אני אוהבת להתקדם עם המאה, עם החידושים וההמצאות, לקצר תהליכים ולהוציא את המקסימום, בעיקר בימים שאני מאד עסוקה או צריכה להכין המון אוכל.
חג שבועות ואו או או כמה עבודה. אז רגע, רגע, בלי לחץ! קופצת רגע לסופר, קונה גבינות וחבילת פירורי ביסקוויטים מוכנים. אני מאד ממליצה על המוצר הזה, בשבילי החיסכון בזמן ובהתעסקות הזו, זה יתרון.
אז בואו נתחיל. בלי ברבורים מיותרים. עוגת גבינה קלאסית שתמיד כיף להכין ולפנק איתה את האורחים.
בסיס
שקית פירורי ביסקוויט הדר
100 גר' חמאה מומסת
כוס חד פעמי חלב
2 כפות שקדים טחונים
2 כפות אבקת סוכר
לערבב את כל החומרים יחד
מלית
500 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת
1 חבילה של פודינג וניל
כף תמצית וניל
150 גרם אבקת סוכר (שקית וחצי)
1 שמנת חמוצה
2 שמנת מתוקה
כוס חלב
10 גרם אבקת ג'לטין
50 מ"ל מים
קישוט
150 גרם פרורי ביסקוויטים (חצי חבילה)
1 כפית אבקת סוכר
100 גרם חמאה
אופן ההכנה
לקחת את החמאה החלב, להכניס למיקרו למשך דקה. להוציא, לוודא שהכל נמס.
לערבב ולצקת לקערה שבה נמצאים כל היבשים (דהיינו הפירורים והשקדים הטחונים ואבקת הסוכר)
לקחת תבנית 24 או רינג (אפשר גם 26, אבל אז תצא עוגה נמוכה יותר)
לשים שקף מסביב לתבנית / רינג (לא חובה אבל זה ליופי ואסתטיקה)
לשטח את עיסת הפירורים, היא רכה וזה בסדר, זה תחתית והיא צריכה להיות ככה
אחרי זמן הקירור היא מתקשה אבל עדין רכה וטעימה, אז לא לדאוג
להכניס למקפיא, עד שנסיים להכין את המלית גבינה.
לקחת עשר גרם ג’לטין, לשים בקערה ולצקת מעל 50 מל מים ולהניח בצד.
לקחת את 2 השמנת המתוקה, כוס חלב ופודינג וניל ולערבל עד לקבלת קרם יציב.
בקערה נוספת לערבב גבינה, גבינת שמנת, שמנת חמוצה, אבקת סוכר ותמצית וניל, לערבב טוב טוב עד שאין גושים.
אחרי שחלפו מס' דקות נחזור לג’לטין, נכניס אותו למיקרו למשך 13 שניות, הוא יוצא נוזל שקוף. לשפוך אותו לתערובת הגבינות ולערבב טוב. לוודא שאין שום גושים.
לקפל את תערובת הגבינות לתוך הקרם.
לצקת את המלית שנוצרה לתבנית עם הבסיס שהקפאנו ולהכניס שוב למקפיא.
אחרי שעה כשהעוגה התייצבה, נכין את הקישוט. נמיס את החמאה ונערבב את החומרים
נקבל מרקם פירורים ונפזר באופן שווה מעל העוגה ונחזיר למקרר ל-4 שעות עד שהעוגה תתיצב.