הבת שלי תמיד אומרת לחברות שלה שהפסטה בולונז של אמא שלה זה הדבר הכי מושלם שיש.
לפעמיים שהיא שואלת מה יש לצהרים מהדרך ואני עונה לה פסטה בלונז היא תמיד אומרת או יופי מעולה אני אוהבת מוש אמא .מוש יעני מושלם לכו תבינומאת הדור הזה שמקצר ומדבר בשפה שטרם הצלחתי להבין את ההיגיון.
את הפסטה הזו אני מכינה שנים עוד שלא היה אינטרנט ומי שילמד אותי איך מכינים בולונז כמו באיטליה.
אבל תמיד הייתי רואה איך מגישים בטלויזיה בעיתונים ולקחתי את זה למקום שלי.
ההגשה היא כמו באיטליה והטעם מנצח כמו שאמא יונית אוהבת לפנק את הבנות שלה.
נו מה?תנו לי קצת לעוף על עצמי חחחחח
טיפה מה יש ?
בקיצור(משנה נושא חחחח)ברילה הציעו לי שיתוף פעולה עם הפסטה ללא גלוטן שלהם שהיא למעשה פסטה כשרב לפסח .
איזה כייף אע ?
אז אמרתי לעצמי מוש(טוב למדתי משהו מהבנות חח)הגיע הזמן ללמד את המתכון של הבולונז שלי.
כמובן שאפשר להכין עם פסטה רגילה אבל אוטוטטו חג פסח ובפסח כל הזמן רעבים ומחפשים מה לאכול בהיעדר הפחחמות .אז לפחות פסטה יש לנו והיא מושלמת לא תרגישו בהבדל !אותה הכנה אותו מרקם ועם שידוך של רוטב מושלם זה תעלפתתתתתתתתתתתתת
אז שנתחיל ?!
חומרים :
חבילה פסטה ללא גלוטן של ברילה
לבלונז:
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצות
כף סוכר
חצי קילו בשר טחון
2 קופסאות עגבניות חתוכות איכותיות תוצרת איטליה
2 כפות גדושות רסק
כף כמון כף אבקת מרק עוף כפית פלפל חצי כפית צ'ילי מתוק(לא חובה מוסיף )שליש כפית מלח .
כוס מי בישול הפסטה
אופן ההכנה:
קלי קלות !
את הפסטה ללא גלוטן של ברילה מכינים לפי הוראות היצרן מים רותחים עם כף שמן וכף מלח.
בזמן הזה שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב כי אנחנו זקוקים לכוס נוזל מהמים שהפסטה בושלה בה.
מטגנים את הבצל עם כמה כפות שמן זית כף סוכר עד שהוא מתחיל להזהיב.
בהזהבה אני מוסיפה את הבשר הטחון ומבשלת עד שהוא משנה צבע לחום ואז מוסיפה את הרסק והעגבנית החתוכות מערבבת
ומביאה לרתיחה שמה תבלינים
מערבבת היטב שופכת כוס מים שבה בישלנו את הפסטה ומערבבת שוב היטב מבשלת הכל דקה שתיים וזהו יש לנו רוטב.
ההגשה :
אם אנחנו באיטליה אז מניחים פסטה ומעל רוטב ומעל כמה עלי בזילקום
ואם אנחנו בישראל אנחנו מגישים ומערבבים ומניחים מעל כמה עלי בזילקום.
בכל גרסה הטעם זה להתעלף.
הי יונית. אני חיה בגרמניה כבר למעלה מ35 שנה והיספקתי להיות גם באיטליה וגם ללמוד בישול מיקצועי בגרמניה וזה כשנה וחצי. וגם לעבוד בכמה מסעדות וגם בכמה קהילות יהודיות ולבשל להן. היום ממרום הפנסיה אני מרשה לעצמי להעיר הערות והארות. לא מעוניינת להעליב אף אחד אלא רק לשפר את הידע של האחרים בבישול ולתת משהו משל עצמי וממה שלמדתי בחיי. ראשית מה שאת מבשלת זה ראגו בשר. ויש לך כמה דברים שאת יכולה להימנע מהם זה גם יוסיף לטעם של הראגו וגם יחסוך סוכר. את משתמשת בסוכר ובאבקת מרק. בשניהם יש סוכר והראגו הזה לא דורש כמות סוכר כזו. קחי את רסק העגבניות שלך והכפילי את הכמות שלו. וכשאת גומרת לטגן את הבשר והבצל הוסיפי את רסק העגבניות והמשיכי לטגן תוך כדי בחישה כדי לצמצם את הנוזללים וכדי שרסק העגבניות יסמיך. הוא נעשה גם מתוק יותר ולכן לא צריך להוסיף סוכר. במקום אבקת מרק היתאמצי קצת וחתכי לקוביות קטנטנות גזר אחד – קצת קשה אז תעזרי במכשיר הנייסר דייסר, וענף של סלרי אמריקאי או חתיכת סלרי לבן וטגני גם אותם יחד עם הבשר ורסק העגבניות. הוסיפי לכל זה חצי כוס יין אדום – אין בעיה כי האלכוהול מתנדף בבישול. ובשלי עוד כמה דקות. הוסיפי 800 גרם עגבניות מקופסא – על חצי קילו בשר טחון, זה בסדר. וערבבי היטב. הוסיפי 400 מ"ל מים מהברז ערבבי שוב. הוסיפי קצת אורגנו יבש – יש לו ארומה יותר חזקה מלטרי, וכמובן מלח וקצת פלפל. הורידי את האש כסי את הסיר ובשלי על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים. מדי פעם להציץ ולערבב כדי לראות אם הכל סביר ולא נישרף. בסוף הבישול הוסיפי בזיליקום קצוץ וערבבי. הכיני קערה גדולה עם הספגטים בפנים ומעל שימי את הראגו ופזרי פרמזן אם את לא אוכלת כשר. ואם את אוכלת כשר את יכולה לקחת כוס פרורי לחם ולטגן במחבת עם שמן זית עד שהם מפוררים היטב ושחומים. בתיאבון. מקווה שהטעמים יערבו לך.
שרה אנגל אחלה מתכון אהבתי?
אחד המתכונים הקלים והטעימים
הילדים ביקשו שאכין שוב -ילדים בעייתיים
אין עלייך מלכה !ֶ
כל מה שאני עושה שלך יוצא מעולה
תודה עלייך !ֶ