יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טבחה כמוניה שעועית ובשר
  • סלט אבוקדו
  • צ’יפס מתנפח אבונפחא
  • סלט ביצים הכי טעים שיש
  • עוגת שוקולד מושלמת לגן
  • עוגיות שוקולד צ’יפס
  • קובניות בטעם חמאה ושום
  • קוביות בשר עם תפוא
  • הפסטלים של רונן
  • קציצות עוף וכרובית
דף הבית » פסטה בלונז
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פסטה בלונז

פסטה בלונז

יונית צוקרמן מרץ 16, 2021 2 תגובות

הבת שלי תמיד אומרת לחברות שלה שהפסטה בולונז של אמא שלה זה הדבר הכי מושלם שיש.

לפעמיים שהיא שואלת מה יש לצהרים מהדרך ואני עונה לה פסטה בלונז היא תמיד אומרת או יופי מעולה אני אוהבת מוש אמא .מוש יעני מושלם לכו תבינומאת הדור הזה שמקצר ומדבר בשפה שטרם הצלחתי להבין את ההיגיון.

את הפסטה הזו אני מכינה שנים עוד שלא היה אינטרנט ומי שילמד אותי איך מכינים בולונז כמו באיטליה.

אבל תמיד הייתי רואה איך מגישים בטלויזיה בעיתונים ולקחתי את זה למקום שלי.

ההגשה היא כמו באיטליה והטעם מנצח כמו שאמא יונית אוהבת לפנק את הבנות שלה.

נו מה?תנו לי קצת לעוף על עצמי חחחחח

טיפה מה יש ?

בקיצור(משנה נושא חחחח)ברילה הציעו לי שיתוף פעולה עם הפסטה ללא גלוטן שלהם שהיא למעשה פסטה כשרב לפסח .

איזה כייף אע ?

אז אמרתי לעצמי מוש(טוב למדתי משהו מהבנות חח)הגיע הזמן ללמד את המתכון של הבולונז שלי.

כמובן שאפשר להכין עם פסטה רגילה אבל אוטוטטו חג פסח ובפסח כל הזמן רעבים ומחפשים מה לאכול בהיעדר הפחחמות .אז לפחות פסטה יש לנו והיא מושלמת לא תרגישו בהבדל !אותה הכנה אותו מרקם ועם שידוך של רוטב מושלם זה תעלפתתתתתתתתתתתתת

אז שנתחיל ?!

חומרים :

חבילה פסטה ללא גלוטן של ברילה

לבלונז:

בצל גדול קצוץ

5 שיני שום קצוצות

כף סוכר

חצי קילו בשר טחון

2 קופסאות עגבניות חתוכות איכותיות תוצרת איטליה

2 כפות גדושות רסק

כף כמון כף אבקת מרק עוף כפית פלפל חצי כפית צ’ילי מתוק(לא חובה מוסיף )שליש כפית מלח .

כוס מי בישול הפסטה

אופן ההכנה:

קלי קלות !

את הפסטה ללא גלוטן של ברילה מכינים לפי הוראות היצרן מים רותחים עם כף שמן וכף מלח.

בזמן הזה שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב כי אנחנו זקוקים לכוס נוזל מהמים שהפסטה בושלה בה.

מטגנים את הבצל עם כמה כפות שמן זית כף סוכר עד שהוא מתחיל להזהיב.

בהזהבה אני מוסיפה את הבשר הטחון ומבשלת עד שהוא משנה צבע לחום ואז מוסיפה את הרסק והעגבנית החתוכות מערבבת

ומביאה לרתיחה שמה תבלינים

מערבבת היטב שופכת כוס מים שבה בישלנו את הפסטה ומערבבת שוב היטב מבשלת הכל דקה שתיים וזהו יש לנו רוטב.

 

ההגשה :

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2021/03/VID-20210316-WA0005.mp4

אם אנחנו באיטליה אז מניחים פסטה ומעל רוטב ומעל כמה עלי בזילקום

 

ואם אנחנו בישראל אנחנו מגישים ומערבבים  ומניחים מעל כמה עלי בזילקום.

בכל גרסה הטעם זה להתעלף.

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. שרה אנגל הגב מרץ 28, 2021 בשעה 3:13 pm

    הי יונית. אני חיה בגרמניה כבר למעלה מ35 שנה והיספקתי להיות גם באיטליה וגם ללמוד בישול מיקצועי בגרמניה וזה כשנה וחצי. וגם לעבוד בכמה מסעדות וגם בכמה קהילות יהודיות ולבשל להן. היום ממרום הפנסיה אני מרשה לעצמי להעיר הערות והארות. לא מעוניינת להעליב אף אחד אלא רק לשפר את הידע של האחרים בבישול ולתת משהו משל עצמי וממה שלמדתי בחיי. ראשית מה שאת מבשלת זה ראגו בשר. ויש לך כמה דברים שאת יכולה להימנע מהם זה גם יוסיף לטעם של הראגו וגם יחסוך סוכר. את משתמשת בסוכר ובאבקת מרק. בשניהם יש סוכר והראגו הזה לא דורש כמות סוכר כזו. קחי את רסק העגבניות שלך והכפילי את הכמות שלו. וכשאת גומרת לטגן את הבשר והבצל הוסיפי את רסק העגבניות והמשיכי לטגן תוך כדי בחישה כדי לצמצם את הנוזללים וכדי שרסק העגבניות יסמיך. הוא נעשה גם מתוק יותר ולכן לא צריך להוסיף סוכר. במקום אבקת מרק היתאמצי קצת וחתכי לקוביות קטנטנות גזר אחד – קצת קשה אז תעזרי במכשיר הנייסר דייסר, וענף של סלרי אמריקאי או חתיכת סלרי לבן וטגני גם אותם יחד עם הבשר ורסק העגבניות. הוסיפי לכל זה חצי כוס יין אדום – אין בעיה כי האלכוהול מתנדף בבישול. ובשלי עוד כמה דקות. הוסיפי 800 גרם עגבניות מקופסא – על חצי קילו בשר טחון, זה בסדר. וערבבי היטב. הוסיפי 400 מ”ל מים מהברז ערבבי שוב. הוסיפי קצת אורגנו יבש – יש לו ארומה יותר חזקה מלטרי, וכמובן מלח וקצת פלפל. הורידי את האש כסי את הסיר ובשלי על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים. מדי פעם להציץ ולערבב כדי לראות אם הכל סביר ולא נישרף. בסוף הבישול הוסיפי בזיליקום קצוץ וערבבי. הכיני קערה גדולה עם הספגטים בפנים ומעל שימי את הראגו ופזרי פרמזן אם את לא אוכלת כשר. ואם את אוכלת כשר את יכולה לקחת כוס פרורי לחם ולטגן במחבת עם שמן זית עד שהם מפוררים היטב ושחומים. בתיאבון. מקווה שהטעמים יערבו לך.

  2. ניקי הגב אוגוסט 11, 2021 בשעה 12:06 pm

    שרה אנגל אחלה מתכון אהבתי😉

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • טבחה כמוניה שעועית ובשר טבחה כמוניה שעועית ובשר את המתכון של היום למדתי מאסתר ממושב זיתן חמותי ה...
  • סלט אבוקדו סלט אבוקדו את הסלט הזה הכנתי עוד שהייתי ילדה בת עשר. למדתי...
  • בשר צלי קלאסי בשר צלי קלאסי בשר צלי זו המנה הכי קלה להכנה !נשבעת. זה רק נראה מ...
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
  • עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים במילוי קלאסי, מילוי של סבתא שלי, סבתא שלכם...
מתכונים חדשים

טבחה כמוניה שעועית ובשר

סלט אבוקדו

צ’יפס מתנפח אבונפחא

סלט ביצים הכי טעים שיש

עוגת שוקולד מושלמת לגן

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס