שבוע שעבר הבת שלי חזרה מהקניון עם קניות (מת הכרטיס האשראי מתתתתת)ועם קופסא של תפוא אפוי עם רוטב .
יותר נכון עם שאריות שהיא לא גמרה לאכול וארזה הבייתה….שאלתי אותה כמה זה עלה לך ? ענתה לי 29 או שלושים ומשהו לא זוכרת….
"למה גם את זה יודעת להכין?!" בטון של זלזול של נערה טיפשערה.
לא עניתי ??לפעמיים השתיקה יפה יותר?
יום ראשון אחרי סופש בבית מלון הלכתי לסופר לקניות כי המקרר היה קצת ריק.
ואז ראיתי את שהקרם פרש אהובי חזר למכירה!מי שעוקב אחרי המתכונים שלי יודע שאני מאד אוהבת את המוצר הזה.והחזרה שלו אמרה לי בראש….דאבה נורליק????יעני עכשיו אני אראה לך מה זה אני יודעת???
קניתי תפוא בתפזורת על מנת לבחור את הגדולים.ואמרתי השבוע אני אסגור חשבון עם הקטטה החצופה שלי!
עלאק גם את זה יודעת להכין…..???ואני אחכה ליום שהחברות שלה בבית….גם לקטוף מחמאות .
אין אין אין צוקרמן זה רק מהבעל…..סולטן נשארת סולטן?אתמול היא אמרה לי אני יכולה לבוא עם כמה חברות…ברור אמרתי….ובלי שיבקשו…..חיש קיש בליש חחח הכנתי …..ומי מי מי קטפה מחמאות…יו אמא שלך אלופה.יווווו זה כמו בקניון…..יאאאא איזה כייף לך שאמא שלך יודעת הכל……..
זהו אני שותקת….?
טוב לא יכולה בעצם לשתוק קשה לי חחחחח אבל במחיר של תפוא אחד הכנתי ארוחה ל4 בנות ולשמנמנה מרוקאית אחת??
זהו עכשיו באמת שותקת ויאלללללללללה
מתכון !
4-5 תפוא גדולים.
מלח גס.
אופציה מילוי 1:
גביע קרם פרש השף הלבן
בצל
סלסלאת פטריות
מלח פלפל אגוז מוסקט
מיקס גבינות.
אופציה 2 רוטב שמנת.
לבצל המטוגן מאופציה א מוסיפים:
שמנת מתוקה 38 אחוז השף הלבן
30 גרם חמאה.
חצי גביע קרם פרש(אפשר שלם )
אופן ההכנה :
קלי קלות….יאלללללה אל תעשו לי פרצוף ותגידו אצלה הכל קלי קלות.
קל זה קל !
לשטוף את התפוא טוב טוב. להביא אותך לרתיחה ובישול על הגז חצי שעה. אח"כ לקחת תבנית שחורה של התנור.לפזר מסביב מלח גס ולהניח את תפוא האדמה מעל.לי יש צלחת חומה ממתכת שאני שמה מעל שהמלח גס לא יגע.לא כזה קריטי.אם אין לכם פשוט תניחו.
להכניס לתנור גריל 230 מעלות למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה לשנות למצב גריל ולהוריד ל200 מעלות לעוד חצי שעה !אם התנור שלעם חלש תוציאו תפוא תבדקו ותמשיכו לאפות עוד רבע שעה עד שהתפוא רך מבפנים.
אגב אם לא בא לכם להרתיח אפשר שעה גריל 230 ועוד חצי שעה טורבו.
אני אישית אוהבת להרתיח כל סוג של תפוא שאני מכינה.אני קודם מרתיחה אחכ טיגון או תנור.כן גם בצ'יפס תנסו זה יוצא סופר טעים.
בחצי השעה האחרונה של האפיה של התפוא אדמה אני מכינה את המילוי שהוא בסהכ קיצוץ הבצל וטיגון ואחרי שהבצל מתחיל להזהיב אני מוסיפה את הפטריות.שמה מלח פלפל טיפה אגוז מוסקט.
הערה אם עשיתים יותר תפוא אז זה יותר מגביע אחד
אופציה טעימה מס 2 שהבנות התעלפו עליה????
להוסיף בסוף הטיגון קצת חמאה שמנת מתוקה חצי גביע קרם פרש ולערבב.לבשל עד רתיחה וזהו.
שהתפוא יוצא מהתנור חוצים אותו ל2 בעזרת סכין
עושים חתכים בפנים ושמים חמאה ומלח ומערבבים את הבפנים של התפוא.
מעל שמים כף קרם פרש ,בצל מטוגן ומיקס גבינות.
ומכניסים לתנור החם ל2 דק להקרמה.
אפשר לאכול גם ככה רק עם הקרם פרש טעים יאמי יאמי.
ואפשר לחצות ל2 לשים את אופציה 2 שזה הרוטב המוקרם עם השמנת מתוקה והקרם פרש.אבל מה?חשוב מאד להניח את הרוטב כאשר הוא חם רותח ואז בכייף לפזר מיקס גבינה צהובה.ולהניח בצד חצי דקה שהכל נמס ואז לאכול להתענג ולהגיד החברות של הבת של יונית צדקו ??
אגב מיקס גבינות זה בסהכ לערבב קצת מוצרלה קצת עמק קצת צהובה זה הכוונה.
הכל טעים !!מראש אני מזהירה חחחח
זהו !בהצלחה ו……אם בא לכם לראות עוד דברים שאני עושה ושלבים של מתכונים קיימים שלי בסטורי בואו לאינסטוששששש שלי yonit_z
רק מה אזהרה!לא לבוא רעבים ?????
יונית המקסימה, כמו עוד הרבה מתכונים שלך שהם כבר חלק בלתי נפרד מהרפרטואר של המטבח שלי… יצא פצצה! וכמו שבעלי והילדים אמרו: יותר טעים מזה שמוכרים בדוכנים.
את מהממת עם לב ענק, כל מתכון שלך מושלם וברור!
תודה ענקית מכל הלב!
מתה על המתכונים שלך, ועל התיאורים המצחיקים לפני המתכונים….
המתכון ינוסה בקרוב!!!
אין עליך!
אני בחופשה , מזפזפת ביוטיוב רואה מתכון שלך מטבוחה ומתאהבת בך
נכנסתי לגוגל ולדעתי המצא אצלך יופי של מתכונים .
תודה לך יונית ושנה טובה