כאשר התחלתי ללמוד לבשל והבנתי שעולם האוכל גדול ומגוון ואין רק את האוכל שעליו גדלתי בבית אמא .התחלתי לחקור ולשאול את כל מי שאני מכירה על האוכל שהם מכינים בבית שלהם
בואו זה לא היה חקירה כמו בשבכ חחחחחחח כן ?
אבל איכשהו תמיד השיחות היו מגיעות לאוכל ואז הייתי שואלת מתוך רצון להבין ולדעת?
לאנשים יש נטיה חמה ולבבית תמיד לחלוק מידע שהם טובים בו זה גורם להם לחוש שהם עוזרים שהם טובים ושהם מביני עיניין
טוב לא כל האנשים חלק !
דודה מסעודה ידעה הכל מהכל !!! היא הייתה עוצרת כל שבת בבוקר בשביל שהיא צעדה בו(הבית של אמא בלוד הוא חלק משביל שהיה מוביל לשכונה גדולה כל הזמן היו עוברים משם ילדים תלמידים ומי שהיא זקוק למעבר )
והייתה מדברת עם אמא מהסורגים .
אמא כל הזמן הייתה אומרת לה בואי תיכנסי אבל היא כל הזמן הייתה אומרת לא תודה שהיא ממהרת אבל חצי שעה לרכל ולדבר היה לה זמן חחחחחח
אבל ככה זה היה הדור של פעם לא היו נכנסים הבייתה ויושבים קטע כזה של נימוסין /לא נעים לא יודעת להסביר במילים .
רגע עם הסיפורים שלי שכחתי מהמתכון חחחח
בקיצור זה מתכון שלמדתי מדודה מסעודה שסיפרתי לאמא שלי בפעם הראשונה שהכנתי את הבשר צלי של דודה היא אמרה לי לבריאות ואחכ שאלה נו בואי נראה מה שמה ?!חחחחחחחח
היא מעולם לא התפתה להכין כמוה אבל אני כן ואני שמחה שלמדתי להכין כי במטבח יש אין סוף מתכונים ואני תמיד שמחה לגלות עוד טעמים
חפרתי חפרתי אני יודעת סורי
חומרים :
2 קילו נתח בשר צלי כתף מס 5
3 עלי דפנה
4 פלפל אנגלי שלם
כפית כורכום
ענף סלרי
גזר אחד
בצל אחד.
חומרים לרוטב פטריות:
3 בצלים
2 סלסלאות פטריות
4 עלי דפנה
4 פלפל אנגלי
תבלינים :כף סוכר מלח פלפל כורכום כמון אגוז מוסקט כפית פלפל צ'לי גרוס אפשר מתוק ואפשר חריף, אבקת מרק עוף(לא חובה נותנת אופציה חילופית בהוראות )
אופן הכנה :
נתחיל עם נתח הבשר אני מניחה את נתח הבשר בסיר שמה מעליו גזר סלרי בצל עלי דפנה ופלפל אנגלי.יוצקת מים מעל בערך 4 סמ מעל הנתח ומבשלת את זה שעה וחצי.אני אוהבת לחסוך זמן שמה בסיר לחץ 50 דק.
מוציאה את הנתח מקררת לילה שלם במקרר את המים אני שומרת .למחרת אני פורסת את הנתח לפרוסות.
טיפ
אפשר לעשות את הפעולה הזן כמה ימים מראש אפילו שבועיים מראש.להקפיא את הפרוסות ויום לפני ההכנה להפשיר להכין רוטב וזהו
הערת ביניים:
למתכון הזה אני משתמשת בסיר בקוטר 28 שנכנס לתנור אם אין לכם אפשר בסיום הכנת הרוטב לשפוך את נרוטב לתבנית ואז להכניס את פרוסות הבשר לעטוף בנייר אפיה ונייר כסף ולאפות רגיל.
אופן הכנת הרוטב והסיר :
פורסים את הבצלים ועם רבע כוס שמן כן זה לא טעות בשר אוהב שמן !!!!!!!!!!!!!!וכף סוכר חום
מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב
בהזהבה מוסיפים פטריות שלמות וממשיכים לטגן עד שהן מתכווצות זה לוקח 5 דק
כאשר הפטריות מתכווצות אפשר להוסיף תבלינים:כפית טובה של כורכום כף כמון כפית של פלפל שחור גרוס כף אבקת מרק (מי שלא רוצה אבקת מרק שישים כף מלח שטוחה .)כפית של צ'ילי גרוס חריף או מתוק זה בחירה שלכם אבל בשום פנים לא לוותר על הצ'ילי כי הוא חלק מהטעם. ושליש כפית אגוז מוסקט.
