טוב את המתכון האגדי של לחמניות השום שלי אין אחד שלא מכיר !
אבל מה קורה עם נותנים לו טוויסט קטן אבל משמעותי של שמן לבישול ולתיבול של זיתא בטעם פסטו בזילקום ?
אני אני אענה לכם 🙂
זה מזניק אותו על אל ונותן לו גוון עדיין וניחוח של בזילקום
אני רוצה רק שתדמיינו את הביס של הלחמניה הקטנטנה….לחמניה רכה עטופה בחמאה שפעם אתם מרגישים את הפסטו בזילקום ופעם את השום שמתעדן פלאים בשילוב הזה.
בקיצור קל קל להכנה וממכר
אז שנתחיל ?
חומרים :
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים יבשים או חצי קוביה שמרים טריים
2 כפות סוכר
300 מל /כוס ורבע מים (כוס מידה)
60 מל/רבע כוס שמן זית זיתא(מידה)
ביצה להברשה
ציפוי:
100 גרם חמאה
כף שמן לבישול ולתיבול פסטו בזילקום של זיתא
שליש כפית מלח
כפית שום כתוש טרי או קפוא
אופן ההכנה :
שמים בקערת מיקסר את הקמח סוכר שמרים ומים ומתחילים לערבל או ללוש ידנית .
אחכ שמתחיל להתגבש בצק מוסיפים את השמן והמלח
וממשיכים לערבל או ללוש ידנית 7 דקות .
אחרי 7 דקות לישה מעבירים לקערה משמונת עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושמים להתפחה שעה.
אחרי שעה קורצים כדורים קטנים מרדדים לצורת נחש קושרים ומניחים בתבנית .
מברישים בביצה אפשר לפזר שומשום .
מתפיחים רבע שעה אין צורך יותר מזה כי אל תשכחו שהזמן שהכנו את כל התבנית חלק תפחו .
אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות מצב טורבו
עד הזהבה.
בהזהבה לוקחים קערה שמים בה את כל חומרי הציפוי מכניסים למיקרו למשך דקה.
מוציאים מערבבים היטב.
שהלחמניות יוצאות חמות שופכים לתוך הקערה ומערבבים היטב עד שכל לחמניה מקבלת ציפוי כהוגן
מגישים ומתעלפים.
המלצות :
אפשר לפזר מעל גבינת פרמג'ן זה מוסיף עיניין וטעם
אפשר במקום השמן לתיבול שמן לשים כף תיבול כמהין זיתא יוצא שוס או מאותה כמות לחלק 2 וחצי עם שום פסטו בזילקום וחצי עם שום כמהין.
אפשר לקשט בעלי בזילקום קצוצים פשוט להוסיף לציפוי ולערבב הכל ביחד.
*****לגרסת פרווה להחליף את החמאה במחמאה או חצי כוס שמן זית במידה וממירים לשמן זית ממליצה לערבב הכל יחד ולהבריש לחמניה לחמניה
****אם לא בא לכם להתעסק עם הצורה של הקשר אפשר לחלק את הבצק ל5 כדורים כל כדור לרדד לנחש גדול ולחתוך בסימון של 2 אצבעות.
בהצלחה
פרסום בשיתוף שמן זיתא .
היי יונית.
כיצד ניתן להפוך את הלחמניות לפרווה? האם אפשר מרגרינה בטעם חמאה במקום החמאה? או עוד שמן זית?
אודה לתגובתך.
לחמניות בטעם גן עדן. קל הכנה ובקלי קלות מחסלים
תודה רבה. שנה טובה??