יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
דף הבית » תפוא אדמה מוקרם
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
תפוא אדמה מוקרם

תפוא אדמה מוקרם

יונית צוקרמן יולי 11, 2018 3 תגובות

 

 

 

 

 

 

שבוע שעבר הבת שלי חזרה מהקניון עם קניות (מת הכרטיס האשראי מתתתתת)ועם קופסא של תפוא אפוי עם רוטב .

יותר נכון עם שאריות שהיא לא גמרה לאכול וארזה הבייתה….שאלתי אותה כמה זה עלה לך ? ענתה לי 29 או שלושים ומשהו לא זוכרת….

“למה גם את זה יודעת להכין?!” בטון של זלזול של נערה טיפשערה.

לא עניתי ??לפעמיים השתיקה יפה יותר?

יום ראשון אחרי סופש בבית מלון הלכתי לסופר לקניות כי המקרר היה קצת ריק.

ואז ראיתי את שהקרם פרש אהובי חזר למכירה!מי שעוקב אחרי המתכונים שלי יודע שאני מאד אוהבת את המוצר הזה.והחזרה שלו אמרה לי בראש….דאבה נורליק????יעני עכשיו אני אראה לך מה זה אני יודעת???

קניתי תפוא בתפזורת על מנת לבחור את הגדולים.ואמרתי השבוע אני אסגור חשבון עם הקטטה החצופה שלי!

עלאק גם את זה יודעת להכין…..???ואני אחכה ליום שהחברות שלה בבית….גם לקטוף מחמאות .

אין אין אין צוקרמן זה רק מהבעל…..סולטן נשארת סולטן?אתמול היא אמרה לי אני יכולה לבוא עם כמה חברות…ברור אמרתי….ובלי שיבקשו…..חיש קיש בליש חחח הכנתי …..ומי מי מי קטפה מחמאות…יו אמא שלך אלופה.יווווו זה כמו בקניון…..יאאאא איזה כייף לך שאמא שלך יודעת הכל……..

זהו אני שותקת….?

טוב לא יכולה בעצם לשתוק קשה לי חחחחח אבל במחיר של תפוא אחד הכנתי ארוחה ל4 בנות ולשמנמנה מרוקאית אחת??

זהו עכשיו באמת שותקת ויאלללללללללה

מתכון !

4-5 תפוא גדולים.

מלח גס.

אופציה מילוי 1:

גביע קרם פרש השף הלבן

בצל

סלסלאת פטריות

מלח פלפל אגוז מוסקט

מיקס גבינות.

אופציה 2 רוטב שמנת.

לבצל המטוגן מאופציה א מוסיפים:

שמנת מתוקה 38 אחוז השף הלבן

30 גרם חמאה.

חצי גביע קרם פרש(אפשר שלם )

אופן ההכנה :

קלי קלות….יאלללללה אל תעשו לי פרצוף ותגידו אצלה הכל קלי קלות.

קל זה קל !

לשטוף את התפוא טוב טוב. להביא אותך לרתיחה ובישול על הגז חצי שעה. אח”כ לקחת תבנית שחורה של התנור.לפזר מסביב מלח גס ולהניח את תפוא האדמה מעל.לי יש צלחת חומה ממתכת שאני שמה מעל שהמלח גס לא יגע.לא כזה קריטי.אם אין לכם פשוט תניחו.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_301311112_074842_987.mp4

להכניס לתנור גריל  230 מעלות למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה לשנות למצב גריל ולהוריד ל200 מעלות לעוד חצי שעה !אם התנור שלעם חלש תוציאו תפוא תבדקו ותמשיכו  לאפות עוד רבע שעה עד שהתפוא רך מבפנים.

אגב אם לא בא לכם להרתיח אפשר שעה גריל 230 ועוד חצי שעה  טורבו.

אני אישית אוהבת להרתיח כל סוג של תפוא שאני מכינה.אני קודם מרתיחה אחכ טיגון או תנור.כן גם בצ’יפס תנסו זה יוצא סופר טעים.

בחצי השעה האחרונה של האפיה של התפוא אדמה אני מכינה את המילוי שהוא בסהכ קיצוץ הבצל וטיגון ואחרי שהבצל מתחיל להזהיב אני מוסיפה את הפטריות.שמה מלח פלפל טיפה אגוז מוסקט.

הערה אם עשיתים יותר תפוא אז זה יותר מגביע אחד

אופציה טעימה מס 2 שהבנות התעלפו עליה????

להוסיף בסוף הטיגון קצת חמאה שמנת מתוקה חצי גביע קרם פרש ולערבב.לבשל עד רתיחה וזהו.

שהתפוא יוצא מהתנור חוצים אותו ל2 בעזרת סכין

עושים חתכים בפנים ושמים חמאה ומלח ומערבבים את הבפנים של התפוא.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_303760623_014504_874.mp4

מעל שמים כף קרם פרש ,בצל מטוגן ומיקס גבינות.

ומכניסים לתנור החם ל2 דק להקרמה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_303831106_140431_026.mp4

אפשר לאכול גם ככה רק עם הקרם פרש טעים יאמי יאמי.

ואפשר לחצות ל2 לשים את אופציה 2 שזה  הרוטב המוקרם עם השמנת מתוקה והקרם פרש.אבל מה?חשוב מאד להניח את הרוטב כאשר הוא חם רותח ואז בכייף לפזר  מיקס גבינה צהובה.ולהניח בצד חצי דקה שהכל נמס ואז לאכול להתענג ולהגיד החברות של הבת של יונית צדקו ??

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_303880610_041003_845.mp4

אגב מיקס גבינות זה בסהכ לערבב קצת מוצרלה קצת עמק  קצת צהובה זה הכוונה.

הכל טעים !!מראש אני מזהירה חחחח

זהו !בהצלחה  ו……אם בא לכם לראות עוד דברים שאני עושה ושלבים של מתכונים קיימים שלי בסטורי בואו לאינסטוששששש שלי  yonit_z

רק מה אזהרה!לא לבוא רעבים ?????

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. חלו'ש הגב יולי 31, 2018 בשעה 5:43 pm

    יונית המקסימה, כמו עוד הרבה מתכונים שלך שהם כבר חלק בלתי נפרד מהרפרטואר של המטבח שלי… יצא פצצה! וכמו שבעלי והילדים אמרו: יותר טעים מזה שמוכרים בדוכנים.
    את מהממת עם לב ענק, כל מתכון שלך מושלם וברור!
    תודה ענקית מכל הלב!

  2. איריס הגב אוגוסט 21, 2018 בשעה 11:48 am

    מתה על המתכונים שלך, ועל התיאורים המצחיקים לפני המתכונים….
    המתכון ינוסה בקרוב!!!
    אין עליך!

  3. יהודית הגב ספטמבר 6, 2018 בשעה 9:24 pm

    אני בחופשה , מזפזפת ביוטיוב רואה מתכון שלך מטבוחה ומתאהבת בך
    נכנסתי לגוגל ולדעתי המצא אצלך יופי של מתכונים .
    תודה לך יונית ושנה טובה

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • עוגיות מכונה עוגיות מכונה העוגיות מכונה של אמא שלי הכי טעימות בעולם !!!! א...
  • כרוב ממולא צמחוני כרוב ממולא צמחוני יום שישי ידעתי שתשעה באב אז הכנתי כמה שפחות סירים ע...
  • קציצות עדשים כתומות וטעימות קציצות עדשים כתומות וטעימות אף אחד לא יאמין לכם שאלו קציצות צמחוניות.אזהרה!הן כל כך...
  • בשר צלי קלאסי בשר צלי קלאסי בשר צלי זו המנה הכי קלה להכנה !נשבעת. זה רק נראה מ...
מתכונים חדשים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס