סלט ירקות שמח !!
כן !
שמח ??
למה?!
כי הוא צבעוני ,מלא טעמים עם רוטב שאני לא מחליפה שנים !וכאשר לוקחים ביס ממנו אומרים ואווווו זה טעים .

ואז שואלים את עצמנו ,זה סלט?!
חחח והתשובה :כן זה סלט אבל בגרסה של יונית צוקרמן ?
והוא סלט מתוך חוברת המתכונים המושלמת לשבועות
לחצו פה (על המילה פה ואתם בחוברת עם המתכונים הכי הכי שווים שיש)
המרכיבים:
1/2 כרוב סגול, פרוס דק
1/2 כרוב ירוק, פרוס דק
1/2 חסה קרועה לפיסות
20-25 (200 גרם) עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
1 כוס חמוציות
3 גזרים צבעוניים קלופים,
פרוסים לאורכם בקולפן או חתוכים למקלות
1 כוס פקאנים קלויים, קצוצים גס
1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז COLLECTION, פרוסה
50 גרם גבינת קצ'וטה COLLECTION, מגוררת בעזרת קולפן
לרוטב:
1/2 כוס שמן
1/4 כוס חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים או חומץ רגיל
1 כף חרדל דיז'ון
3 כפות סוכר
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. שמים בקערית את מרכיבי הרוטב וטורפים או בקופסא חד פעמית סוגרים במכסה.משקשקים ושום כלי לא מתלכלך וסמוך להגשה מערבבים טוב ויוצקים .אני אישית אוהבת בחד פעמי לסגור לערבב היטב לשמור במקרר ולפני הגשה להוציא ולשפוך על הסלט.
2. שמים בקערה רחבה את מרכיבי הסלט למעט הגבינות, יוצקים את הרוטב ומערבבים.
הערת ביניים:אם צריכים לקחת לארוחת חג אז לשים את הכל כולל גבינות לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר אפשר כמה שעות קודם.וכאשר מתיי
3. מפזרים גבינות .את הפרומעז אני חותכת לפרוסות ואת גבינת הקצ'וטה את קולפת בעזרת קולפן
4.מגישים לוקחים כף ואומרים ואוווו יונית?
***המתכון של הסלט הוא שיתוף פעולה מתוך חוברת שבועות של תנובה 2020
לחוברת לחצו פה