יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
  • עוגיות מכונה
דף הבית » פרעצל מהאגדות
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פרעצל מהאגדות

פרעצל מהאגדות

יונית צוקרמן מאי 19, 2019 16 תגובות

זה לא סוד שאני מתה על ריויון!עוד מילדות כאשר אמא הייתה מכינה לנו קוסקוס חלבי והייתה נותנת לנו את האופציה לבחור אשל/לבן/ריויון.

אני כמובן תמיד בחרתי ריויון…גם לצד המופלטה בכל אופציה שהיה בה ריויון אני הייתי בעד.

עם השנים התמקצעתי במטבח ולמדתי שריויון בבצקים זה דבר נהדר בעיקר לגמישות הבצק!

כאשר תנובה ביקשו ממני מתכונים לחוברת שבועות של השף הלבן.

לא חשבתי פעמיים וביקשתי להכין פרעצל מבצק ריויון.הרי זה חג שגם ככה אוכלים חלבי אז זו סיבה כפולה להכין😋

כאשר הגעתי ליום הצילומים ביקשו ממני להתחיל עם הפרעצל 🤣😂יודעים😉שיהיה לצוות משהו טעים לנשנש.

אחרי הצילומים הוספתי לפרעצל ציפוי של חמאה ופיזרתי גבינת גבע….יוווו איזה טעים זה.ממש כמו בדוכנים שמוכרים בקניון.

בקיצור למה לחפור??עשר דק עבודה,שעה התפחה,רבע שעה הכנת צורות ועוד כמה דק אפיה.

אז שנתחיל ?!

חומרים :
קילו קמח
2 כפות שמרים
2 וחצי כוסות מידה ריווין של תנובה/מים לגרסת פרווה(600 מל)
חצי כוס שמן/ 100 גרם חמאה תנובה.
4 כפות סוכר מי שרוצה פחות אז כף!
כף מלח.

חומרים לטבילת הבייגלה בסיר קטן קוטר 26:

2 ליטר מים

2 כפות גדושות אבקת סודה לשתייה

רבע כוס סילאן.

ופציה ציפוי:
חמאה,גבינת גבע,שום,פטרוזליה/נענע
אופן ההכנה :
שמים את כל חומרי הבצק למעט המלח בקערת המיקסר.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_46981104_031348_186_1.mp4

בעזרת וו לישה מערבלים עד שנוצר גוש בצק.ואז מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל את הבצק.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_47020519_132342_914.mp4

בערך עוד 7 דק,לא פחות,תנו לרשת הגלוטן להיפתח.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_47050223_083614_352.mp4

מתפיחים חצי שעה את הבצק(אין צורך ביותר)

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_54401207_163153_865.mp4

מחלקים את הבצק ל24- 18 כדורים על כדור שקרצנו מרדדים לצורת נחש אבל נחש ארוך.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_54510825_155844_777.mp4

עושים לב כאשר קצוות הלב מגיעות עד הקצה. מחברים את הקצוות  בצורת בורג.ואחכ לדפנות הלב.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_54541010_110350_475.mp4

טובלים כל פרעצל במים החומים (שערבבנו היטב והבנו לרתיחה כן ?!)
מברישים בביצה ואופים.

 

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_55080121_164323_502.mp4

 

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_55200208_125205_192.mp4

אופים בתנור חם 180 מעלות מצב טורבו.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_56060922_054141_813.mp4

אופציה להגשה:שיוצא חם מברישים חמאה ומפזרים מעל גבינת גבע אפשר גם שום או נענע או ירק
ומגישים.
בהצלחה.

הערות :

אם אתם לא גרים בארץ ואין לכם ריווין אז בהחלט אפשרי מים או יוגורט 4 אחוז.

קמח משתנה מחברה לחברה אם הבצק לא גמיש די ניתן להוסיף קצת מים (לא יותר מרבע כוס עדיף להוסיף לאט לאט ולהרגיש)

לעוד סרטונים ועדכונים מוזמנים להצטרף לאינסטה שלי  yonit_z טעים וכייף שם🙃

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

16 תגובות

  1. רחל הגב מאי 19, 2019 בשעה 8:23 am

    סודה לשתיה??
    כמה סילאן וכמה מים??

    • יונית צוקרמן הגב מאי 19, 2019 בשעה 9:01 am

      חומרים לטבילת הבייגלה:

      סיר קוטר 26.

      2 ליטר מים

      2 כפות גדושות סודה לשתייה

      רבע כוס סילאן.

  2. Elena הגב מאי 19, 2019 בשעה 10:12 am

    היי , יונית
    את נהדרת
    אני גרה בחו״ל וקשה למצוא כאן סילאן , אפשר להחליף במשהו אחר .
    תודה ושבוע טוב

    • יונית צוקרמן הגב מאי 19, 2019 בשעה 2:33 pm

      בדבש ועם תמצית תה לעשות את הצבע♡

  3. ריטה צמח הגב מאי 19, 2019 בשעה 10:44 am

    אכן מלכת המטבח גם יפה גם אופה אין עלייך אישה מקסימה

    • יונית צוקרמן הגב מאי 19, 2019 בשעה 2:33 pm

      באהבה ♡

  4. ליטל הגב מאי 19, 2019 בשעה 3:04 pm

    אפשר ללוש ביד ? יוצא אותו דבר?

  5. גלית הגב מאי 19, 2019 בשעה 5:59 pm

    הי, השתמשת בשמרים יבשים? טריים? 😘

  6. נטלי הגב מאי 22, 2019 בשעה 9:39 am

    וואו! איזה פרעצלים מושלמים! צבע הורס ♥ תוספת מושלמת לבראנץ’ או סתם נשנוש מעולה.

  7. דניאל הגב מאי 24, 2019 בשעה 11:59 am

    היי יונית.

    אם אין לי אבקת סודה לשתייה האם יש תחליף?

    האם ניתן להשתמש בקמח שמרים של אסם במקום קמח רגיל ולהוסיף שמרים לחוד?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 3:02 am

      במקרה הזה אין תחליף.או שאני לא יודעת

  8. לימור דמארי הגב מאי 26, 2019 בשעה 9:33 am

    היי יונית …

    האם אפשר להכין מחצי כמות ?

    ואפשר להשתמש בקמח שמרים מוכן ?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 2:58 am

      בהחלט כן על הכל

  9. דנה הגב מאי 26, 2019 בשעה 4:04 pm

    נראה מעולה. האם ניתן להכין מראש ולהקפיא? או להקפיא הבייגל לפני טבילה ואפיה ולהכין לפני הגשה?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 2:57 am

      בהחלט ניתן להקפיא,לחמם ע”י הברשה במים והכנסה לתנור

    • אילנה הגב אפריל 19, 2020 בשעה 5:30 pm

      עשיתי הכל לפי ההוראות..לא יצא פריך מבחוץ..מה הסיבה?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קוביות בשר עם פטריות קוביות בשר עם פטריות הבת שלי אתמול אמרה לי אמאאאאא אי אפשר להפסיק לאכול איזה...
  • עוגת גבינה קלאסית עוגת גבינה קלאסית פוסט שלם שהוא למעשה מדריך לעוגת הגבינה הקלאסית, שיש לה...
  • עוגיות מכונה עוגיות מכונה העוגיות מכונה של אמא שלי הכי טעימות בעולם !!!! א...
  • פיתה תרד חלומית פיתה תרד חלומית השבוע לפני שנה הייתי באינסטנבול אהובתי . גוגל הז...
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
מתכונים חדשים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

עוגת לימון עם קוקוס ושקדים

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס