יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טוסט עמק וזיתים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
דף הבית » פחזניות במגוון טעמים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פחזניות במגוון טעמים

פחזניות במגוון טעמים

יונית צוקרמן ינואר 8, 2017 29 תגובות

 

לפעמיים יש תקופות שלא בא לי להכין עוגה בשבת.

אבל משהו בסיגנון חייב להיות ?כי שבת בבוקר זה תה עם נענע לצד עוגה /עוגיה/ רולדה/פחזניה

אוח פחזניה !

כמה שאני אוהבת אותה ♡מתוקה/ מלוחה עם או בלי…. אני פשוט אוהבת!

וא’ צודק! אין מצב שאצלי בבלוג לא יהיה מתכון של פחזניה .

אז קבלו את המתכון , בהרבה אהבה, עם הסברים וטיפים שנצברו עם הזמן.

גם אם ניסתם בעבר ולא הצליח לא להתייאש נסו פעם נוספת את המתכון עם הטיפים שלי ואני מקווה שתצליחו…מה מקווה?בטוחה ?

 

 

חומרים:

100 גרם חמאה[או חצי חמאה גדולה]

כוס מים רותחים[של הנס קפה=כוס מידה]

כוס קמח ועוד כף שטוחה של קמח.

כפית סוכר

רבע כפית  מלח

4 ביצים מידה L

אופן ההכנה:

על אש קטנה ממיסים את החמאה עם המים הרותחים הסוכר והמלח מערבבים טוב.

עד לרתיחה . כשזה רותח ,להוסיף את הקמח והכף השטוחה של הקמח. לערבב טוב.

יוצא  לכם גוש של בצק. לא לפחד זה בסדר.

טיפ יונית: רק שזה מבעבע מכניסים את הקמח ואחרי שנוצר לכם עיסה אתם ממשיכים לבשל אותה על אש קטנה עוד 2 דק על הגז!!!חשוב מאד להמניך את האש ולהמשיך לבשל את העיסה.אנחנו גורמים לגלוטן להיפתח.

שימו לב לתמונה ככה זה צריך להיות.

מעבירים לקערה של המיקסר ומקררים בעזרת וו גיטרה.

איך?פשוט שמים על מהירות נמוכה שזה יערבל את העיסה כמה דק עד שזה מתקרר.

לפחות 2 דק!!

טיפ יונית 2 :חשוב מאד לקרר את העיסה !!

ואז להוסיף את הבצים זה יהיה  ביצה אחר ביצה.

לפעמיים מידת הביצה שונה, לכן עדיף לעקוב.ולראת שהעיסה לא נוזלית .

אם היא תיהיה נוזלית מידי יהיה קשה לכם לעצב צורה ולקבל פחזניה תפוחה ויפה.

 

אחרי שהבצק מוכן. אני לוקחת צנטר 14 בצורת פרח.

לא חייב, אפשר כל צנטר שיש ברשותכם.ואפילו אפשר לגזור את השקית הזילוף ללא צנתר.

אני מזלפת בצורה כזו : אני מתחילה לצייר עיגול.את העיגול השני אני מציירת צמוד

לקוטר הריק.

ואת השלישי בקוטר האמצעי הריק. מעין 3 קומות.

מכניסה לתנור שחומם מראש ל160 מעלות עד להזהבה

זה בערך 22 דק.

לא פותחת בשום פנים ואופן !!

רק כשהן זהובות ויפות אחרי 20 דק אני פותחת ושמה כף עץ ככה שהתנור לא סגור הרמטי ונותנת להם אפיה נוספת של 5 דק בדלת פתוחה עם כף עץ על מנת שהם יתייבשו ולא יצנחו כמו פיתה.7

 

מוציאה לקירור, חוצה ל2 וממלאה

הצעות למילוי :

קצפת = שמנת מתוקה עם כף גדושה של אבקת סוכר, הולך נפלא עם תותים.

