טוב תקשיבו לי טוב טוב !זו העוגת גבינה הכי טעימה שאתם הולכים להכין השנה. השילוב של הגבינה ,סולת,שקדים,גרידת הלימון,הקוקוס…יוצר את הביס המושלם.
והשוס של השוס זה שהיא עוגה קלה להכנה ,אף פעם היא לא מאכזבת(יעני מתחרבשת ונופלת)ומה זה טעימה בטירוף!
אגב את העוגה הזו לא תמצאו באף מקום ברשת(כרגע עד שיעתיקו חחח )אבל מה שחשוב זה ?שלוקח להכין אותה כמה דק בודדות ?
את העוגה הזו הכנתי לחוברת המתכונים של תנובה,במסגרת התהליך נתתי מתכון אחר לעוגה,ברגע האמת שהכנתי את העוגה ההיא,התאכזבתי ולא הייתי מרוצה בכלל מהתוצאה…..רק מה ?!הייתי חייבת.להגיש מתכון למחרת בבוקר…ולא היה לי אומץ להגיש מתכון שאני לא שלמה איתו!
השעה הייתה כמעט חצות,אמרתי לעצמי ,לכי לישון,קומי ב6 בבוקר,יום חדש….יש זמן עד 9 בבוקר שעת הגשה.
אין לי מושג מה עבר לי בראש שהתנהגתי כך.אבל זה היה הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי.קמתי בבוקר,המוזה חזרה,אמרתי לעצמי יונה ככה וככה…5 דק זה בתנור ואין סיכוי שזה לא מצליח.
וככה היה(למזלי )ביום הצילומים העוגה הזו גנבה את ההצגה…5 דקות והיא התחסלה.
עזבו שאבן נגולה מליבי…האושר בלראות אנשים מתמוגגים מהעוגה זה בעצם תכלית עבודתי.
טוב חפרתי ,סליחה אם לא הצטנעתי,אבל אתם חייבים להכין כדי להבין את ההתלהבות שלי ואת הרצון שלי שתכינו ותצליחו גם.
יאללללה עשר דק עבודה גג שעה אפיה וזה שלכם !
חומרים לעוגה:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
בלילה לעוגת גבינה מוכנה של השף הלבן 850 גרם
שמנת חמוצה 15 אחוז השף הלבן 200 גרם
כוס מידה קוקוס
כוס מידה סולת
כוס מידה קמח תופח
כוס מידה שקדים טחונים
100 גרם חמאה מומסת
כפית גרידת לימון.
כף תמצית וניל טהורה
קישוט:
3-4 אגסים קלופים וחצויים ל2 ללא גרעינים
שקדים קלופים ופרוסים.
אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
קלי קלות !!!!!!
אני ממליצה להתחיל עם קילוף האגסים והנחתם בקערה עם מים על מנת שלא ישחירו.
ואז עם אופן הכנת העוגה.
להקציף 5 ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב(זה לוקח בערך 2-3 דקות)
להוסיף את החמאה המומסת, גביע השמנת החמוצה ,גביע בלילת העוגה. ולערבל במהירות נמוכה חצי דקה דקה עד שהכל התערבב היטב.
את כל היבשים וגרידת לימון אני שמה בקערה ומערבבת היטב ואז שופכת לקערת המיקסר ומערבלת עד שהכל התערבב היטב.
וזהו העוגה שלו מוכנה??
כןןןןןןן בקלי קלות….?
את התערובת אנחנו נעביר מקערת המיקסר לתבנית עגולה בקוטר 22 או 24(זכרו כאשר הקוטר רחב גובה העוגה נמוך יותר)
שלב הקישוט(לא חובה )
לוקחים 3-4 אגסים ,קולפים אותם חוצים ל2 מנקים מהגרעינים.
חורצים פסים לאורך האגס החצוי.
מניחים את האגסים מעל תערובת העוגה ,מפזרים מעל שקדים קלופים.
אופים בתנור במצב טורבו שחומם מראש על 160 מעלות למשך 65 דקות.(אולי יהיה הבדלים בין התנורים ותצטרכו 5 דק לפה או לשם)
סוגרים את התנור, ממליצה לא להוציא את העוגה מיד.
לתת לה להיות בתוך תנור חם סגור עוד שעה שעתיים.
ולמה?
כי ככה היא יורדת לאט ולא נוחתת במהירות משינוי הטמפ.
אם תוציאו מיד זה בסדר אבל היא תנחת מהר מהגובה ויהיו לכם שקעים.
הערות :
אני השתמשתי ברינג !שימו לב …כמות הבלילה גדולה לקוטר 22.לכן מומלץ להשתמש ברינר גבוה!
גובה הבלילה חייב להגיע לגובה 2/3 כי היא תופחת ועולה בזמן האפיה.ווגם כאשר מכניסים את האגסים הבלילה של העוגה עולה קצת.
אם שמים ב2 איינגליש קיק אז חובה שהכל אחד יהיה רחב ושימו לך שהבלילה מגיעה ל2/3 כי שוב אתם מוסיפים אגסים שמעלה את הבלילה בתבנית קצת ובאפיה היא עולה שוב.
שימוש ברינג מאד קל.אופן השימוש הוא ככה: שמים נייר כסף מעל נייר אפיה מעל את הרינג ועוטפים באמצעות נייר הכסף את מסגרת התבנית.ואז נוצרת לנו תחתית.כאשר העוגה מוכנה ניתן להעביר את העוגה לצלחת בעזרת מרים עוגות.או להרים את הנייר האפיה ולהניח על צלחת.
למי שגר בחו"ל ואין בלילה אז להשתמש ב750 גרם גבינה לבנה +שקית אינסטנג פודינג וניל +שמנת חמוצה (סהכ 2 שמנת חמוצה אם אין בלילה בארץ שלכם אחד במתכון ועוד אחת כתחליף לבלילה)
אם לא אוהבים שקדים /קוקוס אפשר להשמיט או להחליף באגוזים(אני פחות אוהבת אגוזים בעוגת גבינה) או בלי אחד מהם.לא קורה כלום.זה תוספת בסהכ.
מי שלא אוהב סולת יכול להוריד ובמקום זה להוסיף 2 כפות קונפלור.
מי שלא אוהב חמאה יכול להמיר בנטורינה או בחצי כוס שמן.
מי שלא אוהב אגסים יכול להחליף במשמש/אפרסק/תפוח
נשמע מעולה, אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מרובעת/מלבנית- מה המידות של התבנית שאני צריכה? או לחילופין, אם אני מכינה בתבנית 26 עגולה- מה הכמויות שמשתנות (כדי שלא תצא נמוכה)? תודה 🙂
הכמות הזו טובה גם ל26 היא פשוט תאבד 2-3 סמ.אם בבכל זאת את רוצה אז להשתמש ב6 ביצים xl.שיגדיל את הנפח ועוג חצי כוס קמח.
המתכון בחוברת טיפה שונה….
הקוקוס לא מופיע והקמח רגיל…
איזה מתכון הוא המוצלח? בבלוג או בחוברת?
בוקר טוב! תודה על המתכון נראה מעולה! יש אפשרות להחליף את הקוקוס? תודה
היי, המתכון נראה מעולה
כוס שקדים הכוונה לפרוסים שאת שמה למעלה או כוס קמח שקדים בנוסף?
האם אפשר להחליף את האגס באפרסק או משמש?
הי
המתכון נראה מעולה.
אם אין לי את הבלילה המוכנה, ניתן להחליף בגבינה לבנה או שיש עוד מרכיבים שכדאי להוסיף?
איך אפשר להרשם לעדכונים מהבלוג המוצלח שלך? אני מאוד מעוניינת.
איך את מעבירה את העוגה לצלחת בלי שתתפרק??
מה הכוונה כוס שקדים?..קמח שקדים? תודה
היי יונית,
נראה חלום!
אני צליאקית ומאוד הייתי רוצה לנסות להכין את העוגה בגרסה נטולת גלוטן. אולי יש לך רעיון איך אפשר להחליף את הסולת ולשמור על המרקם – אולי עוד שקדים טחונים וקוקוס? (מבחינת קמח – אני משתמשת בקמחי תחליף כמו ׳תמי׳ או ׳כרגיל׳ אז אין בעיה).
תודה רבה, אני מאוד נהנית לעקוב אחרייך.
שלום אלופת האלופות, כל מתכון שלך שניסיתי מנצח!!!!
בלילה לעוגת גבינה יש רק בשבועות,
ובשאר השנה מה לשים?
תודה
היי ,רציתי לדעת במה אפשר להחליף את השקדים הטחונים? תודה:)
צ"ל "נטמע" ולא "נטמא"
רוצה להחליף את האגסים במה אפשר
היי יונית
מה אפשר לשים במקום הבלילה…איפה אני אמצא בלילה עכשיו איפההה…..חחחחח…
אשמח לתשובה
אני גרה בחו"ל ואין לי את הבלילה כאן, במה אפשר להחליף?
הי אני גרה בארצות הברית ואין לנו את השף הלבן מה אני יכולה ותחליף תודה
כתוב הכל בהערות
יצאה מאוד כבדה….סולת, שקדים, קוקוס….זה לא כבד מדי? מה פיספסתי בעשיה? פוטנציאל טוב שאולי לא יצא לי טוב…חוזר לעוגת הגבינה הקלאסית. תודה.
זו לא עוגת גבינה קלאסית זו עוגה שהיא חצי בחושה חצי גבינה.
מאות הכינו ושלחו לי שהם שמחים ומרוצים.
לדעתי הערבוב לא היה נכון והעוגה יצאה דחוסה וכבדה.
עוגת גבינה במקור שלה היא קלילה יותר כי אין בה קמח ובטח שלא סולת.
בעוגה הזו היופי של העוגה זה השילוב של כל הטעמים.
בהצלחה
היא טעימה מאוד…אבל כנראה שפיספסתי משהו בדרך… תודה על המתכונים הנפלאים שלך ממשיך לעקוב באהבה.
לגעתי גודל הביצים….הכי טוב לעוגה כזו xl.או l כדול.אם משתמשים בפחות אז זה פחות נוזלים ואז זה דחוס
במידה ואין לי כוס מידה אפשאי בחד פעמי?
כן אבל החם
כמה זה כוס מידה??
240 מל
140 גרם קמח
הכנתי את העוגה יצאה טעימה קבלתי מלאאאאא פרגונים .
לי קצת הפריע שאחרי שהתקררה קצת איבדה גובהה
רוצה להכין עוד פעם , שוקלת לנסות להפריד ביצים ? או לתת לה להתקרר הפוכה ?
אפשרי או שיש מצב שיהרוס במקום להועיל ?
תודה
הפרדה תעניק לך עוד ס"מ.להפוך לא כי היא כבדה
בטעות הפרדתי את הביצים והשתמשתי רק בחלבון האוורירי, מה יהיה? עובר בשלום?
עובר
שלום
אפשר להוסיף פחות סוכר ?
ואם לא שמים קוקוס צריך להוסיף או להוריד משהו אחר ?
תודה
אפשר פחות סוכר ואפשר בלי קוקוס ואין צורך בתחליף
הכנתי עכשיו את העוגה
לא שמתי קוקוס והחלפתי את הסולת בקורנפלור [כמו שכתבת]
הוספתי שמנת של פעם ויצאה עוגה מדהימה!! אחת הטובות שהכנתי!!
האם העוגה צריכה להיות באמבטית מים?
יונית יצא מעולה תודה ! האם אפשר להקפיא לדעתך?
הכנתי את העוגה עם הגבינות ולא עם הבלילה המוכנה ואכזבה. כמות עצומה של חומרים, צריך תבנית מאוד גדולה, 160 טורבו שרף את החלק החיצוני והחלק הפנימי לא נאפה והיא פשוט לא טעימה, נזרקה יום אחרי ההכנה. כנראה שהיא טעימה רק עם הבלילה המוכנה.