יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
  • עוגיות מכונה
דף הבית » פסטייה מרוקאית
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פסטייה מרוקאית

פסטייה מרוקאית

יונית צוקרמן ספטמבר 14, 2019 11 תגובות

פסטייה מרוקאית היא מאפה מבצק פילו ממולא בעוף צימוקים אגוזים ותבלינים שעושים טעים טעים ♡

לחץ כאן להדפסה

פסטייה המרוקאית זה אחד הדברים הטעימים שיש!

עוד מילדות אני זוכרת איך הייתי מגניבה פסטייה מרוקאית אישית לאמא שלי בלי שהיא תרגיש חחחח

אמא זה המקום לבקש סליחה 🙊בכל זאת חודש אלול :-)))

אבל בראש השנה הייתי מתבעסת כי היא תמיד הייתה מכינה פסטייה מרוקאית גדולה כמו עוגה שאי אפשר היה לפתוח לפני😏 וזאת בגלל שהיא מוגשת בשלומתה למרכז השולחן כמנהג קבע.

כאשר אני מכינה בבית שלי ,אני תמיד דואגת שיהיו לי כמה פסטייות אישיות לנשנוש לי ולבנות חחחחח

כי זה מה זה טעים ושזה יוצא חם אי אפשר להתאפק בלי לטעום .הריח והניחוח בזמן האפיה מעורר כל בלוטה בגוף

ושלוקחים ביס ומרגישים את הקראנצ’יות עם המתיקות ופירורי העוף ובלי להרגיש פשוט יוצרים ביס מהחלומות

יו יו יו אני כותבת לכם ובא לי לאכול את המסך ושלרגע המסך יתחלף ויהיה לרגע קט פסטייה מרוקאית עסיסית וקראנצית חחחח

ביס מהחלומות פסטייה מרוקאית

טוב טוב אני מפסיקה עם התיאורים ויאלללה מתחילים:

חומרים לפסטייה מרוקאית :

חבילה עלי דפי פילו מצוננים של שמרית !!רק את זה תשמעו ליונית!!!!
700 גרם חזה עוף או עוף שלם קטן
3 בצלים בינונים
כוס חד פעמי של אגוזי המלך
כוס חד פעמי של גפרורי שקדים קלויים ללא מלח
כוס חד פעמי של צימוקים לבנים
3 כפות סוכר
קינמון, זנגוויל, מלח, פלפל ,פפריקה מתוקה
1/2 כוס סילאן טבעי
שליש כוס מי נוזל שהעוף בושל בו.
שליש צרור פטרוזליה קצוצה


אופן ההכנה של הפסטייה המרוקאית :
בחגים אני קונה עוף קטן במשקל של קילו פלוס , מבשלת אותו במרק עד שהוא מתבשל, מוציאה אותו , ומפוררת אותו
למי שלא רוצה עוף ניתן לבשל חזה עוף במים עם קצת מלח זה יוצא גם טעים מאד. מניחים את חזה העוף בסיר עם מים רותחים וקצת מלח.אחרי עשרים דק מוציאים את חזה העוף.מקררים ואז מפוררים עם הידיים.

בזמן שהחזה עוף מתבשל במים זה זמן מצויין להמשיך בהכנת המילוי.אז במקביל אני מטגנת 3 בצלים פרוסים עם 3 כפות סוכר עד הזהבה.בהזהבה מלאה של הבצל אני מוסיפה את האגוזים,השקדים והצימוקים ואת העוף המפורר ומערבבת קלות לפני התיבול.

אחרי הערבוב אני שמה תבלינים : כפית קינמון, רבע כפית זנגוויל, כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית פפריקה מתוקה.חצי כוס סילאן ורבע כוס הנוזל של המרק שבו התבשל חזה העוף.ושוב מערבבים הכל היטב .(הנוזל נותן לנו עסיסיות לעוף המכובס בתוך המאפה)ורק בסוף מוסיפים את הפטרוזליה.
ושוב לערבב הכל טוב טוב.וזהו המילוי שלנו מוכן.

אופן הכנת הפסטייה המרוקאית:

להכנת הפסטייה המרוקאית אני משתמשת בעלי פילו מצוננים של שמרית!המצאת המאה העלים הכי טובים שיש בשוק והשוס של השוס שהם לא נקרעים ולא יבשים.

הם נמצאים במקררים ליד הגבינות ולכן הם נקראים צוננים .אין צורך להפשיר הם מוכנים ישר לעבודה.ומאז שהם יצאו לשוק אני משתמשת רק בהם

אז לוקחים 2 עלים ומשמנים בספרי שמן ושמים בתבנית עגולה או רינג.לוקחים עוד 2 עלים משמנים ושמים בכיוון ה12 של השעות לוקחים 2 עלים ושמים בכיוון 3 של השעון.לוקחים עוד 2 עלים ושמים בכיוון השעה 6 לוקחים עוד 2 עלים ושמים בכיוון ה9.ככה בעצם כל העיגול שלנו מכוסה.

הנחת העלים בכיוון השעון

מניחים את המלית סוגרים את המילוי .מברישים בביצה אופים בתנור חם 170 מעלות מצב טורבו עד הזהבה.

מצננים טיפה מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים


לקחת דף עלי פילו להניח במרכז מילוי , ולסגור
להניח בתבנית אפיה , להבריש בביצה או ספרי שמן .
לאפות בתנור בחום של 170 עד הזהבה.
לפזר מעל אבקת אפיה טיפה קינמון.
ולהתענג !

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. דינה צמח הגב ספטמבר 19, 2019 בשעה 3:57 am

    המתכונים שלך מעלפים, סידרת לי את מנת הפתיחה לחג, אין עליל

  2. מיכל הגב ספטמבר 19, 2019 בשעה 4:51 am

    יונית זה נראה סוף! תודה
    איך את מציעה להיערך עם המנה הזו אם רוצים להכין אותה מראש ולחמם באחת הארוחות של החג?

  3. שוש מזור הגב ספטמבר 20, 2019 בשעה 1:41 pm

    היי יונית.תקשיבי אין מתכון שלך שלא ניסיתי ונחל הצלחה רבה.בזכותך אני מרגישה שאני שווה משהוא במטבח.ובלעדייך אני אבודה.מחפשת כל שבוע מתכונים רק שלך.תטדה ענקית מלכה

  4. אתי הגב ספטמבר 21, 2019 בשעה 4:27 am

    זה ניראה די פשוט וטעים!בדרך כלל הפסטייה מכילה גם ביצים מה מחזיק את כל המילוי שאו יתפורר?תודה אני מאמצת

  5. שמחה הגב ספטמבר 24, 2019 בשעה 5:10 pm

    מה מחזיק את הפסטייה.. חסר משהו כדי שהפסטייה תחזיק ולא תתפרק.??
    האם ניתן להוסיף ביצה?!

  6. יפה הגב ספטמבר 27, 2019 בשעה 6:00 pm

    תבורכי הסבר פשוט ומדויק .שנה טובה

  7. עמבר הגב אוקטובר 3, 2019 בשעה 10:49 am

    האם אפשר להחליף את העוף בבשר ?

  8. אפרת הגב דצמבר 18, 2019 בשעה 5:11 pm

    אליפות

  9. מיתר הגב מרץ 25, 2020 בשעה 10:40 pm

    אני רוצה לעשות אותם אישיים. יש אפשרות להכין את המילוי ולמלא את הבצק יום קודם וביום ההגשה לאפות אותו?

  10. מאיר הגב ספטמבר 1, 2020 בשעה 7:35 pm

    אשמח למתכון טבעוני

    בשביל הבת

  11. שרה קורן הגב ספטמבר 10, 2020 בשעה 7:42 pm

    לפזר לא אבקת אפיה אולי אבקת סוכר

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קוביות בשר עם פטריות קוביות בשר עם פטריות הבת שלי אתמול אמרה לי אמאאאאא אי אפשר להפסיק לאכול איזה...
  • עוגת גבינה קלאסית עוגת גבינה קלאסית פוסט שלם שהוא למעשה מדריך לעוגת הגבינה הקלאסית, שיש לה...
  • עוגיות מכונה עוגיות מכונה העוגיות מכונה של אמא שלי הכי טעימות בעולם !!!! א...
  • פיתה תרד חלומית פיתה תרד חלומית השבוע לפני שנה הייתי באינסטנבול אהובתי . גוגל הז...
  • פחזניות במגוון טעמים פחזניות במגוון טעמים   לפעמיים יש תקופות שלא בא לי להכין עוגה בשבת. ...
מתכונים חדשים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

עוגת לימון עם קוקוס ושקדים

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס