קציצות פרסה בחג זה מאסט !
אין חג פסח שאני לא מכינה קציצות פרסה אגדיות טעימות מלאות בפרסה ולא נרשמת התעלפות.
אחיות שלי מחכות להודעה בוואצאפ שאני אגיד שזה מוכן ותוך דקות ספורות הן אצלי.
את המתכון הזה לא למדתי מאמא אבל גם אמא שלי למרות שהיא לא מודה אוהבת את המשלוח של הקציצות החמות העסיסיות עם הטעם האגדי .
חומרים :
חצי קילו בשר טחון מס 2
3 כרישות קצוצות חלוטות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום מגורדות /כתושות
חצי צרור פטרוזיליה
כוס וחצי קמח מצה
כוס מים מוגזים תמי4
2 ביצים m
מלח פלפל אגוז מוסקט כורכום פפריקה מרק עוף
לטיגון:
ביצה
שמן
אופן ההכנה :
מתחילים עם הכרישה /פרסה
את הכרישה מקצצים אבל רק את החלק הלבן
איך ?
חוצים את הכרישה לאורך וקוצצים לגודל קטן ראו תמונה
אחכ מעבירים לסיר מים רותחים.אני מוזגת מים ממכשיר התמי4 שחוסך לי זמן רתיחה בסיר.מבשלים כמה דקות ספורות עד שהכרישה משנה צבע והופכת להיות שקופה
זה לוקח בערך 5 דקות מרגע שהמים רתחו
מסננים וסוחטים מנוזלים.
שמים בקערה .
לקערה מוסיפים בשר טחון שיני השום הקצוצות בצל קצוץ חצי צרור פטרוזיליה קצוצה כוס וחצי קמח מצה
כן זה לא טעות !
כוס מים מוגזים אני השתמשתי במים המוגזים והטעימים ממכשיר התמי4 . גם מים איכותיים וגם מים מוגזים שההגזה מתבצעת באותו הרגע שמוזגים.
ולמה זה חשוב?
כי למים המוגזים יש חלק חשוב באווריריות הקציצה .
2 ביצים m ותבלינים כפית מלח כפית פלפל שחור כף מחוקה פפריקה פפריקה חצי כפית כורכום כפית מרק עוף וחצי כפית אגוז מוסקט.ושתי כפות שמן לפתיחת התבלינים בעיסה
מערבבים הכל עד שמקבלים מסה אחידה ויפה
אפשר לטגן מיד ואפשר לתת לטעמים להיספג בקציצה אני אוהבת לעטוף את העיסה לשים במקרר 3 שעות ואז הטעמים נספגים וכל ביס זה חלום
מכדורים קציצות
מטגנים במחבת שמן גובה השמן הוא רבע מהמחבת .טובלים בביצה ומטגנים עד הזהבה בכל צד
בהצלחה
פרסום בשיתוף תמי4
שאלה מוזרה. מה אפשר לשים במקום הכרישה?
אפשר להכין את הבלילה ולהשאיר ללילה וחצי כזה?
האם אפשר לאפות בתנור במקום לטגן?
ומה את עושה עם החלק הירוק של הפרסה?? אני למשל, משתמשת בכל הפראסה וכמובן רוחצת היטב מהחול. מבשלת עד שכל כך רך שמתפורר בידיים. וכשזה קר מכינה את הקציצות. ולפעמים אני מכינה מהירוק של הפראסה סלט עם קוביות גבינת פטה עיזים מלוחה ועגבניות חתוכות ורוטב יוגורט עם מיונז. קצת מלח, ומיץ לימון ופלפל שחור וזה טעים עם לחם בחמאה. נסי.
אהלן, מודה לך על מתכונים מעולים!!!!
רציתי לשאול האם אפשר להכין להן רוטב כלשהו.
שלום יונית.
שאלה.
ניתן להכין את התערובת יום לפני, ואז לטגן 24 שעות אחרי?
שאלה נוספת.
כמה פירורי לחם לשים כדי להחליף את הקמח מצה?
אשמח לתשובותייך.