מערבבים את הכל היטב.
שופכים 3 כוסות מי בישול שבישלנו בו את הנתח.
כאשר מי הבישול נמצאים בקופסא במקרר הם מתקשים והופכים להיות מוצקים פשוט חממו במיקרו סננו 3 כוסות ושפכו לסיר לא לפחד מאיך שהמים נראים
ואם ממש קשה לכם אז תקנו ציר בקר שנמכר בסופר שימו כף מהציר בקר ותערבבו עם 3 כוסות מים.
או שקית או טבליה לבשר צלי אבל אז הוא עושה את הרוטב כהה קחו בחשבון ולא צהוב .
נחזור למתכון לערבב הכל היטב.לטעום אם חסר מלח אני הוספתי חצי כפית מלח .
להכניס את פרוסות צלי הבקר לסדר יפה
להכניס לתנור לשעה 180 מעלות קו למעלה קו למטה .
לא טורבו .
אחכ להוריד את הטמפ ל100 מעלות עוד חצי שעה וזהו.
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !
הערות :
דודה מסעודה סיפרה שבראש השנה היא הייתה מוסיפה קורט קינמון למנה .ניסתי יוצא טעים אבל לא כולם התחברו לזה אצלי בבית.קינמון בתבשיליל זה או שאוהבים או שלא אבל זה בחגים רק!!!!!
לא חייב להכניס לתנור אפשר להמשיך לבשל את הסיר על אש קטנה שעה ורבע
מהממת!
יונית יא מושלמת ! אין עליך בעולם מעריצה שלך
אפשר בבקשה כמויות מדויקות של התבלינים?
כתוב
וואווווו מתכון סוף תודה לסבתא מסעודה?♥️
היי, אם הבשר שלי חתוך לקוביות אפשר לבשלו כך? או חיייבים נתח שלם, קרור ולחתוך?
הי יונית
אם אני לא רוצה שהצלי יתבשל בתנור כמה זמן להשאיר על הגז ואם בכלל ניתן להמשיך את פעולת העשייה של הצלי על הגז??
הכנתי לערב חג ,יצא מושלם.
תודה.
יונית תודה מקרה לב על מתכון/נים נפלאים! לומדת ממך ומגיעה לתוצאות ממש טובות. הבשר יצא פצצה. (הכנתי אותו מראש בסיר לחץ). ישר כוח וחג שמח.
איך אפשר לתרגם את שלב התנור למכשיר נינג'ה פודי?
הקצב פרס לי את הנתח מה זמן הבישול והאם זה בסדר הבשר לא יתפרק?
המתכונים שלך נפלאים ,
האם אפשר , פטריות מקופסת שימורים
מה אפשר לשים ברוטב במקום פטריות למי שלא אוהב ?
הכנתי הכל באותו יום, קיררתי את הבשר קצת ופרסתי, והמשכתי להכנת הרוטב. יצא מושלם!
כייף גדול לקרוא שאהבת
לבריאות ❤️
המתכון שמככב אצלנו כמעט כל שבת . שוס!!!!!
פגז של מתכון
משדרג קצת
הוספתי ראס אל חנות רבע כפית וכף רכז עגבניות ללא סוכר
פטריות שלמות קטנות מקופסת שימורים
כמו שנאמר בפתגם האהוב והידוע
אדוני שפיראאא
האם מתאים גם עם בשר ראש / לחי ?
היי.
איך 'קוראים לנתח מס' 5 באנגלית? אני גרה באוסטרליה והם לא מכירים.
נתנו לי משהו אחרי שהראיתי להם תמונה עם החלוקה לאזורים אבל הבשר יצא יבש.( עשיתי את המתכון כמו שכתבת אצל טל ואביעד)
תודה
כשמכניסים לתנור האם צריך לכסות את הסיר או להשאיר פתוח
האם צריך לכסות את הסיר ,לא כתבת,בפעם ראשונה ובפעם השנייה תודה