כרובית זה החיים !
ואת זה אני לא צריכה לומר לכם ,כי אם אתם פה אז אתם בטח מאוהבי הכרובית.
ואם לא זה הזמן להתאהב בכרובית ????
טוב טוב אני מפסיקה עם השידוכים חחח
ואומרת לכם שהמתכון קל קל מצחיק בכלל שאני כותבת אותו בבלוג.
אבל המתכון קל אבל הרוטב הוא סודי ומושלם שאתם חייבים להכין לטבול את הכרובית ולהתעלף!!!!
אז שנתחיל ?!
חומרים :
כרובית שלמה חתוכה לתפרחות או קפואה
שמן זית ,מלח פלפל
רוטב סודי:
3 כפות גדושות מיונז
3-5שיני שום(אם אוהבים אפשר 5)
חופן פטרוזליה
6עלים של נענע ללא גבעול
כף שמן זית או רגיל
כפית מיץ לימון טרי(אפשר משומר)
חצי כפית סוכר
רבע כפית פלפל
אופן ההכנה :
קלי קלות !
אם קניתם קפוא אז לשים בסיר למלא במים ולבשל עד רתיחה .
ברתיחה לסנן .
לשים בתבנית עם נייר אפייה לרסס ספרי שמן זית או לזלף מעל שמן זית לפזר מלח פלפל.
אם קניתם טרי אז לחלק לתפרחות קטנות לבשל בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך קל של הכרובית.
לסנן להעביר לתבנית אפיה לרסס או לזלף שמן זית מעל לפזר מלח ופלפל.
לאפות בתנור טורבו גריל 210 מעלות עד הזהבה יפה.
הכנת הרוטב :
שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או בקערה עם מוט וטוחנים הכל עד שמתקבל מרקם של ממרח .
שזה יוצא חם מזלפים מעל הכרובית או פשוט טובלים ברוטב.
הערות:
אפשר להכין בלילה ולטגן כרובית ולהגיש עם הרוטב הזה
הרוטב מתאים להיות ממרח בכריך,כמטבל ליד צ'יפס,טבעות בצל,דג צרוב וכד'
תודה על המתכון המקסים
תודה על המתכון הניפלא..את אלופההההההה
יונית, אני חולה עליך ועל המתכונים שאת מעלה…..
היי יונית,
האם אפשר לוותר על המיונז?
מה במקום מיונז?
תודה
תודה יונית! בלי מלח?