אני אוהבת עוגות של פעם.יש משהו בפשטות שעושה לי את זה מכל עוגה מפוארת.
אמא שלי לא הייתה אלופת על חלל בעוגות,אבל מה שהיא ידעה להכין טוב היא הייתה מכינה לנו כל הזמן חח
אבל ככה זה כולם אני חושבת ?!
לא?!
נו אל תגידו לי לא?♀️לאנשים יש תמיד נטיה להיצמד למתכון שהכי קל להם והכי גורף מחמאות.
אז העוגה של היום היא הכי קלה ,טעימה ,פשוטה והכי נוסטלגית ויודעים מה שמתי לב?
שאני עשרים שנה משתמשת באותו הקמח ועשרים שנה את אותו סוכר וניל אדום וכנ"ל אבקת אפיה כחול של הנמל כמו אמא שלי .אני בטוחה שהרבה שיקראו יגידו יא נכון גם אנחנו חחחח אין מה לעשות ותק ואיכות של הנמל לא הולכים ברגל.
בקיצור לפני שאתפרץ בעוד זיכרונות אגיד רק שהעוגה אומנם מורכבת מ3 שכבות אבל אני מבטיחה שכל שכבה קלה להכנה !ואחרי שתראו את הסרטונים תבינו שאני צודקת.אז לא להתעצל ולברוח ולהגיד אליוסטור ולהקתו.לקחת שעון טיימר ולראות שרבע שעה זה בתנור אצלכם. אח"כ שעה אפיה ובסוף 60 שניות של אכילה צרחות ואחכ 60 דקות של קללות???? בספינג ?????♀️
נו שוב פעם חפרתי…אין…..אין……לי מעצור…אז עכשיו סטופ ויאלללללה מתחילים
חומרים :
תחתית בצק פריך.
100 גרם חמאה תנובה
רבע כוס סוכר וניל הנמל(6 שקיות)
2 חלמונים של ביצה l(החלבונים לא זורקים )
כוס וחצי קמח
1 שקית אפיה הנמל
שכבה 2 גבינה:
4 ביצים l גדול +2 חלבונים
750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז מסונן
1 כוס מידה סוכר
2 שמנת חמוצה 15 אחוז
שקית אינסטה פודינג וניל
2 כפות קונפלור הנמל
2 סוכר וניל
גרידת לימון קטן.
קישוט:
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
כוס וחצי קמח(כוס מידה )
משמשים /אפרסקים בשימורים/אפרסקים
אבקת סוכר הנמל (רק הנמל אף פעם אין גושים)
אופן ההכנה :
שמים במעבד מזון את כל החומרים למעט את הביצה,מערבלים חצי דקה ואז מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהכל מתאחד.
זהירות !לא יותר מידי זה בצק פריך.
לוקחים רינג קוטר 24 גובה 10 סמ/או תבנית מרובעת בקוטר 26 רצוי גבוהה.זיכרו תבנית נמוכה צריכה שוליים כי העוגה עולה ואחכ יורדת. מרפדים את התבנית בבצק הפריך ומכניסים למקפיא עד שנסיים להכין את מלית הגבינות תיהיה מוכנה !(5 דקות תרגעו)
מקציפים 4 ביצים פלוס 2 החלבונים מהתחתית למשך חצי דקה מוסיפים את הסוכר ומערבלים על מהירות גבוהה עוד דקה שלמה
אחכ שופכים את הגבינות השמנת הקונפלור,האינסטה פודינג וניל ומערבלים עד שהכל התערבב כהלכה!!! וזהו הבלילה מוכנה.
לא שופכים עדיין את הבלילה,כי צריך להכין את קישוט הקראמבל. ולפתוח קופסא של אפרסקים משומרים
אופן הכנת הפירורים:
מכניסים הכל למעבד מזון עד שנוצרים פירורים
שופכים את הבלילה לתבנית /רינג מפזרים את הפירורים מעל ומעל הפירורים שמים את חצאי האפרסק.
