לפעמיים יש תקופות שלא בא לי להכין עוגה בשבת.
אבל משהו בסיגנון חייב להיות ?כי שבת בבוקר זה תה עם נענע לצד עוגה /עוגיה/ רולדה/פחזניה
אוח פחזניה !
כמה שאני אוהבת אותה ♡מתוקה/ מלוחה עם או בלי…. אני פשוט אוהבת!
וא' צודק! אין מצב שאצלי בבלוג לא יהיה מתכון של פחזניה .
אז קבלו את המתכון , בהרבה אהבה, עם הסברים וטיפים שנצברו עם הזמן.
גם אם ניסתם בעבר ולא הצליח לא להתייאש נסו פעם נוספת את המתכון עם הטיפים שלי ואני מקווה שתצליחו…מה מקווה?בטוחה ?
חומרים:
100 גרם חמאה[או חצי חמאה גדולה]
כוס מים רותחים[של הנס קפה=כוס מידה]
כוס קמח ועוד כף שטוחה של קמח.
כפית סוכר
רבע כפית מלח
4 ביצים מידה L
אופן ההכנה:
על אש קטנה ממיסים את החמאה עם המים הרותחים הסוכר והמלח מערבבים טוב.
עד לרתיחה . כשזה רותח ,להוסיף את הקמח והכף השטוחה של הקמח. לערבב טוב.
יוצא לכם גוש של בצק. לא לפחד זה בסדר.
טיפ יונית: רק שזה מבעבע מכניסים את הקמח ואחרי שנוצר לכם עיסה אתם ממשיכים לבשל אותה על אש קטנה עוד 2 דק על הגז!!!חשוב מאד להמניך את האש ולהמשיך לבשל את העיסה.אנחנו גורמים לגלוטן להיפתח.
שימו לב לתמונה ככה זה צריך להיות.
מעבירים לקערה של המיקסר ומקררים בעזרת וו גיטרה.
איך?פשוט שמים על מהירות נמוכה שזה יערבל את העיסה כמה דק עד שזה מתקרר.
לפחות 2 דק!!
טיפ יונית 2 :חשוב מאד לקרר את העיסה !!
ואז להוסיף את הבצים זה יהיה ביצה אחר ביצה.
לפעמיים מידת הביצה שונה, לכן עדיף לעקוב.ולראת שהעיסה לא נוזלית .
אם היא תיהיה נוזלית מידי יהיה קשה לכם לעצב צורה ולקבל פחזניה תפוחה ויפה.
אחרי שהבצק מוכן. אני לוקחת צנטר 14 בצורת פרח.
לא חייב, אפשר כל צנטר שיש ברשותכם.ואפילו אפשר לגזור את השקית הזילוף ללא צנתר.
אני מזלפת בצורה כזו : אני מתחילה לצייר עיגול.את העיגול השני אני מציירת צמוד
לקוטר הריק.
ואת השלישי בקוטר האמצעי הריק. מעין 3 קומות.
מכניסה לתנור שחומם מראש ל160 מעלות עד להזהבה
זה בערך 22 דק.
לא פותחת בשום פנים ואופן !!
רק כשהן זהובות ויפות אחרי 20 דק אני פותחת ושמה כף עץ ככה שהתנור לא סגור הרמטי ונותנת להם אפיה נוספת של 5 דק בדלת פתוחה עם כף עץ על מנת שהם יתייבשו ולא יצנחו כמו פיתה.7
מוציאה לקירור, חוצה ל2 וממלאה
הצעות למילוי :
קצפת = שמנת מתוקה עם כף גדושה של אבקת סוכר, הולך נפלא עם תותים.
קרמשניט=שמנת מתוקה , פודינג וניל צרפתי, כוס חלב. מעל לפזר אבקת סוכר.
ריבת חלב=שמנת מתוקה פודינג ריבת חלב,כוס חלב.הולך נפלא עם זילוף מעל של מייפל.
שוקולד= שמנת מתוקה , פודינג שוקולד, כוס חלב.
אספרסו=שמנת מתוקה פודינג שוקולד כפית קפה אספרסו כוס חלב.
ק'פוצינו =שמנת מתוקה , פודינג וניל כף מייפל, כפית נס קפה כוס חלב.
