כרוב ממולא צמחוני - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » כרוב ממולא צמחוני
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
כרוב ממולא צמחוני

כרוב ממולא צמחוני

יונית צוקרמן יולי 16, 2018 23 תגובות

כרוב ממולא צמחוני

יום שישי ידעתי שתשעה באב אז הכנתי כמה שפחות סירים עם בשר/עוף על מנת לא להישאר עם מלאי.לכן הכנתי כרוב ממולא צמחוני בתקווה שישאר ליום א.

אבל מחשבות לחוד ומציאות לחוד עד ארוחת הערב הכל חוסל!אחיות שלי שבאו טעמו נתנו לילדים שלהם והכל חוסל.ההפתעה הייתה האחיינית שלי נועה שהתאהבה בכרוב הממולא.ילדה בת 8.כבר הבנתי שיש פה משהו חובה לאתר.

כרוב ממולא צמחוני

גם הבקשות באינסטגרם גרם לי להבין שאנשים צמאים למתכונים כאלה.

אז באהבה הכנתי שוב העלתי שלבים בסטורי?חפרתי אבל מתוך כוונה טובה שאנשים ילמדו את השיטה יתעודדו ויכנסו לבשל.ויבינו שזה לא כזה נורא.

אז בואו נתחיל :

חומרים :

כרוב בינוני

מילוי:

אחד מכל דבר:קישוא,תפוא,בצל ,גזר.

אורז פרסי

חצי צרור פטרוזליה

חצי כף מלח,שליש כפית פלפל ,כפית מרק עוף,כפית סוכר.

אופן ההכנה :

בכדי לחסוך זמן נתחיל עם הכנת המילוי:

אני שמה במעבד מזון את כל הירקות לקיצוץ קטן וגס.אם אין לכם אז במנדולינה ואם אין אז לקצץ הכי קטן שאפשר.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_418991101_172907_998.mp4

אחכ אני לוקחת סיר ושמה בסיר 2-3 כפות שמן ואת כל הירקות הקצוצים.מטגנת דקה את הכל מוסיפה רבע כוס מים רותחים סוגרת את הסיר עם מכסה ומערבת מידי עם עד שזה מתרכך (בערך 7-9 דקות )

כרוב ממולא צמחוני

המים נועדו על מנת שהירקות לא ישרפו ויעברו אידוי שהסיר סגור אך עדיין חובה לערבב מידי פעם.לא תערבבו ישרף לכם !שימו לב .

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_419090319_232017_431.mp4

אחכ אני מוסיפה כוס וחצי אורז פרסי מערבבבת טוב טוב ומוסיפה 2 וחצי כוסות מים רותחים. חצי כף מלח כפית סוכר כפית מרק עוף שליש כפית פלפל שחור.מערבבת מורידה את הלהבה לאש קטנה עד שהאורז מוכן

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_419440703_170801_253.mp4

במקביל אני מוציאה את הליבה של הכרוב מכניסה למיקרו ל8-10 דק.מוציאה ומתחילה למלא.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_419650714_191434_152.mp4

הערה:ניתן לרכך את העלים גם בהקפאה של הכרוב יום שלם במקפיא והפשרה.או לבשל בסיר עם מים .

ואגב לכל מי ששאל באינסטה המיקרו שלי הוא חצי משולב והוא של מורפי ריצ'רדס משריג אלקטריק.

עכשיו בזמן שהאורז מתבשל והכרוב במיקרו זה הזמן להכיו את הרוטב.

לוקחים סיר סוטאז בגודל הכמות שיצאה לכם מהכרוב.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_419950413_064543_057.mp4

שמים 2-3 כפות שמן ו4-5 שיני שום פרוסים.אחרי -32 דק שהשום מתחיל להזהיב אני שמה רסק ותבלינים.בכדי שהטעמים יפתחו.אני שמה כף רסק גדושה כף פפריקה כף סוכר כף מרק עוף קצת מלח בעאך חצי כפית חצי כפית פלפל שחור.מערבבת היטב.ואז שמה קופסא של עגבניות איטלקיות איכותיות.או 3עגבניות רכות מגורדות.

מערבבת את הכל היטב ואז שמה 2וחצי -3 כוסות מים רותחים.מורידה את הלהבה ללהבה הכי קטנה.

ומתחילה לפרק את הכרוב ולמלא כמו בסרטון.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_420160108_195206_119.mp4

אבל לא לפני שאני קוצצת פטרוזליה ומוסיפה לאורז שהכנתי למילוי.

לא חייב אם אתם לא אוהבים.אפשר כוסברה אבל זה מאד מוסיף הקטע של הפטרוזליה הטריה מול האורז המבושל

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_420450712_185038_520.mp4

מסיימת לגלגל את כל העלים,מניחה אותם יפה בסיר.

מוודא שהרוטב הגיע לכל כרוב.

מכסה את הסיר עם מכסה ומבשלת 50 דק עד ריכוך.

מגישים ומתענגים על כל ביס?

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_422200819_201020_527.mp4

אם בא לכם לראות עוד שלבים ודברים טעימים שאני עושה בואו לאינסטוש שלי yonit_z

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_424491205_154908_217.mp4
לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

23 תגובות

  1. חן מרגלית הגב יולי 16, 2018 בשעה 2:21 pm

    כל הכבוד יונית ,ישר כוח.
    אין על הקציצות דג שלך,מעולות.