קרמשניט=שמנת מתוקה , פודינג וניל צרפתי, כוס חלב. מעל לפזר אבקת סוכר.

ריבת חלב=שמנת מתוקה פודינג ריבת חלב,כוס חלב.הולך נפלא עם זילוף מעל של מייפל.

שוקולד= שמנת מתוקה , פודינג שוקולד, כוס חלב.

אספרסו=שמנת מתוקה פודינג שוקולד כפית קפה אספרסו כוס חלב.

ק’פוצינו =שמנת מתוקה , פודינג וניל כף מייפל, כפית נס קפה כוס חלב.

ולכבוד שבועות !!
פחזניה בטעם עוגת גבינה !!

קופסא של מסקרפונה , שמנת מתוקה, כף גדושה של אבקת סוכר כפית תמצית וניל.

כל אחת מההצעות אנחנו מערבבים במיקסר מזלפים, מקשטים

אני אוהבת לזלף סירופ שוקולד.אפשר להכין בבית במקום המוכן

ממיסים בקלחת חמאה קטנה +2 כפות קקאו+כף שוקלית +3 כפות סוכר+רבע כוס מים פלסטיק

מצננים שוב. אחרי הזילוף אפשר לפזר סוכריות קוקוס, שבבי קוקוס קלוי…כיד הדימיון!

 

בתאבון !!

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

29 תגובות

  1. אורלי מור הגב פברואר 24, 2017 בשעה 1:07 am

    יונית את מלכה ❤️

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 25, 2017 בשעה 4:07 am

      ואת מקסימה ♡♡♡♡תודה

  2. פני קליין הגב יולי 7, 2017 בשעה 5:40 pm

    אהבתי את העבודה שלך ואת ההסברים.אני מחפשת בצק שמרים לסינרולים עם קינמון.
    היה לי את המרשם עם ביצה אחת ו 80 גרם חמאה ונעלם לי.אולי את מכירה את הבצק הזה??
    תודה פני

  3. דליה בוקובזה הגב אוגוסט 16, 2017 בשעה 12:53 pm

    יונית את מלכה אמיתית הכול ניראה מליון דולר אלופהההה

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 5, 2017 בשעה 12:57 pm

      תודה ♡♡♡את מקסימה

  4. שושי זינו הגב אוגוסט 16, 2017 בשעה 1:14 pm

    יונית את נסיכה אין עליך ואין על המתכונים שלך??

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 5, 2017 בשעה 12:57 pm

      ואת מתוקה אמיתית…תודה

  5. ורד הגב אוגוסט 24, 2017 בשעה 1:03 pm

    יונית
    תודה על הטיפים וההסברים המפורטים ובכלל על כל הנתינה
    אין עלייך

  6. הדס הגב ספטמבר 9, 2017 בשעה 2:10 pm

    האם ניתן להמיר חמאה המחמאה לגרסת פרווה??

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:29 am

      כן ויתרה מכך גם שמן קוקוס באותו יחס

  7. אורית הגב ספטמבר 12, 2017 בשעה 5:08 pm

    כמה פחזניות מתקבלות ממתכון זה?

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:25 am

      תלוי בגודל הזילוף

  8. אסתי הגב ספטמבר 19, 2017 בשעה 10:20 pm

    יש לך מתכון לפחזניות פרווה?

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 4:06 am

      פשוט להמיר.תקראי את המדריך

  9. מיכל הגב אוקטובר 12, 2017 בשעה 10:14 pm

    תודה על המתכון המפורט !,אמרת שאפשר גם מילוי מלוח..מה מציעה במלוח??

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:56 am

      גבינת שמנת עם עשבי תיבול,וכד

  10. ירדנה הגב ספטמבר 29, 2018 בשעה 7:56 pm

    היי יונית, אפיתי לפי המתכון שלך בדיוק, הפחזניות לא תפחו לעומת זאת כשהעלתי ל200 מעלות הן כן. יכול שיש טעות?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:54 pm

      זה תלוי בעוצמת התנור אאצלי הוא חזק ורק במעלות האלה אולי שלך פחות אם הצליח לך בטמפ אל תשני.