ולכבוד שבועות !!
פחזניה בטעם עוגת גבינה !!
קופסא של מסקרפונה , שמנת מתוקה, כף גדושה של אבקת סוכר כפית תמצית וניל.
כל אחת מההצעות אנחנו מערבבים במיקסר מזלפים, מקשטים
אני אוהבת לזלף סירופ שוקולד.אפשר להכין בבית במקום המוכן
ממיסים בקלחת חמאה קטנה +2 כפות קקאו+כף שוקלית +3 כפות סוכר+רבע כוס מים פלסטיק
מצננים שוב. אחרי הזילוף אפשר לפזר סוכריות קוקוס, שבבי קוקוס קלוי…כיד הדימיון!
בתאבון !!
יונית את מלכה ❤️
ואת מקסימה ♡♡♡♡תודה
אהבתי את העבודה שלך ואת ההסברים.אני מחפשת בצק שמרים לסינרולים עם קינמון.
היה לי את המרשם עם ביצה אחת ו 80 גרם חמאה ונעלם לי.אולי את מכירה את הבצק הזה??
תודה פני
יונית את מלכה אמיתית הכול ניראה מליון דולר אלופהההה
תודה ♡♡♡את מקסימה
יונית את נסיכה אין עליך ואין על המתכונים שלך??
ואת מתוקה אמיתית…תודה
יונית
תודה על הטיפים וההסברים המפורטים ובכלל על כל הנתינה
אין עלייך
האם ניתן להמיר חמאה המחמאה לגרסת פרווה??
כן ויתרה מכך גם שמן קוקוס באותו יחס
כמה פחזניות מתקבלות ממתכון זה?
תלוי בגודל הזילוף
יש לך מתכון לפחזניות פרווה?
פשוט להמיר.תקראי את המדריך
תודה על המתכון המפורט !,אמרת שאפשר גם מילוי מלוח..מה מציעה במלוח??
גבינת שמנת עם עשבי תיבול,וכד
היי יונית, אפיתי לפי המתכון שלך בדיוק, הפחזניות לא תפחו לעומת זאת כשהעלתי ל200 מעלות הן כן. יכול שיש טעות?
זה תלוי בעוצמת התנור אאצלי הוא חזק ורק במעלות האלה אולי שלך פחות אם הצליח לך בטמפ אל תשני.
אלופה!!! לקרם קפוצ׳ינו – כמה שמנת מתוקה ? , וכמה פודינג וניל? …
בנוגע לקרם שוקולד – כמה פודינג שוקולד?… אשמח שתעני למרות שזה מתכון מלפני כמה שנים❤️
שמנת מתוקה +כף נס קפה +כוס חלב +פודינג ומיל.
שמנת +כטס חלב +פודינג שוקולד
איזה כיף כל סוף מתכון מנצח יצא מעולה
תודה לך
באהבה ♡
היי כמה שאלות?
1.האם הכוונה לכוס מדידה הרגילה שמשתמשים למדידת כמויות?
האם זה שווה ערך לכוס חד פעמית של שתיה חמה?
2. האם כדי שזה יהיה פרווה מומלץ להמיר לשמן רגיל או למחמאה? ואם כן מה היחס?
3. ואחרונה..כמה בערך פחזניות יוצאות?
תודה מראש?
יונית, תודה על נתינה באהבה. כל המתכונים שלך שעשיתי יצאו מדוייקים ומעולים. היום עשיתי את הפחזניות אחרי שנכשלתי אינספור במתכונים אחרים. עם שלך יצא מושלם!!!!
מתכון מעולה! רק הייתי משנה ל3 ביצים אבל למרות ש4 ביצים היו יותר מדי והבצק היה ממש נוזלי לזילוף בכל זאת באפייה הן תפחו יפה ויצאו מצוין!
היי יונית קניתי מחית קינדר בואנו איך אני יכולה לשלב אותו בקצפת שאוכל לזלף קרם בטעם קינדר בואנו ?
היי יוניתוש האלןפה
אם יש לי ביצים xl זה עדיין 4 ביצים?
האם לאפות בטורבו ?
האם האפיה בטורבו?
נראה טיללל.
אפשר להמיר בשמן רגיל?
לא קוקוס