  2. בן שלום שושנה הגב יולי 16, 2018 בשעה 7:04 pm

    אשמח מאוד למתכונים שלך
    ישר כח❤

  3. מושית אדרי הגב אוקטובר 4, 2018 בשעה 6:06 pm

    יונית שלום
    האם חייבים לבשל את האורז לפני הבישול?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:38 pm

      לא אבל מומלץ הוא יוצא רך רך

  4. cr הגב מאי 25, 2019 בשעה 2:51 pm

    תודה רבה!!

  5. טלי הגב אפריל 9, 2020 בשעה 12:11 pm

    תודה על המתכון… האם ניתן להקפיא את הכרוב הממולא ? או שזה מקלקל ?

  6. נאוה הגב אפריל 15, 2020 בשעה 10:24 am

    מעולה!!! נכנס לתפריט השבועי שלנו. תודה רבה

  7. ש. חן הגב מאי 1, 2020 בשעה 3:59 pm

    אין כמו כרוב ממולא… תודה על המתכון:) אולי כדאי לחדד – הלהבה הכי קטנה זו להבה ממש קטנה באופן לא פרופורציונלי לסיר. לצערי לא הגדלתי להבין שהכוונה ללהבה בגודל הגיוני לסיר, שנמצאת על נמוך 🙁 ואני כבר על שעתיים בישול והכרוב לא מתרכך והמים לא מתאדים… עכשיו הבנתי שיש פה בעיה והעברתי ללהבה גדולה על נמוך ואני ממתינה.. מקווה לטוב חח

  8. דינה הגב יולי 23, 2020 בשעה 2:04 pm

    את מזבירה מצויין
    כל הכבוד לך

  9. טובה הגב ספטמבר 20, 2020 בשעה 11:21 am

    לא כתוב כמה רסק

  10. רונית הגב אוקטובר 9, 2020 בשעה 5:15 am

    איפה אפשר בבקשה לקבל את המתכון בצורת רשימה? לא מצליחה לעקוב אחר ההוראות עם יותר מדי תמונות וסרטונים.

  11. דפנה רז הגב דצמבר 29, 2020 בשעה 6:38 am

    יונית שלום רב
    אשמח לדעת כיצד ניתן לבשל את הכרוב ברוטב שאינו רוטב עגבניות מה לשים בשיר במקום?
    רק מים עם אבקת מרק עוף?

    • רונה הגב יוני 22, 2021 בשעה 9:49 am

      אני ממש אוהבת רוטב של מיץ לימון- בצל אחד מאודה, חצי כוס מיץ לימון, כף אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, 2 כפות סוכר ו4 כוסות מים, להרתיח הכל יחד, לסיר גדול של 6.5 ליטר אני עושה כמות כפולה ואם נשאר לי מהרוטב אני מקפיאה חלק לפעם הבאה.

  12. רחל אגמון הגב פברואר 1, 2021 בשעה 2:02 pm

    איך אני מגיעה לאתר שלך כדי להדפיס את המתכון של כרוב ממולא צמחוני?

  13. יעל כרמל הגב אפריל 12, 2021 בשעה 10:27 am

    אפשר עם אורז הסמוי?

  14. רונה הגב יוני 22, 2021 בשעה 9:53 am

    באיזה כוסות את משתמשת? חד פעמיות? המתכונים שלך אליפות, מככבים אצלי במטבח אני רק תמיד מסתבכת עם המידות שלך ?

  15. אילוז הגב ספטמבר 17, 2021 בשעה 11:30 am

    וואו מתכון פצצה!! הופתעתי לטובה

  16. ליאור הגב דצמבר 23, 2021 בשעה 8:33 am

    היי, האם אפשר להוסיף פתיתי סויה או עדשים למילוי? אם כן, משהו משתנה בתיבול?
    תודה

  17. חיה חרודי הגב דצמבר 30, 2021 בשעה 1:56 pm

    האם אפשר לוותר על מרק עוף , אצלנו לא משתמשים באבקת מרק בכלל , בלי קשר מחפשת מתכון צמחוני.
    האם לשים משהו במקום

  18. איילת הגב ספטמבר 18, 2022 בשעה 1:02 pm

    שלום

    מה כמות רסק העגבניות במתכון?

  19. תמר הגב אוקטובר 21, 2022 בשעה 7:56 am

    היי יונית, מתכון מעולה.
    רק הילדים מחסלים את כל האורז עוד לפני שאני ממלאה…
    את יכולה אולי לתת לי כמויות לאורז ל2.5 כוסות?
    התבלבלתי מהחישובים…

  20. לאה הגב מרץ 14, 2023 בשעה 12:23 pm

    יופי של מתכון . רק שנכון לומר פלפל ממולא (בקמץ), memula. תודה רבה

  21. ורד .ס הגב מאי 3, 2025 בשעה 3:06 pm

    חשוב מאוד להוסיף לימון אחד ב שתי דקות האחרונות ויוצא ממש טוב.

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • אצבעות אנטריקוט ברוטב פטריות וערמונים אצבעות אנטריקוט ברוטב פטריות וערמונים תבשיל בשר קל להכנה טעים מאד.סהכ רבע שעה עבודה וזה שלכם
  • סברינה בטעם של פעם סברינה בטעם של פעם עוגת סברינה ללא שמרים אבל כמו של פעם עם ריבת תות שדה וה...
  • לחם מרוקאי ממולא בשר לחם מרוקאי ממולא בשר אחד הדברים הטעימים שאמא הייתה מכינה בילדות שלנו זה קרסה...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס