את העוף הראשון שהכנתי לבעלי בהיותי אישה נשואה היה עוף במלח.
עזבו שהתקשרתי לאמא שלי ואמרתי לה אמא אני מפחדת שהעוף יעוף חחחחחחחח
עזבו שפחדתי לגעת וחשבתי לעצמי איך אני נוגעת בזה זה חי חחחחח עלאק חי
עזבו שהלכתי עם השקית ואמרתי לאמא שלי אמא הוא ביקש עוף במלח והיא לא ידעה מה זה בכלל חחחח
בקיצור מאז למדתי שהעוף מת והוא לא באמת חי זה רק בשר חי חחחחח קל וחומר לקום לתחיה ולמדתי מאמא שלי את הטיפ שאני הולכת ללמד אתכם תדמיינו שזה משהו אחר ואל תלכו למחשבות שזה עוף וכד.
בקיצור זה העוף שבעלי והבנות הכי הרבה אוהבים
זה העוף הכי קל להכנה בעולם !!!!!!!!!!!
אבל קל משחק ילדים כן ?
לא מאמינים ?
אז מתחילים !
חומרים:
עוף שלם
שקית מלח גס
2-3 פלפלים צבעונים
ראש שום מפורק
עשבי תיבול שאוהבים רוזמרין טימין מרווה
שמן
רשת לצליה או מוט של תבנית אפיה של עוגה
פלפל שחור
אופציה נוספת בטטות בצל תפוא
אופן ההכנה :
דוחפים לימון קטן לתוך העוף עד הסוף(לא חובה)
משמנים את העוף עם שמן זית או רגיל.(חובה!)
מניחים על רגל של עוגה או על רשת
מניחים בתבנית או סיר מלח גס ירקות עשבי תיבול.
מכניסים לתנור חם 180 מעלות למשך שעה ורבע
אם זה עוף גדול אז שעה וחצי.
מוציאים מגישים
טעים טעים טעים
קונים עוף קטן במשקל של קילו וחצי משקל גדול יותר אפשרי אבל זמן אפיה בהתאם .
עוף קטן 50 דק
עוף בינוני שעה ורבע
עוף גדול שעה וחצי
לא מצב טורבו אפיה רגילה כי אנחנו לא עוטפים את העוף ולא רוצים שהוא יתייבש
בא לכם חלקי עוף ולא שלם הניחו מעל רשת את חלקי העוף ואותו תהליך מלח גס למטה ירקות לעישון הטעם עשבי תיבול לניחוח וזהו
עוף שלם מגעיל אותי…. אפשר חלקי עוף באותו אופן?
כן
אלופה!!!!!
נדיבה ואדיבה
תודה?
היי 🙂 הכנתי את המנה, העוף יצא פצצה אבל הירקות לא ניתנים לאכילה, עשיתי משהו לא נכון? או שבאמת לא אמורים לאכול אותם?
יונית את אלופה. כמה שהעוף הזה קל להכנה ככה הוא טעים וכייפי לשים בתנור וליהנות עם כל המשפחה אחר כך. מכינה את זה בהרבה ערבי שישי.