עוגת גבינה זה החיים!!!!
אני לא מכינה עוגת גבינה רק בשבועות
אני מכינה כל השנה כל פעם בגרסה טיפה אחרת.
זו הגרסה הכי אהובה על בעלי.
למה?
בגלל הטעם העדיין של הלימון.
החמיצות הקלילה שמתנגנת עם הוניל יוצרת את הביס המושלם.
ואל תגידו לי איזה כייף לך
לך יוצא הכל
גם לכם יצא כי עוגת גבינה זה קלי קלות צריך להפסיק לפחד להעיז לקרוא טוב את הפוסט שלי וללכת בדיוק אבל בדיוק לא לשנות כלום.
ותראו שזה מצליח לכם ביג טיים !
אז שנתחיל ?
8 ביצים lגדול
כוס סוכר
1.250 קילו גבינה לבנה 5% תנובה
שמנת חמוצה תנובה
5 כפות גדושות אינסטה פודינג וניל
5 כפות קונפלור
כפית תמצית וניל טהורה או סוכר וניל
לימון שלם סחוט(רבע כוס)
גרידת לימון (כף )
2 -3 טיפות תמצית לימון טהורה (לא חייב אבל מוסיף )
ציפוי:
1 שמנת מתוקה 240 מל השף הלבן
כוס חלב 3% תנובה
פודינג וניל
אביזרים חובה !
רינג גובה 10 סמ קוטר 24 או 22
אופן ההכנה :
לפני אופן ההכנה חשוב לומר שעוגת גבינה אופים ברינג/תבנית גבוההההההההההההה בלבד!!!!!
גובה עשר סמ .
רוצים להצליח תקשיבו ליונית כל התבניות השחורות המתפרקות לא בבית ספרי.
הולכים לכל חנות מבקשים רינג קוטר 24 או 22 גובה 10 סמ זה עולה 40 שקלים .
ומפסיקים לזרוק כסף על ניסיונות של עוגת גבינה
למה התחלתי עם זה ?
כי אם אין לכם אל תעשו את המתכון שלי .
ולמתכון.
תחילה שמים את הגבינות והשמנת שעה בתוך מסננת מסננים את הנוזלים המיותרים.
אתם הולכים להיות מופתעים כמה מים יש לנו בגבינות .
אח"כ מפרידים את הביצים .חשוב מאד לבדוק שהקערה שבה אנו מקציפים את החלבונים נקייה ויבשה
למה?
כי שומן או לכלוך יפגעו בהקצפה.
מקציפים את הלבן עם כוס סוכר עד שמקבלים קצף יפה ויציב .לא יותר מידי להקציף כי יותר מידי הקצפה תיתן לך קצפת קשה שיהיה קשה לקפל לתוכה את תערובת החלמונים.
בקערה השנייה שבה שמנו חלמונים מוסיפים את הגבינות שסיננו 5 כפות אינסטה פוגינג וניל 5 כפות קונפלר רבע כוס מיץ לימון טרי שסחטנו, גרידת לימון שלם כף תמצית וניל .את הכל מערבבים עם כף ואחכ מקציפים את התעורבת עד שמקבלים תערובת חלקה ללא גושים.
ההקצפה לא חובה אפשר לערבב ידנית טוב טוב עד שאין גושים אבל הקצפה עושה את זה הכי טוב ומהר יותר.
עכשיו יש לנו 2 מסות מסה אחת של קצף לבן ומסה אחת של תערובת הגבינות.
מה עושים ?
מקפלים את 2 המסות .
איך ?
חצי מסה גבינות שמים ובתנועות קיפול ובעדינות מקפלים עד שהכל נטמא.ואחכ עוברים לחצי השני שוב בתנועות קיפול עדינות .
חשוב מאד ששני המסות יהיו למסה אחידה אחת.
למה?
כי אם המסה לא תהיה אחידה יהיו הבדלים באפיה התערובת עם הביצים והסוכר תתרומם כי אין בה כלום ואז היא תגרום לצניחת העוגה.
אז לא לשכוח לאחד בצורה טובה את שני המסות איחוד טוב ימנע צניחת העוגה !!!!
