חופש גדול אוטוטוטוטו נגמר והחופש האמיתי מתחיל ברגע שהן חוזרות למסגרות.
עד אז אני ממשיכה בתפקיד האמא המארחת /הנהגת מונית /והכלבוניקית
השבוע היינו בקניון קנינו חולצות לבה"ס חדשות,כי חס וחסה רחמא עלינו אם נלבש חולצה משנה שעברה.
הרי זה מוקצה מבחינתם?
אבל בקטנה ? התרגלתי ?אני לוקחת אוויר עמוק לריאות (מזל שהן גדולות ברקנה עליק יא יונה?? )זורמת וקונה בכייף שלהן.
אבל לא רק דברים לבה"ס גם תפוא אדמה מוקרם ב32 קונה !
ואומרת בלב שלי פעם הבאה שהג'מעה יהיו אצלי בבית אכין להם סירות תפוא ואצא לפחות אצל הזרים והזרות "האמא השווה"שעושה דברים טעימים.
טוב תקשיבו לי טוב הכנתי להם במוצאש!היה שוס של השוס.
שמהר למחרת הכנתי וצילמתי באור יום
והנה המתכון :
חומרים:
4 תפוא בינוני גדול
1 בצל קצוץ
1 קופסא קטנה של שימורי פטריות חתוכות / אפשר טרי.
1 רוטב בשמל של השף הלבן
200 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
25 גרם חמאה
מלח פלפל אגוז מוסקט.
קישוט:
טבעות זיתים שחורים,עירית
אופן ההכנה :
שוטפים את התפוא היטב.
שמים בסיר עם מים וקצת מלח ומבשלים עד ריכוך.
אח"כ חוצים את התפוא ל2.
מרוקנים את בטן תפוא באמצעות כפית.
לא זורקים את המילוי.
מטגנים בצל ופטריות עד הזהבה מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
שמים בקערה את התפוא שהוצאנו מבטן התפוא,הבצל המטוגן עם הפטריות רוטב בשמל 150 גרם פתיתי מוצרלה רבע כפית אגוז מוסקט טיפה מלח טיפה פלפל שחור.
לערבב הכל היטב.
למלא את סירות תפוא.לפזר מעל מהקצת מוצרלה שנשארה עירית קצוצה וטבעות זיתים
להכניס לתנור חם טורבו 180 מעלות עד הזהבה.
טעים טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים.
הערות :
מי שגר בחו"ל ואין לו רוטב בשמל אז על כל כוס חלב שמים 50 גרם חמאה וכף קמח.מבשלים הכל עד לרתיחה והסמכה מלאה ומערבבים כל הזמן.
אופציה נוספת אחרי בישול בסיר לחצות ל2 אבל לא עד הסוף.לקחת קצת חמאה לערבב עם הבפנים של התפוא לפזר מעל בצל מטוגן פטריות רוטב בשמל נטו.מוצרלה ולהכניס לאפיה עד הזהבה.
אפשר לקשט גם בבצל ירוק,תירס כל מה שאוהבים !
גילוי נאות :הפוסט בשיתוף פעולה עם השף הלבן.
אפשר לבשל את התפוחי אדמה שלמים קלופים?
או שהקליפה מחזיקה אותם מלהתפרק?
היי יונית, לצערי פעם שניה שאני מכינה מתכון שלך ללא הצלחה!
עשיתי בדיוק לפי המתכון, התפוחי אדמה מתפרקים, אי אפשר לחתוך לחצי ולרוקן בלי שזה מתפרק.
ממש מאכזב שאני קונה במיוחד את המצרכים במתכון שלך, מכינה בדיוק לפי ההוראות וזה לא צולח.
הכנתי אתמול לארוחת ערב ובעלי התלהב מאוד זה מתכון שלישי שאני מכינה מהאתר שלך ותודה רבה מושלם וקל מאוד את תוכן התפוח אדמה בישלתי עוד קצת כדי שאוכל למעוך אותו לבלילה