אמא שלי אלופה בלשנות מתכונים ולהישאר הכי מרוקאית והכי אותנטית!ואני אסביר 🙂
מעקודה(פשטידה) מתפוא היא הפכה למעקודה של פול/חצילים /קישואים/מצות (אגב כל המתכונים באתר)
פסטייה מעוף היא הפכה לחלבית עם גבינות /פטריות/בטטה ותמיד השאירה לנו מקום לדימיון במה היא תפתיע?
והכי קטע שאני כותבת לכם עכשיו ומספרת אני בעצם מבינה שאני לפעמיים בדיוק כמוה.
למרות שבתור ילדה היא מורדת ולא הבנתי מה עובר עליה 🙂
היום שאני אמא לילדים אני מעריכה אותה שבעתיים ויודעת מה היא הרגישה בתור אמא שצריכה לחדש.
אוף שוב פעם חרגתי מהנושא,אני והסיפורים שלי,לא יכולה שלא לחפור חחחח
הקיצור הפסטייה של היום הכי קלה להכנה השלב הכי קשה זה טיגון הבצל והפטריות!נשבעת!
6 דק עבודה(הורדתי דקה בדכ אני כותבת שבע חחח)חצי שעה אפיה.ויש לך פסטייה מיוחדת שמשלבת 2 אהבות שלי,גבינה ופטריות.
כמובן שאפשר רק עם גבינה ואז זה לוקח 3 דק עבודה חחח
אבל נו,אתם מכירים אותי,חייבת לשנות 🙂
בסוף אתן לכם כמה רעיונות למילוי שאכלנו בילדות….
כן !!
אני לפעמיים חמודית(לפעמיים אל תתרגלו חחח )
אז יאלללללה רשימת חומרים ומתחילים :
6 דפי פילו
מלית למאפים על בסיס גבינה 9 % של השף הלבן.
2 בצלים
100 גר פתיתי מוצרלה /פתיתי עמק
קופסא פטריות טריה חתוכה (הירוקה)/או שימורים.
ספרי שמן .
תבנית עגולה שטוחה קוטר 24-26
אופן ההכנה:
פורסים את הבצל ומטגנים עם 2 כפות שמן,שהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתכווצות(מוכנות )ואז מתבלים בחצי כפית במלח חצי כפית פלפל גרוס,שליש כפית אגוז מוסקט.מערבבים ומניחים בצד.
הרכבת הפסטייה:
מתיזים שמן על התבנית מניחים 2 עלים לצד 2 העלים מניחים שוב 2 עלים ושוב 2 עלים ומעל הכל ספרי שמן.
יוצרים מעין מסגרת כמו בתמונה שימו לב.
לוקחים מלית גבינה למאפים של השף הלבן שאני אישית מאד אוהבת לעבוד איתה ,היא מעולה למילוי בורקס,דפי פילו חצ'פורי וכד,היא חוסכת שימוש בכמה סוגי גבינות ושימוש בביצה רק להניח ובייי.
לוקחים מהמלית ומניחים בתבנית עם עלי הפילו
מעל מניחים את תערובת הבצל והפטריות,אם יש נוזלים ממליצה לסנן (בגלל הפטריות )מעל את הגבינה.
לסגור את המאפה על ידי הנחת העלים אחד על השני.
אפשר להתיז ספרי מעל שיעניק קריספיות בזמן האפיה
ואז להבריש בביצה ולפזר מעל שומשום.
לאפות בתנור חם 170 מעלות עד הזהבה.
הערות :
אפשר לחסוך קלוריות ולטגן את הבצל עם מים (2-3 כפות)
אפשר להבריש את עלים עם שמן זית או חמאה ממוסת(משמין יותר אבל טעים )
אפשר לוותר על תוספת הפטריות ואז זה רק פסטייה גבינה.
שידורגים:
לבשל 2 בטטות עד ריכוך,למעוך כמו פירה להוסיף גבינת פטה של פיראוס,מלח פלפל אגוז מוסקט ולהתענג♡
אפשר לטגן 3-4 בצלים חתוכים לפלחים להוסיף מלח פלפל כורכום צימוקים ולמלא ….♡
בקיצור לכו עם הלב♡
למי שגר בחו"ל ואין לו את התערובת יש לכם מספיק רעיונות ואם בכל זאת בא לכם אז 250 גרם ריקוטה מעורבבים עם שמנת חמוצה 200 מל.
בהצלחה ♡