו פרסומת סמויה לתמי 4?
לי יש אלקטרה בר זה יעבוד גם כן?
זה לא פרסומת זה שיתוף פעולה שנאמר גילוי.
דבר שני גם עם מים מהקומקום יעבוד!
יונית יקרה..תודה על מתכונים נפלאים. שדרגת לי ת'חיים. את נכס צאן ברזל! שאלה – אם אני מוסיפה כוס קוקוס האם להפחית מהקמח? באיזו תבנית את משתמשת ? תודה 🙂
אין צורך אם חוששת שהיא תיהיה דחוסה את יכולה להוריד חצי כוס קמח.
פרטי בבקשה מה זה קקאו איכותי? יש חברה מסויימת שהקקאו שלה נחשב לאיכותי…..תודה
קקאו איכותי זה אומר שהוא פחות מעובד ויותר אחוזי קקאו וככה הטעם של העוגה הוא יותר שוקולדי.
אני קונה קקאו איכותי בחנות אפיה.ההפרש הוא עשרה שקלים ל200 גרם אבל שווה כל ביס.
העוגה יצאה סוף רק הרום הרס את כל הטעם של העוגה
הייי יונית המהממתתת♥️♥️
איזה תבנית עושים את זה
אחת פחות מa4 בחד פעמי או קוטר 24 עגול או מרובע
תודה יונית שאת משתפת מתכונים אך זה ארוך מידי למה לא לעשות זאת יותר פשוט כותבים מתכון ואז בסוף לערוך סרטון למי שמעדיף סרטון זה קראתי כל כך הרבה לפני עד שהגעתי למצרכים
את יכולה לעבור עם החץ ישר לחומרים ולהוראות הכנה .יותר פשוט
היי יונית, אני רוצה להפוך אותה ללא גלוטן ואין קמח תופח אז בנוסף לשקית אבקת אפיה, להוסיף עוד אחת?
שלום וברכה!
העוגה טעימה גם בלי ציפוי?
תודה!
יונית תודה על המתכון! אוהבת את כל האוכל שלך :))) אם אני מכינה את העוגה ל 30 ילדים בגן, מה יהיו הכמויות? להכפיל פשוט?
תודה ושנה נפלאה!
היי יונית,
באיזה כוס את משתמשת כשאת כותבת כוס מידה?
בכוס חד״פ או זכוכית רגילה עם ידית?
מה גודל הרינג שהשתמשת פה?? תודה מהממת ?
יונית כייף כייף כייף לי שיש לי אותך !!!
אני חולה עלייך כל מה שאת עושה בשבילי תענוג בילוי לצפות בך ולהכין !
כמובן שאני אומרת ונותת לך את הקרדיט!
טוב שיש אותך כל הסיפורים מבית אמא
מזכיר לי את ילדותי לסיום יישר כח עלי והצליחי תבורכי מפי עליון !
ידי זהב ?
היי יונית תודה על המתכונים.
מה קורה אם אין לי "כוס מידה" אפשר את המתכון בגרמים? משקל יש לי… 🙂
היי יונית תודה רבה על המתכון יצא מושש !!
היי יונית…. באיזה כוסות מדידה?
אפשר תבנית 26.
בצל חגיגות הקורונה, הכנתי לסנדויצית שלי שחגגה יום הולדת 5 והיא יצאה נדיררררר!!!
תודה על כל הכל
יונית היקרה, אם אין לי קמח תופח, אפשר להוסיף עוד אבקת אפיה?
היי יונית,
שרופה על המתכונים שלךךך!!!
שאלה- אני יכולה לשים קמח רגיל או שחייב תופח?
תודה
הי יונית,
אין לי רום, מה אפשר לשים במקום?
מתקון לא ברור למה לא כתוב בגרמים ?חבל
בקשר לשוקולית שרואים בקערה לשים שוקילית?כי כתבת קקאו איכותי
וצבע של קקאו כההה
אם אני מוסיפה כוס קוקוס צריך להוריד מהקמח? או בנוסף להכל?
כששמים מים רותחים על הביציםזה לא הופך לחביתה…
היי יונית תודה על המתכון שאלה קטנה איפה ניתן לשמור על העוגה לאחר אפייה במקרר בשיש?
יונית ימהממת מתכונים הכי שווים?