  11. רוני ביטון הגב מרץ 14, 2019 בשעה 6:58 pm

    אלופה!!! לקרם קפוצ׳ינו – כמה שמנת מתוקה ? , וכמה פודינג וניל? …
    בנוגע לקרם שוקולד – כמה פודינג שוקולד?… אשמח שתעני למרות שזה מתכון מלפני כמה שנים❤️

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 14, 2019 בשעה 7:43 pm

      שמנת מתוקה +כף נס קפה +כוס חלב +פודינג ומיל.
      שמנת +כטס חלב +פודינג שוקולד

  12. אופירה הגב מאי 15, 2019 בשעה 9:05 pm

    איזה כיף כל סוף מתכון מנצח יצא מעולה
    תודה לך

    • יונית צוקרמן הגב מאי 16, 2019 בשעה 3:24 am

      באהבה ♡

  13. הילה הגב ספטמבר 28, 2019 בשעה 6:46 am

    היי כמה שאלות😀

    1.האם הכוונה לכוס מדידה הרגילה שמשתמשים למדידת כמויות?
    האם זה שווה ערך לכוס חד פעמית של שתיה חמה?
    2. האם כדי שזה יהיה פרווה מומלץ להמיר לשמן רגיל או למחמאה? ואם כן מה היחס?
    3. ואחרונה..כמה בערך פחזניות יוצאות?

    תודה מראש😍

  14. קרן הגב ספטמבר 30, 2019 בשעה 5:01 am

    יונית, תודה על נתינה באהבה. כל המתכונים שלך שעשיתי יצאו מדוייקים ומעולים. היום עשיתי את הפחזניות אחרי שנכשלתי אינספור במתכונים אחרים. עם שלך יצא מושלם!!!!

  15. שירה הגב אוקטובר 31, 2019 בשעה 8:03 pm

    מתכון מעולה! רק הייתי משנה ל3 ביצים אבל למרות ש4 ביצים היו יותר מדי והבצק היה ממש נוזלי לזילוף בכל זאת באפייה הן תפחו יפה ויצאו מצוין!

  16. אלינור אלמליח הגב דצמבר 20, 2019 בשעה 8:30 am

    היי יונית קניתי מחית קינדר בואנו איך אני יכולה לשלב אותו בקצפת שאוכל לזלף קרם בטעם קינדר בואנו ?

  17. דינה הגב אפריל 25, 2020 בשעה 12:59 pm

    היי יוניתוש האלןפה
    אם יש לי ביצים xl זה עדיין 4 ביצים?

  18. מיכל הגב אוגוסט 15, 2020 בשעה 12:42 pm

    האם לאפות בטורבו ?

  19. הדר הגב ספטמבר 9, 2020 בשעה 7:20 am

    האם האפיה בטורבו?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגיות רחת לוקום שלא שורדות 24 שעות עוגיות רחת לוקום שלא שורדות 24 שעות את המתכון הזה , אתם הולכים להעתיק , לגזור ,להדביק, לעשו...
  • עוגיות מגולגלות בטעם של עוד עוגיות מגולגלות בטעם של עוד המתכון הזה נדיר נדיר והוא קיים אצלי מעל 20 שנה והוא כזה...
  • קציצות עדשים כתומות וטעימות קציצות עדשים כתומות וטעימות אף אחד לא יאמין לכם שאלו קציצות צמחוניות.אזהרה!הן כל כך...
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • כרוב ממולא צמחוני כרוב ממולא צמחוני יום שישי ידעתי שתשעה באב אז הכנתי כמה שפחות סירים ע...
מתכונים חדשים

טוסט עמק וזיתים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס