לשמחתי חצילים זה אהבה של כל בני הבית .אנחנו אוהבים חציל בכל סגנון בכל צורה.כל פעם אני לוקחת את החציל ועושה ממנו משהו.
הפעם החלטתי ללכת על קציצות חציל משגעות ובגלל שהבת שלי בדיאטה החלטתי להפוך את הקציצה לקציצה לא מטוגנת ,עשירה בטעמים בלי לחם או פירורים עם פתית שוודי שהבת שלי אוהבת מאד בדיאטה.
ככה היא בטוח תאכל את הקציצות ואני לא אמצא את עצמי שעה מתחננת ומסבירה ששמתי קצת לחם.
אגב לפתית יש גם גרסה נטולת גלוטן מתירס ככה שאם יש לכם בבית מישהו רגיש זה רק להחליף את הפתית.
מהכמות יוצאת כמות יפה של 20 קציצות עסיסיות שהולכת נהדר עם טחינה וסלט.
או סתם ככה לטבול בטחינה כנשנוש ?
את הקציצות הראשונות נתתי לגדולה שלי לטעום ואם היא אומרת טעים…אז אני יודעת שהצלחתי.
היא הדוגמת הראשית בבית??והקוטלת הכי גדולה שיש.יודעים כמה דברים הכנתי והיא אמרה לי "אמא שלא תעיזי להעלות את המתכון באתר"
כןןןןןן גם לי יש מבקרת איכות חחחחח
טוב בוא נתחיל כי חצי שעה וזה שלכם :
חומרים :
1/2 קילו טחון עוף (אפשר בקר)
בצל גדול
תפוא בינוני.
חציל גדול קלוי
3 שיני שום
חצי צרור פטרוזליה
8 יח פתית שוודי
מלח, פלפל ,פפריקה, תבלין לקציצות, כורכום
ביצה /כף שמן
מחבת טובה !
אופן ההכנה :
לפני הכל החציל קולים אותו בתנור גריל 230 מעלות או שורפים בגז.ומקלפים וקוצצים.סוחטים מעט לפני שמעבירים לקערה.
אח"כ שמים במעבד מזון את הבצל תפוא והפטרוזליה ושיני השום וקוצצים.אם אין לכם מעבד אפשר בפומפיה לגרד את התפוא והשום ואת הבצל והפטרוזליה לקצוץ קטן קטן.
להניח את החציל הקלוי,הטחון עוף והירק בקערה להוסיף לזה ביצה,כף שמן לפתיחת התבלינים ותבלינים:כפית טובה של מלח רבע כפית כורכום כפית פפריקה חצי כפית פלפל שחור וחצי כף תבלין לקציצות או בהרט או ראסל אלחנוט.אם אין לכם אף אחד מהתבלינים אז כפית כמון וכפית מרק עוף. הכל יוצא טעים?כפית אבקת אפיה שנועדה לאוורר קלילות את העיסה והקציצה.
במקום פירורי לחם לקחתי 8 יחידות של פתית הכנסתי לשקית ומעכתי עם היד.זה קל למעוך.ועכשיו יש לי שקט מהבת שלי שיכולה לאכול בלי נאום??
מוסיפה את פירורי הפתית לקערה ומערבבת הכל ונותנת מנוחה חצי שעה.
אחרי חצי שעה מכדררת מניחה על מחבת טובה אש גבוהה בהתחלה לחימום המחבת אחרי שכל הקציצות במחבת אני מורידה את גובה הלהבה לבינונית וסוגרת עם מכסה .
למה מכסה?מבשל את הקציצה מבפנים והאדים מעניקים רכות לקציצה שמתבשלת בלי טיגון.
כאשר צד מזהיב הופכים אותו ושזה מוכן להוציא לטעום להתענג ולהגיד תודה יונית ?
במידה וקשה לכם לכדרר זה סימן שיש הרבה נוזלים מהירק ניתן להוסיף עוד פירורי פתית או פירורי לחם.
הערה:אפשר למי שלא בדיאטה לשים מראש פירורי לחם.
רצוי להגיש עם טחינה גולמית כמטבל זה טעים ברמות על חלל!!!
בהצלחה ♡
אם בא לכם לראות עוד דברים שאני מכינה און ליין בסטורי בואו לאינסטוש שלי yonit_z רק מה תבואו שבעים ?.
היי יונית, במה אפשר להחליף את תפוח האדמה?
לא חייב להחליף אפשר גם בלי
היי יונית האם אפשר לשים אותן ברוטב ? אם כן איזה
אם אני משתמשת בפומפייה צריך להוציא את הנוזלים מהקערה או לערבב עם הנוזלים שיוצאים מהירקות ?