יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
דף הבית » עוגת גבינה מהחלומות !
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
עוגת גבינה מהחלומות !

עוגת גבינה מהחלומות !

יונית צוקרמן מאי 16, 2019 36 תגובות

טוב תקשיבו לי טוב טוב !זו העוגת גבינה הכי טעימה שאתם הולכים להכין השנה. השילוב של הגבינה ,סולת,שקדים,גרידת הלימון,הקוקוס…יוצר את הביס המושלם.

והשוס של השוס זה שהיא עוגה קלה להכנה ,אף פעם היא לא מאכזבת(יעני מתחרבשת ונופלת)ומה זה טעימה בטירוף!

אגב את העוגה הזו לא תמצאו באף מקום ברשת(כרגע עד שיעתיקו חחח )אבל מה שחשוב זה 🙃שלוקח להכין אותה כמה דק בודדות 😊

את העוגה הזו הכנתי לחוברת המתכונים של תנובה,במסגרת התהליך נתתי מתכון אחר לעוגה,ברגע האמת שהכנתי את העוגה ההיא,התאכזבתי ולא הייתי מרוצה בכלל מהתוצאה…..רק מה ?!הייתי חייבת.להגיש מתכון למחרת בבוקר…ולא היה לי אומץ להגיש מתכון שאני לא שלמה איתו!

השעה הייתה כמעט חצות,אמרתי לעצמי ,לכי לישון,קומי ב6 בבוקר,יום חדש….יש זמן עד 9 בבוקר שעת הגשה.

אין לי מושג מה עבר לי בראש שהתנהגתי כך.אבל זה היה הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי.קמתי בבוקר,המוזה חזרה,אמרתי לעצמי יונה ככה וככה…5 דק זה בתנור ואין סיכוי שזה לא מצליח.

וככה היה(למזלי )ביום הצילומים העוגה הזו גנבה את ההצגה…5 דקות והיא התחסלה.

עזבו שאבן נגולה מליבי…האושר בלראות אנשים מתמוגגים מהעוגה זה בעצם תכלית עבודתי.

טוב חפרתי ,סליחה אם לא הצטנעתי,אבל אתם חייבים להכין כדי להבין את ההתלהבות שלי ואת הרצון שלי שתכינו ותצליחו גם.

יאללללה עשר דק עבודה גג שעה אפיה וזה שלכם !

חומרים לעוגה:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
בלילה לעוגת גבינה מוכנה של השף הלבן 850 גרם
שמנת חמוצה 15 אחוז  השף הלבן 200 גרם
כוס מידה קוקוס
כוס מידה סולת
כוס מידה קמח תופח
כוס מידה שקדים טחונים
100 גרם חמאה מומסת
כפית גרידת לימון.
כף תמצית וניל טהורה
קישוט:
3-4 אגסים קלופים וחצויים ל2 ללא גרעינים
שקדים קלופים ופרוסים.
אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
קלי קלות !!!!!!

אני ממליצה להתחיל עם קילוף האגסים והנחתם בקערה עם מים על מנת שלא ישחירו.

ואז עם אופן הכנת העוגה.


להקציף 5 ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב(זה לוקח בערך 2-3 דקות)

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_94250830_151436_074.mp4

להוסיף את החמאה המומסת, גביע השמנת החמוצה ,גביע בלילת העוגה. ולערבל במהירות נמוכה חצי דקה דקה עד שהכל התערבב היטב.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_94410210_030822_879.mp4

את כל היבשים וגרידת לימון אני שמה בקערה ומערבבת היטב ואז שופכת לקערת המיקסר ומערבלת עד שהכל התערבב היטב.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_94491115_194850_335.mp4

וזהו העוגה שלו מוכנה🤪🙃
כןןןןןןן בקלי קלות….😘

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_94521126_164632_343.mp4

את התערובת אנחנו נעביר מקערת המיקסר לתבנית עגולה בקוטר 22 או 24(זכרו כאשר הקוטר רחב גובה העוגה נמוך יותר)
שלב הקישוט(לא חובה )
לוקחים 3-4 אגסים ,קולפים אותם חוצים ל2 מנקים מהגרעינים.
חורצים פסים לאורך האגס החצוי.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_94670813_005128_050.mp4

מניחים את האגסים מעל תערובת העוגה ,מפזרים מעל שקדים קלופים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_94751014_103051_173.mp4

אופים בתנור במצב טורבו  שחומם מראש על 160 מעלות למשך 65 דקות.(אולי יהיה הבדלים בין התנורים ותצטרכו 5 דק לפה או לשם)
סוגרים את התנור, ממליצה לא להוציא את העוגה מיד.
לתת לה להיות בתוך תנור חם סגור עוד שעה שעתיים.
ולמה?

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_23920922_224704_262.mp4

כי ככה היא יורדת לאט ולא נוחתת במהירות משינוי הטמפ.
אם תוציאו מיד זה בסדר אבל היא תנחת מהר מהגובה ויהיו לכם שקעים.

הערות :

אני השתמשתי ברינג !שימו לב …כמות הבלילה גדולה לקוטר 22.לכן מומלץ להשתמש ברינר גבוה!

גובה הבלילה חייב להגיע לגובה 2/3 כי היא תופחת ועולה בזמן האפיה.ווגם כאשר מכניסים את האגסים הבלילה של העוגה עולה קצת.

אם שמים ב2 איינגליש קיק אז חובה שהכל אחד יהיה רחב ושימו לך שהבלילה מגיעה ל2/3 כי שוב אתם מוסיפים אגסים שמעלה את הבלילה בתבנית קצת ובאפיה היא עולה שוב.

שימוש ברינג מאד קל.אופן השימוש הוא ככה: שמים נייר כסף מעל נייר אפיה מעל את הרינג ועוטפים באמצעות נייר הכסף את מסגרת התבנית.ואז נוצרת לנו תחתית.כאשר העוגה מוכנה ניתן להעביר את העוגה לצלחת בעזרת מרים עוגות.או להרים את הנייר האפיה ולהניח על צלחת.

למי שגר בחו”ל ואין בלילה אז להשתמש ב750 גרם גבינה לבנה +שקית אינסטנג פודינג וניל +שמנת חמוצה (סהכ 2 שמנת חמוצה אם אין בלילה בארץ שלכם אחד במתכון ועוד אחת כתחליף לבלילה)

אם לא אוהבים שקדים /קוקוס אפשר להשמיט או להחליף באגוזים(אני פחות אוהבת אגוזים בעוגת גבינה) או בלי אחד מהם.לא קורה כלום.זה תוספת בסהכ.

מי שלא אוהב סולת יכול להוריד ובמקום זה להוסיף 2 כפות  קונפלור.

מי שלא אוהב חמאה יכול להמיר בנטורינה או בחצי כוס שמן.

מי שלא אוהב אגסים יכול להחליף במשמש/אפרסק/תפוח

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

36 תגובות

  1. יפעת הגב מאי 16, 2019 בשעה 5:33 am

    נשמע מעולה, אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מרובעת/מלבנית- מה המידות של התבנית שאני צריכה? או לחילופין, אם אני מכינה בתבנית 26 עגולה- מה הכמויות שמשתנות (כדי שלא תצא נמוכה)? תודה 🙂

    • יונית צוקרמן הגב מאי 16, 2019 בשעה 5:40 am

      הכמות הזו טובה גם ל26 היא פשוט תאבד 2-3 סמ.אם בבכל זאת את רוצה אז להשתמש ב6 ביצים xl.שיגדיל את הנפח ועוג חצי כוס קמח.

    • אורית הגב מאי 24, 2019 בשעה 7:42 am

      המתכון בחוברת טיפה שונה….
      הקוקוס לא מופיע והקמח רגיל…
      איזה מתכון הוא המוצלח? בבלוג או בחוברת?

  2. רונית מצליח הגב מאי 16, 2019 בשעה 6:42 am

    בוקר טוב! תודה על המתכון נראה מעולה! יש אפשרות להחליף את הקוקוס? תודה

  3. בר הגב מאי 16, 2019 בשעה 8:16 am

    היי, המתכון נראה מעולה
    כוס שקדים הכוונה לפרוסים שאת שמה למעלה או כוס קמח שקדים בנוסף?
    האם אפשר להחליף את האגס באפרסק או משמש?

  4. אפרת הגב מאי 16, 2019 בשעה 8:54 am

    הי
    המתכון נראה מעולה.
    אם אין לי את הבלילה המוכנה, ניתן להחליף בגבינה לבנה או שיש עוד מרכיבים שכדאי להוסיף?

  5. zehavit הגב מאי 16, 2019 בשעה 8:57 am

    איך אפשר להרשם לעדכונים מהבלוג המוצלח שלך? אני מאוד מעוניינת.

  6. מירי שני הגב מאי 16, 2019 בשעה 9:03 am

    איך את מעבירה את העוגה לצלחת בלי שתתפרק??

  7. אריק הגב מאי 16, 2019 בשעה 9:45 am

    מה הכוונה כוס שקדים?..קמח שקדים? תודה

  8. נטע הגב מאי 16, 2019 בשעה 11:57 am

    היי יונית,
    נראה חלום!
    אני צליאקית ומאוד הייתי רוצה לנסות להכין את העוגה בגרסה נטולת גלוטן. אולי יש לך רעיון איך אפשר להחליף את הסולת ולשמור על המרקם – אולי עוד שקדים טחונים וקוקוס? (מבחינת קמח – אני משתמשת בקמחי תחליף כמו ׳תמי׳ או ׳כרגיל׳ אז אין בעיה).
    תודה רבה, אני מאוד נהנית לעקוב אחרייך.

  9. יפית הגב מאי 16, 2019 בשעה 12:02 pm

    שלום אלופת האלופות, כל מתכון שלך שניסיתי מנצח!!!!

    בלילה לעוגת גבינה יש רק בשבועות,
    ובשאר השנה מה לשים?

    תודה

  10. הילה הגב מאי 16, 2019 בשעה 2:02 pm

    היי ,רציתי לדעת במה אפשר להחליף את השקדים הטחונים? תודה:)

  11. עברית הגב מאי 16, 2019 בשעה 2:54 pm

    צ”ל “נטמע” ולא “נטמא”

  12. במה אפשר להחליף את האגסים הגב מאי 16, 2019 בשעה 4:09 pm

    רוצה להחליף את האגסים במה אפשר

  13. הדס הגב מאי 16, 2019 בשעה 4:41 pm

    היי יונית
    מה אפשר לשים במקום הבלילה…איפה אני אמצא בלילה עכשיו איפההה…..חחחחח…
    אשמח לתשובה

  14. הדר הגב מאי 16, 2019 בשעה 6:21 pm

    אני גרה בחו”ל ואין לי את הבלילה כאן, במה אפשר להחליף?

  15. Nurit הגב מאי 17, 2019 בשעה 12:41 am

    הי ‏אני גרה בארצות הברית ואין לנו את השף הלבן מה אני יכולה ותחליף תודה

    • יונית צוקרמן הגב מאי 18, 2019 בשעה 12:39 pm

      כתוב הכל בהערות

  16. אריק הגב מאי 18, 2019 בשעה 6:36 am

    יצאה מאוד כבדה….סולת, שקדים, קוקוס….זה לא כבד מדי? מה פיספסתי בעשיה? פוטנציאל טוב שאולי לא יצא לי טוב…חוזר לעוגת הגבינה הקלאסית. תודה.

    • יונית צוקרמן הגב מאי 18, 2019 בשעה 12:31 pm

      זו לא עוגת גבינה קלאסית זו עוגה שהיא חצי בחושה חצי גבינה.
      מאות הכינו ושלחו לי שהם שמחים ומרוצים.
      לדעתי הערבוב לא היה נכון והעוגה יצאה דחוסה וכבדה.
      עוגת גבינה במקור שלה היא קלילה יותר כי אין בה קמח ובטח שלא סולת.
      בעוגה הזו היופי של העוגה זה השילוב של כל הטעמים.
      בהצלחה

      • אריק הגב מאי 20, 2019 בשעה 6:38 am

        היא טעימה מאוד…אבל כנראה שפיספסתי משהו בדרך… תודה על המתכונים הנפלאים שלך ממשיך לעקוב באהבה.

        • יונית צוקרמן הגב מאי 22, 2019 בשעה 2:51 am

          לגעתי גודל הביצים….הכי טוב לעוגה כזו xl.או l כדול.אם משתמשים בפחות אז זה פחות נוזלים ואז זה דחוס

  17. ירין הגב מאי 20, 2019 בשעה 2:40 pm

    במידה ואין לי כוס מידה אפשאי בחד פעמי?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 22, 2019 בשעה 2:50 am

      כן אבל החם

  18. גיני הגב מאי 25, 2019 בשעה 3:07 pm

    כמה זה כוס מידה??

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 2:59 am

      240 מל
      140 גרם קמח

  19. לי הגב מאי 27, 2019 בשעה 8:10 pm

    הכנתי את העוגה יצאה טעימה קבלתי מלאאאאא פרגונים .
    לי קצת הפריע שאחרי שהתקררה קצת איבדה גובהה

    רוצה להכין עוד פעם , שוקלת לנסות להפריד ביצים ? או לתת לה להתקרר הפוכה ?
    אפשרי או שיש מצב שיהרוס במקום להועיל ?
    תודה

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 2:55 am

      הפרדה תעניק לך עוד ס”מ.להפוך לא כי היא כבדה

  20. ליאת הגב מאי 28, 2019 בשעה 12:15 pm

    בטעות הפרדתי את הביצים והשתמשתי רק בחלבון האוורירי, מה יהיה? עובר בשלום?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 2:54 am

      עובר

  21. מאיה הגב מאי 30, 2019 בשעה 3:34 pm

    שלום
    אפשר להוסיף פחות סוכר ?
    ואם לא שמים קוקוס צריך להוסיף או להוריד משהו אחר ?
    תודה

    • יונית צוקרמן הגב מאי 30, 2019 בשעה 8:45 pm

      אפשר פחות סוכר ואפשר בלי קוקוס ואין צורך בתחליף

  22. לימאור הגב מאי 31, 2019 בשעה 3:19 pm

    הכנתי עכשיו את העוגה
    לא שמתי קוקוס והחלפתי את הסולת בקורנפלור [כמו שכתבת]
    הוספתי שמנת של פעם ויצאה עוגה מדהימה!! אחת הטובות שהכנתי!!

  23. עדן הגב מאי 18, 2020 בשעה 7:07 pm

    האם העוגה צריכה להיות באמבטית מים?

  24. נטי הגב יולי 23, 2020 בשעה 3:05 pm

    יונית יצא מעולה תודה ! האם אפשר להקפיא לדעתך?

  25. נוגה הגב אוקטובר 9, 2020 בשעה 4:07 am

    הכנתי את העוגה עם הגבינות ולא עם הבלילה המוכנה ואכזבה. כמות עצומה של חומרים, צריך תבנית מאוד גדולה, 160 טורבו שרף את החלק החיצוני והחלק הפנימי לא נאפה והיא פשוט לא טעימה, נזרקה יום אחרי ההכנה. כנראה שהיא טעימה רק עם הבלילה המוכנה.

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • בשר צלי קלאסי בשר צלי קלאסי בשר צלי זו המנה הכי קלה להכנה !נשבעת. זה רק נראה מ...
  • קציצות עדשים כתומות וטעימות קציצות עדשים כתומות וטעימות אף אחד לא יאמין לכם שאלו קציצות צמחוניות.אזהרה!הן כל כך...
  • כרוב ממולא צמחוני כרוב ממולא צמחוני יום שישי ידעתי שתשעה באב אז הכנתי כמה שפחות סירים ע...
מתכונים חדשים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס