את הקציצות האלה אמא הייתה מכינה לנו לצהרים בחול המועד
ואני פעם אחת שהתארחתי אצל חברים הבאתי לארוחת חג שני ולא הבנתי על מה המהומה ועל מה ההתלהבות ???
כולה סיר קציצות עם תפוא ……אבל העסיסיות והרכות של הקציצה לצד הקוביות הקטנטנות של תפוא גרמו לאנשים להתענג ומי אני שאתווכח בכלל.
לבריאות ואלף פעם לבריאות .
אגב שהייתי קטנה אבא היה מרסק לי את התפוא מערבב אותו עם הבצל והרוטב ושם לי מעל את הקציצה והיה אומר לי יאלללה יונית בתאבון !
ואני הרגלתי את הבנות שלי לאכול את זה על מצע אורז
איך שלא תגישו זה יהיה טעים עסיסי ונמס בפה
חומרים :
לעיסה של הקציצות :
500 בשר טחון אני אוהבת מס 2 צלעות
תפוא בינוני מגורד או קצוץ במעבד מזון
בצל אחד קצוץ קטן או קצוץ במעבד מזון
גזר אחד מגורד או קצוץ במעבד מזון
קישוא אחד מגורד או במעבד מזון
חצי צרור פטרוזליה קצוץ.
2-3שיני שום קצוצות או במעבד מזון
כף ראסל אל חנות כפית מלח כפית פלפל שחור כפית אבקת מרק עוף.
ביצה גדולה
2 כפות שמן
כוס פירורי קמח מצה
2-3 כפות מים
ציפוי :
קמח מצה
רוטב תפוא :
בצל אחד גדול
3-2 תפוא חתוכים לקוביות קטנות
רבע כפית מלח ,חצי כפית כורכום ,חצי כפית פלפל כף טובה של סוכר כף גדושה של אבקת מרק עוף.
2 -3 כפות שמן
אופן ההכנה:
אופן הכנת הקציצות :
שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עד אחידות מלאה
טובלים כל קציצה בקמח מצה
מטגנים את הקציצות עד הזהבה
אופן הכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל עם 2-3 כפות שמן עד הזהבה בהזהבה מוסיפים את קוביות תפוא
מערבבים הכל ומטגנים הכל 2-3 דק אחכ מוסיפים תבלינים מערבבים הכל שופכים 2 וחצי כוסות מים רותחים מעל .ממניכים את הלהבה סוגרים את הסיר ומבשלים הכל רבע שעה עשרים דק(תלוי בגודל התפוא תפוא קטן מתבשל מהר קוביות גדולול פחות
אחרי עשרים דקות מוסיפים את הקציצות דואגים בעזרת כף שהרוטב ילטף כל קציצה
מבשלים הכל עשר דק רבע שעה(בודקים שהתפוא מבושל)
ויש לכם סיר של השמחות טעים טעים טעים
את הקציצות הכנתי במחבת וסיר black rock מהסדרה העוצמתית של roso שמתאימות לכל סוגי הכיירים והכי חשוב עם ציפוי שיש נון סטיק שבעיניי זה בגדר מאסט לכבוד חג הפסח התחדשתי בכל הסדרה ואין מאושרת ממני .
אשמח לקבלת מתכונים במייל.
תודה רבה לך
נראה נפלא !
לפני שאכין רוצה לדעת אם ניתן להכין את הקציצות עד שלב הטיגון (כולל) ולהקפיא ?
תודה
הי יונית עם אין לי ראס אל חנות איזה תבלין אפשר במקום??
בהרט/תבלין לקציצות גם מושלם כאן
אשמח לקבל מתכונים למייל תודה?
בשמחה נא להרשם כמנויה
מתכונים ניפלאים יש לך עוקבת בפייס.אם אפשר לישלוח לאיימל.תודה
בוודאי צריך להירשם כמנויה
חבל שלא ניתן לשיתוף הייתי שולחת לי למייל או לווסאפ שומרת חג שמח
בוודאי שכן יש למעלה חץ שאת לוחצת עליו וניתן לשלוח
האם אםשר להמיר את קמח מצה למשהו אחר ? ללא גלוטן ?
צליאק ☹️
יונית, את אלופה!!!!
אכין את המתכון לערב חג❤️
מה הירק למעלה? פטרוזיליה?
תודה וחג שמח לך?
זה קישוט שמתי עלים של סלרי
יונית, את מדהימה ומדוייקת במתכונים שלך שמככבים אצלנו בשולחן !
2 שאלות :
אצלנו אוהבים רוטב אדום…אם אוסיף חצי כף פפריקה זה עלול לפגוע בטעמים ?
האם אפשר להוסיף למתכון אפונה, ואם כן באיזה שלב להוסיף ?
המון תודה וחג שמח ,!
אם יש לך רוטב אדום שאתם אוהבים שימי בהם את הקציצות הם יספגו את הטעם .הקציצות מתאימות
לכל תבשיל ובכל תבשיל הם מקבלות טעם טעים
אלופה התעוררתי בבוקר רצתי לבשל את התבשל שלך תודה
האם ניתן לבשל את הקציצות ברוטב בלי לטגן אותם קודם?
היי יונית חג שמח,האם אפשר להכין את הקציצות עם חזה עוף במקום בשר?
הכנתי הרגע .. וואו כמה טעים !!
אמלא כבר פעם שניה מכינה מתכון ממכר..גם ללא הבישול !
תודה ענקית-!
קודם כייף שחזרת לספר
שנית לבריאות ובאהבה
באיזה שמן מטגנים? עמוק?
תודה רבה על המתכון! הבת שלי בת השנה אחרי תגובה קשה לחיסון חלשה לא אכלה כמעט שבוע ועכשיו הכנתי את המתכון והיא אכלה 2.5 קציצות – הצלחה גדולה!!