ומכניסים לתנור לוהט על מצב טורבו 160 מעלות לשעה של אפיה.
אחרי שעה לסגור את התנור .מומלץ להשאיר את העוגה עוד שעה בתנור סגור.אחרי שעה להוציא את העוגה לקרר אותה ואח"כ לפדר מעל אבקת סוכר .
הערות :
העוגה מושלמת אחרי 10 שעות קירור במקרר כי היא סופגת טעמים ומתייצבת.
במקום אפרסקים משומרים אפשר שזיפים /משמש/תפוחים מה שאוהבים.ואפשר גם בלי פירות רק פירורים.
אפשר בתבנית עגולה קוטר 24-26.
למי שאין עבד מזון ניתן לערבל הכל באמצעות וו גיטרה במיקסר ואפשר ללוש ידנית אבל בלישה ידנית צריך חמאנ רכה שישבה בחוץ כמה שעות ואז ללוש הכל עד שמתגבש בצק לא יותר מידי זה לא בצק שמרים ולתת לבצק מינמום שעה במקרר.
אפשר גם לקנות בצק פריך מוכן ולהכין.
אפשר גם להכין תחתית שונה מביסקוויטים ולטחון שרוול פתי בר עם 100 גרם חמאה וכף אבקת סוכר ולשטח בתבנית .
בהצלחה
לעוד סרטונים און ליין בואו להאינסטוש שלי yonit_z
היי את משתמשת באפרסקים מקופסת שימורים
איפה הביצים נכנסים פה באיזה שלב……..??? למה לא ציינת את זה בסרטון…..??? למעט 2 חלבונים בבצק עצמו לא ציינת את השלב של הביצים מתי ואם בכלל והאם מקציפים אותם לפניי… ואז בקיפול מוסיפים את שאר הגבינות קורנפלור וכו״….. אם את נותנת מתכון מרצונך הטוב. על תכשילי אנשים ותתני להם לקנות מצרכים ולזרוק……… או שאת נותנת מהלב או שעל תתני בכלל…..!!!
חולהההה עליךךךךך
איך העוגה תצא עם טבעות שימורי אננס, מתאים?
שבת שלום יונית,
לפני שאני מכינה את המהממת הזאת..האם אפשר להמיר באננס משימורים?
תודה
אם אין לי מעבד מזון ? אפשר במיקסר עם וו לישה ?
הכנתי את העוגה לאחר שצפיתי בסודות מתוקים.
1. הבצק בכלל לא מתגבש לכדור;
2. את לא הקצפת את הביצים;
3. העוגה לא מוכנה אחרי שעה. זה ממש מעצבן שהמתכון לא מדוייק!
בדיוק מה שחשבתי!! העוגה נראית גם הרבה יותר גבוהה בתכנית. נורא רציתי להכין אותה אבל עכשיו אני מתלבטת…
לפי התגובות כאן
מאכזב לשמוע שהמתכון לא מדוייק
לתת לאנשים לקנות מצרכים ולטרוח
ובסוף לזרוק
לא הוגן וזה בלשון המעטה…..!!!!
בפרט במצב הכלכלי של היום מניחה שלא היית רוצה שיעשו לך את זה אם אכן זה נכון……
מצטרפת לצערי לקובלנות על חוסר הדיוק במתכון,ראיתי בקארין גורן התלהבתי,והבת שחוגגת מחר יומולדתהזמינה.
א) הבצק לא מתגבש לכדור ככתוב.
הוספתי,טיפה שמנת מתוקה.
ב) יש מספיק מהבצק גם לפירורים
למעלה.שזה דווקא טוב.
ג) העוגה בתנור כבר שעה ועשרים ועדיין
לא מוכנה. עשיתי בתבנית 24, אם
היה ב-26,אני מנחה שהיה נאפה יותר
טוב.
ד) אין תבנית מלבנית בקוטר כלשהו
אלא רק אורךxרוחב
הי יונית.
ראשית רוצה לפרגן ולומר לך ששלבי העבודה המפורטים גם במתכון והסרטונים פלוס אדיר. (אני בת 21 לאמא בוכרית שכל הזמן במטבח ולומדת ממש ,עוזר)
אם אני רוצה לעשות את העוגה אחת עם אפרסקים אחת בלי
כלומר להכין לכל עוגה בצק? שיספיק גם לתחתית ופירורים?
ראשית יונית את מהפנטת אוהבת את המתכונים שלך ואת שמחת החיים שלך א ל ו פ ה !!! רוצה להכין את העוגה ביום רביעי ולקחת אותה בחמישי מחיפה לירושלים ,האם ממליצה להקפיא אותה , מה כדאי לעשות כדי שלא תיהרס בנסיעה
תודה וחג שמח ❤
אחרי כל התגובות וחוסר ההסבר המפורט סירטונים קטועים לא אכין את העוגה
חבל !
היי אני לא בטוחה שהמתכון של העוגה הזו הוא של יונית צוקרמן זה נראה כמו משהו שתורגם, היא לא יודעת לכתוב מתכון שום דבר לא מובן במתכון הזה , יונית תגלי יותר אחריות למה שאת מציגה
היי אני לא בטוחה שהמתכון של העוגה הזו הוא של יונית צוקרמן זה נראה כמו משהו שתורגם, היא לא יודעת לכתוב מתכון שום דבר לא מובן במתכון הזה , יונית תגלי יותר אחריות למה שאת מציגה או מפרסמת
אין מילים לעוגה הניפלאה הזאת .אני לא מבינה על מה התגובות השליליות
עוגה קלה ומתכון ברור והתוצאה ללקק את השפתיים .הכנתי כבר עוגות גבינה רבות אך זו משהו מיוחד.הכנתי ללא אפרסקים
ומהיום זה המתכון שלי
גם אני הכנתי, יותר נכון עדיין מכינה כי היא כבר יותר משעה בתנור וכולי נוזלים ורוטטת מבפנים. הוספתי עוד 20 דק, אבל מה תהיה התוצאה בסוף, נקווה לטוב.
וואווווווו איזה תגובות מגעילות!!!!!!!!!! הסירטון סופר ברור!!! אתם בגנון???? הכנתי את העוגה והיא יצאה נדירה ומעלפתתתת בטעם!!! תבדקו את עצמכם לפני שאתם מאשימים את יונית! ממש בושה!!!! היא נתנה מתכון מכל הלב!!! התעלפו אצלי!! אחת העוגות הנדירות והטעימות!!! תודה יונית מדהימה ויקרה!!
מסכימה לגמרי! העוגת גבינה הכי טובה שהכנתי!! קלה להכנה והמרקם והטעם מיליון דולר
לצערי גם אני התאכזבתי מהמתכון.
הכדור לא התגבש לבצק, הבנות קשקשו ולא הסבירו את השלבים והחומרים לבלילה.
למרות זאת מעריכה ואוהבת את שתיהן ומכינה הרבה מהמתכונים שלהן.
כשאת כותבת קורנפלור ויש לי קורנפלור אחר האם את יכולה להגיד לכתוב משקל האם זה 100 גרם תודה. כל היתר נראה ברור אני באמצע ההכנות
עוגת מושלמת!!!
לא ברור לי התגובות הלא נעימות שאני קוראת בלשון במעטה!!!
עשיתי בדיוק לפי ההסבר מדויק מדהים
לקקו תעצבעות. ולהזכירך אף אחד לא חייב לכן כלום !! בסך הכל נתנה מתכון מהלב. חבל שאתן לא מעריכות.
ראיתמ את המתכון בתכנית של קרין גורן.
אני לא אחת שעושה עוגות שכבות ובכלל אני לא וואו באפייה אבל לאור המצב נוצר זמן ןהחלטתי לנסות כי העוגה נראתה לי מעלפת!
ויצא לי וואו!!!! עשיתי צעד צעד לפי המתכון שכתוב פה. מלבד הבצק בשכבה הראשונה שדורש טיפה יותר חמאה (לשתי עם היד כי אין לי מכשירים… אולי זה קשור).
העוגה יצאה מ.ע.ל.פ.ת!!!!! בדיוק כמו בתמונות פה. מושלם!!!!!!
תודה רבה ליונית.
אה ואפילו עשיתי אותה עם קמח כרגיל ללא גלוטן כי אני צליאקית ויצא נהדר!!
אז כל מי שלא הצליח לה אני לא מבינה מה אתן מאשימות וכותבות תגובות מגעילות!!!
תגידו תודה
ממליצה לכם לאפות אותה.. קלה וטעימה בטרוףףף
איזה מגעילות אתן!! חרפה!
העוגה הזאת מושלמת. מושלמת. שמעתן? לא פחות.
אני מכינה אותה בכל סופשבוע בשנה האחרונה והמשפחה לא גומרת לבקש אותה שוב ושוב.
כשראיתי שיונית מתארחת אצל קרין(נכון שהתכנית לא הכי מוצלחת, אני יודעת),
היה לי ברור שהיא תכין ת'עוגה הטעימה הזאת, וצדקתי.
מי שלא יודעת לאפות והעוגות יוצאות לה על הפנים-שתאשים את עצמה ולא את יונית.
שיהיה אחלה יום לאלה שיודעות לאפות וגם לאלה שפחות.
אה, יונית תודה על מתכוני האליפות שלך!
תודה על המתכון!אם אין לי תנור טורבו כמה מעלות לאפות באפיה רגילה ? וכמה זמן? תודה!
עוגה טעימה מהממת איזה מרקם הבצק של התחתית טעים מאוד מאוד הילדים כל כך אהבו אפילו את האפרסקים שחששתי שלא ירצו תודה רבה על עוגה מצויינת קלה טעימה טעימה אין מילים תבורכי
אפשר להחליף את האפרסקים בתותים? אם כן איך?
הכנתי אתמול ולצערי העוגה לא משהו בכלל ….
1. ממש לא רבע שעה עבודה ?
2. הבצק פירורי מאוד ולא מתגבש לכדור. הכמות של הבצק גדולה מדיי לגודל התבנית כך שיוצאת תחתית עבה מאוד.
3. העוגה מתוקה מדיי.
4. כמות הבלילה גדולה ביחס לתבנית.
אבל את עדיין מלכת המטבח !! ?
הכנתי את העוגת גבינה אפרסקים בתבנית 26 וגם הוספתי שוליים למקרה ותתפח ואכן העוגה תפחה מאוד
אבל זמן האפייה עלה לשעה וחמישים כי הזמן הממולץ במתכון לא הספיק העוגה לא הייתה עדיין אפויה.
יש לך מושג מדוע?
יונית את מהפנטת אוהבת את המתכונים שלך ואת שמחת החיים שלך א ל ו פ ה !!! רוצה להכין את העוגה ביום רביעי ולקחת אותה בחמישי מחיפה לירושלים ,האם ממליצה להקפיא אותה , מה כדאי לעשות כדי שלא תיהרס בנסיעה
תודה וחג שמח ❤
ערב טוב
רציתי לשאול בבקשה אם במקום אפרסקים אפשר לשים פירות יער קפואים
תודה מראש
לכל מי שלא התגבש לה הבצק – לפעמים בבצק פריך צריך להוסיף קצת מים (בערך שתי כפות ) בנוסף לנוזל של החלמון (לפעמים הביצה לא מספיק גדולה) ואם שתי כפות מים לא מספיקות אז עוד טיפל'ה עד שזה מתגבש.
עוגה טעימה מאוד, ומתכון מדויק רק אין צורך בהקצפת הביצים
אפשר בהחלט ידנית
מהרגע שגיליתי את העוגה הזאת לא מפסיקה לעשות אותה. כל כך טעימה. אפרסקים, פירות יער, משמשים…הכל הולך ותמיד מצליחה. תודה רבה,