השבוע הכנתי פטאייר ובעלי היה בבית והוא מסתכל עליי שאני מכינה את הבצק והוא אומר לי "את יודעת פורים נגמר"
ואני עונה לו יודעת ולא מסבירה לו שזה בעצם מאפה מהמטבח הערבי ואין לו בכלל קשר לחג פורים.
אחכ הוא חזר שוב למטבח ואמר לי זה גוגז'יה צמחונית יעני ?!
לא אבל דומה אני עונה לו .
הוא עדיין לא שאל מה זה ואני עדיין לא נידבתי לו מידע
בסוף שזה היה מוכן הוא אמר לבת שלי תביאי נטעם את הסמבוסק תרד שאמא הכינה חחחחחחח
עד היום לא תיקנתי אותו שיחשוב מה שבא לו מה שכן הוא לקח כמה לעבודה ואמר לי יונית אמרו לי שזה נדיר המשולשים האלה.שאין דברים כאלה
חחחחחחח הבנתם למה לא טרחתי להסביר ?!
כי ידעתי שבסוף הוא יקרא לזה איך שבא לו
בקיצור המתכון של היום פטאייר במילוי תרד בצלים נגיעות של סלרי
חלום חלום חלום חלום !
קל להכנה טיפה שלבים אבל התוצאה שווה כל ביס!חומרים :
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים
2 כפות סוכר
כוס ורבע מים
שליש כוס שמן זית(אני השתמשתי בשמן זית של זייתא מעודן)
כפית יפה של מלח
מילוי:
שקית עלי תרד קפוא או 700 גרם טרי
2 בצלים אחד לבן אחד סגול
ענף סלרי קצוץ דק
2 כפות שמן זית זייתא מעודן
מלח פלפל צ'לי מתוק פפריקה
ציפוי:
רבע כוס שמן זייתא
אופן ההכנה:
קלי קלות משחק ילדים !
אופן הכנת הבצק:
בקערת מניחים את הקמח סוכר שמרים ומים ומתחילים ללוש אחכ מוסיפים את השמן והמלח.ממשיכים ללוש את הבצק עוד 7 דק.
אחרי 7 דק להעביר לקערה משומנת ולהת9יח שעה אין צורך יותר משעה של הת9חה כי זה לא בצק ללחם או לחמניות .
בזמן התפחה ממליצה להכין את המילוי
אני קונה עלי תרד קפואים מפשירה יום קודם או בחוץ כמה שעות או פשוט להכניס למיקרו לכמה דק.
אפשר לקנות טרי להפריד את העלים לקצוץ ולסחוט
לסחוט היטב את העלים להניח בקערה להוסיף 2 בצלים גדולים קצוצים קטן קטן כמו לסלט להוסיף סלרי קצוץ קטן קטן גם.כפית שטוחה מלח חצי כפית פלפל חצי כפית פפריקה וחצי כפית סומק(לא חובה אם אין לכם וותרו )
מערבבים הכל היטב טועמים שלא חסר כלום לא חייב אבל המילוי טעים גם ככה חחחח
קורצים מהבצק בערך 12 כדורים קטנים
פותחים כל כדור לעיגול מניחים מלית וסוגרים כמו שסוגרים אוזן המן ראו תמונה.
מניחים את הפטאייר על החלק הסגור בתבנית .
מברישים בשמן זית
מחממים תנור ל200 מעלות אופים עד הזהבה
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים
בהצלחה
המתכון בשיתוף פעולה עם שמן זית זייתא שמן מעודן ונפלא שהשתלב לי נהדר עם המאפה.
הכנתי אתמול יצא מדהים! בצק מושלם! תודה
אילו אפשרויות מילוי יש עוד? לא חלבי
בצל ופטריות,חצילים ועגבניות,דלעת ובצל וכו
שאלה:
חסר לי הטעם החמוץ של המילוי,תמיד כשאני טועמת פטאייר יש תחושה של חמיצות של ״לימון״ במילוי,
האם הפעם בחרת במכוון כי הטעם הינו ללא החמיצות ?
האם ניתן להחליף את הקמח באחר ולא לבן?
יונית באיזה כוס את משתמשת?
240?
תודה על המתכון. האם אפשר להשאיר את הבצק במקרר לכמה שעות?
האם אפשר לעשות גם מילוי חלבי?
איך זה יוצא