פעם שלא היה את כל החידושים ודור הציפוי והגלאס'ז.
היו עוגות פשוטות עם טעם והרבה אהבה.
העוגות האלה תמיד מזכירות את הבית ומעלים זיכרונות
כל פעם שאני מכינה עוגה של פעם הבית שלי מחסל טוטלאוס הכל.
שאני עושה מוסים וכל מיני עוגות פאר….אוכלים חתיכה ועושים לי טובה כאילו.
ומי שנהנה לרוב זה קו החלוקה של ימי שבת
קו חלוקה זה הקו שמתחיל מהאחיות שלי באמצע שכנים ובסוף אמא שלי.
השבת הכנתי עוגת גבינה ופירורים של סימה חברה של אמא מהמושב.
עוגה כל כך קלה ומה זה טעימה.תדמיינו לכם שכבה אחת פריכה באמצע הרכות של הגבינה ולמעלה קראנץ של הפירורים …..ב ד י ו ק!
אתם הולכים להתעלף ומי שהולך לאכול ממנה גם הוא !
רק מה?!אל תשכחו לצלם ולתייג אותי שאתגאה בכם ♡
חומרים:
שכבה 1 בצק פריך
200 גרם חמאה קרה חתוך לקוביות
2 ורבע כוסות קמח תופח(300 גרם )
חצי כוס סוכר
סוכר וניל אחד
קורט מלח
ביצה מידה l
שכבה 2 גבינה
750 גבינה לבנה 5 אחוז
2 שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר או שקית 100 גרם אבקת סוכר
5 ביצים
אינסטה פודינג וניל
רבע כוס לימון טרי סחוט
גרידת לימון
2 כפות קמח תופח.
שכבה 3 פירורים
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
סוכר וניל
וכוס ורבע קמח.
אופן ההכנה:
בעזרת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה שמים הכל ומערבלים עד שמתקבל עיסה אחידה.לא יותר מידי להתעסק עם זה זה בצק פריך.
להכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות.
להוציא לקחת תבנית מרובעת או עגולה 26 אפשר חד פעמי גם.
לרדד את הבצק על נייר אפיה להניח על התבנית.
לעבור להכין את מלית הגבינה .לקחת את כל המצרכים לשים בקערה ולערבב טוב טוב עד שאין גושים.
לצקת לתבנית עם הבצק.
להכניס לאותה קערת מיקסר /מעבד מזון את החומרים של הפירורים לערבל עד שמתקבל פירורים.
לפזר מעל.
לאפות בתנור שחומם מראש ל160 טורבו .
לאפות רבע שעה בטורבו.אחרי רבע שעה לאפות באותה טמפ אבל אפיה רגילה קו למעלה קו למטה.למשך 45 דקות.
סהכ שעה אפיה.
למה לא כל השעה על טורבו?העוגה עלולה לעלות גבוה ולהתפוצץ.באפיה רגילה היא בקצב שלה ובזמן הנכון לה.
להוציא מהתנור לכסות בניילון נצמד או נייר כסף
לקרר
ולהכניס למקרר לשעתיים והעוגה מוכנה לאכילה
בתאבון ♡
אם בא לכם עוד מתכונים ולראות מה אני מכינה תצטרפו אליי לאינסטגרם yonit_z
דבר ראשון, כל המתכונים של הצלחה ותמיד יוצא טעים!
מעניין אותי לדעת איך במקרה הזה אין צורך בכלי מים בתנור ?
כי זו עוגה ללא ערבוב היא קצת דחוסה
יןנית הי, אפיתי את עוגת הגבינה בדיוק לפי ההוראות הכל יצא נפלא רק חבל שהתחתית לא נאפתה מספיק, יכול להיות ששכחת לציין שצריך לאפות את התחתית לפני האפייה הכוללת???
נראה טוב ומגרה.
אנסה אותה כבר השבוע
שמחה לקרוא
הכנתי
העוגה אכן נפלאה בני הבית עפו עליה
אבל
כמות הבצק הייתה גדולה על עוגת גבינה ושמתי לב שאכלו חלק נכבד מהפרורים ונהתחתית השאירו כמעט הכל.
אנסה להפחית ממנו ואצלם לך יקירה
ואם יורשה לי יונית המהממת אז העוגות שלך פשוט נפלאות ולא אחת מככבות אצלי תודה לך אוהבת אותך?
פעם הבאה פשוט תבנית יותר רחבה , תודה מתוקה חיממת לי את הלב }{
היי
עשיתי את העוגה ויצאה מעולה!
כמה שאלות:
1.האם להשתמש בכל הבצק? השתמשתי בחצי… נראה לי יותר מדי…
2.מה גודל התבנית המרובעת שציינת?
3. החמאה להכנת השטרויזל צריכה להיות קרה?
התבנית צריכה להיות מלבנית אם עשית בתבנית קטנה אז היית חכמה מאד שהוצאת מחצית אז היה מתקבל לך שכבה עבה
החמאה תמיד צריכה להיות קרה
היי יונית הכנתי את העוגה ממש טעימה..רק שלא נאפה לי טוב התחתית של העוגה מה עושים? אתמול הכנתי ושמתי כבר במקרר ורק עכשיו חתכתי ממנה.
האפיה אמורה להיות אחידה אם לא נאפה אולי יש בעיה בתנור? או שהתבנית הייתה קטנה ואז עובי הבצק היה גדול ואז לא נאפה כולו
היי יונית, אני רוצה להכין את העוגה הזו, אבל יש לי תנור קטן (טוסטר אובן עם גופי חימום למעלה ולמטה) האם אפשר בלי האפייה בטורבו?
אפשר לאפות מתחילה עד הסוף באפייה רגילה?
בטח אבל תוסיפי עוד כמה דק
היי יונית
אם אין לי קמח תופח. כמה אבקת אפייה לשים?
ומה קוטר התבנית?
יצאה הכי מושלמת בעולםםםםםםםםםם
אפשר להקפיא?
שלום,
ראשית, תודה על מתכונים מעולים.
שנית, למה לכסות בניילון נצמד או נייר כסף. זה לא יגרום להיווצרות לחות בתבנית?
תודה
האם להפריד ביצים??
הכמות מתאימה לתבנית מלבנית ולא 26 עגולה. החומר גלש החוצה במהלך. האפיה – לכלך את התנור, העוגה יצאה עם שקע באמצע בגלל גלישת החומר החוצה. ממש נזל במשך 10 דקות ראשונות עד שהתייצבה.
היי יונית
הכנתי את העוגה הבסיס לא נאפה מספיק.
גודל התבנית היה בסדר.
לדעתי צריך לאפות את הבצק לפני.
היי, מה גודל התבנית? תודה
פעם אפיתי את העוגה בתבנית ח"פ לפי ההוראות ויצאה מוצלחת.
בפעם השניה אפיתי בתבנית 26 עגולה ממתכת.
שמתי על 160 מעלות ואחרי שעה העוגה בכלל לא נראתה אפוייה. אחרי שעה הגברתי את החום ל170 מעלות לעוד 20 דקות ורק אז העוגה התחילה ממש לתפוח ולהאפות.
מסקנה שלי- בפעם הבאה לאפרת מראש על 170 מעלות
ליאורה, אני מתפלא עלייך. ידוע לכל אופה מתחיל, ששמים כפית אבקת אפיה על כל כוס קמח. (כדי לקבל קמח תופח)