את המסה מעבירים לרינג סגור
איך עושים ?
שמים נייר כסף מעל הנייר כסף שמים נייר אפיה מסביב שמים נייר מטבח שהרטבנו וסחטנו.וסוגרים את הרינג.
הנייר מטבח הרטוב לא חובה אבל זה טיפ איך לקבל עוגת גבינה לבנה וצחורה .אם זה לא מעניין אתכם אז אתם יכולים לוותר על השלב ולהדק את נייר הכסף והאפיה.
לפני שאני יוצקת את עוגת הגבינה אני אוהבת לשים שקף נייר מבפנים זה לא חובה לקנות שקף אפשר להכין מנייר אפיה פשוט לסגור
אני משמנת את הרינג מבפנים ומדביקה מבפנים שקף נייר
שימו לב שקף מנייר פרגמט ולא שקף פלסטיק שעלול לשרוף את הבית.
יוצקת את המסה מיישרת באמצעות פלטה.
מכניסה לתנור חם לוהט מצב טורבו 200 מעלות כאשר בתחתית התנור יש קערה עם מים רותחים .ואופה את העוגה בהתחלה ל12 דקות.
אחכ אני מעבירה את מצב התוכנית לאפיה קו למעלה קו למטה ומורידה את הטמפ ל150 מעלות וממשיכה לאפות עוד 50 דק.
אחרי 50 דק מכבה את התנור ומשאירה את העוגה בפנים שעתיים שלוש.
מוציאה אותה עם התבנית מכניסה למקרר לשלוש שעות ארבע שעות ורק אז מוציאה את הרינג ומעבירה את העוגה לצלחת העוגה חייבת להתקרר היטב במקרר ורק אז היא יציבה ואפשר להעביר אותה לכלי הגשה!!
אני קונה תחתיות זהב משחילה מתחת לנייר כסף ואז נשאר נייר האפיה ולאט לאט מושכת אותו כלפי חוצה.
מכינה קרם על ידי הקצפה של שמנת כוס חלב ופודינג וניל.
מזלפת מעל מקשטת ומגישה.
בהצלחה
פרסום הפוסט בשיתוף תנובה
היי יונית! כתבת פעמיים 5 כפות קורנפלור.. האם זו טעות?
5 כפות קונפלור ו5 כפות פודינג וניל
תודה רבה! חולה עלייך ועל הספר שלך! וכמובן על צ'רלי!
מה זה כפות גדושות?
חייב רינג?
מה זה נייר מטבח ( נייר סופג? )
האם יש מתכון מצולם, לא הבנתי את כל הניירות והרינג.
יונית חג שמח עשיתי לראדונה החיי שוק טלה לפי המתכון שלך .מעולה.מתחילת הקורונה אני עושה הכל בבית ויוצא ניפלא .מי היה מאמין שאכין קובה בטעמים דונים גפילטא פיש ועוד.המתכונים שלך מובנים וטובים.תודה בשם כל הנהנים מהם בריאות והצלחה .מיכל יניב
עוגת גבינה לימונית,
הי יונית, אצלי בתנור אין טורבו, אפשר 200 מעלות גם עם קו עליון וקו תחתון?
תודה
אם אין קונפלור אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום מודה על עזרתך
לא זה משהו אחר לגמרי
עוגת גבינה לימונית,
הי יונית,
לא ענית לי,
אצלי בתנור אין טורבו, אפשר 200 מעלות גם עם קו עליון וקו תחתון?
תודה
היי יונית אפשר להשתמש בסיר של גחנון?
עוגת גבינה לימונית,
הי יונית,
מה לשנות מהמצרכים לתבנית אפיה 23' ?
תודה
היי יונית
לא לפתוח את התנור עד שעוברות 3-4 שעות מסיום האפייה?
בטוח שלאחר ה 50 דק' לסגור את התנור?
פעם אפייתי עוגה גבינה ולקח לי הרבה זמן בתנור עד שהעוגה תאפה לי ו50 דק' נראה קצת מדי
מה גודל הביצים בבקשה? וכמה גרם זה יוצא כף גדושה?