לפני שנה בערך, אבי אמר לי שהוא רוצה להכין עוגה של פחזניות.ושאל אם מכירה או יודעת?
אני זוכרת שעניתי לו למה צריך לעשות עוגה ?כאשר הפחזניה טעימה בפני עצמה.
אבי ניסה להסביר במילים, אך ללא הצלחה. אבל ידעתי בתת מודע שקיים דבר כזה עוגת פחזניות.
כמובן שהנחתי לזה.ואפילו שכחתי מזה.
השבוע אמנון חבר שלי מהפייס [קונדיטור] ואיש מוכשר מאד.ומאד מצחיק..העלה תמונה של עוגת ביסקוויטים ועליה קישוט של פחזניות.
לא יודעת איך,פתאום נזכרתי באבי שסיפר לי שקיימת עוגה כזו
ואמרתי, השבת אני מכינה עוגת פחזניות. איך ומה….די לשמחתה בשעתה. כאשר יגיע יום שישי, נתמודד!!
מי שמכיר את הבלוג שלי, יודע, שאצלי עוגות נולדות ביום שישי. תוך כדי חיטוט בארון. ומחשבות בראש מה הולך עם מה.
כך היה גם העוגה המדהימה והטעימה בטירוף, שאין לי מילים ,להגדיר בטעם, כמה היא טעימה ! ממש ככה, נשבעת 🙂
העוגה היא עוגת פחזניות. את הפחזניות הכנתי כפי שרשום במתכון לחצו על המילה המודגשת ומדריך שלם להכנת פחזניות יפתח לכם. כאן
לפחזניות הכנתי מילוי בטעם וניל נוגט. מעל פזרתי בנדיבות קרם וניל צרפתי שהיה לשכבה עיקרית.
ו……….מעל…………..גנאש משוקולד טורטית. כן, וזה טעים, חבל"ז .[חוץ מזה אם לא הייתי משתמשת בזה, הייתי אוכלת את 2 החפיסות !!!]
אז בלי הרבה דיבורים גם ככה יש לא מעט עבודה בואו נתחיל , לא להתעצל הטעם אלוהי, זה שווה את המאמץ הקל .
חומרים :
פחזניות
חמאה גדולה 200 גרם
2 כוסות מים
2 כוסות קמח פלוס כף.
כפית מלח
כף וחצי סוכר
6 בצים L
מילוי פחזניות :
שמנת מתוקה
פודינג וניל
2 כפות אבקת נוגט.
כוס חלב
קרם העוגה :
2 פודינג וניל צרפתי
2 כוסות חלב
2 שמנת מתוקה.
ציפוי העוגה :
שמנת מתוקה
2 שוקולד טורטית.
אופן ההכנה :
למתכון מפורט של הפחזניות לחצו כאן !
בקצרה אומר שבקלחת מרתיחים את כל החומרים למעט הבצים והקמח.
אחרי רתיחה להוציא מהגז להוסיף את הקמח ולערבב. מתקבל גוש, לקרר טיפה. ולהעביר לקערת המיקסר לערבב עם וו גיטרה.
להוסיף את הבצים עד שמתקבל מרקם גמיש ונוח.
להכניס לשקית זילוף לשים צנטר פרח ולהכין פחזניות. [כל השלבים תמצאו בפוסט כאן !]מה שנשאר אפשר לקשט או להשאיר לכם כמה פחזניות.
אגב כאן לא השקעתי בזילוף, כי ידעתי שהם בסיס, השקעת בכמה שידעתי שהם יהיו הבסיס.
אחרי זילוף אופים בתנור בחום 180 עד הזהבה !
מקררים.
בזמן הקירור מכינים את מילוי הפחזניות. תחילה נשים את הפודינג וניל ואבקת הנוגט [אבקת נוגט מוצאים בכל חנות מתמחה כגון לגעת באוכל וכד ]
נערבב ורק אח"כ נוסיף את החלב שמנת מתוקה. אגב,הוספת הנוגט בזמן ההקצפה לא מומלצת כי היא עלולה לשבור את המרקם הקצפתי.
מקציפים במיקסר בדרגה נמוכה עד שכל החומרים מתערבבים היטב ואח"כ מעלים לדרגה הכי גבוהה עד קבלת קצף יציב.
חוצים את הפחזניות, ממלאים אותם בקרם ומניחים בתבנית אפיה 28. עגולה. או כל תבנית אחרת.
ועוברים לשלב הכנת המילוי, כמו מקודם מערבבים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת קצף יציב.
הערה חשובה אני בחרתי בוניל צרפתי, והוא משתלב פשוט נפלא עם מילוי הנוגט.אל תוותרו.תעשו את המתכון אחד לאחד
ותברכו אותי ! גם אל תוותרו על הנוגט. מאמץ קטן לחנות ויש לכם עוגה מהסרטים .
אחרי שקרם הוניל צרפתי מוכן .לשפוך לתבנית עם הפחזניות כמו בתמונה.ליישר מסביב את הקרם.
ועוברים לשלב האחרון הציפוי.
בשלב הזה שאלתי את עצמי מה יתאים, נזכרתי שקניתי שוקולד טורטית ואמרתי לעצמי YYYYY
מי שיקרא תפוסט ,ישר יגיד ש ח י ת ו ת .
אבל כן , שחתיתות, אבל טעימה בטירוף. חתיכה אחת, לא קורה כלום !!
אז לקחתי את 2 חפיסות השוקולד המסתי במיקרו למשך דקה וחצי, הוספתי שמנת מתוקה , ערבבתי טוב עד קבלת אחידות וברק.
והכנסתי לעוד 15 שניות . ועוד ערבוב קל
שפכתי לעוגה. עטפתי וישר למקפיא !!!
קישטתי עם פחזניות אבל זה לא חובה.
כי העוגה טעימה מאדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד כפי שהיא
באהבה ובהצלחה !!!