יום שישי ידעתי שתשעה באב אז הכנתי כמה שפחות סירים עם בשר/עוף על מנת לא להישאר עם מלאי.לכן הכנתי כרוב ממולא צמחוני בתקווה שישאר ליום א.
אבל מחשבות לחוד ומציאות לחוד עד ארוחת הערב הכל חוסל!אחיות שלי שבאו טעמו נתנו לילדים שלהם והכל חוסל.ההפתעה הייתה האחיינית שלי נועה שהתאהבה בכרוב הממולא.ילדה בת 8.כבר הבנתי שיש פה משהו חובה לאתר.
גם הבקשות באינסטגרם גרם לי להבין שאנשים צמאים למתכונים כאלה.
אז באהבה הכנתי שוב העלתי שלבים בסטורי?חפרתי אבל מתוך כוונה טובה שאנשים ילמדו את השיטה יתעודדו ויכנסו לבשל.ויבינו שזה לא כזה נורא.
אז בואו נתחיל :
חומרים :
כרוב בינוני
מילוי:
אחד מכל דבר:קישוא,תפוא,בצל ,גזר.
אורז פרסי
חצי צרור פטרוזליה
חצי כף מלח,שליש כפית פלפל ,כפית מרק עוף,כפית סוכר.
אופן ההכנה :
בכדי לחסוך זמן נתחיל עם הכנת המילוי:
אני שמה במעבד מזון את כל הירקות לקיצוץ קטן וגס.אם אין לכם אז במנדולינה ואם אין אז לקצץ הכי קטן שאפשר.
אחכ אני לוקחת סיר ושמה בסיר 2-3 כפות שמן ואת כל הירקות הקצוצים.מטגנת דקה את הכל מוסיפה רבע כוס מים רותחים סוגרת את הסיר עם מכסה ומערבת מידי עם עד שזה מתרכך (בערך 7-9 דקות )
המים נועדו על מנת שהירקות לא ישרפו ויעברו אידוי שהסיר סגור אך עדיין חובה לערבב מידי פעם.לא תערבבו ישרף לכם !שימו לב .
אחכ אני מוסיפה כוס וחצי אורז פרסי מערבבבת טוב טוב ומוסיפה 2 וחצי כוסות מים רותחים. חצי כף מלח כפית סוכר כפית מרק עוף שליש כפית פלפל שחור.מערבבת מורידה את הלהבה לאש קטנה עד שהאורז מוכן
במקביל אני מוציאה את הליבה של הכרוב מכניסה למיקרו ל8-10 דק.מוציאה ומתחילה למלא.
הערה:ניתן לרכך את העלים גם בהקפאה של הכרוב יום שלם במקפיא והפשרה.או לבשל בסיר עם מים .
ואגב לכל מי ששאל באינסטה המיקרו שלי הוא חצי משולב והוא של מורפי ריצ'רדס משריג אלקטריק.
עכשיו בזמן שהאורז מתבשל והכרוב במיקרו זה הזמן להכיו את הרוטב.
לוקחים סיר סוטאז בגודל הכמות שיצאה לכם מהכרוב.
שמים 2-3 כפות שמן ו4-5 שיני שום פרוסים.אחרי -32 דק שהשום מתחיל להזהיב אני שמה רסק ותבלינים.בכדי שהטעמים יפתחו.אני שמה כף רסק גדושה כף פפריקה כף סוכר כף מרק עוף קצת מלח בעאך חצי כפית חצי כפית פלפל שחור.מערבבת היטב.ואז שמה קופסא של עגבניות איטלקיות איכותיות.או 3עגבניות רכות מגורדות.
מערבבת את הכל היטב ואז שמה 2וחצי -3 כוסות מים רותחים.מורידה את הלהבה ללהבה הכי קטנה.
ומתחילה לפרק את הכרוב ולמלא כמו בסרטון.
אבל לא לפני שאני קוצצת פטרוזליה ומוסיפה לאורז שהכנתי למילוי.
לא חייב אם אתם לא אוהבים.אפשר כוסברה אבל זה מאד מוסיף הקטע של הפטרוזליה הטריה מול האורז המבושל
מסיימת לגלגל את כל העלים,מניחה אותם יפה בסיר.
מוודא שהרוטב הגיע לכל כרוב.
מכסה את הסיר עם מכסה ומבשלת 50 דק עד ריכוך.
מגישים ומתענגים על כל ביס?
אם בא לכם לראות עוד שלבים ודברים טעימים שאני עושה בואו לאינסטוש שלי yonit_z
כל הכבוד יונית ,ישר כוח.
אין על הקציצות דג שלך,מעולות.
אשמח מאוד למתכונים שלך
ישר כח❤
יונית שלום
האם חייבים לבשל את האורז לפני הבישול?
לא אבל מומלץ הוא יוצא רך רך
תודה רבה!!
תודה על המתכון… האם ניתן להקפיא את הכרוב הממולא ? או שזה מקלקל ?
מעולה!!! נכנס לתפריט השבועי שלנו. תודה רבה
אין כמו כרוב ממולא… תודה על המתכון:) אולי כדאי לחדד – הלהבה הכי קטנה זו להבה ממש קטנה באופן לא פרופורציונלי לסיר. לצערי לא הגדלתי להבין שהכוונה ללהבה בגודל הגיוני לסיר, שנמצאת על נמוך 🙁 ואני כבר על שעתיים בישול והכרוב לא מתרכך והמים לא מתאדים… עכשיו הבנתי שיש פה בעיה והעברתי ללהבה גדולה על נמוך ואני ממתינה.. מקווה לטוב חח
את מזבירה מצויין
כל הכבוד לך
לא כתוב כמה רסק
איפה אפשר בבקשה לקבל את המתכון בצורת רשימה? לא מצליחה לעקוב אחר ההוראות עם יותר מדי תמונות וסרטונים.
יונית שלום רב
אשמח לדעת כיצד ניתן לבשל את הכרוב ברוטב שאינו רוטב עגבניות מה לשים בשיר במקום?
רק מים עם אבקת מרק עוף?
אני ממש אוהבת רוטב של מיץ לימון- בצל אחד מאודה, חצי כוס מיץ לימון, כף אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, 2 כפות סוכר ו4 כוסות מים, להרתיח הכל יחד, לסיר גדול של 6.5 ליטר אני עושה כמות כפולה ואם נשאר לי מהרוטב אני מקפיאה חלק לפעם הבאה.
איך אני מגיעה לאתר שלך כדי להדפיס את המתכון של כרוב ממולא צמחוני?
אפשר עם אורז הסמוי?
באיזה כוסות את משתמשת? חד פעמיות? המתכונים שלך אליפות, מככבים אצלי במטבח אני רק תמיד מסתבכת עם המידות שלך ?
וואו מתכון פצצה!! הופתעתי לטובה
היי, האם אפשר להוסיף פתיתי סויה או עדשים למילוי? אם כן, משהו משתנה בתיבול?
תודה
האם אפשר לוותר על מרק עוף , אצלנו לא משתמשים באבקת מרק בכלל , בלי קשר מחפשת מתכון צמחוני.
האם לשים משהו במקום
שלום
מה כמות רסק העגבניות במתכון?
היי יונית, מתכון מעולה.
רק הילדים מחסלים את כל האורז עוד לפני שאני ממלאה…
את יכולה אולי לתת לי כמויות לאורז ל2.5 כוסות?
התבלבלתי מהחישובים…
יופי של מתכון . רק שנכון לומר פלפל ממולא (בקמץ), memula. תודה רבה